אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, בתור פרוייקט עצמי אני בונה כרטיס רשת (מבוסס מיקרו-מעבד PIC). זה ישמע מצחיק אך השגתי את כל הרכיבים + אני יודע כיצד לייצר PCB בבית אך לא מצאתי היכן לקנות מחבר RJ45 נקבה. אני לא מתכוון לזה שקונית בכל חנות למוצרי אלקטרוניקה אלא למחבר שחומרת התקשורת הבסיסית כבר נימצאת עליו. דוגמא לרכיב שאני צריך נימצא בקישור: http://www.belfuse.com/Data/Datasheets/08B0-1X1T-36-F.pdf נ.ב. זה כרטיס 10Mbit פשוט אז לא צריך מחברים שתומכים ביותר מכך. תודה מראש, תומר
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום. יש לי מסך שלא נדלק. בד"כ אני מפרק את ספק הכח, ורואה קבלים מנופחים. מחליף אותם והכל מסתדר. עכשיו, מבחינה חזותית, אני לא רואה שום דבר חריג. אני גם לא מוצא איפה אפשר לקנות ספק כח כזה חדש. איך אפשר לאתר את התקלה? תודה.
-
- 28 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני הנדסאי בכיתה יד ואני צריך חומר לימוד(קבצים לקריאה)באלקטרוניקה תקבילית ובעיקר על הנושא "ראי זרם" אני צריך את זה דחוף-
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני חדש בפורום ובנושא האמבילייט בכללי, אם טעיתי בפורום, מצטער אשמח לקבל עזרתכם בנושא האמבילייט לטלויזיה שרכשתי בגודל 40 אינץ. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. האם היום אפשר להשיג אמבילייט לטלויזיה עצמה שלא דרך המחשב? 2. במידה ולא האם קיימת דרך שבא ניתן לגרום לאמבילייט לפענח את התמונה של הטלוויזיה דרך המחשב? (חשבתי אולי אפשר לחבר את הממיר למחשב עם כרטיס טלוויזיה ובחזרה לטלויזיה, פה נכנסת האלה אם זה עלול לפגוע באיכות שידור ערוצי HD, כמובן עם כרטיס טלויזיה שארכוש בהתאם.) 3. יש דרך לעשות זאת עצמאית? הבנתי גם קיימים ערוצים (צדדים של הטלויזיה) וסטריפים של לדים מהם המחירים של ה30 ו60? במידה וקיים אופציה להרכבה עצמית ישירות לטלויזיה אשמח אם תספקו לי את הלינקים לרכישה של החלקי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך לפרוייקט הנדסאי אלקטרוניקה בקר שיתחבר לבקר אחר(C3 של שי מלול למי שמכיר), והוא אמור לשמש כבקר ראשי שמרכז מידע מבקרים אחרים (בפרוייקט אני משתמש רק בעוד בקר אחד). חשבתי על ארדואינו בגלל שהוא זול ונוח. בעקרון אני צריך שיקבל מידע מהבקר השני, יתחבר למחשב, ולצג LCD (שילד). רצוי שיהיה לו איפשור להתחבר לעוד בקרים מבחינת כמות הפורטים. ברור אחרי הפרוייקט הוא אמור להיות מספיק לשימוש ביתי. אני לא כל כך מתמצא בארדואינו, לכן אשמח לכל רעיון/עצה בנוגע לבחירה של הבקר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אולי הצלחתי להשיג דרמל מקורי (מולטיפרו) במחיר נחמד מהרגיל (הגעתי לאחד שעובד עם המפיץ של בוש) עכשיו כמו שאני רואה יש שתי סוגים (לא רוצה אלחוטי) ראיתי את המולטיפרו הרגיל ויש את ה + עם יותר חלקים שהוא הוכיח את עצמו כבר אבל ראיתי יש גם מולטיפרו מקצועי שהוא מגיע עם ציר גמיש וכפי שמתואר "לעבודה בעומס גבוה" ( http://www.ledico.com/tools/?pid=41&did=63 ) מה אתם אומרים? איזה עדיף לקחת? ועוד שאלה יש ציר גמיש למולטיפרו? כי אם לא זה דיי מצמצם את הבחירה (שמעתי שזה ממש ממש עוזר) תודה מראש על העזרה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל איכותי ושישמש לי הרבה זמן כי אני משתמש בו דיי הרבה והתקציב שלי הוא בערך 300 שקל ראיתי אחד של skil שאמור להיות מאוד טוב והוא בא עם ציר גמיש ומה שכתוב על הקופסה מאוד דומה לזו של דרמל יש גם של hyundai שעולה רק 180 בערך אבל הוא לא נראה מקצוע ובא באריזה ממש דרגה ב ויש גם של wolf שהוא דומה לhyundai מה לדעתכם יותר טוב? למישהו יש את הזה של סקיל ויש לו פידבק
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מארז שיהיה לו עיצוב יפה.. שיהיה לו איוורור טוב ולא משנה לי עם דלת או בלי דלת וכאלה. העיקר שיהיה יפה וטוב...המלצות? (לא חובה מסקיי פיסי אני יכול גם לקנות במקום אחר..)
-
- 1 תגובה
- 736 צפיות
-
-
אני רוצה לשפר את הקירור של המחשב שלי ובנוסף לעשות אותו יותר שקט מעכשיו, יש לי עכשיו כמה מאווררים ג'נרים שעושים רעש ובקושי דוחפים אוויר אני לא יודע אם לקנות מארז חדש לגמרי או לעשות מודינג ולקנות מאווררים ולהישאר עם המארז שיש לי עכשיו?! זה המארז שיש לי עכשיו: http://img111.exs.cx/img111/7215/IMG_1387.jpg אני חשבתי על כמה אפשרויות... או לקנות את המארז של קופיוקייס ה6A19 ולקנות איתו עוד מאוורר של 120mm ואז יהייה לי אחד של 120 מקדימה שיכניס ואחד של 120 מאחורה שיוציא ואולי אני אקדח גם בגג ואשים 80ממ שיוציא. אפשרות אחרת לקנות את המארז ריידמקס הקטן יותר ואיתו אני מקבל עוד מאווררים של 80מ"מ ואני אוסיף את המאווררים שיש לי עכשיו זאת האפשרות הכי לא כדאית לדעתי... אבל כתבת…
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
-
זו פעם ראשונה שאני יעבוד עם ממסר אז אני צריך עזרה לדעת איזה לקנות. וגם שלא ישרף הארדואינו, שיהיה עם ההגנות הדרושות... למיטב הבנתי מה שאני צריך לחפש זה ממסר שעובד ע"י זה שמספקים 5V ולא יסחב יותר מ- 40mA בכניסה שלו. ובתמורה הוא מאפשר ביציאה עד 0.8A לעבור או יותר כי זה מה שאני צריך. עכשיו הבעיה זה מה לרשום ב-ebay... אם אפשר לתת גם קישורים, תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לבנות פרוייקט ונתקעתי בבחירת המנוע לפרוייקט. המנוע צריך להתגבר על מומנט קטן יחסית (כ 2Nm) ומהירותו לא מאוד חשובה, בעדיפות למהירות נמוכה, כלומר הספק המנוע לא צריך להיות גדול. כל מה שאני מעוניינת שהמנוע יעשה הוא להסתובב שלושתרבעי סיבוב בהפעלת מתג לעצור ולחזור את אותו שלושתרבעי סיבוב בלחיצה על מתג, כמו כן אני רוצה שהמנוע יפעל על בטריות קטנות פשוטות (אצבע, מרובעת, או כל בטריה שנמצאת בשוק) מה שאני ראיתי שהאופציות המתאימות הן מנוע סרוו או מנוע צעד, או מנוע רגיל עם מתגי עצירה-שלא הבנתי מה זה... הבעיה היא שלא ברור לי כיצד יש לתכנת מנוע סרוו או צעד כדי שיעשו מה שאני רוצה, בעיקר בהנחה שאני מעוניינת במתג פשוט, ולא בחיבור המנוע למחשב. אשמח לעזרה. תודה
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתלבט בין Sansa e260 4GB לבין iAudio 6 ואני רוצה לקנות משהו כזה לרכב ואז לחבר אותם למישו יש ניסיון עם רדיו דיסק כזה???(למי שלא מבין למה אני מתכוון אז אני מדבר על כניסת usb) ולגבי הנגן איזה שווה יותר....
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכונן לרכוש ערכת סלויניג לחוטים במארז שלי (הם מאוד מבולגנים) אני מוכן להשקיע 50 שקל בישביל ערכת סליוינג טובה רצוי זוהרת באור uv חובה מהחנות פנדה ביגלל שאני קונה מהם עוד מוצר ואני לא רוצה לשלם על שתי מישלוחים
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 הפאנלים הנ"ל לשליטה על המאווררים אבל חשוב לי לבחור את הפאנל הנכון מכיון שאני רוצה שמאוורר ספיציפי אחד SUNON KD1212PMB1-6A יופעל על ידם. המאוורר מספק 6.8WAT, הפאנל של זלמן מספק 7WAT PER CHANNEL סה"כ 4 ערוצים. מצד שני ישנם ביקורות טובות על ה-KAMA-METER אבל לא מצאתי מה ההספק שלו לכל ערוץ. למי שמבין ויודע, האם ה-KAMA-METER יכול לעבוד עם המאווררים הנ"ל או שהזלמן יהיה עדיף במקרה זה? הצעות נוספות לפאנלים יתקבלו בברכה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
היי... בקרוב אני הולך לעשות קצת קניות בפנדס: Zalman 7000AlCu (אני צריך קצת שקט) Antec Sl400P (אני רוצה להחליף כ.מסך) ובנוסף אני רוצה לשפצ"ר קצת את המראה של המחשב שלי... נמאס לי מהמולקסים המכוערים ומהסליבים השחורים המשעממים... אז אני רוצה לקנות קתודת UV של ונטק (יש לי כבר Inverter), סליבים רגישים לUV ומולקסים רגישים לUV ככה נראה המחשב שלי כרגע: עכשיו יש לי כמה שאלות: אני מתלבט איזה צבע של סליבים לקנות: אדום או ירוק? אני חשבתי יותר על ירוק שיוסיף עוד קצת צבע למוד שלי, אבל אדום יתאים יותר לצבעים הקיימים... איזה צבע של מולקסים לקנות: חשבתי לכיוון כחול... עכשיו יש עוד בעיה... אין לי הרבה מקומות לשים בהם את הקתודה. חשבתי על שני מקומות: בגג המארז (בדיוק כמו הכחולה רק…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשבתי להתחדש ברב מודד חדש, ה-ANENG שברשותי מתחיל להתפרק. אלו המתמודדים הרלוונטים לדעתי: FLUKE 15B+ בעלות של 72.46$ עכשיו ב-AliExpress איכות של Fluke, יקר יותר, כבלים לא משהו. UNI-T UT15B PRO דיי דומה בהגנות שלו לפלוק. פרובים עם ציפוי זהב. עלות 54$ ב-AliExpress. UNI-T UT61E+ רב מודד עם רזולוציה 22,000. יש עליו כמה ביקורות ביוטיוב. נראה דיי High-end ... https://www.aliexpress.com/item/1005001632283855.html גם מגיע עם פרובים טובים. לפי ביקורת של EEVBLOG הגנות פחות טובות. מה אתם חושבים? איזה כדאי?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אז ככה... מזמן אני אומר שאני רוצה להתחיל לבנות דברים עם ארדוינו... ועכשיו צץ לי רעיון שאני יכול לבנות ושיהיה שימושי עבורי... הבעיה שאין לי מושג איזה חלקים אני צריך... הבעיה : יש לי מחשב נייח (למשחקים בעיקר), מחשב נייד (ללימודים בעיקר), ועוד מחשב נייד מהעבודה... יותר מדי מקלדות\עכברים... הפתרון: שלוש יציאות USB לשלושת המחשבים, בקר שליטה באמצע יצאית USB אחת שיתחבר אליהא עכבר ומקלדת אלחוטיים הייתי רוצה שיהיה צג קטן שיגיד לי ברגע נתון זה המקלדת והעבר לאן משדרים, ולהצליח לשלוט על הארדויני מרוחק וגם שיהיה לחצנים פיזים (זה יכול להיות טץ') לא יודע עד כמה באמת ניתן להתפרע עם זה D: אני מתכנת... ככה שאין לי בעיה עם תכנות ופיתוח …
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתלבת בין שני דברים: לקנות גריל מוכן, או לעשות אחד. אני יכול להשיג קפיץ בקוטר 5 מ"מ באורך מספיק למה שאני מתכנן (הממחסן שאני עובד בו ... מי אמר שאפסנאים לא דואגים לעצמם דבר ראשון???) אני חשבתי על גריל מרובע עם הכיתוב IG, בתוך משושה (אולי מאוחר יותר אני אביא תמונה...). הקפיץ מגיע במצב מקווץ לגמרי (אין רווח בין העיגולים) והוא די קשיח, בצבע נחושת/ זהב. או לקנות איזה גריל מוכן ויפה : מה אתם אומרים... ואיך אני יכול לחבר את הקפיץ (אני מתכוון לחלק אותו לכמה חלקים, ואני צריך לחבר אותם... הלחמה לא תחזיק וריתוך לא יצא יפה... חשבתי על דבק מגע, אבל אני לא חושב שהוא יחזיק... הקפיץ די חזק, ואני אצתרך לקופף אותו קצת...)
-
- 2 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום לאחרונה קיבלתי השראה מהרמקול של supertooth שקולט מוזיקה בbluetooth ומנגן אותו ברמקול והחלטתי שאני רוצה לבנות משהו בסגנון רק יותר גדול קצת ,לפי מה שהבנתי מאלקטרונאי שאני צריך לוח reciver שישדר לרמקול של בערך 80-90 watt(כמו באוטו) את המוזיקה. ללוח צריך לחבר גם מקלט bluetooth וחיבור מתח לסוללה נטענת ... השאלה שלי זה האם מישהו פה יכול לעזור לי עם תוכנית לבניית לוח כזה או להגיד לי אם אפשר לקנות לוח כזה כבר מוכן ?? תודה לכל העונים ..
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לומד הנדסה ובאחד המעבדות שלי קיבלתי לעשות פרוייקט . הפרוייקט : צריך שיהיו 9 לדים כאשר שלוש מהם אדומים שלוש ירוקים ושלוש צהובים. מה שצריך ש בהתחלה הם ידלקו כולם בו זמנית ואחרי זה כול פעם שלישיה אחרת ניחבת מה שאמור לצאת זה מין צל כזאת רצה. בבקשה תעזרו לי איך לבנות את המעגל הזה? יש לי עד יום חמישי להגיש את הפרוייקט תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום אני בשלבי סיום של בניית BOOMBOX ( תיבת רמקולים + מגבר ניידים ) ניתן לראות דוגמא בלינק המצורף : http://www.instructables.com/id/200W-Punchy-Boombox-How-to-build/?ALLSTEPS , נתקלתי בבעיה שאינני יודע איך לפתור מפאת חוסר ידע הרכיבים שנמצאים בתוך התיבה הם :1. רמקולים 2. מגבר 3. מצבר 4 . מטען למצבר ושנאי למגבר אני רוצה להגיע למצב שבו , כשאני נמצא בבית ואני רוצה לקבל את המתח מהקיר, אז אני יחבר כבל ישיר לתיבה והמתח ילקח מהקיר ובנוסף, אני צריך שברגע שאני מנתק את התיבה מהמתח החיצוני ( הקיר ) אני יקבל מתח מהמצבר השאלה היא איך עושים את זה? ציירתי ציור כלשהו, שבו מתואר מה שאני רוצה אשמח לקבל המלצות , תיקונים, וכדומה תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 852 צפיות
-
-
יש לי מארז CM690, ומי שמקיר יש למעלה כניסת SATA. אבל זה בכלל לא שימושי. אז הוצאתי אותו ויש לי שם חור. החור לא מפריע לי אבל חשבתי לסים שם משהו. ראיתי אצל משהו שיש לו שם בפתור on/off למאוורר, אבל מה זה נותן לי לכבות להדליק מאוורר בודד. לכן חשבתי: האם אני יכול לחבר כמה לדים לכפתור אחד ? אני יודע שככה אני לא אוכל לשלוט בכל אחד בנפרד - אני לא צריך את זה. כל מה שאני רוצה זה שהם יהיו מחוברים ללחצן שליטה אחד בעל 3 מצבים on/off/on - כבוי/דלוק/לפי מוזיקה. אז 2 שאלות: 1. עכשיו אני בדיוק בכיתה י' אבל לא בחרתי את מגמת האלקטרוניכה (אם הייתי מגלה את המודינג לפני, הייתי לוקח את המגמה), כך שאין לי שום ידע בזה, אבל האם בעזרת תרשים אני אוכל פשוט להכין את זה כמו תוכי ? פשוט לעשות את מה שכתוב…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מטלפון רגיל -> טלפון אינטרנט יש לי אוזניות ישנות ומיקרופון ולשאלות- 1. איך מחברים את המיקרופון כך שיהיה לו את החיבור שבתמונה? 2. איך "לוקחים" לאוזניות אוזנייה אחת כך שאני ישמע בטלפון? 3. האם אפשר השתמש בספיקר של הטלפון הרגיל, אם כן איך? [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-