אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש כנראה בקרוב וחשבתי אולי להרכיב את החומרה בתוך שולחן.. סטארט עושים את זה וזה לא זול.. סביב ה-2000 ש"ח על השולחן כולל העבודה.. זה כמובן גוזל מהתקציב של המחשב.. אני כנראה ארצה להקדיש סביב ה-6 או 6 וחצי... מה אתם חושבים? מחשב ב-4K טוב מספיק היום? כמובן שזה צריך לכלול קירור מים.. או שעדיף כבר להזמין הכל מחו"ל?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
נשמע קצת עלוב, אז קצת התביישתי לפרסם את זה :-[... אבל אני יחיה עם זה בתקווה שאף-אחד פה לא מכיר אותי אישית... פירקתי כמנהגי כמה דברים היום ובניהם את המחשבון הישן שלי... ראיתי את המסך וחשבתי אולי אםשר לעשות איתו משהו... ??? אז אני נותן פה את הדגם בתקווה למצוא משהוא מעניין לעשות איתו... (אין בעיה להלחים ולחבר דברים....) מחשבון: CASIO V.P.A.M fx-82w --- אפילו סתם לכתוב כמה מספרים... להפעים לדים מסוימים מהתצוגות... משהו... =\
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם קניתי את המוצר הזה: http://www.ebay.co.uk/itm/331012338529?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 ורציתי לדעת איך אני מחבר אותו כי לא כתוב עליו כלום ולא הצלחתי להבין איך זה עובד עם מולטימטר..
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, הרכבתי מאוורר לראוטר שלי ורציתי לדעת עם המאוורר יכול להישרף בשלבים מאוחרים יותר? המאוורר עובד 24 שעות no stop. האם אפשר לפרסם את תהליך ההרכבה של המאוורר לראוטר ב"יומני פרויקטים"? תודה רבה.
-
- 41 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כננת להרמת משא לבית- אני גר בקומה רביעית ללא מעלית... כעת התקלקל לי השלט החוטי היחיד שיש לי- כפתור DOWN בלבד לא עובד. מצורף פה הדיאגרמה של השלט שלקחתי מאתר החברה השאלה שלי, האם אפשר לייצר קומבינציה של כפתורים תחליף לשלט? האם יש מקום שאוכל לרכוש שלט המתאים לכננת שלי ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום !!! רציתי לדעת האם מישהו הוציא את הספק כוח אל מחוץ למחשב אני מתכוון לעשות את זה ורציתי טיפים לגבי הצבתו במקום חדש ומה לעשות בקשר לכבלים (אם הם קצרים מידי) ואם למישהו יש תמונות של המודינג הזה אז שיראה לי כדי לקבל רעיונות...!!! תודה לכולם!!!
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני ביגי משתמש חדש ומודר מתחיל. חרשתי על הארכיון לאורכו ולרוחבו (בערך) ולא מצאתי תשובה לשאלתי. אקיצר לוחות אלומיניום. איך זה בא ? איזה גדלים? עם מה הכי נוח לעבוד? ואיפה אני משיג בצפון הרחוק אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מערכת בידור לטלוויזיה אני לא רוצה לקנות אבל אם אני יצטרך לקנות משהו חשוב אני יקנה הנה המכשירים שיש לי{רוב המכשירים היו בחוץ סביר להניח שהם מקוקלים וחלקם לא}הנה: ממיר האנלוגי של ערוצי זהב מדפסת קנון bic-6100 מחשב כנראה פנטיום 1 מערכת השקיה כולשהי עם שלט כלשהו ואף פעם לא נגעתי במלחם
-
- 6 תגובות
- 659 צפיות
-
-
אהלן,יש לי פרויקט קטן לרכב(קטן קטן אבל גדול ) יש לי בערך 3 מסכי LCD תקינים לגמרי שפירקתי מלפ טופים. רציתי לשים אותם ברכב כמו בחללית הזאת במסע בין כוכבים אתם יודעים שלוש מסכים כאלו מקדימה. הבעיה שאני לא יודע איך האם יש מדריכים כולשהם או משהו כזה? אה ועוד משהו האם זה חוקי לעשות דבר כזה? :-\
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי מודול gsm(http://m.ebay.com/itm/331184436426?nav=SEARCH) לארדואינו אונו הפרויקט שאני עובד עליו הוא שכאשר אני שולח הודעה מסוימת אני רוצה להדליק לד מסוים לדוגמא שלחתי הודעה-1 לד 1 יידלק שלחתי הודעה עם הספרה 2 לד 2 יידלק אשמח לעזרה והכוונה (ביחוד בתוכנה)
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה ליצור בטריית 12v מ8 בטריות אלקליין של 1.5v. אז ככה, 1.5x8 = 12v בחיבור בטור אני אשיג 12 וולט, נכון? לפי חיפוש בגוגל, AAA אלקליין מוציאים 1.2Ah, אז: 1.2x8 = 9.6Ah אז בסופו של דבר בחיבור של 8 בטריות 1.5v Alkline 1.2Ah AAA, תצא לי בטריית: 12v 9600mAh (9.6Ah)? החישוב שלי נכון? תודה.
-
- 10 תגובות
- 7.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מאווררי 2000RPM של COOLER MASTER, מחוץ למארז הם שקטים בצורה מדהימה אבל כאשר מכניסים אותם למארז יש רעש נוראי בגלל התנועה של האוויר (70CFM אם אני זוכר נכון). ראיתי שזלמן מביאים עם המאווררים שלהם מתאם שיש עליו נגד (http://gioli.nl/tweakers/spct/ZMRC56.jpg) ואז אפשר לבחור בין מהירות גבוהה (בלי נגד) או נמוכה (עם נגד). אפשר לעשות אותו דבר רק עם נגד משתנה (אם כן איזה טווח ערכים צריך)? ניסיתי גם למצוא הסבר לבניית פאנל שליטה ולא מצאתי אחד למישהו יש (רשימת חלקים ואם אפשר גם שרטוט של המעגל)?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מחפש חיישן אינפרא אדום בשביל שלט לRaspberry pie. אני מעוניין להזמין בארץ אבל יכול גם להסתפק מאיביי או מכל אתר שהוא משלוח לארץ במחיר סביר. יצא לי להתסכל על האתר adafruit הם מוכרים בזול אבל המשלוח עולה כמעט 30$. אשמח לעזרה, תודה
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
(בתקווה שזה הפורום הנכון...) 1) קיימים בקרי מאווררים שיושבים בביי 3.5 חיצוני ולא 5.25? 2) יש אפשרות לחבר יותר ממאוורר אחד לערוץ בקרה נתון, בהנחה שהערוץ יכול לספק את האמפים הדרושים? 3) האם יש בארץ כלובים של 3X5.25" שניתן לחבר אליהם מאוורר אך מגיעים בלעדיו? לחילופין, מישהו מכיר שיטה אחרת לחבר מאוורר על 3 ביים פנויים?
-
- 3 תגובות
- 861 צפיות
-
-
תוכלו בבקשה להגיד לי איך לעשות סידור כבלים במארז שלי? silverstone ps02b
-
- 0 תגובות
- 815 צפיות
-
-
איך אני גורם ללד 'להבהב' (יותר כמו להבה, ריצוד שכזה ולא הבהוב 'רגיל')? אני לא מבין כלום באלקטרוניקה, הסבר איך (או למה אי אפשר) יתקבל בברכה. המטרה היא לשים לד ירוק שירצד להנאתו מאחורי המסכת עץ של המסכה (The mask). תודה רבה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי השגתי רב מודד מחבר ואני רוצה לבדוק את המתחים שהספק שלי נותן באמת... (ולא להסתמך על הלוחות הבעייתים של גיגהבייט) אין לי מושג איך עובדים עם הדבר הזה בכלל... לאן לחבר את הכבל השחור, לאן את האדום וכ"ו... האם מישהו יכול לעזור? תודה!
-
- 11 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנות מודינג וקרור(מאווררים שקטים) באיזור השרון (כפר סבא רעננה הרצליה נתניה).
-
- 1 תגובה
- 628 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מבקש מראש רק מי שמבין בעיניין ומעוניין לתת תשובה מדוייקת, תודה! אני מרכיב בקרוב סוג של סטודיו, וקטע שמאוד מאוד מעצבן אותי זה הקטע של הכבלים נמאס לי מהחוצפה של חנויות לקחת 50 שקל על כבל, 100 שקל על כבל, מחירים בשמיים!!! כל ראש כבל שאתה צריך אתה צריך להתחיל לקנות כבלים מיוחדים, מתאמים, מאריכים, לא מתאים לי :'( חשבתי לקנות איזה 50 מטר כבל, עוד מבחר ראשים שאצטרך, RCA, PL וכיוצא באלה, ולמשוך כבלים באורכים מדוייקים ובהרכבה עצמית. מאחר ואני לא חדש בעולם האלקטרוניקה, אני יודע שהמחירים של החנויות באמת לא מוצדקים. שאלתי היא האם ארגיש הבדל (ואם לא ארגיש האם יהיה הבדל)? אני יודע לעבוד עם ציוד אלקטרוניקה, כך שאני מאמין שבלאי לא יהווה בעיה. לגבי המחירים, אני מ…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, הרבה זמן שלא כתבתי פה , הייתי פה לפני הגיוס שלי (שנתיים+) ופירסמתי דיי הרבה מודים שלי.. עכשיו אני עוסק במודים קצת אחרים אז לאחר שנמאס לי מהסרווין וגה , קניתי שני סאבים של קיקר C12 , ומונובלוק של JBL. הסטאפ לפני השדרוג.. הסטאפ עם הקיקר (בתיבה של הCV זמנית) המונובלוק עדכון... הלכתי לנגר לעשות 2 חורים מדוייקים לסאבים איך אומרים.. פיקס ! אבל עוד לא מקובע, רק לדווא שהכל יושב כמו שצריך מפצל מתח + מסמן חיבורים לטרמינלים.. אוטם את התיבה עם סיליקון RTV לאטימות מירבית טרמינלים מורכבים עם המון סיליקון ודלק חם... חיבור חוטים מהטרמינלים לסאבים.. מתחיל בהעברה וקיבוע בתיבה החדשה... יושב פיקס!!! עם הסאב הישן שעומד למכירה (הצעות לפרטי) …
-
- 39 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
ביציאה עצמה יש 25.. אבל בתוך יש 19 :-X מה אני עושה? אני צריך להחזיר 0 ב18-25, פשוט לא לשים כלום? (עוד לא סיימתי לבדוק תפינים כי אין לי מולטיטסטר, אבל עוד לא נתקלתי ב19-25..)
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום! יש אצלי גוף תאורה סולארי קטן לגינה. מצורפות תמונות. הגוף הזה מגיע בשתי תצורות. 1) לד בודד מחליף צבעים 2) שלושה לדים לבנים. גוף התאורה שברשותי הוא מהסוג הראשון. יש בו: תא סלוארי + בטריה 1.2V + מעגל עם לד (שני פינים) שמחליף צבעים לבד. הלוח הוא ככל הנראה אותו לוח לשתי התצורות, כך שפרקתי את הלד הצבעוני מהמעגל ושמתי במקומו שלושה לדים לבנים - יש חורים לכך במעגל. עד כאן הכל טוב ויפה. כעת אני רוצה להוסיף בטריה נוספת כדי שהמעגל יעבוד יותר זמן (או יותר חזק.. לא משנה.). יש מקום לבטריה נוספת בגוף התאורה. הדבר הקרוב ביותר שמצאתי לדף נתונים של השבב הקיים במעגל - 52521H זה הקישור הזה (מתורגם): https://translate.google.com/trans…
-
- 2 תגובות
- 2.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני רוצה לבנות סתם מעגל שיש בו 3לדים, סוללה(9 וולט- PP3), ונגד 47 אוהם. אל תתיחסו לסוללת ה AA במעגל זה רק לצורך המחשה. אני משתמש ב PP3. לד אחד צורך 1.5 וולט, ו100 מילי אמפר. המעגל נראה בסדר? יש משהו שלא טוב? והאם עדיף לכל לד נגד?
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-