עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by lior12,

שלום לכולם , הפרויקט שלי הוא : מודינג לספק מחשב ZEUS 520W לספק מעבדתי. ממנו יצאו : 3.3V 5V 12V ושני חיבורי MOLEX. הרעיון שלי הוא : צביעת המארז של הספק לשחור. צביעת חיבורי המולקס לאדום. על הספק יהיו 3 זוגות {+ ו-} של שקעי בננות {בננה נקבה} שאליהם יתחברו בננה זכר לתנין. על הספק יהיו שני חיבורי מולקס אדומים. על המאורר 12CM שלו יהיו לדים בצבע כחול וסגול. יהיו רגלי פרספקט חלבי שבתוכם יהיו לדים אדומים 5MM. מתג עם לד כחול {עליו}. מי שרוצה סרטוט בסקטצ'אפ : http://www.mediafire.com/?3wvgewdc1sd7i8v ונתחיל עם התמונות : כל הספק : כל החיבורים שלו : הלוח PCB : המאורר שלו : והתחלתי לעבוד : הנה הכבל השחור והכבל הירוק לצורך הפעלת הספק ללא מחשב : אחרי הלחמה …

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by xgamer,

שלום, אני צריך ספק שיש לו 3 יציאות (מתח ישר) : 0, +12,-12. מחיפוש קצר באינטרנט, לא מצאתי משהו, כנראה צריך להתקשר לחנויות. במקום זה חשבתי על דבר כזה. יש לי 2 שנאים רגילים שמוציאים 12V כל אחד. אם אני לוקח את ה + מהראשון ואת ה - מהשני מחבר ביחד וגם לאדמה (הארקה בבית?). ואז נוצרים לי 3 הדקים, 0 (שזה מה שמחובר לאדמה), נותרים לי עוד שני חוטים שיהיו +12 והשני -12. זה יעבוד? אם לא, אשמח למצוא ספק כזה, הדרישת זרם לא גבוהה, לא בדקתי אבל אני לא מאמין שעוברת את 1A. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by roeesnir,

יש לי נייד LG שצורך 19V 4.74A. ספק כח ( לא מקורי, אבל לא ג'נרי) נותן 19V 3.4A. בדקתי עם מולטימטר והוא אכן נותן 19V. מדוייק ויציב. לאחרונה המחשב לא מגיב כשמחברים את הספק. (לא נטען, לא נדלקת נורה, כלום.) יכול להיות שזה בגלל שהנתונים לא זהים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…

5. Started by yakirsh4,

שלום, ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה מהבית אין לי ידע בכלל בתחום אבל יש לי כלים וחלקים רבים (בעבר רכשתי את החלקים לספר we:make אבל לא היה לי זמן ללמוד ממנו בסוף) האם יש ספר מומלץ למתחילים מאפס ללימוד אלקטרוניקה? (בגלל שהמילים מסובכות עדיפות גדולה לספר בעברית אבל אם אין אחד כזה טוב אז אפשר גם באנגלית) כמו שאמרתי בעבר התכוונתי ללמוד מהספר we:make האם זה נחשב ספר טוב למתחילים בלי ידע וכדאי להתחיל ממנו דווקא או משהו אחר? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by mikichi,

די מפליא אותי שלא מצאתי פה מדריכים בסיסיים באלקטרוניקה.. ועוד יותר הפליא אותי שלא מצאתי כלל באינטרנט(בעברית..) אז חשבתי להתנחם בספר שמסביר אלקטרוניקה בסיסית.. חישובית והיכרות עם מגוון רכיבים ואופן פעולתם. משהו מומלץ?

7. Started by KKK,

שלום אני רוצה לקנות ספר ללימוד VHDL שיתאים לנושאים המפורטים כאן http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/subjects/docs/11_9014.pdf מישהו מכיר ספר טוב? חיפשתי קצת בגוגל וראיתי את הספר הזה (מצ"ב) לא מצאתי תגובות על הספר,מישהו מכיר אותו? תודה. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 15.7k צפיות
  8. Started by LIDOR_13,

אני בן 16,אני רוצה ללמוד את הבסיס לאלקטרוניקה וחשמל,וספר נראה לי הכי נוח(כמובן שבעברית). הספר הוא בשביל ללמוד לבד,בבית. יש לכם הצעות?אם לא אז אתם יודעים אולי את מי לשאול?למי לפנות? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by OmEr.il,

שלום. מישהו פה יכול להמליץ לי על ספר(ים?) ללימוד אלקטרוניקה שמסביר איך לבנות מעגלים בסיסיים ושימוש בנגדים טרנזיסטורים וכ'ו? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. קראתי כאן http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=96802.0 ולא ממש הבנתי- מישהו יכול להגיד לי מה זה ובעיקר מאיפה קונים??? נדב

• 13 תגובות
    • 3.1k צפיות
  11. Started by pyro_man,

אני צריך ספרי UV שקוף שאם אני ישפריץ אותו על פרספקט הוא לא יראה כמו לקה.. ובאור UV הוא ישנה תצבע... יש כזה דבר? או שהספרי מגיע רק בצבעים? תודה לכל מי שעוזר..

12. Started by Yehudaa,

שלום לכולם . מישהו יודע באיזה ספרי לימוד משתמשים הנדסאי אלקטרוניקה בלימוד תורת החשמל ? ומאיפה ניתן לקנות אותם ?

13. Started by K0sTa,

אני מעוניין לקנות ספריי שאם אני ארסס אותו על הכנפיים של מאוורר, או כל דבר אחר הם יזהרו בתגובה עם תאורת UV. - איפה אפשר להשיג ספריי כזה? - האם לד או קטודה UV תגיב בצורה טובה עם הספריי אם המאוורר אינו שקוף[מאורר TT כתום] *עדיף תגובות של אנשים שהתנסו. תודה ולילה טוב

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by liranmo,

צבעתי את המארז שלי בצבע ספריי ניקל יצא יפה והכל אבל נתתי לו להתייבש איזה 8 שעות ואחרי שאני מרכיב אותו למחשב בחזרה רואים את הסימנים של הידיים והכל נהיה דהוי ומגעיל דרך אגב סוג הצבע הוא ספריי שקוראים לו וויקנד

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by borg,

יש לי מארז שחור וכל הפאנלים שלי שחורים, מלבד הפאנל של הכונן דיסקטים "3.5. אני רוצה לצבוע את הפאנל בשחור, או לחילופין לקנות פאנל שחור. איזה ספריי שחור מתאים לצביעת הפאנל (במידה ויש גוונים שונים של שחור, אני צריך מספר דגם)? אני צריך מיכל קטן לצביעת הפאנל "3.5 בלבד במחיר נמוך (כמה זה אמור לעלות?). אם אפשר לקנות פאנל שחור ב-10-20 ש"ח, אז זה עדיף. יותר מזה לא כדאי להשקיע, מכיוון שכונן דיסקטים "3.5 חדש עם פאנל שחור עולה כ-50 ש"ח.

• 12 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. היי בקיצור קניתי טלוויזיה חדשה (סמסונג C550) ויש לי ממיר ללוויני ( SD ) ורוצה לבנות כבל קומבננט מהכבלים והמתאמים שיש לי אבל רציתי לדעת אם הבננות של הRCA זהים לקומבננט , יענו יכנסו בלי בעיה לשקעים שבטלוויזיה ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by וזאנה,

בוקר טוב אני צריך המלצה לסקופ שיתאים לסוג העבודה שלי אני מתקן לפטופים ו מסכי lcd ו נייחים תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by Cranchh,

טוב הכנתי איזה סקיצה, אבל אני לא ממש מבין בגרפיקה ולא יודע לצייר בתלת מימד... וגם הקנה מידה שם לא משהו... אני רוצה דעות ועזרה לשרטוטים יותר מדויקים שאני יוכל לבתחיל לעבוד על זה... מה שלא מבינים מהציור- המשטח הקרוב לנו והרחוק הם חלון יש שם קטודה מתחת לCD ולDVD והספק הוא בלי מאוורר והמאוורר מהצד עובד עליו זה ציור בחתך צד- מישהו יודע לעשות בתלת מימד??

• 25 תגובות
    • 3.7k צפיות
  19. אוקי זה מודינג הראשון שלי בעיקרון מה שישאר מדלת המארז זה רק האיש והשאר זה פרספקט לדים של אדום וכחול מאוורר 80 מילימטר וגריל שאני יעשה לבד התיעצויות: א) האם יותר יפה להשאיר ככה שהאיש הוא מה שנשאר מהמארז או לחרוט את האיש בפרספקט ואז לעשות הכול בפרספקט הנה התכנון שעשיתי: [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by RayZ,

היי. רציתי לשתף אתכן בפרוייקט המודינג הראשוני שלי. בהתחלה האמת לא רציתי להתקרב לזה,עניתי בתגובה: "זה סתם הורס את המארז. אבל זה יפה למי שמבין.." ולאט לאט הבנתי שמודינג,זו לא בעיה. בקיצור,אתמול הייתי עם אבא שלי. (תכנאי מחשבים) הוא הרכיב איזה מחשב והעביר אותו למארז אחר,ואת המארז שהיה התכוון לזרוק. ראיתי את המארז הישן,לבן (לבן כזה ישן) אבל הדוגמא של המארז היית מוצאת חן בעיניי. אז ביקשתי מימנו את המארז. בקיצור לקחתי אותו וניקיתי אותו (שעה שלמה,הוא היה מלוכלך חבל"ז.) אחר כך,הלכתי לאיזו חנות ליד הבית (יש להם צבעים לצביעת מתכת וכו'). וקניתי צבעים לצביעה - כחול תכלת. בנוסף, יש לי לוח ASUS ישן שתיקנתי לא מזמן (היה לו נכשול חשמל קטן,לא רציני.) ומעבד מהמחשב הקודם (סלרון …

• 3 תגובות
    • 829 צפיות
  21. Started by pixelsight,

שלום חברה מישהו אוליי מוכן לעזור לי . אני צריך סקיצה למאוורר 80מ'מ

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, החלטתי לרשום בקצרה את דעותיי האישיות על ה-DMM שקיבלתי לא מזמן, ה-Agilent 1253A. למי שירצה לשמוע עליו קצת יותר, יכול בקלות להיכנס ל-EEVblog, ולראות את ה-video review (פרק 56), או לקרוא עליו בפורומים שם, יש שם כמה וכמה משתמשים שרכשו אותו. למה בכל זאת החלטתי לרשום משהו דווקא פה ולא בפורום של EEVblog? ובכן, פשוט כיוון שמכשירי ה-DMM הניידים (מופעלי סוללות) של Agilent הם לא מכשירים מוכרים, ואני חושב שלא יזיק אם יהיה עוד שבב מידע עליהם בעיברית. נתחיל בהקדמה קצרה. אחרי כמה שנים עם מכשיר בסיסי יחסית (עלה לי מתחת ל-200 שקלים לפני מספר שנים), אני כבר מעל לשנה מחפש לו מחליף. המכשיר הקודם שלי (jtw JT-158) שירת אותי נאמנה, ועדיין חיי ונושם. בכל מה שקשור למדידות DC (התנגד…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by Vatos-Locos,

לסקר אין שום קשר בדרך זו או אחרת לחברת האלפקה inc.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. שלום לכולם!, קיבלתי המון תגובות מעודדות בעקבות פרסום המדריכים, ואני שמח שכולם יכולים להנות מהם, אבל זה לא הזמן לנוח על זרי הדפנה! . בזמן האחרון קיבלתי אין ספור הצעות לרעיונות למדריכים, אך איני יודע במה לבחור ולכן ברצוני לשאולאתכם: מה המוד שהכי הייתם רוצים שאני יבצע ויכין עליו מדריך? הצעה אחת שאני כבר חייב היא חיבור אודיו בקדמת המחשב, אני מבטיח לעשות את זה אולי בפרק המודינג לאחר הבא (5) אך הכל תלוי בבחירתכם. זכרו! מי שמצביע - משפיע! נדב

• 30 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. שלום. לאחר קורס קל ושטחי על עולם המחשב, ארצה לדעת יותר על נושא המתג החשמלי שבמעבד (ועקרון ה On, Off החשמלי). מה בדיוק קורה שם, ואיך? אשמח לקבל לינק, או הפנייה לספר, לסרט, או כל דבר אחר. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים