אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
היי, עם כול השאלות שרצות כאן בזמן האחרון על דרמלים עניין אותי לדעת מה הבדל בין דרמל למקדח? מי יותר חזק ולמי יש מהירות סיבוב יותר גדולה? והאם הם עובדים על אותו רעיון מכני? האם אפשר להשתמש באחד מהם בתור השני, כמו למשל לחתוך פח עם מקדח (כמובן שעם הראשיים המתאימים)? ולמה לא לייצר איזה מכשיר שיוכל לשמש גם בתור דרמל וגם בתור מקדח. סליחה אם השאלות נוביות קצת, פשוט הם סיקרנו אותי ולא מצאתי להם תשובה.
-
- 3 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לא הבנתי מהמדריך איך עושים את זה כי לא רשום שם מה עושים אחרי שממקמים את השבלונה בבקשה תעזרו לי
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, כמו שרואים הבידוד עשוי 2 שכבות ספוג דק וספוג עבה/קשיח, מבודד מרעש , ויברציות בקשר לטמפ' לא בטוח נעשה תוך 20 דקות בערך והנה התוצאות: אנא הגיבו [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 784 צפיות
-
-
קודם כל תודה רבה על כל עזרה שתינתן אני חדש פה ואני רוצה לנסות משהו נעזרתי במדיך לLCD שיש באתר וחיברתי תצוגה למחשב והיא פועלת והכל טוב ויפה עכשיו יש לי לוח אם תומך SLI עם שני כרטיסי GEFORCE 6600GT ובדרייבר של הכרטיסים אני יכול לראות את הטמפ של כל אחת מהליבות שלי בטח כבר הבנתם שהשאלה שלי היא האם ישנה תוכנה או דרך כלשהיא להציג את המידע הזה את הטמפ של הליבות מהדרייבר על הLCD תודה שוב לכל מי שיכול לעזור
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
שלום לפני כמה שנים קניתי שלט+Receiver שכולל בתוכו שני ממסרים. בגדול מה שזה מאפשר, זה להפעיל/לכבות מכשירים(עד 220V) בעזרת שלט RF. אני רוצה לדעת באיזה תדר השלט הזה עובד.. צילמתי קצת תמונות, האם אפשר מהן לדעת? זה השלט: והנה הוא כשהוא פתוח: על הרכיב המרובע הכסוף, כתוב "NDR 550" וזה ה-Receiver: ה-Receiver בנוי משתי "קומות". הקומה התחתונה מכילה את רוב החלקים, כולל הממסרים, ואם תסתכלו בצד ימין למעלה, אז שם יש את התוסף, שהוא ה-RF Receiver אני מניח. הנה תמונה כשהחלק של RF מפורק: (ניתן לפרק אותו בקלות כיוון שהוא מחובר ם פינים ולא הלחמה) האם יש דרך לדעת באיזה תדר זה עובד?
-
- 22 תגובות
- 16.4k צפיות
-
-
מי שיודע איפה אפשר להשיג גומיית U שיגיד לי בקשה כי חרשתי את כל ראשון ולא מצאתי אם מישהו יודע ויגיד לי יהיה ממש סבבה תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 652 צפיות
-
-
שלום נגיד ואני קונה Raspberry Pi, שכזכור יש לו יציאת HDMI, ואני רוצה לחבר את היציאה הזו למסך כלשהו של מחשב נייד או מחשב נטבוק(כנראה נטבוק במקרה הזה). האם זה אפשרי לקחת נטבוק, לפרק אותו, ואז לייצר כניסת Video In כלשהי? הרי המסך מקבל את הנתונים שלו מהלוח אם של הנטבוק.. אז האם אפשר "לשתול" שם משהו באמצע שייתן לי אפשרות כזו? למשל HDMI In?
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום אני בשלבי סיום של בניית BOOMBOX ( תיבת רמקולים + מגבר ניידים ) ניתן לראות דוגמא בלינק המצורף : http://www.instructables.com/id/200W-Punchy-Boombox-How-to-build/?ALLSTEPS , נתקלתי בבעיה שאינני יודע איך לפתור מפאת חוסר ידע הרכיבים שנמצאים בתוך התיבה הם :1. רמקולים 2. מגבר 3. מצבר 4 . מטען למצבר ושנאי למגבר אני רוצה להגיע למצב שבו , כשאני נמצא בבית ואני רוצה לקבל את המתח מהקיר, אז אני יחבר כבל ישיר לתיבה והמתח ילקח מהקיר ובנוסף, אני צריך שברגע שאני מנתק את התיבה מהמתח החיצוני ( הקיר ) אני יקבל מתח מהמצבר השאלה היא איך עושים את זה? ציירתי ציור כלשהו, שבו מתואר מה שאני רוצה אשמח לקבל המלצות , תיקונים, וכדומה תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני כבר מחפש הרבה זמן וניסיתי המון מעגלים של לדים שדולקים לפי המוזיקה אבל לא מצאתי בכל אופן שוטטתי ברשת ומצאתי את המעגל הזה http://www.siz.co.il/my.php?i=tzzniddykvtm.jpg הסימון Q שמופיע בסירטוט אלא הם שני TIP31 הכוכביות הם הערה שהיא הבעיה שלי אני לא יודע בדיוק את החישוב זאת ההערה http://www.siz.co.il/my.php?i=nhjmkm3zi2ny.jpg תודה רבה רבה מראש לעוזרים נ.ב. אם אני רוצה לשים יותר מארבע לדים נניח 16 איך אני אמור לחבר את הלדים והאם צריך עוד רכיבים כדי שכל העסק יפעל עם 16 לדים?? עריכה= זה המדריך המלא http://www.instructables.com/id/Blinking_LEDs_to_Music/
-
- 24 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי יומים פנויים וחשבתי להתחיל בפרוייקט לבניית מארז כעיקרון הבסיס שבו אני משתמש הוא מסגרת של מארז ישן שהורדתי ממנו את כל הפלסטיקה ומה שנשאר זוהי מסגרת אלומיניום עכשיו מתחיל השלב הקשה אני מתכנן שבמארז יהיו 4 מאווררים 3 של 120 ואחד של 80מ"מ 120 בגג בחזית ובדופן ו80 מאחור בכוונתי לבנות לו מסגרת מעץ וחלון שקוף בדופן כאשר הדופן עם החלון תשב על ציר שנפתח כמו דלת עכשיו הבעיות איזה סוג עץ ממומלץ חשבתי על סיבית אבל הוא נראה לי בעייתי כי הוא עלול להתפורר בדפנות כתוצאה מבלי של פרוק והרכבה במשך השנים וגם תהיה בעיה במקרה של שידרוגים קידוחים וכו' לכן נראה לי שעדיף עץ מלא אך השאלה היא איך תהיה האטימות שלו לרעשים אני מעוניין ליצור מערכת שקטה ככל האפשר???? דב…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה.. לקראת סיום המודינג למחשב שלי תכננתי להחליף את המתגים של ההדלקה והריסט של המחשב במתגים אחרים.. לגבי ההדלקה רציתי לשים מתג של on/off פשוט כזה ויפה ולתקוע אותו בגג או על פאנל 5.25 אינץ מקדימה זה לא עקרוני כרגע.. לגבי הכפתור של הריסט עוד לא בדיוק אני יודע מה אני רוצה אני אשמח לרעיונות .. חשבתי אולי לשים את הכפתורים האדומים האלה הפשוטים ראיתי כזה בהום סנטר.. לא חשוב לגבי הכפתור הדלקה.. הסתכלתי עליו ומאחורה אני רואה שיש לו איזה 6 רגליים קטנות כאלו כשלשניים מהם מחוברים כבלים שמתחברים ללוח אם.. אחד לבן ואחד כתום.. לאן אני מחבר כל חוט כזה במפסק ? פשוט לכל צד רגל או שיש איזה תחכום ? אם יש לכם רעיון אחר אני אשמח לתגובה ולגבי הריסט אני מעדיף לעשות את שניהם אות…
-
- 20 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
איך אפשר לעשות שכונן 3.5" יפעל רק מהחיבור USB ללא הספק החיצוני זה אפשרי?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז P183 עם פילטרי אבק.. אבל אוויר נכנס דרך חריצי ההרחבה (מחוררים).. האם ישנה דרך מסודרת לחסום חריצים אלה? ערכה מסודרת? פילטר מזגנים? רשת של חלון? מה אתם מציעים? והאם זה המקום לשאול גם על הפיכת כיווני מאווררים או הוספת אחרים על מינת לקבל צירקולצייה טובה וללא אבק? תודה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, כבר תיכננתי את המודינג שלי לחותך את הדלת לשים עליה חלון פרספקס (שלקחתי ממארז אחר) ולשים את הפרספקס ואולי מאורר בדלת גם. מצאתי מישהו שיעשה לי את זה בעזרת משחזת ציר, הבעיה היא שאבא שלי לא מרשה לי :-[ . אבל מצד שני אני יכול כאילו לעשות כי ביום שקבעתי הוא לא בבית, רק אני מפחד שלא יצא טוב בגלל שצריך להכניס את הפרספקס עם ברגים. אל תצחקו בבקשה, ותגידו לי מה הייתם עושים ואם יש לכם אז עוד הצעות למודינג
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי בקיצור קניתי טלוויזיה חדשה (סמסונג C550) ויש לי ממיר ללוויני ( SD ) ורוצה לבנות כבל קומבננט מהכבלים והמתאמים שיש לי אבל רציתי לדעת אם הבננות של הRCA זהים לקומבננט , יענו יכנסו בלי בעיה לשקעים שבטלוויזיה ?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
את הרגליים עם הלדים למארז של Sunbeam מכירים ? את המארז Alien של חברת Atop מכירים ? ראיתם אותם פעם ביחד ? אני מניח שלא, כי הם לא מיועדים להיות ביחד, עד שאני באתי, כמה שינויים בפלסטיק של הרגל,+בורג לכל רגל והעניינים התחילו להסתדר. בנוסף המחבר מפלסטיק של החשמל לא נכנס בחור של המארז, אז פירקתי את המחברים של החשמל מהפלסטיק העברתי אותם בחור חוט חוט ואז הרכבתי את המחבר בחזרה, ככה עשיתי ל 4 הרגליים, ההרכבה לא הייתה קלה, אך זה יצא כל כך טוב שזה יותר טוב מהרגליים המקוריות המחורבנות של המארז ש2 מהן כבר התפרקו. אז ככה שתפסתי 2 ציפורים במכה אחת ! ולבסוף, התוצאה מהממת... אני אתן לתמונות לדבר בעד עצמן !
-
- 5 תגובות
- 875 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מארז עם מאוורר 120MM אחורי הפולט אוויר, מאוורר 120MM קדמי הנושף אוויר לכיוון הHDDים, ומאוור צד 23CM שמכניס אוויר. מצאתי מאוורר 80MM ששוכב אצלי ללא שימוש, וחיברתי לקייג' של הHDD (כפי שרואים בתמונה). הוא נושף אוויר לכיוון ה...משהו בין הכרטיס מסך לקירור מעבד. לא היה לי מקום אחר לחבר אותו אליו, אז שמתי אותו שם =| האם יכול להיווצר מצב מעוות כלשהו שהוא בעצם ייגרע מהקירור במארז? הוא יוצר מערבולת עם מאוורר ה23CM, כי הוא נושף אוויר ממש במאונך לכיוון האוויר הנכנס דרך מאוורר ה23CM.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אני מתלבט בין מספר מגברים שהנתונים שלהם דומים אבל הפרשי המחירים גבוהים משמעותית ורציתי להבין למה. http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-2-1-STA540-subwoofer-3-Channel-power-amplifier-DIY-Kits-NE5532-pre-amp-/320981264446?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item4abbf9683e http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-subwoofer-2-1-TDA7377-power-amplifier-3-Channel-power-ampNE5532-pre-amp-/320995288001?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item4abccf63c1 http://www.ebay.com/itm/Finished-board-subwoofer2-1-TDA7379-3-Channel-power-amplifier-NE5532-pre-amp-DIY-/221047389494?pt=UK_Sound_Vision_Amplifier_Parts&hash=item3377737d36 פחות משנה לי לוח מוכן או לא.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה להוסיף מאוורר במארז שלי, ורציתי לדעת אם שני ראשי המקדחה שבאים עם הדרמל מתאימים לברגים של מאוורר? ואם אפשר בבקשה תסבירו לי איך להשתמש בהם. כי הם נראים לי חלשים, ואם אני אלחץ עליהם הם נראים כאילו שהם יישברו. אז איך משתמשים?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רכיב שעובד על 5V (שהוא לוקח ממולקס) ומחובר ע"י מתג(פיזי). אני רוצה שתהיה לי את האופציה לכבות ולהדליק את הרכיב ע"י תוכנה ולא ע"י המתג הפיזי. אז עלו לי 2 רעיונות: 1. יש איזשהי יציאת 5V לא מהספק אלא מהלוח שאני יכול להשתמש בה למטרה זו? 2. אם לא, איך אני משתמש ביציאה אחרת בכדי לשלוט בקלות על הרכיב? (כלומר מעגל מבוסס RELAY) תודה.
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
מאיפה אפשר להשיג? אני מחפש מסך כמו של מצלמה דיגיטלית... יש לי מסך של DVD של רכב אבל הוא ענקי...
-
- 0 תגובות
- 629 צפיות
-
-
אני רוצה לצבוע את הג'ויסטיק שלי, שנראה כך: אני רוצה לפרק את החלק הירוק ולצבוע אותו בכסוף-אפור, כדי שיתאים לכל הציוד ההיקפי שלי (שזה שחור וכסוף) עכשיו לעניננו! תחילה רציתי לפעול לפי המדריך לצביעת העכבר שנמצא כאן באתר: http://hwzone.co.il/guides/mouse_guide אבל קראתי אותו והבנתי שכל התהליך לוקח 5 ימים מלאים עד להשלמת התהליך, רציתי לדעת אם יש איזושהי אפשרות לעשות את זה יותר מהר - שזה רק צביעה ולקה, צריך המלצה לגבי החמורים והשימוש בהם! עריכה: עוד רעיון שעלה לי, הג'ויסטיק הוא מוגבה בערך בס"מ (ארבעת הבליטות שיש לו אלו רגליים) אז חשבתי שיהיה נחמד לשים לו אורות נאון כאלה מלמטה שמאירות על השולחן. זה ישתלב לי טוב עם התאורה של ה G5 ו G15 חחחח, אז רציתי לדעת אם יש מדרי…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. אני זוכר שדיברתי איתכם לא מזמן על זה ומישהו אמר לי על 100 לדים במחיר די טוב באי ביי ואני ממש לא מוצא את זה.. אז אם אתם יכולים לעזור. 2. היתה נוסחה כלשהי שידעתי איך לחשב איזה נגד צריך לקנות לאותו מצב. תודה לכל העוזרים
-
- 4 תגובות
- 926 צפיות
-
-
אם מישהו מכיר, מקום אמין עם מחירים טובים, אני אשמח לכתובת.
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
אוקי אז ככה. חיפשתי בהרבה חנויות ולא מצאתי ULTRA BRIGHT וגם לא רגיל. מישהו יגול להביא לי קישור לחנות או שם של חנות שאפר למצוא שם דיודות אולטרה ברייט. ומישהו יודע כמה זה עולה? אני מיתכוון לדיודה הכי חזקה.
-
- 13 תגובות
- 1.8k צפיות
-