אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה להוסיף מסך ל HTPC ,המסך ישמש אותי בעיקר לארגון או לבחירת מוסיקה ולא מעבר. (אני לא רוצה להדליק סתם את המקרן). הייתי רוצה לקבל המלצות למסך כזה. תודה
-
- 4 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אני בתהליך תכנון מערכת שכוללת פס לדים באורך של 4 מטרים וכולל מעל ל-200 לדים. הפס מופעל במתח של 5 וולט ודורש כ-3 אמפר למטר. אני יודע שקיימים פסים של 12 וולט אבל יש סיבה שקניתי את הפס הזה (יחובר במקביל לעוד דברים) אני לא חזק בענייני חשמל, ויש לי מספר שאלות - 1. מה ההשפעה של מפל מתח אם אני רוצה לחבר את כל הפס בחיבור יחיד? מה זה אומר מבחינת חיבורים או תכנון? 2. חשבתי להשתמש בספק כוח של מחשב נייד כמו זה- http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=NB-L65 ולהוריד על ידי buck את המתח ל-5 וולט (משהו כזה) זה יעבוד? משהו שאני צריך לדעת או להכיר לפני זה?
-
- 4 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי , אני מחפש חיישן שישלח גל או קרן בצורה ישרה ובעת שבירה של הקרן תתבצע פעולה אני לא מעוניין להיכנס לאלקטרוניקה ממש לכן אני מחפש גם תוכנה שתתחבר לזה ולציע לי אפשרות של API או משהו על מנת לקבל את הארוע כאשר הוא קורה למישהו יש הצעות? דרור
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
פירקתי אתמול מיקרו ולקחתי את כל החלקים שהם הבקר ,מגנטרון,כמה ועוד כמה חוטים ומנורות ורציתי לדעת איך עובד המגנטרון ומה אפשר לעשות איתו תודה ומצטער שהקפצתי את המודעה הקודמת שלי
-
- 4 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
קניתי שלוש לדים המוכר שאל אותי אם 12V,אמרתי לו כן יש חוט אדום אחד שזה פלוס ושחור מינוס אני לא יודע לאן לחבר אותם בידיוק. תמונה של הלדים http://img239.imageshack.us/img239/4434/spa1635be3.jpg תמונה של המארז פתוח http://img156.imageshack.us/img156/5821/vvvhu7.jpg
-
- 4 תגובות
- 840 צפיות
-
-
שלום אז ככה ניסיתי לעשות מודינג פעם ראשונה אז מה שקרה זה שלקחתי ספרי שקניתי מטמבור וצבעתי את המארז בשחור והצביעה יצאה לי מזה מכוער אם כול מיני פסים דפוקים כאלה אז רציתי לדעת אם אפשר לתקן את זה איך שהוא ואם לא אז תנו לי איזשהו מארז שאני יכול לקנות למודינג עד למחיר ששל 200 שח אם יש?
-
- 4 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום באחת הפעמים שקניתי חוט solid core, החלק הפנימי שלו, נראה שונה חוטי solid core רגילים. במקום שהתוכן יהיה "חלק", הפעם זה נראה כאילו מסובב לאורכו משהו. (יש לציין שזה עדיין חתיכה אחת - מקשה אחת, ולא תוספת שאפשר לנתק) מישהו יודע למה זה כך והאם יש לזה שימוש מסוים? תודה card
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבצע מודינג קטן וברצוני לצבוע את המאווררים שבמארז (רק הרוטור) בצבע כתום. אשמח לקבל המלצה לאיזה צבע או ספריי לקנות ומחיר משוער. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
סוף כל סוף הפרוייקט שאני מתכנן כבר חודשיים. כפי שהראיתי בפרוייקט "משטח לעכבר" , הפרוייקט מושפע מאוד מאוד מהעבודה של sleepstreamer , ולכן התמונות שאביא עד כה הן תמונות מאתר bit-tech . זה מה שקיבל sleepstreamer בסוף הפרוייקט שלו - התכנון שלי במוד שלי - 1. התקנת לוח אלומיניום במקום פנל הצד , עם חלון פרספקס עם חריטה עדינה של CrossFire שתואר בלדים כחולים. 2. התקנת מערכת קירור מים מתוצרת עצמית (ייתכן כי אקנה רכיבים כלשהם,אך התכנון הוא ללכת על תוצרת עצמית). הקירור יהיה קירור קומפלקט של מעבד,זיכרון,CHIPSET,הארד דיסק (עוד לא החלטתי אם יהיה רק HDD אחד או שניים). הוזמנה מערכת מ-Danger Den . המערכת שהוזמנה כוללת: * TDX - CPU Block with Universal Top and High Flow Chrom…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום תשמעו היום התחברנו לטלפונים של HOT אבל נשארנו עדין עם בזק. עכשיו מה שקוראה בזק משמש לשיחות נכנסות וHOT ליוצאות. שזה יצר מצב שיש לי שני טלפונים בחדר (בגלל שהחיבור לקיר מקום לא נוח) עכשיו רציתי לדעת אם יש אפשרות לבנות מעריך שבעזרתו אני יכול פשוט עם ברת מתג או משהו כזה(או אפילו לנתק את הכב מאחד ולעבור לשני) ובצורה כזאת אני עובר בין הקייו של HOT לקיו של בזק. אם יש כזה דבר תגידו לי אני מעדיף לקנות. אם אין וזה אפשרי, תוכלו להסבר בכללי אך לבנות? מקווה שזה קשור לפה ותודה מראש
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
מישהו יכול להביא לי לינק (או להסביר בעצמו) על החיבורים של ה12V של הספק כוח? אני צריך לדעת מהו כל חוט מארבעת החוטים שלו.
-
- 4 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום בירצוני לבנות תאורת לדים.. רציתי שהיא תפעל לפי קול אבא שלי הוא חשמלאי אבל הוא לא זוכר איך עושים אני צריך תוכניות לזה או משהו שנוכל להעזר בהם רק להעזר בהם.. תודה מראש ...
-
- 4 תגובות
- 839 צפיות
-
-
היי, ראיתי באתר אחד, שהמחיר של ריבוע (מטר אחד) פרספקס שזוהר באינטראקציה עם uv עולה 300 שקלים! זה מחיר הגיוני? כי לי זה נראה ממש מוגזם... בתודה, אביב
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הקטע של 50 מעלות במנוחה קצת הטריד אותי במחשב של אחי (בדיעבד כנראה שהייתי צריך לקנות לו כרטיס עם קירור אקטיבי, אבל זה לא לנושא). בקיצור מה שעשיתי, לקחתי מאוורר 80 מ"מ פשוט שהיה לי והברגתי אותו עם בורג יחיד לצלעות הקירור של הכרטיס. התוצאה: לא הכי אסתטי, אבל זה גם לא מחשב שפותחים כל יום ומשוויצים בו. ירידה של 15 מעלות. 35 במנוחה, 50 במאמץ במשחק Assasin's Creed.
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
פעם הייתי בחוג אלקטרוניקה.. אני מאוד אהבתי לבנות וכאלה השאלה שלי היא מה זה קיט? זה כאילו כל החומרים עם הוראות איך להרכיב? הקיצר אין לי מושג בגרוש אם תכלו לעזור לי אני מאוד אשמח! מה אני צריך ללמוד בתור התחלה? לא מעניין אותי החלק התאורטי אני רוצה לבנות. תודה רבה!! [move][/move]Joey Tribbani
-
- 4 תגובות
- 864 צפיות
-
-
יש לי מעגל מודפס שאני רוצה להפריד ממנו את החיישן בכדי לשים שניים, השאלה שלי אם אני מחבר במקום הרגליים של החיישן חוטים אני יכול לחבר 2 חיישנים ושניהם יעבדו כמו שצריך או שטווח הקליטה שלהם יפגע ?
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
איזה חומר משתמשים לבידוד רעש הדיסק ואיפה אפשר לקנות
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות קטנות קודם כל רציתי לדעת אם כמות הזרם שמולקס אחד יכול להוציא מוגבלת? הכוונה אם אני אחבר 4-5 מאווררים לאותו מולקס האם זה יכביד או אולי ישרוף משהו? כי באותו היום שחיברתי את הפאנבאס שבניתי (מתחים של 5-12) הלוח נשרף (מזל שהייתה עוד אחריות) האם זה הגיוני שזה קרה בגלל עומס? השאלה השניה שלי אם הספק הוא 400W ג'נרי האם אפשר לדעת כמה ההספק האמיתי שלו? או לדעת אולי בערך?
-
- 4 תגובות
- 770 צפיות
-
-
http://www.overclockersclub.com/reviews/nexuspanel3/3.htm מצאתי את המוצר באיזה מחשב ישן מנסה להפעיל אותו אבל חסרים לי התרמיסטורים. קניתי תרמיסטורים של 100, 1K , 20K אוהם 100 ו-1K נתנו תוצאות לא רלוונטיות (בטמפרטורת החדר הצג הראה 88 מעלות על 100 , ו 90 על 1K) לעומת זאת 20K נתן 9 על טמפרטורת החדר.(הכל בצלזיוס) עשיתי מדידה, לא מספיק מדוייקת, אבל בהערכה סבירה - על חום האצבעות שלי - עם מד חום רגיל: מד חום -32.7 , התרמיסטור של ה-20K נתן תוצאה של 12.5 השאלה שלי - האם יש קשר ישיר(הפוך למעשה) בין החום להתנגדות - ומכאן אני יכול להסיק שאני צריך משהו באיזור ה-5K עד 8K או שזה נוסחה פיזיקלית מעניינת יותר -ואם כך - מה ההתנגדות הרצויה?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בלוח-האם הישן שלי אין אפשרות לשלוט במהירות מאוורר המעבד (cpu_fan) ולכן המאוורר של הקירור AC Freezer 64 Pro עובד על מהירות מקסימלית ומרעיש מאוד. נאמר לי שאפשר לבנות מערכת פשוטה שתעלה לא יותר מ 10 ש"ח על מנת לשלוט על מהירות המאוורר הזה אבל אני לא יודע איך. האם אפשר לקבל הסבר פה? ללוח-אם יש 3 פינים ולמאוורר יש 4 חורים. יש לי מעט ידע באלק' ואם צריך משהו מתוחכם אני יכול לפנות לחברים שהם טכניים אלקטרוניקה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום נא להעביר לפורום אחר אם זה לא המקום הנכון כשמכשיר שעובד על בטריות מפסיק לעבוד כי הבטריות גמורות אבל חלקן יותר חדשות מאחרות. לחדשות יותר יהיה עוד קצת מה לתת או שלמעשה הן גם גמורות כמו הישנות כי כל האנגריה שלהם מוצתה כי זה על אותו מעגל חשמלי? מקווה שהסברתי טוב את השאלה
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. התחלתי להתעניין קצת באלקטרוניקה בעקבות כך שבחרתי במגמת אלק'\מחשבים בתיכון. אבל כמובן שעד שמסיימים לבנות משהו בבית הספר לוקח שבועות והעובודות לא תמיד כאלו מדהימות. כך שברצוני לבקש ממכם שתביאו לי כמה אתרים נחמדים שאני יוכל ללמוד מהם קצת יותר על אלקטרוניקה אך אני לא מתכוון אתרים עם פירוט על כל רכיב כי יש לי הרבה כאלו אלא אתרים קצת יותר רציניים. בנוסף אני צריך גם אתרים עם פרוייקטונים למתחילים שאני יוכל לבנות. האתרים כמובן יכולים להיות באנגלית. תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, מחפש באיביי מעגל הגברה לסאב-וופר 12" שנהרסה לי האלקטרוניקה שלו. מצאתי את זה: http://www.ebay.com/itm/Active-subwoofer-pure-bass-Power-Amplifier-board-400W-30HZ-200HZ-/131318510224?hash=item1e93317290 מה דעתכם? לא ברור לי האם ניתן לחבר אליו ישירות 220V AC מהקיר?
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי את הקורא הבא http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120991735794&ssPageName=ADME:L:OC:US:3160 הייתי רוצה לחבר אותו דרך ה-USB ל-ארדואינו ולקרוא ממנו תוכן כרטיסי הזכרון, SD או SIM. האם יש למישהו רעיון מאיפה להתחיל. אני יחסית חדש עם ארדואינו אך מתמצא באלקטקרוניקה. בתודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-