אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
השאלה שלי היא מה ההבדלים בין מלחם 15W ל30W וכו' ואיפה אני יכול לקנות בדילים בשביל ההלחמה? באותו השאלה איפה אני קונה נגדים או חוטים חשמלים [הקטנים בשביל ההלחמה מחוץ ללוח שורות] תודה מראש לעונים עריכה: בנוגע לנגד 500 אום שנראה כזה http://media.digikey.com/photos/Copal%20Photos/CT94EP%20SERIES.jpg איפה אני משיג?
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום חזרתי הביתה והופתעתי לראות שהמחשב לא נדלק כלל. אחרי בירור קצר מסתבר שבבית הודלק דוד שמש + מזגן מרכזי + תנור וכניראה עקב צריכת זרם גבוהה מידי קפץ הממסר פחת הראשי. עוד לא יצא לי לבדוק לעומק אבל אני חושד שהספק לא שרד. כעת אני מנסה להבין איך וממה בדיוק השרף יכול להשרף. אני לא מבין כלל ברשת החשמל הביתית אבל התיאוריה שלי היא שעקב הפסקת המתח הפיתאומית יכול להיות שהספק נחשף למתח גבוה עקב חוק לנץ (Inductive kick), האם זה אפשרי ? מדובר בספק של HEC ישן במקצת (כ4-5 שנים כבר). עריכה: מצאתי קצת זמן לפתוח אותו ומבעד לאבק גיליתי כמה קבלים מנופחים מעט וחלקם ניראים כאילו נזלו. אני מתאר לעצמי שזרק כזה לא נגרם בבת אחת אלה לאט לאט כנזק מצתבר, או שאני טועה ? יכול להיות שנפילת…
-
- 2 תגובות
- 995 צפיות
-
-
חברה חשבתי על לעשות פרויקט מודינג שבעיקרון יראה כמו mac mini רק יותר גדול ורציתי לדעת האם אפשר למצוא פלסטיק לקליפה החיצונית בארה"ב?
-
- 3 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג מקורי... משהו שעדיין לא קיים פה באתר.... אז עלה לי רעיון: מודינג של "סופרמן" כבר עשו?? ??? ועוד שאלה.... האם יש צבע מיוחד (ספריי) שאיתו כדאי לצבוע? כי הלכתי לקנות צבע וראיתי התפלגות רצינית במחירים יש ספריי ב4 ש"ח ויש ספריי ב30 ש"ח..... אז מה לקנות??? במידה ולא היה כבר מודינג של סופרמן אז אני רוצה לצבוע הכל בכחול בהיר-ככה כזה.. אז אתם יכולים לייעץ לי על ספריי מסוים? תודה. אלעד.
-
- 6 תגובות
- 902 צפיות
-
-
http://www.engadget.com/entry/1234000607029725/
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. קניתי את המברגה הזאת:http://www.amazon.com/gp/product/B006V6YAPI/ref=oh_details_o04_s00_i00?ie=UTF8&psc=1 לפני מספר חודשים בידיעה שהיא 110V ואני אצתרך ממיר מתח.. לטעינת הבטריה שלה.. העניין הוא שהיית בטוח שאני אוכל להשיג מטען כזה בדיוק של החברה בדגם ארופאי,מה שהסתבר שלא קיים לא אצל היבואן בארץ ולא בעולם.. אז בקשתי היא האם יש אופציה אולי להחליף/להלחים רכיב כלשהו שימיר את המתח בתוך המטען,פשוט ראיתי פרויקטים של אנשים שעשו דברים כאלה על טלויזיות אז כן במקרה הכי גרוע אם נשרף אני קונה מטען של מקורי של החברה ב40 שקל.. ואם באמת שלא ניתן לעשות דבר כזה אז תוכלו להמליץ לי על ממיר מתח.. כי אני לא סגור האם נכון לחשב כמה אמפר ומתח המטען צורך ולפי זה להחליט כמה וואט הממיר צריך …
-
- 13 תגובות
- 12.6k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג sunbeam inverter 680v ללא המנורה. ??? אם למישהו יש מיותר ורוצה למכור שידבר איתי ב ICQ#7712733 תודה.
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
שלום רב לכולם אני רוצה לעשות משהו שלצורך העניין יוצא מאותו קו חוט מתח של 4 וולט ואני רוצה להתקין על אותו חוט חלק שיוריד לי מתח של חצי וולט לצורך העניין העניין פה שאותו מתח של 4 וולט משחק תמיד ב1 וולט ל5 וולט באותם נתונים אני רוצה שתמיד ירד בחצי וולט האם ניתן לעשות דבר כזה תודה
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום רב, אני צריך למתג צרכן הפועל על 220 V, הצרכן לא עובר כנראה את ה 400 W, (מנורת פלורסט גדולה). עניין המיתוג יהיה בעזרת מתח של 5V. נתקלתי במספר גדול של סוגי ממסרים, SSR, TRIAC, וממה שמצאתי באריהב, אני מתבלבל קצת. אשמח לקצת הסבר, והאם כשקונים TRIAC צריך להרכיב סביבו מעגל? ראיתי שהוסיפו דיודות וקבלים באחד הסרטוטים. תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעונין ליצור מפסק פשוט שברגע שיהיה קול כלשהו (היציאה מוגברת, לא מיקרופון) הממסר יפעל וכשאין כל הממסר יפסיק לגשר. הבעיה היא שמדובר במתח ממש קטן וכל הממסרים שאי פעם עבדתי איתם עבדו על מינימום 12V... חשבתי גם על רכיב SCR שיש לי בבית, שהוא מין ממסר למתחים נמוכים, אבל לא כל כך הצלחתי לחבר אותו נכון ה-DATASHEET שלו הוא: http://www.onsemi.com/pub/Collateral/C106-D.PDF שם הרכיב הוא C106-D. מישהו יכול לעזור? תודה, נדב
-
- 5 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם!, אני מעוניין להכין מפצל שקעים עם ממסר פחת (RCD). הרעיון הוא שאני רוצה שמתי שיש קצר באחד השקעים הוא פשוט משבית את המפצל שקעים ולא את כל החדר .. איך אני מחבר אותם יחד ? ואיזה ממסר פחת אני צריך לקנות לשוקולדה של 6 ?
-
- 6 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה אני צריך לדעת כדי להתחיל בבנייה, אם יש מישהו שיכול להסביר לי, או להפנות אותי למדריכים אז תודה
-
- 7 תגובות
- 863 צפיות
-
-
אני הכי חדש בסצנה של המודינג הבנתי את בייסיק ושממש צריך דרמל לכול הדברים אבל אני פאקינג תקוע עם מארז 90 אחוז פלסטיק ולא בא לי אקווריום של פרספקט אני רוצה לעשות צעד צעד עם חברי הפורום בפירוק המארז בלבד הוא הדבר הכי מסובך שראיתי בחיים שלי כמה דברים א. אין בעיה של כסף בכלל ב. אני מבין במחשבים די טוב! ג.יש לי ידיים ממש טובות ד. אני פשוט צריך מישהו שמבין בלחבר את כול השייט ביחד ברמה האלקטרונית ומישהו עם סבלנות אז אם בא למישהו שותף אני בקטע אסף =)
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אבקש ממכם להוסיף את החנות יור-גום שיושבת בדרום תל אביב ברחוב י.ל פרץ לרשימה שלכם בסטיקי, יש להם מלא גומי מכל הסוגים. מחירים זולים! הייתי ויצאתי מרוצה תודה.
-
- 4 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, קודם כל,סליחה אם השאלה לא כל כך קשורה אבל אני יודע שיש כאן אנשים שמבינים משהו מהחיים שלהם, וזה הפורום שנראה לי הכי מתאים,אז ככה: יש לי קורקינט חשמלי עם מנוע 500W שפועל על 24V ו20.8AMP.רציתי לדעת,אם אני אקנה קונטרולר(מחשב) שנותן למנוע 36V ו 13A,האם הקורקינט יהיה מהיר יותר ויבזבז פחות כוח מהסוללה,או יסע יותר רחוק? ועוד שאלה: אחד הפחמים במנוע שלי(BRUSHED)הולך"להיגמר"(במרכאות כמובן),ניתן לתקן את זה? כי מנוע חדש זה 1200 שקל בערך.. תודה על התשובות , עומר עריכה [
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מנוע DC (שאת נתוניו הספציפים אין לי) שמופעל באופן נומינלי מ28v. אם אפעיל את המנוע ממקור מתח של 24v מה תהיה ההשפעה על מהירות הסיבוב ? אני כמעט בטוח שהיחס ליניארי, האם אני צודק ? המנוע מחובר לגיר, אם זה רלוונטי.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות פרויקטון קטנטן עבור וילון. מדובר בוילון בד עם גלגלת, רוחבו כ-מטר, ומה שאני מעונין זה לשלוט במנוע דרך ארדואינו וככה להרים ולהוריד אותו. הרמה והורדה של התריס היא באמצעות חוט כדורים שמסובב גלגלת שבתורה מסובבת את הציר שעליו התריס. כך שכל מה שנדרש זו פעולה מעגלית של מנוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה מנוע יהיה מספיק חזק למשימה הזו? 2. איזה ארדואינו סוגר לי את הפינה הכי בזול? יש לי צורך רק ביציאה למנוע, ולנורת IR כדי שאוכל לשלוט באמצעות שלט כמובן השאיפה שקופסה כזו תתקיים על סוללות, ולכן הייתי מקווה שמנוע 9V או משהו כזה יספיק..כדי שלא אצטרך ים סוללות
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני משתמשת במנוע צעד לפרוייקט והוא לגמרי לא מסתובב הפוך אלא רק לצד אחד- מישו יודע מה עושים?
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לבנות גלאי, שיושב על פלאטה, המורכבת על שני צירים (זווית אזימוטלית וזווית הגבהה), שיעקוב אחרי עצם. . אני חדש בתחום של הרובוטיקה וזה בעצם הפרוייקט הראשון שאני עושה , אז הדבר הכי חשוב לי הוא ללמוד, וכרגע אני מתמקד במנועים. המנועים ישמשו להזזת הצירים. כשמה שאני מחפש זה דיוק ולא מהירות מישהו יודע על מקורות שיעזרו לי לבחור מנועים לפרוייקט - זאת אומרת: יסבירו לי מה היתרונות של כל מנוע ודרך פעולתו יפרטו באיזה מקרה כדאי לשהתמש באיזה מנוע ישוו בין מנועים קיימים בשוק
-
- 0 תגובות
- 643 צפיות
-
-
היי אני מחפש מידע על מנועי צעד איך לבחור מהם, איפה לקנות איך מפעילים ומה הפרמטרים. אני בונה איזה רכיב שיסובב משהו והדגש הוא על דיוק (עשירית מעלה) ולא על מהירות מישהו יכול לעזור?
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי שני מנועי DC 4.5V וולט ואני מחבר אותם למכונית לחבר אותם במקביל או בטור ? ושחיברתי בשתי הצורות זה נסע אבל עשה מין גיצים כאלה ראיתי שלמנועים מסוג כזה מחברים קבל 1PF איך לחבר אם צריך ? אני מחבר אותם ל4.5 וולט כמובן .
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי, האם יש מנורה כזאת בשוק? אשמח לדעת את השם שלה.
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-