עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by wons,

ראיתי לא קצת פרוייקטים כאן שקונים בשביל עצמם מאווררים מוארים ב 50-90 ... אז החלטתי לנסות להכין מאוורר כזה לבד התוכנית שלי : לצבוע מאוורר קיים בצבע כסוף (עם חתימה קטנה שלי ) להוסיף לדים מסביב אני חושב לעשות 2 או 4 צבעים ואז עם יהיה לי כוח להכין מעגל שיחליף בין הצבעים אם יהיה לי כוח בכל מיקרה עידכונים כניראה מחר

• 19 תגובות
    • 3.3k צפיות
  2. אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום , בזמן האחרון השקעתי קצת במחשב שלי , אבל כהרגל לנועה , הם תמיד עומדים ביני לבין המחשב הגמור.... מכיוון שאני הולך להיכנס יתם לעניינים משפטיים וכדומה , נשאיר את זה בצד , אז הינה המיני פרוייקט שלי: מה יש במיני פרוייקט? -הוספת מאורר לכרטיס מסך [לא ממש מועיל אבל זה נחמד] -סידור הכבלים -הוספת קטודות -החלפת מאורר ה120 השחור והמשעמם כמו שכולנו יודעים , מילים זה החלק המשעמם בדיונים האלו , ככה שאני ינסה לכתוב כמה שפחות ולהראות כמה שיותר **התמונות באיכות דיי טובה אבל הצילום עצמו מהתחת , קוללתי בידיים רועדות.... מצטער מראש!** בואו נתחיל: זהו מארז Raid max Sirius Silver קצת תמונות של המארז: זה המארז דיי בכלליות , רק שתבינו על מה מדובר :-* קיבלתי אותו דיי מבולגן…

• 88 תגובות
    • 8k צפיות
  4. אז ככה, ברשותי פאנל התאורה Sunbeam Chameleon, אחלה פאנל, עושה מעולה את מה שהוא יועד לעשות. אבל מה, יש לו חסרון אחד. הכבלים של הלדים שלו קצרים, מה שגורם לפשרה בעניין סידור החוטים במארז. אחרי בירור בחנות האלקטרוניקה הקרובה, והבנה שקונקטורים מתאימים להכנת כבל מאריך אני לא אמצא, ישבתי וחשבתי מה מה אפשר לעשות עם הכבלים הסוררים. אז ככה, מצרכים להכנת כבל מאריך לפאנל Sunbeam Chameleon: 1 כונן אופטי תקול \ חסר שימוש, לצורך לקיחת פינים מחיבור הIDE מאחורה (או כל רכיב עם חיבור IDE זכר, או אפילו לקנות קונקטור כזה ) 1 כבל USB לפרונט פאנל. בידוד מתכווץ, לצרכי אסתטיקה בלבד. הסבר מפורט לא נראה לי צריך פה, כי התמונות שוות יותר ממילים. [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  5. Started by Amir c,

אחרי שכבר היה נמאס לי מהמראה של המארז החלטתי סופית לצבוע אותו כמובן שאני לא עשיתי את העבודה אלא חבר בכל מקרה זה מה שיצא... http://s40.yousendit.com/d.aspx?id=0U4JYB9AAE96B20O5CJKSKJAGF זה עדיין לא גמור יש לי לסדר את הקדימה ואת החלק העליון של המארז לעשות חלון מהפרספקט שהיה בדלת המארז במקום הלהבות יש הרבה שיפורים לעשות לאט לאט בזמן פנוי אני עושה את זה בכל מקרה איך יצאה הצביעה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. למרות שהמחשב שלי לא במארז המקורי שלו החלטתי שלא להזניח אותו אחרי שלפני כמה ימים נתקע המחשב באמצע משחק בפעם הראשונה מאז שקניתי אותו וזאת בגלל שכרטיס המסך רטח ככה זה נראה : (כן כן .. אני מתביש בספק שלי) ופה אפשר להבין למה הוא רותח ... ^^^ .. כל התעלות של ההיטסנק סתומות עם אבק ;D נתחיל בפירוק .. בעצם כבר התחלנו : נייס : פה הורדתי את ההיטסינק ניקיתי את המשחה הטרמית עם אצטון שטפתי את ההיט סינק ... זאת השיטה הכי טובה שמצאתי להוריד את האבק מכל הצלעות הקטנות האלא והחזרתי למקום עם משחה טרמית חדשה לקחתי כבל IDE שלא חבל לי עליו .. חתכתי ממנו את החלק המיותר וקיווצתי אותו : מוד חמוד ופשוט לכבל S-ATA .. גם קצר יותר גמיש יותר ואסטטי יותר פה נפטרתי …

• 22 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. זה יחסית פשוט מאוד, הטרנזיזטור עושה את כל העבודה אפשר לעשות את זה או עם הtip31 אבל בחנות היה רק tip41 ומתברר שהוא קצת יותר חזק. אז מכל המעגלים שראיתי ברשת אני החלטתי לחבר אותם במקביל ולא בטור, ככה אני יכול להשתמש ב6v ונגד לכמה לדים שאני רוצה. חובה לשים את המוסיקה על פול ווליום לבינתיים, עד שאני אמצא מגבר. הצעות? 8) למה בהתקדמות? כרגע אם הבחנתם או לא זה על ברדבורד כי אני בודק הכול, ועוד מעט זה יהיה בתוך בקבוקון קטן ונייד עם שתי בטריות כפתור.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by Moty_p,

שלום לכולם... אני צריך מיצב מתח מ 12V ל 9V בעל קיבולת של 2+ אמפר בכניסה ובציאה יש חיה כזאת? אם לא אז מה אני יכול לעשות במקום? אם כן מאיפה אני יכול לקנות בארץ? תודה לעונים!

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  10. שלום אנשים יקרים. שמי זיו ואני סטודנט שנה ב' בתואר עיצוב תעשייתי בhit מכון טכנולוגי חולון. יש לי פרויקט ואני מעצב פנסי תיחום לאופניים. חיפשתי בדף הנושאים בהתחלה אך לא מצאתי תשובה ולכן אני כותב כאן. אני מעוניין למקד תאורת לדים (או סוג אחר אני לא מבין בתחום.) לפס של אור על הריצפה. אני לא מעוניין להשתמש בלייזר. אשמח להבין איך אני ממקד אור לכדי הלומה חזקה ומה אני צריךבשביל לבנות דבר כזה. ואיפה. אם תוכלו להפנות אותי למעבדה המתאימה או להאיש המדהים שיוכל ללמד אותי את הידע הדרוש ובעצם להציל אותי אני יותר מאשמח. תודה מראש! זיו שפר

11. Started by Void,

אני מתכנן ליקנות זוג קתודות http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 איפה אתם ממליצים לי לשים אותן(ראו תמונה) :

• 7 תגובות
    • 710 צפיות
  12. Started by aviram20,

היי יש לי את המארז הרשום בכותרת ברוב טיפשותם של טרמלטק הם דאגו להכול ואכן המארז מדהים רק הם לא שמו רמקול לכן הבאתי רמקול 0.5 ולט (P.M.P.O) כמובן.. ועכשיו מיקמתי אותו במארז במקון ניחבא ושיהיה אפשר גם לשמוע אותו שהמחשב מצפצף במידה ויעשה זאת .. מצורפות שני תמונות לפי דעתי זה ממש רחוק מהדיסק קשיח ומשאר החלקים אבל אני שואל שוב כדי להיות בטוח מישהו חושב שזה לא בסדר? ועדיין תהייה השפעה על רכיב מסוים ? מצורפות שני תמונות ... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  13. שלום אני מתכנן לעשות מודינן למגבר שלי - NEW CASE. המארז שלו היה עומד והוא היה יותר קטן בהרבה ממה שהוא עכשיו. הוא יבנה כולו מפרספקס (לא שקוף). שהאלה שלי היא כזו אם האני יעביר את השנאי המתח של המגבר למיקום כפי שמצויון בתמונה האם זה יכול לפגוע בתיפקוד חלקים אלקטרינים אחרים? זה סליל ונוצר בו שדה אולקטרו מגנטי ולכן אני חושש.

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  14. בטעות הופעל המיקרוגל עם כלי מתכת. היו ניצוצות וכו' האזור של קצה המגנטרון חרוך. גם הדפנות של המכשיר מפוייחות. שמעתי שבמצב כזה אורכי הגל של המגנטרון משתנים ויש סכנה בריאותית להשתמש במכשיר. יש אמת בזה? דבר נוסף, הכיסוי קרטון של פתח המגנטרון אבד. האם זה קריטי? תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. שלום לכולם,יש לי מיקסר של ברינגר UB 1002 החיבור חשמל שלו זה מהסוג של העכבר של המחשב,וכולנו יודעים המחלה של החיבורים האלה היא שהם מיתעקמים ונישברים. אז בכבל החשמל נישבר פין אחד והשאר נעקמו ,עכשיו אני חייב לתקן את זה מכיוון שלא מצאתי למכירה כבל שכזה בכול חנות,הבנתי שאני חייב פשוט להחליף את החיבור,או להלחים ישירות את כבל החשמל. פירקתי את המיקסר,ועל הלוח מולחם החיבור- תמונות: 1)http://www.2send.us/uploads/34f3ccdd86.jpg 2)http://www.2send.us/uploads/1015600583.jpg 3)http://www.2send.us/uploads/85799bad32.jpg 4)http://www.2send.us/uploads/88d0096e57.jpg בבקשה,עזרה בזיהוי החוטים,ועצות להלחמה. בתודה מראש.. מור

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  16. Started by roilevi,

אני מחפש מידע על מתגים חשמליים (פקקים/מפסקים) הנשלטים ע"י מתחים חשמלים נמוכים עם המיקרו בקר אני כבר אסתדר......

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by roilevi,

אני מחפש לקנות ערכת פיתוח למיקרו מעבד , אני צריך שלבקר יהיה שעון פנימי שלא מתאפס בניתוק מהחשמל ..... למשהו יש מושג איפה אפשר לקנות משהו כזה?? או אם יש דבר כזה?? תודה

• 0 תגובות
    • 714 צפיות
  18. Started by Avisp,

יש לי מעבד מזון Magimix 5100 לפני שנתיים בערך נשרף מיקרו סוויץ המשמש כחיישן בטיחות למכסה סגור. החלפתי אותו ומאז כל חצי שנה בערך הם נשרפים לי. האחרון ששמתי היה 15A חשבתי שהוא יחזיק מעמד, אבל היום כששוב היה ריח שרוף ופתחתי את המכשיר הבנתי שהוא היה זבל יותר מהקודמים והוא ממש נמס לגמרי. מה הייתם עושים ? יש אולי סיבה שהסוויץ נשרף לעיתים תכופות כ"כ? כבר חשבתי לעקוף אותו ולגמור את הסיפור. אשמח לשמוע את עצותיכם. תודה

19. שלום לכולם! אני מעונין להתחיל לעבוד עם המיקרו בקר PIC (הבקר הבסיסי) ואני ראיתי המון מעגלים של צורבים בשבילו אבל רציתי לדעת באיזה מומלץ להשתמש, והאם הם עובדים טוב עם אקס-פי. כמו כן, באיזה תוכנה צורבים אותו ומתכנתים אותו. תודה רבה! נדב

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by card,

מכירים את SquareWare? אם לא, אז: http://rayshobby.net/?page_id=2686 זה מיקרו בקר שכולל הכל, כולל חיבור USB, והוא לא צריך Programmer נוסף, אלא יש בו הכל, רק לחבר ל-USB. היתרון העצום שלו, לדעתי, הוא לא לשם שימוש ב"בגדים" כמו שהתכוון היוצר שלו, אלא דווקא יותר לכיוון של לעשות "hacking" למכשירים קיימים. הוא כל כך קטן, שאפשר לדחוף אותו לתוך מכשיר קיים כלשהו, לחבר אותו אליו, ואז שהלוח הזה יוסיף פונקציונאליות נוספת מעבר למה שהמוצר הקיים בא איתה.

• 29 תגובות
    • 4.7k צפיות
  21. Started by bazooka joe,

אני רוצה להתקדם לעבר שימוש בבקרים מתוכנתים. כרגע אני מעדיף משהו פשוט ובסיסי לחלוטין. יש למשל את PIC16F84 שעליו אני לא יודע הרבה.... אני אשמח לקבל המלצות למיקרו-בקרים שיעזרו לי להכנס לעסק. בתודה מראה לכל העוזרים.

• 20 תגובות
    • 4.1k צפיות
  22. Started by wombat,

אולי זה יעניין חלק, אפשר לעשות הזמנה מוקדמת לבקר(עד שני יחידות) ב $5 דולר כולל משלוח. המשלוח אמור לצאת בסוף ספטמבר, מאמין שבאמצע אוקטובר זה יגיע אלינו. הידיעה ב hackaday: http://hackaday.com/2012/08/31/preorder-tis-arm-cortex-m4-launchpad-for-5-delivered/ לאתר של TI: https://estore.ti.com/Stellaris-LaunchPad.aspx

• 94 תגובות
    • 14k צפיות
  23. Started by doker,

שלום יש לי מיקרופון אלחוטי ישן ונאבד לי המקלט שלו כלומר יש לי את המיקרופון הוא משדר טוב רק אין לי את המקלט רציתי לדעת האם יש איזה דרך לקלוט את זה אולי זה עובד בFM או בדרך כל שהיא המיקרופון הוא techman tdm-308 תודה

• 4 תגובות
    • 993 צפיות
  24. אני מחפש מדבקות של סמלי חברות כדי להשלי מודינג מסוים שלי (יביא תמונות בסוף) ואני לא יודע איפה לקנות בארץ מישהו יכול להגיד לי (רצוי שהיה באיזור ת"א)???

• 6 תגובות
    • 692 צפיות
  25. אני חושב על לעשות משו מגניב במארז שלי.. אז השאלה היא אם יש את כל הכלים בהום סנטר..?? משו כמו למשל במדריך הזה. http://hwzone.co.il/guides/casedoor_mod/ בתודה מתן... ועוד שאלה.. איפה אני יכול לקנות תאורה למארז?? ומישהו יכול להביא לי מדריך איך לעשות את זה?

• 2 תגובות
    • 669 צפיות

דיונים חדשים בפורומים