עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by davidt99,

לא מצאתי פורום מתאים לזה, חשבתי שאולי הוא יהיה לכם שימושי. את האמת שיש לי שני מחשבים זהים פחות או יותר. 2XIntel Pentuim 4 630 3.0 GHz 2X256 RAM DDR1 1X512 RAM DDR1 2X ASUS P5V800-MX 2XNVidia GeForce FX 5500 שני מארזים וספקי כוח גנריים, כונן פלופי וכונן DVD אחד. אני גר באזור ירושלים, אשמח לענות על שאלות. מי שמעוניין שייצור איתי קשר בפרטי.

• 3 תגובות
    • 4.9k צפיות
  2. Started by koindoubles,

זה התחיל בתור רעיון ישן מאוד, לקנות מארז אקרילי שקוף לגמרי... דתעבי כחצי שנה בחנות מחשבים שכונתית והיה שם מארז כזה שתמיד קרץ לי. אז יום אחד שיטטתי לי בפורום מכירות וראיתי מודעה למכירת קירור מים, נסעתי לפתח תקוה וקניתי. כעבור כמה חודשים של סבל עם המחשב שלי התחלתי לקנות את החלקים למפלצת הפרטית שלי... המרתי פה ושם באיביי וזכיתי ברכיבים הבאים: MSI P4N SLi Pentium 4 3Ghz Kingston 1G DDR2 את הכרטיס מסך קניתי יד שניה ממישהו נחמד ATI Asus X1600Pro כרטיס קול בתהליכי קניה Creative X-fiedlity Fatal1ty ביחד עם קירור מים של Evercool המכיל מים זוהרים באולטרה בצבע ירוק.. תמונות בקרוב... יובל אגב אני חדש נעים מאוד

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by FaT_GEnERaL,

;D

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by tulicooli,

טוב אז ככה אני ואבא שלי רוצים לבנות מארז מפרספקס ואנחנו לא יודעים איך לעשות את האחורה של המארז כאילו את כל החיבורים (יציאות usb, יציאות למסך,לעכבר וכו') למישהו יש רעיון? ואני צריך ספק טוב יש רעיונות? ושיהיה קטן ואיך אני יכול לעשות שיהיו לי 3 סידירומים? איך לחבר ולאן? ולא לדאוג בקשר לפרספקס אבא שלי יכול לעקם אותו תודה לעוזרים אפשר לפנות אלי באיסיקיו 174724290

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by miky,

שמעו חברה יש לי מחשב משעמם אני מחפש רעיונות למודינג אתם יכוחים לתת לי בבקשה רעיונות וקישורים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. אני מניח שזה קשור לאלקטרוניקה כי זה קרה גם במחשב הקודם. יש למחשב נטייה להתעורר לבד מHIBERNATE אם משאירים בלילה את החשמל שלו מחובר (בדרך כלל אני מנתק אותו מהחשמל) במהלך היום לא שמתי לב שזה קרה. המחשב מחובר ל"רב-שקע" שמחובר למגן ברקים, אבל זה קרה גם לפני המגן

7. Started by Moty_p,

שלום לכולם ושבת שלום, נסרף לי לאט לאט המסך LCD של המחשב הנייד שלי זה קרה בעמצא משחק הוא כזה התחיל להראות פסים קופצים בעמצא המסך וזה הלך והחמיר ועכשיו הוא סרוף לגמרי ולא נדלק המחשב הנייד שלי הוא פנטיום 3 700MHZ קניתי אותו מקוסמוס פעם הוא כזה בצבא כחול ללא בטרייה מובנית (זאת אומרת שהבטרייה שלו היא חיצונית) אני לא רוצה לקנות מחשב נייד חדש אני רוצה לתקן את המסך לכל מי שיש איזה שהוא רעיון איך להחליף את המסך או איך לתקן את הבעיה השמח לשמוע כל עצה שהיא לא כתוב עליו כלום, לא של איזה חברה הוא ולא כלום..

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by julbo,

יש לי מחשב נייד ישן 7 שנים הוא עדיין עובד יופי (מריץ XP כמו גדול) אבל קצת נמאס לי ממנו. יש למישהו הצעות מה לעשות לו?? תודה מראש לכל העוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. לחבר שלי נפל המחשב בעת צפייה בסרט, אחרי הנפילה המחשב המשיך לתפקד כאילו כלום לא קרה, אחרי כיבוי המחשב הוא לא נדלק יותר, אין אפילו חיווי של טעינת סוללה. פירקתי אותו ומדדתי שמגיע מתח בכניסה. יש אולי כיוונים מה לחפש? דבר ששמתי לב אליו, סוללת הCMOS ריקה, האם יכול להיות שהיא גורמת לזה בצירוף מקרים מוזר? הנה התמונות

10. יש בידי את המחשב הנייד הנ"ל, הוא כבר כחצי שנה שוכב ולא בשימוש אז החלטתי לנסות ולתקן את המסך. הבעיה היא כזאת: המסך מראה תמונה, אך מאוד חשוכה, אם מתאמצים אפשר לקלוט שאכן מופיעים במסך חלונות לבנים או תמונה כלשהיא בד"כ כשהיא בהירה...אבל זה ממש מוכהה ובקושי רואים, ולא זה לא שהברייגט על נמוך.. עכשיו השאלה שלי מה לדעתכם החלק הפגום האינוורטור? (לפי מה שהבנתי זה הרכיב שמספק חשמל לפלורוסנט) או הפלורוסנט עצמו? איזה מהם להחליף? ומאיפה ניתן להשיג את החלקים הללו? אשמח אם למישהו יש מידע לגבי החלפת החלקים האלו. מצאתי את האתר הזה... http://www.fonerbooks.com שדי הכניס אותי בערך לתמונה, אבל עדיין אין לי מספיק ידע בשביל זה אז אשמח אם מישהו יזרוק לי ככה עוד יזה אתר שימושי.

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  11. Started by Gonk,

"Just some old school modding for ya' all!" לעבודה עצמה: זה מחשבון ישן שירשתי מאחי. משהו מאיזור אמצע שנות ה 80, עתיק (ועדיין בשימוש). יום אחד סתם פירקתי אותו וגיליתי שאפשר להפוך את המסנן המקטב של המסך. הנה כמה תמונות מהפירוק והמוד עצמו. המסנן המקטב: התוצאה הסופית: בעצם, המחשבון היה כבר אחרי המוד, אבל בדיוק קנינו מצלמה חדשה והייתי חייב לנסות אותה על משהו. אז החזרתי את המצב לקדמותו ועשיתי הכל מהתחלה עם תמונות. נ.ב. 1 אני יודע שבחלק מהתמונות יש קצת יותר מדי פלאש, מה לעשות. נ.ב. 2 לפני שמישהו ישאל, לא ערכתי את התמונה האחרונה, המחשבון באמת נראה ככה עכשיו.

• 6 תגובות
    • 961 צפיות
  12. Started by eegg,

אני מתחיל לתחנת בvb ובנית תוכנת מחשבון נגדים פשוט תגידו לי מה דעתכם. זה עדיין דגם ראשוני ובלי tolerance תודה http://rapidshare.de/files/27371325/resistor_calc.exe.html :

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. Started by bykeking,

אפשר להתמש במסך 7seg ממחשבון פשוט כזה שיש לו רק פונקצויות של הצגת מספרים (לא מדעי)? מישהו ניסה את זה פעם?

• 2 תגובות
    • 755 צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכולם, מהספק כוח של המחשב יוצאים בדרך כלל 4 חוטים 1 צהוב שהוא מספק 12V 2 שחורים שהם מינוס ועוד 1 בצבע אדום שהוא מספק 5V לאחרונה אני רואה ספקי כוח שמתחברים להרדיסק מסוג SATA ש-להם יש גם את המטחים שציינתי מקודם (4 חוטים) ובנוסף לזה יש עוד חוט אחד שהוא בצבע כתום כמה מטח זה מביא? ובישביל מה זה טוב?

• 3 תגובות
    • 846 צפיות
  15. Started by יפת,

אם לא מתאים לפורום הזה אנא העבירו לפורום המתאים. קניתי את המטען הזה ויש לי כמה שאלות: 1. איזה זרם (200,500 או 700) רצוי לסוללות GP 2700, לסוללות GP RECYCO(הירוקות) וסוללות ENELOOP 2000MAH(לא lite הרגילות: http://www.ebay.com/itm/270676349941?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) 2. איזה מוד ממולץ? (Discharge, refresh, charge או test) כדי להטעין בטריות שיחזיקו כמה שיותר זמן. 3. איך בודקים מה מצב הבטריה שהוכנסה למטען?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  16. הזמנתי לפני כחודש מטען מאיביי http://www.ebay.com/itm/281116778712?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 שהגיע היום. הוא עושה רושם מקורי והוא גם הטעין לי את הטלפון מ 41 אחוז ל 56 יחסית מהר כלומר ככל הנראה עובד. חיברתי אותו שוב מקודם והרגשתי שהקצה המתכתי שלו (המיקרו USB שנכנס למכשיר) מעביר זרם. לא בצורה חזקה אבל מורגשת וקשה להשאיר את היד הרבה זמן במגע איתו. זה הגיוני? משהו פה דפוק.. אגב שמתי לב שיש סמל אחד שמופיע על המטען שלי ולא מופיע על המטען בתמונה באיביי (זה שמעל הסמל של הבית, הסמל השלישי מימין)

17. Started by Ancient1,

היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by mzlbat,

היי קיצור יש לי אייפוד טאץ' ואני מטעין אותו רגיל מהUSB של המחשב , העניין הוא שיש לי גם מטען USB בבית שמתחבר לשקע אבל לא יודע למה זה לא מטעין את האייפוד כתוב על המטען 5 V 0.5 -+ 200ma- 300ma dc

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by Elad128,

שלום שלום! אני מעוניין להטעין ברכב שלושה מכשירים ב-5V מדובר בטאבלט ושני סלולריים ממה שאני מבין, המכשירים האלו, במיוחד הטאבלט צורכים יחסית הרבה זרם (עד 2A או משהו באיזור) ולכן אני רוצה מטען שיוכל לספק את הזרם הזה. ראיתי באיביי כל מיני מטענים לרכב בגרושים. אני לא מתמצא באיכויות שלהם וממש לא מעוניין לסכן חומרה יקרה. עלה לי רעיון להשתמש בממירי מתח. משהו בסגנון של זה: http://www.ebay.com/itm/New-DC-DC-Buck-Converter-Step-Down-Module-LM2596-1-23V-30V-Power-Supply-Output-/171239605376?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27dead0480 האם יש סיכון למכשיר דרך מעגל כזה? תודה!

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. קניתי את המקדחה החשמלית הזאת ומצורפת תמונה של המטען. לא ברור לי כל כך מה הכוונה בכניסה של 240W, והאם אני צריך יותר משנאי קומפקטי של 25W בשביל המטען לפי מה שהוא מוציא.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Yaniv,

אחי הוא חייל ומסתבר שבבסיס שלו יש נטייה לגנוב מטענים, לאחר שהמטען שלו נגנב הוא קנה אחד חדש בסופר שבעיר שלנו, הנה תמונה של המטען: אתמול הוא הוצאתי את הפלאפון שלו לכ-5 דקות מהטענה ואז החזרתי, שהחזרתי היה ניצוצות ופיצוץ קטן מהמטען וגם כל החשמל בבית נפל. היום פתחתי את המטען וזה מה שאני רואה: הנה עוד כמה תמונות שצילמתי, לא הצלחתי לפרק לגמרי את המטען כי יש משהו שתפוס שם חזק. מה זה הדבר הצהוב-לבן הזה שאיתו "מודבק" כמעט הכל שם? אין לי שמץ של ידע באלקטרוניקה, אני סתם מתעניין, אין מה לעשות עם המטען הזה? פשוט לזרוק לפח?

• 33 תגובות
    • 8.4k צפיות
  22. Started by SD Project,

אז ככה, יש לי מצלמה דיגידלית FugiFilm FinePix 4700zoon... בטריות רגילות היא שותה כמו VR6 ויש לי זוג בטריות נטענות 1600 מילי אמפר, המטען נשבר לי.. עכשיו סתם בשביל השכלה ובשביל הכיף, אני יכול לבנות מטען תואם ?! אם תעיטי בקטגוריה, צוות HwZone אני מצטער

• 0 תגובות
    • 666 צפיות
  23. Started by sonicgg,

שלום , אז ככה, רכשתי מאי ביי מטען ללפטופ שלי . המחשב שלי צורך (לפי המטען המקורי) 18.5V 6.5a המטען שהגיע אלי הוא 19v 6.3a השאלה אם זה בסדר והסטיות האלה רגילות.

• 2 תגובות
    • 694 צפיות
  24. קניתי מטען. הוא הרגיש לי קל מידי ומצורפת תמונה של מה שיש בפנים. נראה לי שמסוכן להשתמש בו. מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם, כאמור - רכשתי מחשב נייד חדש בארה"ב (HP DV-7) השאלה שלי, היא האם אפשר לחבר את המחשב בצורה "רגילה" (מתאם חשמל לצורת החיבור התקנית בארץ) או שיש צורך בשנאי/ממיר מתח מיוחד? הנתונים הבאים רשומים על המטען של הנייד: Input Voltage: 100-240 50-60 Hz אני מניח שאלו הנתונים הרלונטיים (אם לא - תגידו מה עוד צריך ואני אבדוק), אני רק לא יודע מה לעשות איתם ואיזה דרך יש לדעת שבטוחה במאת האחוזים ולא תגרום נזק. במידה והדרך הבטוחה ביותר היא לבדוק את זה דרך מעבדת אלקטרוניקה כלשהיא, אז זה בהחלט מה שאני אעשה. רק רציתי לדעת אולי בכל זאת אפשר להבין את זה ללא מיכשור מיוחד או משהו בסגנון. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 10.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים