עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Moty_p,

איך אני יכול לבדוק כמה אמפר\מיליאמפר יש במקור החשמל שלי? עד כמה וולט אני יכול לבדוק בוולטימטר מבלי שהוא ישרף (הכוונה היא מה המגבלה שלו)? איך אני יכול לדעת כמה וואט יש במקור מטח שלי? תודה על התשובות..

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. טוב יש לי מספר שאלות אם הניסוח שלי לא מובן תגידו אני ישנה: 1. יש לי לוחות מודפסות. מעגלים רגילים כל מיני. כמו בכל מעגל יש שפ אחלה רכיבים כגון נגד טרנזיסטור וכו' וכו'. עכשיו לפרק נגד זה לא בעיה יש לו שתי רגליים אבל רכיבים כגון מיקרובקרים או ג'וקים זה 8 רגלים בכל צד כלומר 16 סך הכל. איך ניתן לפרק כאלה? כי ברגע שאני נודע בבדיל אם המלחם והא מתחמם ועד שאני מחמם את ההלחמה השנייה הראשונה כבר מתקררת. האם יש דרך לפרק רכיבים כאלה? או שזה אפילו לא שווה ניסיון? 2. האם לדבר הבא יש קשר לשאלה 1 או לא אז תגידו לי מה זה בבקשה "סרט שואב בדיל" אם זה קשור ל1 אז תסבירו לי איך אם לא אז מה זה? 3. לדברים שיוצאים מהספק של המחשב קוראים מולקסים הם יחסית גדולים בעלי 4 חורים. יש גם דקים כאלה ממש כגון…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by oronluko,

1. אני רוצה לצבוע את המארז שלי בשחור אבל עם אפקט מראה. עכשיו הייתי בהום סנטר וראיתי שיש ספריי שחור רגיל ויש ספריי שחור לרכב(סוג של פח/מתכת) איזה מהם עדיף לצביעת מארז? 2. חובה להשים צבע יסוד(פרמייר) לפני צביעת מארז או שלא? 3. איפה קונים בונדו כי בהום סנטר ואייס(עם אוטו דיפו) לא מצאתי? 4. איפה לקנות דבק דו צדדי דק כמו בתמונה הבאה: 5. איפה ניתן להשיג דבר כזה: תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 816 צפיות
  4. Started by roy261283,

ראשית, אני רוצה לציין שאני מהנדס אלקטרוניקה שלא עובד בדיוק בתחום האלקטרוניקה כבר 5 שנים. אז יש לי ידע די גדול אך צריך להזכר. אז לשאלותיי: 1. לוח arduino מבחינתי זה כמו לוח פיתוח כמו לוח FPGA, לוח עם בקר 8086 וכו'? (רק שכאן אני מבין שהכתיבה נעשית בשפת C 2. נניח יש לש לי פרויקט קטן שעובד פיקס עם הלוח arduino. מבחינתי זה סוג של אב טיפוס. כעת התוכנית שכתבתי בשפת C צרובה בזכרון שנמצא בלוח והמעבד קורא מהזכרון את התוכנית והכול עובד טוב ויפה. בכדי ליצור מוצר, אני צריך מעגל שיידע לעבוד בלי כל התוספות שיש בלוח פיתוח. כלומר אני רוצה לקחת את המעבד + זכרון וכל החומרה הנחוצה לפרויקט בלבד. האם יש לוח שהוא מקביל ללוח פיתוח אך מיועד למוצר? כלומר שיכלול רק זכרון,מעבד ושאר רכיבי הגנה? האם…

• 8 תגובות
    • 4.3k צפיות
  5. Started by JediMaster,

שלום לכולם שוב! לאחר שביררתי את מה שרציתי וכבר באתי עם "ידע מוכן" אני פשוט פותח פה מחדש שאלות ישירות, כי מה שכתבתי בדיון שלי לא הגיבו לי וכנראה גם לא יגיבו (וחיכיתי בערך יום). אז קודם כל בפני המנהלים אני מבקש התנצלות שפתחתי עוד דיון, פשוט את המודינג הראשון שלי אני רוצה לעשות "על בטוח". 1) מהו החומר הזה שגורם לדברים לזהור בUV? איפה ניתן אולי להשיג באיזור ירושלים? (אפשר פשוט לשים אבקת כביסה לא =P)? זה בא בצורת ספריי או מה? בקיצור - אני רוצה מידע על החומר הזה כי אני חושב לעשות בראש ובראשונה - עיגול כבלים ואותם לצבוע בחומר. 2) איזה מנורה בדיוק צריך בשביל הUV? פשוט LED של UV שמחובר לבטריה? או שצריך ממש מנורה גדולה? כמה הLED עולה? 3) הייתי רוצה לעשות חלון במארז אבל אני לא רוצה…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אהלן, בקרוב אני מתכנן להתחיל מנגינה על המארז ויש לי מספר שאלות לפני שאני מתחיל: יש ברשותי דרמל מקורי עם החוט המאריך הזה. חריטה: איזה ראש מתאים לחריטה על פרספקס? מה העובי הרצוי של הפרספקס להכנת חלון במארז? חיתוך: אם אני רוצה לעשות חור למאורר על גבי המארז, עם מה עדיף ? הדרמל ? מסור חשמלי ? לחורר עם מקדחה ולעבור עם הדרמל? יש ברשותי כוס למקדחה. חיתוך החלון במארז עם מה לעשות ? דרמל / מסור? ואם דרמל - איזה ראש / דיסקית? צביעה: אני רוצה לצבוע את הפנים / בחוץ של המארז (לעבור עליו בשחור - הוא כבר שחור מבחוץ), עם איזה ספריי כדאי ? כדאי להוריד את הצבע השחור החיצוני לפני שאני צובע מחדש ? כמה שכבות של צבע? אלקטרוניקה: לדים: אני רוצה לחבר איזה 12 לדים ביחד, עכשיו איך אני ידע איזה נגדים…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by JediMaster,

לפני שכולם יגידו "שאלת את זה בדיון אחר, למה פתחת חדש", גם המנהל עצמו שאל מה הקשר לדיון והמליצו לי בכלל לפתוח ת'רד חדש. אז הנה. רק שעכשיו אל תגידו שמה שאני עושה לא בסדר =\. 1) איפה בדיוק אפשר להשיג לד בשני צבעים? למישהו יש תמונה של זה? אני רוצה לראות את זה. 2) יש לי מאוורר אחד על המעבד ושני מתחת לHDD, אף אחד מהם לא ממש באיזור פתוח ויש לי מארז של E-Star. כדאי לי להוסיף עוד מאוורר מאחורה ואולי אחד בצד? האם אחרי שאני יעשה את זה יש סיכוי להרגשה של שיפור בביצועים? 3) המעבד שלי מאוד מאוד מרעיש, וזה כנראה המאוורר של המעבד (למרות שאחרי שניקיתי אותו מאבק הוא פעל קצת יותר בקשט). האם כדאי לי לעשות פאן באס ולכלול בתוכו את המאוורר של המעבד, או שעם דברים כאלה כבר לא כדאי להתעסק? ויש דרך…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by GUNZ,

אני מעוניין לקנות קטודה קרה של מחשבים ולהרכיב אותה ברכב כתוספת למערכת ברצוני לחבר אותה במקום המנורה הרגילה הסטאנדרטית שהבנתי שפועלת על 12 V בדיוק כמו הקטודה השאלה היא עם אני צריך את השנאי הזה שנימכר עם הקטודות? ותמליצו על קדוטת נאון כחולה בבקשה חשבתי על זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11332&catid= היא לא צריכה כרטיס קול או משהו נכון? אלה תדרים של מוזיקה?

• 34 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by enemia design,

שלום לכם, אני שוקל עם להוסיף למארז בעל החלון השקוף קתודות למען הארה ויופי שאלה מספר 1- המארז יכלול שני מאווררים בעלי לדים כחולים. אני שוקל להוסיף 2 מנורות קתודות, אילו צבעים אתם ממליצים לשלב \לשים? אני יודע שזה שאלה של טעם וריח, אבל על פי נסיונכם, ועל פי תוצאות שונות שראיתם, מה השילוב הכי יפה? והאם בכלל לשלב צבעים או צבע אחד? שאלה מספר 2- האם אפשר בבקשה תמונות בהן רואים מארז עם קתודה ירוקה+כחולה, וקתודה אדומה+כחולה ? שאלה מספר 3- הקתודה\קתודות שאני אקח הן: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=TT-D0013 שמתי לב כי יש SOUND CONTROL ושזה יכול להאיר לפי שמע. ניתן לשנות את זה שיאיר תמיד, על פי צליל או מכובה על ידי "שלט" שמגיע עם הקתודה ומחובר אל…

• 2 תגובות
    • 642 צפיות
  10. שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by nighthawk_ok,

בעקבות כך שהמעבד שלי שווק חיים (יותר נוח כנראה פגעתי בו) - הוא לא עובד בכל מקרה, אני מחפש רעיונות מה אפשר לעשות איתו (נראה לי לזרוק לפח זה בזבוז לא?) אז מה היתם עושים עם מעבד (אי אפשר לשים אותו במחשב, הוא לא עובד, אז זה רק ליופי) ?

• 6 תגובות
    • 841 צפיות
  12. Started by bbnbbn,

יש לי טלויזיה ישנה של סוני ויש לה רק חיבור RF של אנטנה, עכשיו השאלה היא אם יש מעביר כזה שיכול להעביר את היציאת RCA של הממיר הדיגיטלי של יס לחיבור אנטנה של הטלויזיה. תודה.

• 23 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. זה מה שאני צריך: זה הלינק של זה באיביי http://cgi.ebay.com/2-Pin-4-Pin-Fan-Power-Adapter-Cable-Pass-Thru-MolexDuo_W0QQitemZ220311458496QQihZ012QQcategoryZ41993QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting השאלה: יש כזה בארץ? איפה? כמה יעלה בערך? כי באיביי זה יוצא יקר...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by שמוליק82,

שלום חבר'ה, אני מפתח על לוח UNO, והרמתי פיילוט של מוצר עובד. כעת אני מעוניין לצאת ליצור המוני. 1. האם אני יכול להעביר את הקוד שלי ללוח Arduino קטן יותר ? 2. אם מדובר בכרטיס מסוג אחר מה השלבים שצריך לעבור? תודה, שמוליק

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  15. כמו כולם גם אני הלכתי לתחנה המרכזית הישנה וקניתי חלקים באתי לביתי הקט כולי התלהבות ובניתי את מוד 6 בניית מעגל מקלט אינפרא אדום לשלט בניתי אומנם... המעגל מקבל זרם עכשיו מתי שאני מפעיל את התוכנה UICE פתאום נסגר הזרם במעגל ומתי שאני עושה INALIZE משהו יש זרם לשנייה ואז נכבה (בדקתי בעזרת לד פשוט) לכן מתי שאני בא לכוון את הערוצים הוא לא קולט דבר( דהה אין חשמל) חח מה עושים ...למה זה... למה זה מגיע לייי... אושיעני....

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  16. Started by BigShoe,

אוקיי, מה שאני רוצה הוא לעשות מעגל שיהיה רגיש לקול ובהתאם לכך ידליק לדים.. נגיד בבאסים זה ידליק או סוג של אקולייזר שידליק לפי העוצמה של הסאונד או כלשהי רגישות כזאת... תודה מראש, עמי.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by matan007,

שלום, מחפש באיביי מעגל הגברה לסאב-וופר 12" שנהרסה לי האלקטרוניקה שלו. מצאתי את זה: http://www.ebay.com/itm/Active-subwoofer-pure-bass-Power-Amplifier-board-400W-30HZ-200HZ-/131318510224?hash=item1e93317290 מה דעתכם? לא ברור לי האם ניתן לחבר אליו ישירות 220V AC מהקיר?

18. Started by a2-power,

שלום לכם, אני בונה פרוייקט (רובוט) עם 2 מנועי DC עוצמתיים יחסית (כל אחד צורך כ2A מקסימום), הם ניזנים במתח של 12V במעגל "שליטה" על הרובוט אני החלטתי להשתמש במייצב מתח של 12V מסוג 7812... לרוע מזלי מייצב המתח מסוגל לספק אך ורק 1A במוצאו, קראתי בדפי הנתונים ומצאתי כי יש דרך לעקוף את המייצב מבחינת זרם ומבחינת מתח ישאר 12V מיוצב. הינה דפי הנתונים: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69437/KEC/7805.html (עמוד 15) הינה המעגל עליו אני מדבר: http://img194.imageshack.us/i/7812.jpg/ "השאלה" אילו טרנזיסטורים עליי לבחור (אם אפשר את הדגם) על מנת לקבל במוצא 6A באיור הבא מוסבר מה אני צריך: באדום זה מה שאני מחפש.... http://img33.imageshack.us/i/7812i.jpg/ תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by solo53,

מחפש מעגל הגנה לקו 12 וולט לשימוש חיצוני זרם היציאה לא יעלה על 1 אמפר ההגנה מיועדת במיקרה קצר בחיצוני

• 3 תגובות
    • 899 צפיות
  20. Started by thedag,

שלום. אני צריך מעגל פשוט להורדת מתח מ 12V ל 3.7V פחות או יותר... חשבתי לקחת את המייצב 78L05 שיוריד לי ל 5V ואז להוסיף 2 דיודות שיורידו בעוד 1.4V אבל אני לא ממש יודע איך להוסיף את הדיודות.... מישהו פה יכול לעזור? תודה.

• 28 תגובות
    • 4.4k צפיות
  21. Started by Pure-Gold,

אני מעוניין להכין המעגל המקציב זמן למספר לדים ולאחר מכן מחליף אותם כמו בתמונה: זמן ההחלפה ישלט ע"י פוטנציומטר. אשמח אם תעזרו לי ( במידע / שרטוט ) כיצד לבנות מעגל כזה.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

23. אין לי מושג בדברים האלו,חבר שלי יש לו UPS (כמו שלי) Gamatronic 650VA,הוא החזיק מעמד בהתחלה אבל עכשיו שיש הפסקת חשמל הוא פשוט קורס (לא מחזיק את המחשב),בעת נפילות מתח הוא כן מחזיק את המחשב. הוא ניסה לפתוח אותו והוא אומר שב UPSים הישנים היית יכול לכוון אותו ידנית,ב UPS הזה אי אפשר. האם ישנה דרך כלשהי לכוון את המעגל החשמלי בפנים? האם יכול להיות שה UPS הספציפי הזה מכוון דרך תוכנה\מחשב חיצונית ולא כיוון פנימי (של פנטציומטרים או איך שלא קוראים לזה) ואם כן איך אפשר לכוון אותו? תודה וסליחה על הבורות

• 0 תגובות
    • 787 צפיות
  24. שלום לכולם! אני באמצע הבנייה של מארז הHTPC שלי אני רוצה לעשות ככה שהכפתור ווליום של המארז אשכרה ישלוט בווליום שיוצא מהמחשב בהתחלה חשבתי לחבר לכבל שיוצא אאוט מהכרטיס קול פוטנציומטר רגיל אבל זה לא עובד. לפי מה שהנתי צריך לבנות לזה מעגל מיוחד. אם למישהו יש שירטוט או רעיונות אני אשמח!!!! תודה בכל אופן מצאתי את זה באינטרנט: http://www.electronics.up.co.il/ אבל כמו שאתם רואים S1 וS2 הם כפתורים ואני רוצה לחבר את זה כפתור מסתובב סטייל פוטנציומטר

• 0 תגובות
    • 790 צפיות
  25. אממ אז ככה יש לי אוזניות בבית שבאות ללא הנגד המשתנה הקובע את הווליום לכן במחשב השני שלי כשאני מחבר אותן אני שומע רעשי רקע מעצבנים למדי עכשיו אני מחפש סירטוט למעגל שבעצם יהיה לי מצד אחד חיבור נקבה לחבר אליו את האוזניות וחיבור זכר לחבר למחשב עכשיו אני מחפש מינימום של פגיעה באיכות.. אז פחות או יותר איזה נגד אני צריך וכאלה ואם הורדת המתח באמת תעזור להפגת רעשי הרקע אם מישהו מכיר משהו קנוי לקחת השראה זה יעזור מאוד

• 2 תגובות
    • 789 צפיות

דיונים חדשים בפורומים