עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי את הכבל יש לו 4 חוטים בצבעים חום,אדום,כתום ושחור. אני כבר יודע שהאדום וכתום=מתח. בדקתי עם לד. מה קורה עם החוט החום והשחור ? "2 חוטים למתח 1 ל-TX 1 ל-RX" איך אני יודע אם החום הוא TX או RX ואותו דבר לשחור..?

2. שלום, יש לי מארז ואני רוצה לצבוע בו חלקים לצבע כרום. מדובר בפלטת ברזל קטנה (כ-20X11) וסניפירים מפלסטיק (המארז הוא XaserII למי שמכיר) הספריי שקניתי והשתמשתי בו לצביעת הפלטה לא נראה לי כ"כ איכותי (אחרי יום של ייבוש לאחר שיוף וצביעה בפריימר נשארים עליו סימנים כהים אם מנקים אותו) השאלה שלי היא - האם כדאי ללכת ולצפות את הפלטה בכרום או לצבוע מחדש את הפלטה או לחלופין לקנות ספריי חדש (לא מומלץ - זה ספריי יקר יחסית). ואם אני צריך ללכת ולצפות בכרום, איך מורידים את הצבע שיש עכשיו וכמה זה יכול לעלות? ובקשר לסניפירי הפלסטיק, יש איזשהו שינוי בטכניקה כדי לצבוע? הם כרגע שחורים, ואני לא יודע אם צריך או לא צריך לרסס פריימר על פלסטיק. תודה מראש על העזרה!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by Yap,

מהיכן ניתן לקנות מאוורר אלומיניום 120 מ"מ ....?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by tk4,

הממ השאלה היא כזאת... הביאו לי הרבה מאווררים עם לדים אבל בלי חיבור מולקס אלא רק חיבור של שני חוטים... השאלה היא האם אפשר לקחת מפצל נגיד של מאוורר אחר שיש לי במארז ולחבר אליו את שני החוטים האלה ולהדביק עם נייר דבק? זתומרת כמו סלייבינג רק עם נייר דבק?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by roei_b,

יש לי 2 מצבים (תמונה) איזה מצב יותר טוב כך שהלדים יאירו את כל הפרספקס נ.ב. החץ מציין את כיוון ההארה של הלדים תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 686 צפיות
  6. היו לי שני מאוורים אז בניתי לי את הדברים האלה אד שאני יעשה מודינג למחשב: קירור לידיים: מאוור להוצאת אדי הלחמה הצד בלי המאוור יוצא מהחלון מוציא את האדים הרעילים:

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  7. Started by yakir1111,

שלום בניתי מקלט אינפרא למחשב עם סרטוט הכל עובד טוב ואני צריך תוכנה שהיא תראה לי את הקוד של השלט כי יש לי בעיה עם טלויזיה אני רוצה שהתוכנה תציג לי את הקוד של השלט ואני ישתמש עם השלט של יס בשביל הטלויזיה אז למי יש תוכנה שמציגה קוד של שלט? תודה יקיר

• 3 תגובות
    • 617 צפיות
  8. Started by yakir1111,

שלום אני הלחמתי מקלט אינפרא ושחיברתי אותו למחשה הוא לא עבד המקלט ... במדריך יש עינית של מקלט שונה משלי אז חשבתי אולי בעינית של המקלט שלי הצורת חיבור של הרגליים שונה איך אני אמור לדעת מה הGND ומה הVCC ומה הTX איך אפשר לדעת כי כמו שאמרתי שלי לא כמו במדריך זה קצת שונה הנה תמונה של העינית שלי... ותעזרו לי בבקשה:

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  9. Started by ranran,

יש לי ספק של 300W שאני כבר לא משתמש בוא ויש סיכוי שאני יכול להדליק אותו בלי לחבר ללוח אם? (יש לי כבל לחבר אותו לחשמל..)

• 10 תגובות
    • 738 צפיות
  10. Started by JSK,

אני יכול להיות שאקנה את המארז Sunbeam Samurai (בצבע שחור) ולדעתי הוא נראה הכי יפה עם תאורה בצבע תכלת כמו פה: http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/Samurai/images/a02_samurai_b_side.jpg איפה אני יכול לקנות קתודות/ תאורה למארז בצבע תכלת כמו בתמונה? אני אודה מאד למי שיעזור.

• 1 תגובה
    • 739 צפיות
  11. Started by eegg,

אני מתחיל מודינג במחשב די מעפן שלי ואני צריך רעיונות וקצת עזרה תגידו לי מה דעתכם. עד עכשיו זה הרשימה של כל הדברים שאני צריך לעשות: כבלים מעוגלים סליבינג לספק קירור חדש כללי חור לשני מאווררי 120 בחלק העליון שינוי הגרילים הקיימים צביעה של כל המארז הנה תמונות של המחשב:

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. ראיתי פה באחד הת'רדים שהביאו לינק לעמוד הזה http://hackedgadgets.com/2006/06/15/led-chaser ונורא אהבתי את המעגל שם ואני רוצה לבנות אותו. חיפשתי את הסכמה ומהעמוד ההוא הגעתי לפה: http://forum.hackedgadgets.com/viewtopic.php?p=369&highlight=#369 ששם יש לי 2 סכמות שאני לא יודע איזה מהן היא של המעגל שאני רוצה ומה ההבדל בינהן... היות והאנגלית שלי לא מספיק טובה כדי לעזור לי כאן, רציתי לבקש מכם את העזרה במציאת הסכמה שאני צריך ורשימת הרכיבים שעלי לקנות. תודה רבה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. מצאתי סוף סוף עכבר ישן עם חיבור מתאים. מה שקצת בעיה זה שאני לא יודע איזה ומהחוטים פינ 1 פינ 5 ופינ 7. יש 4 חוטים בצבעים של חום,אדום,כתום ושחור. (למה אין 9 חוטים? העכבר לא צריך את כל ה-9 ?)

14. למה לא נראה לי שדבק טרמי הוא אשכרה דבק שיכול ממש להדביק דברים חזק. אני רוצה להדביק גוף קירור עם מאוור לגוף קירור אחר אשר נמצא על כרטיס מסך כאשר הגוף קירור שאליו אני רוצה להדביק את זה פונה כלפי מטה כך שללא הדבקה חזקה הגוף קירור השני פשוט יפול. חשבתי על הלחמה שזה פיתרון סביר אבל איך למשל אני יכול לחבר גוף קירור לצ'יפים של כרטיסי זיכרון, ואני חייב משחה טרמית במקרים בהם גוף הקירור בא במגע עם החלקים המתחממים (כרטיסים, צ'יפים ETC).

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by avivlevy,

אוקי אני צריך לצרוב הרבה דיסקים! אז חשבתי לעשות מכונה כשאחרי שדיסק גומר להיצרב והוא יוצא המכונה מוציא את הדיסק (לא אכפת לי אם הדיסק יזרק על הריצפה) ושתסים דיסק חדש. בעקירון אני חושב שיש לי רעיון די טוב איך הדיסק יכנס, אבל איך להוציא אותו זה קצט סיפור.... בכל מקרה למי שיש רעיות/הצעות.... תעזרו בבקשה תמ"ר

• 8 תגובות
    • 775 צפיות
  16. Started by moshe55501,

אני רוצה להיתעסק עם לייזר ואני לא מתכוון לזה שקונים בחנות צעצועים אז תכסכו הערות מיותרות

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by cold fire,

אני קונה עוד מעט את המארז הנ"ל אני חדש די בתחום אני כעקרון רוצה פנל שיראה לי את הטמפ` של המחשב/מעבד אם יש עוד נתונים אני אשמח חשבתי לשים את הפנל במקום הfloppy. התקציב שלי הוא עד 100-50 ש"ח האם יש כאלה פנלים או שהם יותר יקרים, או שכבר עדיף לקנות מארז עם הפנל שבא ביחד אם המארז. תודה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by esaly,

אהלן חבר'ה... אני מעוניין לנתק את התאורה במאוררי ה120 שלי של TT בתוך המארז... האור משגע אותי כשאני ישן...מישהו יודע איך אני עושה את זה???

• 8 תגובות
    • 701 צפיות
  19. Started by yilya,

שלום אני כחובב אלקטרוניקה מחפש כבר כמה זמן אתרים בנושאי אלקטרוניקה שכוליים בין השער שרטוטים ומעגלים וכדומה... כמו שהיה פעם אלקטרוניקה בקלי קלות... אתם מכירים אתרים כאלו??? תעזרו בבקשה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by R9547655G,

אז ככה אנשים התחלתי את הפרוייקט הזה בגלל פרוייקט MK2 -- ו קרדיט ל iakovl שעזר לי בSKETCHUP. --- אז כחה המחשב עובר מי סטנדרט ATX ל מה שאני קורה לו XTX ;D. עדיין לא סיימתי אותו אבל יש התקדמות. הז הגוף, אל תשימו לב לאיכות של התמונה )LOGICTECH QUICK CAM EXPRESS (: http://show.imagehosting.us/show/1481970/0/nouser_1481/T0_-1_1481970.png הנה המאוורר שחשבתי לשים במארז. http://show.imagehosting.us/show/1481977/0/nouser_1481/T0_-1_1481977.jpg הנה עובי העץ. http://show.imagehosting.us/show/1481973/0/nouser_1481/T0_-1_1481973.png עוד תמונות בקרוב... :jump: Sketch - Soon!!!

• 61 תגובות
    • 6.8k צפיות
  21. Started by JSK,

שלום, אני עומד לקנות את המארז Sunbeam Transformer, ורציתי לרכוש לו קתודה או שתיים כחולות. אז דבר ראשון, כמה קתודות צריך כדי להאיר את כל המארז (כל החלל הפנימי)? דבר שני, איפה אפשר לקנות קתודות כחולות איכותיות אבל במחיר זול יחסית? תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 809 צפיות
  22. Started by exXxTreAm,

http://www.technick.net/images/circuits/cir_irda_adapter.jpg IrDA adapter

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  23. Started by GGuyZ,

שלום לכולם. ברצוני לעשות מוד למחשב - וזאת הפעם הראשונה שאני עושה משהו בסגנון. קראתי את המדריך לתאורת המארז באמצעות לדים. במדריך מראים איך לבנות אלמנט תאורה פשוט מ5 לדים. שאלתי היא - האם באמת 5 לדים קטנים כאלה גורמים לתאורה כחולה\אדומה זוהרת בכל המארז(כמו שיש בתמונות בסוף). זה נראה לי קצת מוזר ואני רוצה לוודא זאת, כדי שאני לא סתם אקדיש המון זמן בלמידה+בנייה ובסוף אני אתאכזב. ואם זה אכן המצב - איפה בדיוק ממקמים את זה במארז כדי לקבל אפקט שכזה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by eegg,

בניתי את המקלט לפי המדריך באתר קבלו תמונות: הפתח למקלט: העכבר פתוח: השתמשתי בקו טלפון כדי שאני יוכל לנתק את הכבר בלי להוציא את הכבל מהמחשב: המקלט לצד העכבר שלי:

• 7 תגובות
    • 826 צפיות
  25. Started by tk4,

יש לי תקציב של 100 שקל... הממ וזה צריך להיות מזיגזג כי הם שני מטר מהבית שלי... אני רוצה משהו שיעיר ת'מארז כי חוץ מאיזה מאוורר LED אדום אין לי משהו מיוחד... אם אפשר המלצות, אני יודע שיש קטודות ולייזרים אבל אני לא יודע מה טוב ואיכותי תודה

• 12 תגובות
    • 831 צפיות

דיונים חדשים בפורומים