אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אחרי הניסיון הכושל הקודם שלי... מצאתי סרטוט אחר... Part Total Qty. Description R1 1 39K 1/4 Watt Resistor C1,C2 2 10uf 25V Electrolytic Capacitor C3 1 100uf 25V Electrolytic Capacitor C4 1 47uf 25V Electrolytic Capacitor C5 1 0.1uf 25V Ceramic Capacitor C6 1 2200uf 25V Electrolytic Capacitor U1 1 TDA1554 Two Channel Audio Amp Chip MISC 1 Heatsink For U1, Binding Posts (For Output), RCA Jacks (For Input), Wire, Board אני צריך לדעת אם אפשר להחליף את הנגד הזה בנגד משתנה בשביל לשנות את הווליום
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חבר'ה אני רוצה לחבר כמה לדים לכבל כזה של הספק כוח (הלבן הזה) עכשיו אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל למשל שרציתי לחבר מאוור חיברתי אותו לשחור אדום כי אני יודע שזה + - אז אם אני רוצה לחבר לד גם ככה הוא לא ישרף לי? ואני יכול לחבר ביחד לד + מאוור לאותו חיבור? לא ישרוף לי שום דבר? תודה!
-
- 5 תגובות
- 805 צפיות
-
-
עכשיו שמסתכלים לי על המחשב לא מבינים מי נגד מי ומה הולך לאן אז אני רוצה לסדר אותו קצת עם איזה חומרים אתם חושבים שאפשר ??
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה זמן מישהו פרסם פה סרטון-מדריך להכנת מאוורר USB. יש לי מנוע קצת מוזר, אין לו רק אדום ושחור, יש עוד 3 כבלים שאין לי מושג למה משמשים תמונות: ניסיתי לחבר רק את האדום והשחור לUSB אבל זה לא עבד.. הבעיה השניה שלי היא: חיברתי מאוורר סטנדרטי לUSB והוא הסתובב ממש לאט.. כשהוא מחובר במולקס הוא מסתובב הרבה יותר מהר.. יש דרך לגרום לו לעבוד יותר טוב דרך הUSB? ועוד שאלה: איזה צבעים יש על נגד 100אום (אם אפשר תמונה גם זה יכול להיות נחמד) תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 11.2k צפיות
-
-
ראשית כל, ניסיתי להשתמש בתוכנה הזאת כמה פעמים ואני פשוט לא מצליח לעשות את מה שאני צריך. מה אני צריך? לשרטט את החדר שלי והתכולה שלה: מיטה, חלונות. ו...אני רוצה לעשות הזמנה אצל נגר ארון, שידה, ושולחן מחשב (צריך להיות קומפלט) יש לי את השרטוט של זה על דף ואני רוצה לראות איך זה יופיע בשרטוט בתוכנה. אני אשמח אם יש משהו שיוכל לשרטט לי. או לכוון אותי למדריך (ספציפי) שמדריך איך לעשות את מה שאני צריך.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי קניתי היום ממסר DSY2Y עם 8 רגלים , והממסר שהיה בסכמה שלי הוא הוא RP110012 עם 4 רגלים, המוכר אמר שממסרים כאלה גדולים וישנים כבר לא מצייצרים ומוכרים ושזה אותו הדבר, עכשיו איך אני יודע איזה רגל מוציאה מה . זה קישור לפרוייקט שאני עשה זה מטען 12 V למצבר רכב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=161054&highlight=%D7%9E%D7%98%D7%A2%D7%9F+%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94 תודה
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אני יודע שזה סוג של SMT הצילום נלקח מלוח השעונים של הרכב שלי.. הוא מפיץ אור כתום ואני רוצה לשנות את זה לכחול לכן אני צריך לקנות לדים בדיוק אותו הדבר ולהלחים את הלדים הכחולים במקום הכתומים אשמח לעזרה איזה סוג לד זה. את כל הפרטים.. תודה
-
- 5 תגובות
- 981 צפיות
-
-
הכוונה היא רק החוט? הנה תמונה (הכי טובה שמצאתי) איפה ניתן לקנות את זה באזור השרון? (ואל תגיבו "vantec sleeving kit")
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
טוב אז ככה צבעתי את המארז בשחור ורציתי לעשות להבות על הדלת אך לרוע מזלי איני מוצא תמונה של להבות,האם למישהו יש? תודה!!
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איפה ניתן להשיג לחצנים כאלה: כמו של מכונות ארקייד... ושאלה: האם זה אפשרי לפרק מקלדת ואז לחבר אליה את הלחצנים כך שאם לחצים על לחצן זה יפרש את הלחיצה במחשב כלחיצה על מקש מקלדת?
-
- 5 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום לכולם , המסך שלי הפסיק לעבוד. בעת המקרה היה ריח של פלסטיק שרוף בחדר, הדבר הראשון שעשיתי כמובן היה לכבות כל המכשירים... עד שהבנתי שהבעיה במסך. כי הוא פשוט לא נדלק החלטתי לפתוח אותו ולראות מה קרה בפנים. לאחר שעה של התעסקות הצלחתי להגיע למעגל החשמלי שעליו נמצא הנגד שנשרף. מבדיקה באינטרנט גיליתי שמדובר בנגד 100ohm 5% 1\4W. הצבעים השתנו לאחר השריפה. הם אמורים להיות לפי הסדר הבא (חום>שחור>חום>זהב) תמונה: https://imgur.com/L201wC4 הנגד שרף את הלוח משני הצדדים, לא יודע עד כמה זה קריטי ולכן אני שואל ליתר בטחון (i have no idea what i'm doing). -במידה ואחליף את הנגד, אוכל לצפות מהמסך לחזור לפעולה? -להבנתי, כאשר נגד…
-
- 5 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
-
שלום, אין לי יותר מדי נסיון עם אלקטרוניקה וחומרה (רק בתכנות...) ואני מנסה להריץ איזשהו פרוקיט נסיוני, אשמח לשמוע מכם לאיזה כיוון להתקדם. מטרת העל היא להציג על המחשב את הזרם שעובר בין שתי נקודות. כלומר סוג של אוומטר, מודד זרם, רק שייתחבר למחשב - אולי דרך USB, אולי דרך משהו אחר. אבל, צריך להיות מספר INPUTים של זרמים (כלומר למדוד את הזרם ביותר מרק מקום אחד, במקביל) זה אמור להיות זול אבל אין לי בעיה לנסות להרכיב בעצמי דברים לקנות רכיבים וכו'... אשמח לרעיונות תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לחבר שלי נקרע הפלאג שהתחבר לכבל דק כמו של אוזניות (במקרה הזה כבל שהולך לרמקול אבל זה לא משנה) אני לא יכול להחליף את הכבל ואני נתקל בבעיה מסויימת: יש בחוט שני זוגות של כבלים דקים כחול ואדום ברור שכל זוג זה צד אחד בסטריאו אני לא יודע מה הפלוס ( האדום?) ומה המינוס חוץ מזה אני יודע להלחים את זה בעדינות ולסדר\ תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי על המעבד מאוורר 60 מ"מ רועש מה יקרה אם אני ישים עליו מאוורר 80 מילימטר שקט? ואיך מחברים ? עם דבק חם?
-
- 5 תגובות
- 709 צפיות
-
-
יש לי את העכבר Microsoft Intellimouse ואני רוצה לעשות לו קצת מודינג (ראשון שלי) 1) לצבוע את גוף העכבר באפור ואת הלחצנים הצדדים בשחור. איך אני מפרק את הלחצנים בצדדים?,איזה צבע לקנות 2) אני רוצה לחליף את הלדים מאדום לכחול אולטרא ברייט. איזה עוצמה חייבת להיות המינימום ללד? יש בעכבר 2 לדים אדומים אחד שסורק ואחד מאוחרה ליופי נראה לי אני יכול להחליף את שניהם או רק את האחורי מבלי לפגוע ביכולת של העכבר תודה
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
יש לי את הקופסה הזאת ויש בה משחת הלחמה 50 גרם ואני צריך לדעת איך משתמשים בה. היא מאייס משחת הלחמה ובאנגלית כתוב soldering paste של חברת steel works. צריך [glow=red,2,300]עזרה[/glow]
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. יש ברשותי את המארז של זלמן HD160XT - מארז HTPC עבור קולנוע ביתי, לצערי אין לי את הגלאי טמפ' שמגיעים איתו, לכן אני רוצה לבנות לו גלאים בעצמי: השגתי דוגמיות של טרמיסטורים בכמה ערכי התנגדות, אך אני לא יודע באיזה להשתמש: יש 10K, 15K, 50K. ואיך צריך להרכיב אותם: ישר על הבקר, עם קבל בטור או במקביל וכו. אשמח לעזרה, או שאם מישהו מכיר את המארז הזה, אשמח אם יציין את הנתונים של גלאי הטמפרטורה שלו.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי את המאורר טונדר בלד 120. http://www.thermaltake.com/product/DCfan/LEDfan/thunderblade/thunderblade120/thunderblade120.asp עשיתי לו מוד ל 7 וולט לפני יומים (בעזרתו של iakovl ) הבעיה היא שכשהוא במצב של 7 וולט המוניטור של ה rpm לא מוצג (speed fan\everest) (במצב 12 וולט הוא כן מוצג) יודעים אולי למה? איך אפשר לסדר את זה? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום ח'ברה זה שוב אני יש לי תכניות להתבסס על משהו בסגנון הזה: http://www.ebay.com/itm/DC-DC-HRD-Converter-DC-12v-24v-36v-step-down-5v-3A-/170689225402? pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27bddee2ba דעות? בכל אופן הכיוון הוא הורדת מתח מסוללה (או כמה סוללות ה' יודע) של אופניים חשמליות (36V 10Ah) ל-5V כדי לחבר מטען של GPS. השאלה הגדולה היא לא האם זה יעבוד אלא כמה טעינת מכשיר GPS\סללורי סטנדרטי יפגע בכזאת סוללה גדולה? (אין לי מושג כמה זמן לוקח להטעין את המכשיר ממצב ריק למלא) השאלה נשאלת מכיוון שטווח נסיעת האופניים לפני שהסוללה מתרוקנת הוא באיזור ה-50KM +- ואין כל כך רצון לאבד את זה. האם יש דרך לדעת?
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני די מתחיל בכל העיניין של האלקטרוניקה וכאלה ועכשיו יש לי שאלה האם אפשר שזה: http://www.*צונזר*/my/zmjjjlmidzni.jpg יפתח ויסגור את זה : http://www.*צונזר*/my/jyk2mztthu2j.jpg בהתאם לכמה שאני ירצה יעני אם אני יפעיל רק חצי אז יפתח חצי... מקווה שאפשר ומקווה שאתה מבינים.. (אם יש אפשרות למקור כוח אחד אז מצויין אם צריך שתיים כמו שראיתי באיזה מדריך אז גם סבבה ) ועוד בקשה אם אפשר תעשו לי רישום של זה כי אני קצת קשה הבנה חח סליחה על החפירה ותודה על העזרה (דרך אגב אם זה לא לפה אז סליחה לא ידעתי איפה לפתוח אתזה) עריכה: תחליפו את ה צונזר ל S-i-z . c-o . i-l (לא ידעתי איך לעלות תמונות....) להוריד רווחים ומכפים כמובן חח
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום אני עכשיו בונה פרויקט על גבי לוח Wire warp למי שמכיר, עכשיו אני רוצה לחבר בין 40 פינים שהכנתי על הלוח לבין 40 פינים של מסך גרפי שיש לי בהתחלה חשבתי על כבל IDE היה נראה אופטימלי בשבילי אבל אז גיליתי שרגל 32 שלא לא מחוברת בכלל ועכשיו אני בחיפושים אחרי כבל אחר שיעזור לי לגשר בינהם יש המלצות? תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אני מחפש דרך להוריד מתח כניסה של כ-20 וולט למתח של 5 וולט ב-10-14 אמפר. יש בשוק ממירי מתח step down או בשמם השני - buck, שיודעים לעשות את העבודה הזו אבל הם מתחמים מאוד (100 מעלות בעומס). אני ללא הרבה מאוד ניסיון בתחום, ועלתה לי השאלה אם ניתן לשרשר בטור מספר מעגלי step down לצורך הורדת המתח. כלומר סכמטית לעשות משהו כזה 20v4A => 13.5v5.92A => 9v8.88A => 5v16A כאשר כל חץ מייצג לי ממיר מתח אחד. דבר כזה יעבוד? האם חיבור פשוט בין המעגלים אפשרי או שנדרש משהו ביניהם?
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.casemods.ru%2Fsection17%2Fitem731%2F
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-