עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by gad57,

אשמח לשמוע ביקורת/סייגים.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by almogas,

http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm האם המעגל הזה יתן לי אורות שידלקו לפי קצב המוזיקה? כאילו זה אמור ליהיות 3 לידים שידלקו ויתכבו ביחד בדיק כמושיש קטודה שפועלת לפי קצב המוזיקה אז אותו דבר רק במקום קטודה יהיו 3 לידים.. אני לא מתקוון למד תאורה הזה שככל שהמוזיקה שהוא שומע חזקה יותר אז האורות במד עולים יותר גבוה.. אני רצה שהם ידלקו ויתכבו ביחד.. אז זה יהיה טוב? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  3. Started by martinb2,

היי, לא מזמן התחלתי את הפרויקט הראשון שלי הפעלת דוד חשמל + שער חשמלי בעזרת הסמרטפון אז עקרון הפעולה של המעכת פשוט מאוד.... ישנו Web Server בכרטיס הMicro SD ישנם לחצנים המפעילים / מכבים את הדוד.. כאשר נלחץ הלחצן ב Web server הבקר מוציא HIGH ל ממסר 5 וולט ובמגעים COM ו N.O מחווט פאזה 220VAC זהו מתח הפקוד אשר מדליק לי ממסר אשר מדליק לי את הדוד... הכל פשוט בלי יותר מידי סיבוכים.. הבעיה מתחילה כאשר אני לוחץ על ההפעלה / כיבוי כמה פעמים ברציפות הדבר גורם לקריסת הWEB SERVER זה נראה כאילו יש נפיל מתח.. (וזה מאוד מוזר כי אין בעיקרון שום עומס יש סה"כ זרם פיקוד מזערי..) ניסיתי לחווט עם חוט מסוכך , ניסיתי לגשר את ה מינוס של הספק לאדמה , ניסתי להעביר 12VDC דרך הממסר 5V ורק…

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by Psychedelic,

חשבתי לעצמי אם זה אפשרי לצבוע את פנים המארז הכלובים של הCD HD הכול.. צביעה רגילה + לקה שלא ישרט.. זה לא אמור להפריע לחומרה או משהוא נכון?

• 1 תגובה
    • 692 צפיות
  5. שלום יש לי 2 עכברים אלחוטיים האחד אופטי והשני עם כדור כזה עכשיו אני רוצה להישתמש במקלט/משדר של העכבר עם הכדור ביחד עם העכבר האופטי יש להם חיבורים שונים וכדומה אבל אולי מישהוא מכיר איזה צורה כללית שבנוי מעגל כזה

• 0 תגובות
    • 808 צפיות
  6. Started by Asaf.Y,

הפעם, המחשב יהיה שקוף, בגודל של וידאו +- .. וישמש את ההורים..כמובן, אינטרנט אלחוטי. תאימות החלקים למשטח הפרספקס: הצעות , הערות והראות ייתקבלו בברכה.

• 22 תגובות
    • 3.7k צפיות
  7. שלום לכולם, יש בידי 4 מעבדי P3 ללא שימוש,יש איזה שהוא מודינג שאני יכול לעשות איתם? (מחזיק מפתחות כבר עשיתי) בתודה, ושבת שלום.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. אהלן, יש לי מחשב נייד ישן של IBM ויש לו מסך LCD פצצה, שרציתי לקחת אותו ולחבר אותו לכרטיס מסך ליציאת הDVI הנוספת שלי, אבל יש לי בעיה, אני רואה שהמסך מתחבר רק בעזרת שני חוטים שחור ולבן שכנראה הם מתח, ויש גם סליל זהוב, שהוא כנראה המידע, השאלה שלי איך אני יכול להשתמש במסך ולחבר אותו לכרטיס מסך?

• 4 תגובות
    • 819 צפיות
  9. Started by roeesnir,

יוצא לי להוציא קבוצות לחו"ל. כמעט תמיד אין מקרופון באוטובוס, או שהוא לא תקין (מדינות עולם שלישי). נזכרתי שכשהייתי קטן, בניתי מקרופון עם משדר FM, זה היה קיט שעלה כמה שקלים. יש למישהו מושג איפה אפשר להשיג מקרופון עם משדר FM? (לא מצאתי משהו נורמאלי ב-eBay) או קיט לבנייה עצמית? תודה. נ.ב. אבל משהו לא זבל.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אחרי מספר צורות שהמחשב הזה קיבל סוף כל סוף זרקתי את המארז הישן (מאוד) שלי והחלטתי שהכל מתרכז למקום אחד. לקחתי את המחשב: AMD 500 128MB SD-RAM 15GB HD DVD Toshiba X8 Fly Video 98 Voodoo 3 3000 SB Live 5.1 old D-Link WiFi 11Mbs את המחשב חיברתי ביחד עם המגבר הישן שלי - שגם את המארז שלו העפתי ואת הרמקול שהיה לי (שגם את המארז של הרמקול זרקתי...). מה שעשיתי זה לקנות עץ ב 80 שקל, שני ספריי צבע שחורים 18 שקל, מאוורר - 35 שח, מנורה 45 שח, פאנל של הדי וי די שלי שנשרף והכנסתי הכל לבפנים. לקחתי את המחשב ואת המגבר הכנסתי לתוך התיבה שבניתי, את הרמקול מיקמתי מאחורה וגם את הפאנל חיבורים. עשיתי חור מקדימה ושמתי בו מאוורר, חור מלמטה שיצא האוויר (וגם לאקוסטיקה) בנוסף קניתי מנור…

• 24 תגובות
    • 3.7k צפיות
  11. Started by uziya,

היי יש למישהו מושג אם המגבר Y148 Audio Amplifier Module טוב או לא טוב?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by ziv124,

אני עוסק בשביל הכיף באלקטרוניקה מפרק דברים מרכיב מחדש מרכיב דברים חדשים חובבני בסך הכל..לאחרונה הפכתי רמקולים ישנים של מחשב לרמקולים ניידים.. לא ממש מסובך. עכשיו אני רוצה לעשות משהו טיפה יותר מסובך יש לי רמקול כלשהו אבל הוא בלי מגבר כמו הרמקולים של המחשב, איך אני יכול לנייד אותו בדרך הזולה ביותר? לא איכפת לי לא להפיק צליל מיטבי העיקר שישמעו בסדר וישמעו כי זה סך הכל בשביל הכיף, רכיבים שיש לי- רמקול סוללה 12 V נטענת אני צריך מגבר או פתרון אחר למגבר שימוו לב- שאלה נוספת בעמוד 3!!!

• 35 תגובות
    • 3.6k צפיות
  13. Started by Yehudaa,

אני רוצה לבנות ספק כח שיוציא 36V DC עם יכולת הספק של 200W השנאי יהיה מקבל 230V ומוציא 36V במסילה אחת עשיתי סרטוט סטנדרטי , לפי דעתכם יש מקום לשינוי ? הספק כח מיועד למגבר דיגיטאלי סיני שמצא חן בעיני

14. אני צריך להשיג גליל חלול שקוף עדיף פרספקס אפשר זכוכית או כל דבר אחר אבל שיהיה כמה שיותר זול אני צריך איזה 4 או 8 כאלו. גובה בערך של 10 סנטימטרים ובקוטר של 4 סנטימטר יש למישהוא הצעות איפה אפשר למצוא באיזור נתניה או איך אפשר להכין? אני רוצה ליצור משהוא כזה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 6 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. סתם נגיד למה אני לא יכול לחתוך צורה במארז עם דיסק? הרי אני יכול לשים דיסק משייף וחותך ברזלים, אלומיניום במקרה שלנו מה באמת ההבדל בין השניים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by yakirsh4,

שלום, הבנתי שיש מטענים סולאריים לפלאפונים (או שיש את האפשרות להכין אחד) אני צריך מטען לפאלפון הזה http://www.gsmarena.com/nokia_2730_classic-2800.php אני ישמח אם תביאו לי קישור לאיבי למטען מוכן או את המידע\תרשימים\חלקים להכנת אחד

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  17. Started by yuval1101,

היי, יש לי שאלה, אם אני אקנה ואשים במארז את בקר התאורה של SUNBEAM ה-CHMELEON למשל ( http://www.sunbeamtech.com/index-2.html ), או כל תאורה אחרת, ואפעיל אותה יחד עם 2 קתודות גדולות של UV, האם האור של ה-UV יורגש במארז ויפגע קצת באור של הבקר תאורה, או שאני לא אשים לב אליו ( לקתודת ה-UV )בכלל ולא ארגיש שהוא פועל, אבל בכל זאת מוצרים שרגישים לאור UV יזהרו כתוצאה מהארת הקתודה של ה-UV? תודה מראש, יובל

• 41 תגובות
    • 2.4k צפיות
  18. Started by nesberr,

אני רוצה לעשות cable management לכבלים מחוץ למחשב שלי. ראיתי ביוטיוב מדריכים למיניהם, שכוללים שימוש באגדים, מסילות, קופסאות וכו'. באף אחד מהמדריכים לא הוזכר העניין של הפרעות מגנטיות מכבל אחד למשנהו. מצאתי את הדיון הזה: http://diy.stackexchange.com/questions/20168/is-dont-mix-data-and-power-cables-and-dont-loop-power-cables-still-valid-n הם טוענים שכן יכולה להיות בעיה בנסיבות כלשהן. אני לא יודע עד כמה לכותבים יש ניסיון עם זה במציאות, יכול להיות שהם בעיקר מדברים באופן תאורטי. בכל אופן, אשמח אם תבהירו לי את העניין, ותתנו לי כמה טיפים פראקטיים כדי לסדר את כל הבלאגן שיש לי מאחורי המחשב.

19. Started by yakir8,

שלום אני מקווה שהשאלה מתאימה לפה זה המקום הכי מתאים שמצאתי לזה :\. למלחם שלי אין לו בכלל שפיץ וזה די מקשה בהלחמה של מספר פינים צפופים. עכשיו יש דרך "לחדד" אותו ככה שיהיה לי שפיץ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. כי אין ישרכארט לקנות באתרים ואין אוטו כדי לנסוע למקומות מחוץ לבאר שבע אז אולי מישהו מכיר מקום שמוכר דברים כאלה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Nzep1,

החלטתי לבנות מקלט אינפרא אדום למחשב על פי המדריך בפורום. מצאתי TV LINK ישן של YES. מצורפת תמונה של חיישן האינפרא האדום שבתוכו. איך אפשר לדעת מה מיצגת כל רגל ? כל תגובה תתקבל בברכה (גם לך תקנה ב 10 שקל חישן חדש....) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by kkffiirr,

הגיע לידי ספק כוח של HIPRO שהיה תקין עד שחבר שלי החליט לאלתר ולהבריג אותו תוך שימוש בחורי האיוורור, אחרי זה הספק הפסיק לעבוד בדיקה גילתה שהבורג השתפשף בPCB וגרם לנתק במסילות המוליכים (אם אני זוכר נכון ניתקו שם בערך 3 מוליכים). האם יש דרך פשוטה לתיקון הדבר? האם כדאי להשקיע? (הספק הגיע עם מחשב מותג עסקי של IBM, אז נראה שהוא אמור להיות איכותי) או לשלוח אותו לסל החלפים? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by amos5242,

היי לכולם ביומיים האחרונים לאחר שהחלפתי קלאץ לרכב לבד הסרתי את הסטרטר כחלק שחייבים להסירו בביצוע עבודה שכזו ולהפתעתי לאחר שסיימתי לתקן את הרכב הוא לא הניע גם לאחר הכנסת הקודן לעבודה תקינה כמו כן בדקתי שמגיע מתח לפלוס של הסטרטר אבל לחוט פיקוד לא עובר חשמל מה יכול להיות הבעייה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by matanyaniv,

סיימתי לפני כמה ימים את החריטה: http://planet.nana.co.il/sonne/DSCF0841.JPG אני מתכוון להאיר אותה בלדים בצבע ירוק ויש לי כמה שאלות: כמה לדים בערך אני יצטרך?(הם ימוקמו בצד ימין של הפרספקס) האם סופר לדים יתאימו" ואם כן, איזה נגד צריך? תודה

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  25. קניתי מ-א.אבן אלקטרוניקה שבשדרות הר-ציון בתל אביב מקלט אינפרא אדום 38KHZ.. יש לי בעיה עם זיהוי הרגליים שלו.. לא רשום על הרכיב שום דבר ככה שאני לא יכול לחפש עליו בגוגל.. אם מישההו קנה באותו מקום או מכיר את הרכיב אני יודה לו אם יעזור לי... תודה... דודי

• 1 תגובה
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.