עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ובבקשה אל תפנו אותי ל D כי חיפשתי ואל תכתבו צריך להיות ב X Y Z רק מי שיודע בטוח שיכתוב תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by MacGyver,

אני מתכנן לבנות מארז כלשהו ורוצה לדעת מה המידות של לוחות אם ממוצעים.... אם יש למישהו עוד רעיון של ע\רה -אני אשמח לשמוע... איתן

• 2 תגובות
    • 802 צפיות
  3. חיפשתי בגוגל...רק שלא ידעתי מה לחפש אז לא מצא לי כלום. אני צריך מידות של 3 סוגי מארזים. מארז שאטל Shuttle - המרובע הקטן....נכון? אני לא מתבלבל? מארז הארדיסקים - המארז שמכניסים בו איזה 20 הארד דיסקים מארז פול טאואר - Full tower - המארז עם 6 מקומות לכונני 5.25" ועוד שני מקומות 3" ועוד מקום ל-4 (נראה לי 4) הארד דיסקים. תודה מראש לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by lior408,

היי. אני מברר עבור אחי, בעל עסק עצמאי, אם יש כאן מישהו שמנוסה בעבודה עם מכונת CNC, לתת הדרכה פרקטית [בתשלום כמובן] על עבודה נכונה עם מכונת CNC סינית - usb controller 6090 . תודה מראש וערב טוב. ליאור.

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  5. Started by Rex77,

שלום, לא יודע אם זה הפורום המתאים אך אנסה את מזלי בכל מקרה, נפל לידי המנוע שבתמונה אני מעוניין לקנות לו בקר מתאים, אשמח לעזרה במציאת אחד כזה. תודה רבה ויום טוב.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by gor84,

אני רוצה להבין דבר אחד... מולקס: +12 GND GND +5 אני מתנצל אם משהו חושב שיש כאן בדיחה, אבל אני באמת לא מבין, ה GND משמש כ "-" או כהארקה?

• 2 תגובות
    • 886 צפיות
  7. Started by ElemenTal,

למשהו יש מידע על הקיט הזה - thermaltake perfect light ? http://skypc.co.il/sg_product~TT-D0012~18~0.htm מה אורך הקטודה ? מצב הפעילות לפי מוזיקה - דרך מיקרופון או מתחבר למחשב/כרטיס קל ? מה לגבי זה Thermaltake A2372 Dual ? זאת אותה ערכה רק עם 2 קטודות ? או שפה אין את השליטה הקולית ? האם קיים קיט אחר בעל 2 קטודות בעל אפשרות פעילות לפי מוזיקה במחיר סביר עד 120 ש"ח ? תודה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 772 צפיות
  8. Started by דור788,

אם מישהו יכול לאמר לי או להפנות אותי למקור שיש בו מידע על חיבור פרללי לגבי: -מספר פינים. -מספר יציאות\כניסות (קלט\פלט). -איזה אינפורמציה אפשר לעהביר דרך כל פין. תודה

• 0 תגובות
    • 782 צפיות
  9. Started by oren12,

אני עתודאי ואני צריך לדעת אם יש אתר מסויים שאוכל למצוא דפי מידע בעברית על רכיבים אלקטרונים. באנגלית מצאתי בכמויות אני צריך בעברית למשל: ULN2003 4N25 L298 74244 תודה

• 7 תגובות
    • 3.4k צפיות
  10. מיטב תוכנות עריכת המעגלים המודפסים (PCB) החינמיות : האם אתה צריך תוכנה או כלי עריכת מעגלים מודפסים PCB בחינם?. זקוק להוציא לפועל את הפרויקט האלקטרוני החדש שלך? אז, רשימה זו המוצגת בפניך של 10 תוכנות עריכת ה- PCB הטובות ביותר וזמינות באינטרנט ובחינם תעזור לך לפתח את המעגלים המודפסים שלך מהר ובקלות. ראה את הרשימה במאמר זה: 1. EasyEDA: תוכנה מקוונת חינמית מעולה לתכנון ועריכה של מעגלים מודפסים (PCB) שלא דורשת התקנה ומבוססת ענן לכל מי שמעורב בתכנון מעגלים אלקטרוניים. התוכנה משלבת חבילת שרטוט אלקטרוני עוצמתי ביחד עם סימולציית מעגלים אלקטרוניים מעורבים ביחד עם עריכה של PCB וכל זה בצורה חלקה לא תלויה בפלטפורמה בסביבת דפדפן. המשתמש יכול לעבוד ב…

• 0 תגובות
    • 14.7k צפיות
  11. Started by X-Viper,

רציתי לדעת האם אפשר לחבר מייצב מתח ללא מעגל קבלים ושיפעל, או שחייבים לחבר את אליו את הקבלים וכל השאר..? יש לי מייצב שמוריד את המתח ל 3.3 וולט

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by Justniv1,

אם אני מזין את המייצב ב9V או ב-5V הוא יוציא את אותו מתח (גם זרם?) - 5V.השאלה שלי היא במקרה של ה-9V מה קורה ל4V הנותרים? הם מתבזבזים על חימום המייצב או שהם "חוזרים" לסוללה או לא "יוצאים" ממנה בכלל? אם הם סתם מתבזבזים זה אומר שבטריה של 9V ובטריה של 5V (אם היה) היו מתרוקנות בדיוק באותו זמן? עוד נושא שלא ממש ברור לי שקשור באשכול הקודם , אחרי שאני בונה את הבקר על ה-PREFBOARD איך אני צורב על הבקר החדש? (מלבד הדרך של להוציא את הבקר של הארדואינו, לשים את הבקר החדש, לצרוב עליו ואז להעביר אותו ל-PREFBOARD) אגב קיבלתי את החלקים שהזמנתי, הכל הגיע ארוז יפה,נקי ומסודר - ובזול ! כמו ש- -Mike- אמר אחלה חנות אני ממליץ בחום: http://www.taydaelectronics.com

• 8 תגובות
    • 4.9k צפיות
  13. Started by anatoli,

שלום לכולם, למי שטרם נתקל, אני ממליץ לקרוא את המדריך שכתבתי בתחום מייצבי המתח. עוד אז ציינתי שישנן דרכים שונות ליצור מייצבי מתח בסיסיים. לא מזמן תכננתי מייצב שבנוי בצורה שונה מהמבנה הבסיסי שנפוץ כל כך (ולא סתם הוא נפוץ כל כך). אומנם עוד לא סיימתי לבנות אותו ולבדוק אותו, אבל החלטתי לפרסם חלק מהסכימה שלו. החלק הזה יכול לשמש כמייצב בפני עצמו, כיוון שהוא מאוד פשוט לבנייה והבנה, מורכב ממעט מאוד חלקים, ומציג ביצועים טובים (כרגע על פי סימולציות spice בלבד). לשמחתי המעגל שתכננתי לא שונה משמעותית מהמעגל שמוצג כאן (ניתן להגיע למעגל המלא בעזרת כמה רכיבים נוספים אשר משפרים את הביצועים על חשבון כמות רכיבים מוגברת ומתח dropout גבוה בכ-1-2V). עקב הדמיון הרב בין המעגלים ניתן על ידי החסר…

• 12 תגובות
    • 6.2k צפיות
  14. Started by i-pink,

אני מתכננת מעגל שישתמש בשבב שעובד על 3.3V והייתי צריכה מייצב מתח בשבילו שמתי לב שבכל מיני מעגלים משתמשים בlt1117 3.3 כמיצב מתח נחמד.. הדאטה שיט שלו http://cds.linear.com/docs/Datasheet/1117fcs.pdf אז הלכתי אל הג'נקיה שלי ומצאתי גם מיצב מתח lt1117 3.3 פירקתי אותו, ועל הדרך עד איזה קבל שהיה שם.. תמונות.. ואחרי פירוק... תגובות...

• 11 תגובות
    • 2.4k צפיות
  15. Started by SmyiLe,

שלום חברים בניתי מערכת סולרית שמספקת 220V עלידי טעינת 3 מצברים שמחוברים במקביל ומפיקים v12 המחוברים לממיר מתח 12DC TO 220AC http://www.ebay.com/itm/1000W-Car-DC-12V-to-AC-220V-Power-Inverter-Charging-Adapter-Charger-Converter-/161109491980?pt=US_Power_Inverters_&hash=item2582dfc10c הממיר מפיק 1000W זאת אומרת הוא יכול להדליק חופשי טלווזיה מנורה ומקרר .. אני מפחד להדליק את הטלווזיות מכייון שבשלב מסויים יש נפילות מתח לבטרייה וזאת אומרת שקפיצה כזאת יכולה לעשות נזק למכשירים החשמלים אני צודק?. יש אפשרות לחבר מיצב מתח שעובד עם המתח של הבית שברגע שהוא מרגיש שיש נפילת מתח אוטומטית כל המתח עובר למתח של הבית מהבטריה ?.. תודה מראש מיכאל

16. Started by assafz,

שלום אני מנסה לעשות את המדריך שיש באתר למקלט IR. יש לי רכיב LM7805 שהוא לא זהה בדיוק לרכיב שמתואר במדריך. חיפשתי את הdatasheet שלו באינטרנט וראיתי שהרגליים הפוכות ממה שמתואר במדריך. איך אני יכול לוודא שזה נכון? אם אני אחבר הפוך זה יכול לשרוף לי את המעגל? צירפתי תמונות של הרכיב. בנוסף על הרכיב כתוב: MC 7805ct nlax923 תודה מראש לכל המגיבים [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Moty_p,

אני רוצה לדעת איזה מייצבי מתח יש כמה הם מספקים כדי לקנות אני רוצה מייצב של 2V,1.5V,3V,5V, תודה לכל העונים מראש...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. שלום, אני מרשה לעצמי להעלות לפורום מאמר שסרקתי מחוברת אלקטור משנת 1992 (הנציגות הישראלית כבר לא קיימת) בנושא מייצבי מתח ממותגים. מייצבי מתח ממשפחת LM2575 אומנם יחסית מאוד יישנים אבל הם זמינים לרכישה במחיר יחסית מאוד נוח בכול החנויות בשדרות הר-ציון בת"א.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. בזמן חופש קצר שכזה, אין דבר יותר משתלם לעשות מאשר לסיים את מיכל המים..... לוחות פרספקס 5מ"מ, 2X 14*11 2X 15*10 2X 11*10 בדיקות אטימות במשך 72 שעות - תחת תנאים קשים, כתוצאה סופית - המשאבה לא נשמעת כלל, ורב הוויברציות נעצרות עוד בטרם הגיעו אל דופן המארז. משמש כ AirTrap מושלם, כאשר שאריות האויר מגיעות הישר אל תקרת המיכל וכלל לא מגיעות אל המשאבה אשמח לתגובות

• 25 תגובות
    • 2.7k צפיות
  20. Started by Yap,

אני צריך מיני לדים, כלומר לדים קטנים (0.5-0.75 ס"מ אורך) בצבע לבן. מישו יודע איפה יש.?

21. Started by iakovl,

טוב כבר הרבה זמן הMK3 שלי מדשדש לו ולא עושה כלום (לא לדאוג הפרויקט לא מת, מצאתי פתרון לבעיה שלי, עוד מעט יהיה עדכון בנושא) אז בנתיים החלטתי לקחת את ה HEC-300AR-TF שיושב לי בצד ולעשות ממנו ספק ניסויים (שיחליף את הקיים) הייתי היום בעיר בטבריה על מנת לעשות כמה שיפצורים ראשוניים (אחד מהאנשים שרציתי להיפגש איתם לא היה אז קצת נדפקתי) מה יצא מזה? הורדתי את רוב הכבלים שהיו בספק ועשיתי את הקצר שמאפשר לי להפעיל את הספק ללא לוח אם (החוט הירוק בחיבור 20 פינים לכל חוט COM שחור) תמונות: הספק לפני הניתוח הקיצוץ הראשוני ציפוי הקצוות ב HEATSHRINK הקורבנות שהוקרבו התוצר הסופי לבנתיים בדיקת מתחים המתחים לא משהו לעומת הספק שיש לי במחשב אבל עומדים בתקן של ATX שעומד ב10%, אולי…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by niv212,

לפני כמה שבועות רציתי לקנות מאווררים חדשים למחשב (האחד היחיד שנשאר חי עשה רעש) אז נתקלתי בהזדמנות קנות מאווררים עם ניאונים בזול יחסית.... קניתי 3 והנה התוצאות.... 2 ניאונים (כחול וירוק) מהצד ומאחורה. על הניאון הירוק מהצד עשיתי כמו שבלונה ששמתי על הרשת (מי שלא מזהה אז זה הלוגו של היטמן) תמונה יותר מקרוב של המאורר עם ההיטמן מאחורי המסך שמתי ניאון אדום (עם בקר שמהבהב לפי צליל) ומעל המסך יש 3 לדים כתומים קטנים שלדעתי נראים נחמד ותמונה יותר קרובה של הלדים אני כרגע עובד על מוד יותר רציני שאני אפרסם כשאני אניח את ידיי על כלים יותר טובים (למישהו יש סיבה שאסור לי לקנות מולטיטול של XPERT?) וכמה חלקים שקשה להשיג...

• 29 תגובות
    • 3k צפיות
  23. יש ברשותי מנורה שהיתה פעם שולחנית כלומר פלורוסנט קטנה ממש יפה שאם זה יסתדר אני אכניס אותה למוד עם פרספקס והכל שאני מתכנן אפשר לחבר אותה במחשב? רשום עליה 9 V אם אני אחבר אותה ישירות לחיבור של ה5 V היא תדלק? ואם לא,יש סיכוי שהיא תיצור קצר שישרוף חלקים?

24. התכנון המקורי היה להחליף את הסטרייקר הלבן לאחד שחור על מנת שיתאים לערכת הצבעים של המערכת בגווני צהוב\שחור וחשוב מכך, שיהיה מקומות יעודיים למערכת מקוררת מים בפנים, מה שהסטרייקר לא ממש בנוי בשבילו. מכוון שישנם מספר התחייבות כספיות קודמות וחשובות יותר (חתונה זה חשוב יותר?) אני לא בטוח לגבי זה , קניית מארז חדש וחלקי מערכת קירור טובה זה לא סיפור זול במיוחד החלטתי ללכת עם מה שיש בנוסף לחומרה החדשה החלקית שכבר ברשותי. קצת מהחלקים: הרעיון - ללכת על ערכת צבעים שחור\לבן\צהוב, מה שחסר לי זה זה יותר גוון צהוב בעסק, הכבלים הוזמנו בכוונה בשחור בלבד מכוון שכבלים בצהוב\לבן יכולים לגביל אותי במערכות הבאות. התכנון - לצבוע עיתורים במארז בצהוב על מנת לקבל את שלושת הצבע…

• 65 תגובות
    • 54.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים