אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
-
-
שלום רציתי לדעת איך אפשר לבנות ווליום קונטרול ותוך כדי לשמור על ה Stero. יש לי כאן נגד משתנה 47K, הבעיה שיש לו 3 רגליים ואם אני אחבר את ה L וה R אליו כרגיל יהרס לי ה Stero.. אפשר לחבור אותו תוך כדי שמירה על ה stero או שנצריך נגד משתנה אחר? תודה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מה עניינים ? אז ככה, אני רוצה לדעת כמה אום אני צריך שיהיה לי בנגד משתנה שאני יוכל להוריד את המהירות ממקסימום (12V) למינימום (5V) בטנדרבליידים שלי, 3 טנדרבליידים במארז זה כבר לא צחוק ולא שקט כל כך... אני יכול לשלוט עליהם דרך הSpeedfan אבל אני מעדיף עם אמצעי חיצוני ופאן באס קנוי לא בא בחשבון אצלי, אני מוכן להשקיע יותר על אחד שאני ירכיב לבד. ואני מקווה שהבנתם את הרעיון ואני מקווה שלא תגידו לי לקנות מפסקים 2 מצבים ל12,5... אני מאוד מודה לעוזרים, מתן
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
-
-
-
יש לי מכונת גילוח שהחלה לעשות צרות פתחתי ומצאתי נגד שרוף (התברר שהסוללה קיצרה) מצאתי בפורום אחד עם בעיה זהה באותו דגם וענו לו שהנגד הוא בעל "ערך" של 0 אוהם - שחור שחור סגול. מה המשמעות של נגד כזה? מצאתי בוויקיפדיה שערך 0 = קצר קישור לפורום (פולני) http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1318827.html תודה
-
- 4 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום כשיש לנו סדרה של כמה לדים, או רכיב שכולל בתוכו כמה לדים בעצמו, אז צריך לשים נגד עבור כל לד, כי 5v בד"כ גבוה עבורם. http://www.electrodragon.com/?product=led-10-segment-color-red-led-red-bar האם יש איזה טריק שימנע את הצורך בלשים נגד פר כל לד, ויהיה אפשר לשים רק משהו אחד, עבור כולם, למשל בחיבור אל רגל המינוס(GND)? תודה card
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי פליקר ישן יחסית שלא עובד והחלטתי לנסות לתקן אותו. בתוכו מצאתי מעגל עם נגד שרוף. אם אני מזהה את הצבעים נכון אז הפסים הם כחול שחור שחור זהב. לאחר נבירה באינטרנט כנראה שמדובר בנגד 60 אוהם 5%. האם קיים כזה דבר?
-
- 15 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו תרמיסטור ntc 100k הבעיה היא שאני לא יודע איפה יש חנות שמוכרת אותו באזור עכו נהריה באותה נשימה גם צריך מלחם ובדיל אשמח אם תוכלו לכוון אותי
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
את הערך של הנגד למדתי איך מוצאים אבל איך יודעים כמה וואט הנגד ? כלומר כמה וואט הנגד מסוגל לספוג ? תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה נגדים קבלים לקטורנים ונגדים קרמים ממערכת אלקטורוניקה ישנה ורציתי לדעת מה כל אחד עושה והאם אני יכול להשתמש בהם. הנה התמונות: http://planet.nana.co.il/matan626/lalala.jpg http://planet.nana.co.il/matan626/lalala1.jpg אם יש בעיה תשאלו אותי אני אגיד לכם את הצבעים שלהם או את מה שרשום עליהם אני פחות או יותר יודע מזה כל דבר מבחינת מראה אבל אני לא יודע מה אני יכול לעשות איתם, האם אני יכול להשתמש בהם עם לדים? תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אז אני אתחיל מזה שאצלי כל הלדים מחוברים בלי שום נגד ישירות לספק ל5V שזה גם המתח של הלדים.. עכשיו לא הבנתי למה לד צריך נגד?? אם הוא היה מקבל 12\7 וולט הוא היה צריך נגד..אבל הוא מקבל כמה שהוא צריך אז למה הנגד?? אצלי הלדים פועלים מעולה בלי שום נגדים ועדיין לא נשרף לי שום לד.. תענו לי על השאלה כי לא הבנתי בידיוק מהמדריך שיש באתר על לדים ונגדים
-
- 8 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום כולם! בשביל פרוייקט 6 השעות, שיעלה בקרוב מאוד לאתר אני מקווה (ותראו בעצמכם), החלטתי להתנסות בחיבור לדים. אני צריך שני דברים: 1. המלצה לחנות נורמלית באיזור חיפה שמוכרת גם דיודות וגם נגדים.. בגדול ציוד אלקטרוניקה. שתאשרו לי את המספרים הבאים: א. לחיבור ארבעה לדים אולטרה ברייט הצורכים על פי המדריך שלושה וולט כל אחד ישירות לספק אין צורך בנגד --> אם אני מחבר ארבעה לדים בטור, בעצם לא נותר עוד מתח "לספוג".. נכון?ב. בהנחה שזה נכון, הדרך היחידה לחבר שמונה לדים במעגל אחד היא... המעגל המקבילי? ובו צריך נגד 460 אוהם עבור כל אחד מהשמונה. אמת?
-
- 33 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם! קניתי היום לדים אולטרא ברייט בצבע אדום ויש לי בבית נגדים של 460ohm רציתי לשאול אם אני יחבר את הלדים עם הנגדים ל-12V הלדים ישרפו? הלדים אולטרא ברייט האדומים הם בערך 2V
-
- 4 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום. יש לי מאוור שמקבל 12 וולט ואני רוצה לשים לו נגד בכדי שיוריד את הוולטים מ-12 ל-7 (המאוורר צורך 0.10 אמפר [AMP]).... ניסיתי להבין משהו מהמדריכים באתר וגם על ידי חיפוש אך לצערי לא מצאתי תשובה. אם אתם יכולים, תרשמו איך חישבתם כדי שאני אוכל ללמוד ולא אצתרך עזרה במקרה שאקנה מאוורר נוסף. תודה מראש!!
-
- 26 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בקשר למדריך באתר חוץ מהנגד של 100 אוהם של התאורה אמרו פה פעם שאפשר לשים עוד נגד לקונסטרט של הכתב זה נכון והאם זה נחוץ? עשיתי חיפוש ולא מצאתי תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לאחר שעניין אותי הפלאג של הWinamp החלטתי לעשות אחד כזה של דברים אחרים (: אז ככה, אח שלי עושה פרספקס שזוהר (www.metku.net) אז אמרתי לו , אם כבר אתה עושה את זה, אני אעשה לך שמתי שקורא משהו, לד יהבהב. עכשיו , לא ידענו מה זה כל חיבור ביציאה הפרללית , אז זה מה שעשינו התמונות נראות כאילו זה זוהר בUV, אבל.. זה לא עכשיו לשאלות. 1.איזה רגל של הלד היא החיובית ? זהו, סוף השאלות
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
טוב יש לי IRIVER H340 שהתחיל לעשות בעיות חיי בטריה יחדו לחצי ולרבע ואחרי זה אם נשאר כמה שעות מכובה - אין סוללה ומכיוון שקניתי בחול אין אחריות דבר נוסף שקרה זה שמסך הטעינה לא מופיע אם חיבורו לחשמל או לUSB אבל אם אני מדליק ידנית - מסך טעינה מופיע טוב קראתי בפורומים וכו הזמנתי בטרייה מחול התקנתי ועובד אבל עדיין מסך טעינה לא מופיע ופריקה מהירה כשמכובה השארתי אותו כמה שבועות בעריסה ועכשיו הוא לא מחזיק יותר מ2 דקות ללא מתח יש למשהו רעיון אם זה בר תיקון, אם שווה בכלל לנסות לתקן הנגן עובד מצויין אבל רק אם חשמל
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
-
יש לי מערכת מהסוג הטוב והישן כמו שצריך שמחוברת למחשב.. שמחברים אליה לדים ליציאה של הרמקולים הם נדלקים לפי הקצב אבל הבעיה שהם לא עובדים קבוע כיאילו רק על ווליום מסויים הם עובדים יותר מהווליום הזה הם נישרפים עכשיו השאלה שלי איך אפשר לתת ללד מתח קבוע שידלק גם על ווליום נמוך ולא ישרף על גבוה אין לי ידע באלקטרוניקה.... אבל אני ימצא איזה חבר שיעשה לי את זה... מישו יודע איך אפשר לקבוע מתח קבוע?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
[TABLE=width: 100%] [TR] [TD=colspan: 2][/TD] [/TR] [TR] [TD=colspan: 2]היי, היום הדלקתי את האור ולהפתעתי חושך. זה השנאי- כנראה נהרס. ניסיתי להחליף נורות אך לא עזר. באיזה אחד כדאי להחליף? הוא מאוד כבד משום מה עדיף מאיביי. אביב. [/TD] [/TR] [/TABLE]
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
משום מה אחרי ששימנתי את המאורר הכולל קטודה של החברה Sunbeam וחיברתי אותו ללוח אם במקום לחיבור מולקס שהיה מחובר עד עכשיו פשוט אחרי 3 דקות של עבודה הקטודה פשוט נשרפה כתוצאה ממה זה יכול לקרות?
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היום הרסתי 5 דיסקיות חיתוך הם מתחממות ומיד מתרסקות מישהו יכול להמליץ על משהו עמיד יותר ? וגם איפה אפשר להשיג תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-