עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני רוצה ליבנות מקלט ואני לא יודע איזה רכיבים אני צריך במדריך לא מפרתים מספיק נדיג איזה כבל אני צריך.... אני יודה מאוד לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. מה אתם אומרים על הרעיון?? ותתנו לי עצות איך לעשות את זה או כל דבר אחר! יש לי כבר תוכנית איך לעשות את זה עם החוטים של הכפתור הדלקה שיש לי עכשיו במחשב לא יקרה כלום אם יהיו לי 2 כאלה! תודה!

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. שלום אני בונה מערכת HTPC אז מה שעשיתי זה: לקחתי מארז שוכב ישן בצבע לבן שיפצתי אותו ממש עשיתי לו מהפך ממכוער ליפה עשיתי לו כל מיני דברים הוספתי למשל מאווררים צבע ועוד כמה שיפורים.. עכשיו הבעיה היא שניתקעתי ביגלל טיפשותי! אני סיימתי את כל השיפוצים במארז פיתאום אני ניזכר "אוליי הלוח לא יתאים לי למארז!!!" אז מדדתי את השטח של המארז כאילו את המקום של הלוח אם ויש ככה המידות גובה:27 עומק 32 בערך המידות האלה עכשיו הלוח אם שאני יביא הוא יתאים לי כאילו אני לא יודע איזה לוח אם אני יביא כאילו דגם ומידות השאלה היא אם בדרך כלל הלוחות אם היחסית חדישים ניכנסים למארזים ענתיקות כמו השוכבים... מה שאני יודע זה שבמארז ששיפצתי אין בו מאחור את החורים של היציאות של כל הלוח למשל יציאת מדפסת וכל זה…

• 2 תגובות
    • 706 צפיות
  4. Started by Reze,

אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...

• 16 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by Moty_p,

שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Reze,

אני צריך שתגידו לי מה זה כל חלק אני יודע שיש שם נגדים וטרנזיסטורים אבל אני לאי ודע כמה אום כל נגד אני יודע שאפשר לדעת לפי צבעים אם מישהו יכול להגיד לי איך אני יכול לדעת זה יעזור גם מספרתי את כל החלקים שיהיה לכם יותר כל להגיד לי מה כל דבר תודה לעוזריםםם.... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by fuck off,

יש לי מארז ג'נרי. מזמן, לפני כ3/4 שנה עשיתי חור בדלת בשביל מאוורר 120 מ"מ. עכשיו יש לי רעיון אחר לחלון בדלת הבעיה היא שיש כבר את החור הזה שאני צריך לסגור או למלא או לא יודע מה לעשות איתו. כאילו מה שיש זה תמונה זה מספר 1. ומה שאני רוצה לעשות זה תמונה מספר 2. תנו רעיונות או משהו. פתוח להצעות של פחות מ50 ש"ח, כי ב200 אני קונה מארז חדש. עריכה: עלו לי עוד 2 רעיונות שאני אישת לא ממש אהבתי. תגידו מה אתם חושבים. זה 3 ו-4. [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 948 צפיות
  8. פתרתי את הבעיה הקודמת אז כבר ערכתי לשאלה חדשה =) קיצר, קניתי דרמל של סקיל ואני משתמש בראשי חיתוך שקיבלתי, הם נגמרים בטיל!!!! זה אשכרה מטורף כמה מהר שהם נגמרים, בערך כל 10 ס"מ של חיתוך במארז אני צריך להחליף ראש. אני חותך לא טוב? אלה ראשים מסריחים? דרך אגב, אני חותך על מהירות 5 בגרסאת ה 125 W כפי שמומלץ בהוראות לחיתוך ברזל.

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. איך אפשר לחתוך צורות מורכבות ועגולות בעזרת הדרמל ומקדחה... אשמח לקבל טיפים אם אפשר גם תמונות ומדריכים מפורטים. תודה רבה, שבוע טוב, אבי'קו

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם, אני רוצה להזמין לדים אוטרה בריט מחו"ל מצאתי אתר דרך חיפוש בגוגל הנה הכתובת: http://www.led1.de/shop יש באתר הזה באזור הלדים 5 מ"מ לד ירוק ולבן של 24.000mcd - NEW מה שמוחרים בראיהב זה בקושי 10,000mCD 12,000mCD אז אני לא רוצה לחשוב אפילו איזה עוצמה יש ל - 24.000mcd והמחירים שם באמת טובים, משלוח זה עוד 10 יורו הנה דוגמה לקישור מהיר שמציג את פרטי המוצר: http://www.led1.de/shop/product_info.php?pName=led-5mm-green-24000mcd-10-pieces-p-244&cName=led-5mm-ultra-bright-green-24000mcd-new-c-3_58 תראו אפילו שכתוב באיזה נגד להשתמש באיזה מתח כדי להפעיל את הלד שלא יסרף זה מדהים!! יש להם שם אפשרות להזמין10 לדים ב - 9.90 EUR ו 50 לדים ב 34.90 EUR ועוד אני מאמין שאין צורך …

• 0 תגובות
    • 625 צפיות
  11. Started by ShowstoppeR,

כל הכבלים שיש למכירה הם ארוכים מידי אז חשבתי אולי יש דרך לקצר אותם. לקחתי כבר מיותר שהיה לי ופתחתי אותו וקיבלתי חושך בעיניים. אם מישהו ניסה את זה בעבר והצליח תגיבו פה כי זה ממש מעניין אותי ואני צריך כבלים קצרים (20-30ס"מ)

• 8 תגובות
    • 935 צפיות
  12. Started by משיקומי,

יש לי כבל של פלופי עם שתי יציאות. יש לי רק פלופי אחד (ואני לא אוסיף בעתיד). וההמשך של הכבל פלופי סתם ארוך ומכוער. אז השאלה היא: אם אני אחתוך את ההמשך של הכבל, הפלופי עדיין יעבוד?

• 3 תגובות
    • 908 צפיות
  13. Started by eegg,

אני מתחיל בבנית מארז די מכלום הוספתי את הלינק לסקטץ שלי ב sketchup http://www.yourfilehost.com/media.php?cat=other&file=comp1.skb רק שתדעו המארז יהיה ברובו שחור מט או מבריק יהיו 2 ספקים 1 בשביל הלוח אם,כוננים ודברים חיוניים והספק השני יהיה בשביל תאורה ומודינג אני אנסה להשיג אלמינום והכול יהיה מחובר בבברגים או ב ניטים. גם כל התאורה תהעשה עי" לדים ורובם אדום שחור ואדום ושאני לא אשכח ששכתי לצייר את ה הארד דרייבס שיהיו לפני המאוורים הקדמיים ואת המאוורים האחורנים ותחתונים וכולם 120

• 0 תגובות
    • 903 צפיות
  14. Started by GGuyZ,

היי לכולם. רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה. כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP. יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן? מה דעתכם?

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. היי אני מתכנן לקנות את בקר המאווררים של ZALMAN ה- ZM-MFC1 ( ראו קישור- http://www.zalman.co.kr/eng/product/view.asp?idx=1&code=017 ). לפי מדריך ההתקנה שבאתר, אם רוצים לחבר מאווררים למפסקים של ה- 0V,5V,12V, צריך לחתוך באמצע את הכבל האדום והשחור ולהכניס לאיזה חלק בבקר שאני לא יודע איך קוראים לו ( תראו בלינק שהבאתי סרטוט גדול ), עכשיו אני רוצה לחבר ל-2 המתגים האלה 2 קתודות, ובקתודה שיש לי ( אני אקנה עוד אחת ) אז יש רק 2 כבלים לבנים, איך אני מחבר את הקתודה לבקר תאורה??? שאלה נוספת- בעזרת ארבעת הפנציומטרים ( ככה קוראים למתגים שמסתובבים ושולטים על כמות המתח בדיוק, נכון? ) כמה מקסימום V אני יכול לתת למאווררים וכמה מינימום? אני יכול לתת מ-0V עד 12V??? ושאלה אחרונה, מה את…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by taimor,

הנה כמה תמונות איך החלון נראה : http://www.epstain.be/TT/1.JPG http://www.epstain.be/TT/2.JPG http://www.epstain.be/TT/3.JPG http://www.epstain.be/TT/4.JPG מה דעתך ? מה אתם ממליצים לעשות ? כי לי אין ממש דרך, הקטע שאני רוצה להחליף ת'חלון כי המאורר שיש שם סתם הורס לי את הכל ולא נוח לי במיוחד עם הBT... נ.ב. למישהו יש ספק פרספק באזור חולון - בת-ים...

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by GGuyZ,

היי לכולם. קודם כל דברי פתיחה - התחלתי את המוד לפני שבוע און ואוף, כאשר בתחילתו הידע שלי בחשמל, קדיחה, והלחמה שווה ל-0. כמובן שללא העזרה הרבה של אבא, או שלא הייתי מצליח בביצוע המשימה, או שפשוט במקום שבוע היה לוקח לי חודש ועם כמה חלקים במחשב(ואולי גם בגוף) שהם לא ממש תקינים. בכל מקרה - מדובר במודינג ראשון ודי בסיסי, על מארז ג'נרי פשוט(ומכאן השם - Negeric - יש סיבה להפיכת האותיות שעליה לא ארחיב). המודינג התחיל מהרצון לבנות חלון למארז והתקדם משם לעניינים נוספים כמו תאורה. אולי בעתיד אני אוסיף עוד אלמנטים ואשנה חלקים נוספים במארז, אבל בינתיים התוצאה פשוט יפייפיה! הכל התחיל מצורת החלון, שהייתה צריכה להיות גם אלגנטית וגם פרקטית(שיהיו חתכים מספיק גדולים בשביל לראות). מכיוון…

• 26 תגובות
    • 4.2k צפיות
  18. Started by dor-eli,

טוב אז ככה שלום לכולם זה הפרויקט הראשון שלי שאני עושה אז נראה מה יהיה מהמשך... אז ככה בנתיים כל מה שעשיתי עד עכשיו זה לחתוך חלון בצד המחשב ומחר אני ישיג פרספקט (בחינם ;D) את החלון חתכתי עם דיסק וזה נראה טוב מאוד התיכנון שלי הוא גם לקנות קטודה ומאוורר עם לדים. אני מחפש רעיונות לעוד דברים יפים אולי אני יעשה פאנל עם לדים ומתג. לבנתיים המצלמה שלי נדפקה אולי יותר מאוחר היא תסתדר עם לא אני יצלם דרך המצלמה של המחשב שכמובן האיכות לא הכי טובה אז חברים עם יש לכם רעיונות פשוטים לעשיה ויפים אני ישמח מאוד לשמוע

• 61 תגובות
    • 7.3k צפיות
  19. :-\ :-\ :-X שאלה דפוקה אבל חשובה איפה נמא הusb של המארז הנל חוץ מאחור אני לא מצליח למצוא את הusb שלו הוא בצד בתוך המארז איפה? לעונים תודה מראש http://www.thermaltake.com/xaserCase/soprano/sws/sws.htm#logoInfo

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by chenrp,

ישנם הרבה מארזים אבל אני נדלקתי על אלה עם המאוורר הענקי בדלת. מאוורר בגודל 25ס"מ! נראה טוב. מסתובב 600 RPM ככה שהוא לא עושה הרבה רעש ועושה המון רוח (בסביבות 90 CFM). האם כדאי לקנות ב 250 שח? או שעדיף לקבל מהחנות סתם אחד עם ידית נשיאה. או שעדיף סתם לשים 12ס"מ בדלת? תודה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Arik.G,

שלום, אני שובר את הראש ועוד מעט גם מאוורר אין לו מאחורה את הפתח שאפשר לשחרר את הציר, ואין שום בורג, גם לא על החלק המסתובב. אולי הוא לא מתפרק? :s05: מישהו הצליח לפתוח אותו פעם? עריכה: מצטער, שכחתי להוסיף תמונה. [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 839 צפיות
  22. Started by lollipop15,

שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לדברים שונים ואשמח לעזרה בנושא: 1. מישהו יכול לתת לי קישור לאתר שמוכר מתאם בין חיבור של כונן אופטי slimline של נייד לחיבור ide? זה יכול להיות גם אתר בחו"ל, העיקר שהוא שולח לארץ. 2. מאורר של ZALMAN דגם ZM-OP1, לא הבנתי האם הוא יכול לשמש כמאורר לכל דבר או שהוא חייב להיות עם קירור לכרטיס מסך שלהם? 3. למישהו יש ניסיון בחיבור מתאם שמאפשר שימוש בכרטיס זכרון פלאש מסוג CF כHD? אני חושב להשתמש בזה בשביל HTPC... איך הביצועים שלו? כל מידע יעזור כאן. 4. לא הבנתי משהו בקשר למסך LCD של PS1, אני מבין שהוא צריך כרטיס מסך מיוחד, השאלה היא אם אפשר לחבר אותו לכרטיס מסך פשוט שמתאים לו ובנוסף לזה לעבוד עם כרטיס מסך רגיל בלי בעיות? אם כן, מישהו יודע איפה אפשר לקנות …

• 2 תגובות
    • 826 צפיות
  23. יש משהו כזה ? יש לזה שם בטוח אבל אני לא יודע ? האם משהו מכיר ?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. שלום, אני מתכנן לבנות מארז(וכנראה שאני אמכור אותו בסופו של דבר) וחשבתי לעצמי אם יש אפשרות להזיז את הכפתור של הכונן האופטי ככה שהכונן יהיה במקום X והכפתור עצמו יהיה במקום Y, או לחלופין, אם אפשרי לבנות(או לקנות) משהו שיאפשר לי לפתוח ולסגור את הכונן ע"י לחיצה על כפתור. עוד משהו: חשבתי על אפשרות שכל החיבורים של הלוח יהיו נסתרים מאחורי דלת כזאת כמו הדלתות "תריסים" המתרוממות של מוסכים, השאלה היא האם יש להשיג דלת כזאת בגודל כזה? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Sarlula,

התחלתי לאסוף חומרים ועכשיו מה שחסר לי זה המסך עצמו והמולקס. הלכתי לחנות שבה מוכרים מולקס והוא אמר שלא מוכרים בה רק את הפלאסטיק (כמו בתמונה שבמדריך) אלה כבל עם זכר שמפוצל לשני נקבה.. החלטתי לא לקנות ולשאול פה בפורום מה אני צריך: רק את הפלאסטיק או את מה שהמוכר הציע..? ד.א. מישהו יודע איפה אפשר במרכז: תל-אביב, רמת-גן, גבעתיים לקנות מסך LCD עם בקר מתאים כמו שבמדריך? תודה, אני חדש פה..

• 9 תגובות
    • 750 צפיות

דיונים חדשים בפורומים