עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Jochman,

אהלן, אני מתכנן לבנות מכשיר HTPC וחשבתי על רעיון מגניב למארז. חשבתי להכניס את המערכת לתוך מכשיר וידאו ושהכונן DVD יהיה ביציאה של הקלטות וכו', מה דעתכם? זה בכלל נראה לכם אפשרי? כמו כן ישבתי עם אבא שלי על זה ולא בטוח שהספק יכנס, שווה לנסות לפרק אותו ולהכניס אותו מפורק או לעשות לו בוקס מגניב ושיהיה חיצוני? כמו כן, הקירור סטוק יספיק למעבד 4200X2, אני גם במילא אעשה לו Downclock. המפרט שמתוכנן להכנס פנימה: AMD 4200X2 Asus M3A Mushkin SP 1GB (נורא זול ד"א) Seagate ST3 500GB LG GSA-GH20N Hauppauge WinTV-PVR-150 וHec 300ART לא תהיה בעיית חימום? אני גם לא מתכוון להריץ HD (לא שיש לי טלוויזיה שתומכת בזה) בגלל זה מתוכנן הDownClock. אני מתחיל להכנס למחשבה של לשים את הספק מעל המארז (ויד…

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  2. Started by GhostCow,

שלום אני רוצה להפוך את הנגן דיוידי LG שלי לנגן דיוקס... יש איזה מודצ'יפ בשוק היום שיכול לעשות דבר כזה?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  3. Started by card,

שלום בקריאה בוויקיפדיה, כתוב שם על משהו שקיוויתי מאד שקיים - מתברר שקיים: Resistive OptoIsolator זה נראה כמו דבר שאין לו את הבעיות של OptoIsolator שמבוסס טרנזיסטור ביציאה.. איפה אפשר לקנות אחד כזה? והאם יש לו חסרונות לעומת המבודדים האופטיים מבוססי הטרנזיסטור? תודה card

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. שלום יש Piezo Speaker קטן שאני רוצה לקנות כמה יחידות ממנו: https://www.adafruit.com/products/160 הוא Speaker ולא Buzzer, (למרות הצורה) - הוא לא כולל מעגל פנימי, וכך מאפשר לייצר כל טון. ב-Adafruit דורשים עבור המשלוח 10$. הזוי. מצאתי אותו גם ב-Mouser, אבל שם רוצים 40$ על המשלוח.. כנ"ל ב-DigiKey, רוצים 44$ על המשלוח. מישהו מכיר אתרים שיש להם משלוח זול, כמו שיש ב-Tayda למשל? אני מאד רוצה לקנות את ה-Speaker הזה. הוא נקרא PS1240P02BT תודה card

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  5. Started by Zombit,

ראיתי באיזה מדריך\דף באתר מידע על חיבור מולוקס איך לחבר אליו דברים ואיך אני משיג ממנו 12\5 וולט אני מחפש את ההסברים ואם יש גם תמונה (אני בטוח שיש אבל לא מצאתי) בבקשה תביאו לי את הקישור תודה רבה רבה לכל העוזרים !

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by card,

שלום תראו את המוצר הבא: http://www.fasttech.com/products/0/10003610/1264303-sy-386-usb-20-sim-card-reader זה גם Reader וגם Writer. האם זה יכול לאפשר למשל לקחת SIM, ואז לשכפל אותו? (כך שאוכל להכניס את ה-SIM המשוכפל, ולשים אותו בטלפון שני, וגם שם יהיה בעצם את אותו קו? כאשר לא מפעילים את שני הטלפונים בו זמנית כמובן..) מקווה שמישהו מכיר או התעסק עם SIM-ים.. תודה card

7. Started by דנדן,

מה קורה מודרים. התחדשתי בדרמל מבית יונדאי. מגיע עם ראש גמיש, 60 אביזרים ומנוע 210 וואט. הוא במבצע 150 לכל מי שמעוניין. השלב הבא הוא מודינג שאתחיל בעוד כמעט חודש. והייתי רוצה לדעת איזה ראשים וכו' לקנות. אני אעבוד על פרספקט ומתכות כמו המערכת הזאת. וכמובן ננסה לדחוס לשם את הכל. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  8. חנות מחשבים שמוכרת חלקים למודינג בירושלים??????

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by metis,

ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  10. יש לי מאוורר 40 מ"מ (חחח) ונקרע ממנו 2 החוטים שמתחברים אל המולקס איך אני מחבר אותם חזרה? פתוח תמאוורר ומלחים או מה? אני לא יודע איך לפתוח אותו גם..

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Impreza,

יש לי את המארז של קומפיוקייס 6A19 ורציתי לעשות לו משהו אין לי כלים וכל אלה אז סתם חשבתי ליופי שבמקום 2 הפנלים אני ישים 2 מאווררים מוארים של 80 מ"מ, מה אתם אומרים? יש לי כונן ומתחתיו 2 פלסטיקים וצורב והמאווררים נכנסים בדיוק בגודל 2 הפלסטיקים..אני קונה בחנות שכונתית 2 מאווררים של קולר מאסטר עם לדים (1 עולה 50 שקל) בטח על 2 הוא יעשה איזה 10 שקל הנחה משתלם? זה בכלל יעזור לטמפ? ??? או סתם ליופי

• 10 תגובות
    • 972 צפיות
  12. Started by shlomom,

אני צריך ספק DC שיפעיל מעגל חשמלי ויכול לספק 5,9,12V (אחד מהם לא את שלושתם) ולפחות 2-3A, יש למישהו רעיון איך משיגים/בונים בזול ? (הזנה מ 220V )

• 4 תגובות
    • 752 צפיות
  13. Started by aviran_n,

אבא שלי אירגן לי 5 לוחות אלומיניום בגודל 65*65 ס"מ. ביקשנו בעובי 0.6 מ"מ אבל היום קיבלתי אותם ובמבט ראשון הם נראו מוזר.. הסתכלתי קצת לעומק וקיבלתי לוחות בעובי של 3 מ"מ... לא מדובר באלומיניום רגיל אלא באלומיניום עם "אליפסות" כאלה (כמו השטיחי ניקל לאוטו..). בערב תקבלו תמונות של החומר בשביל להמחיש במה מדובר. בעיקרון כבר כימעט סיימתי לתכנן את שלד המארז, אך אשמח לקבל פה כל מיני הצעות לסידור הרכיבים במארז (מיקום ספק, הארד דיסקים וכו') שאולי יתנו לי עוד רעיונות נחמדים. עכשיו יש לי שאלה אליכם, כדאי להיתפשר על אלומיניום 3 מ"מ שדי כבד ואני בספק לגבי העברת החום שלו מהמארז החוצה או שכדאי לחכות ולנסות להשיג משהו יותר דק (שלא בטוח שאצליח להשיג ביכלל)?

• 259 תגובות
    • 42.5k צפיות
  14. Started by AFIK10000,

והאם כן כיצד

• 4 תגובות
    • 680 צפיות
  15. Started by Kitt0s,

אהלן יש לי מאוורר, אפילו כמה כאלה, שפשוט לא עובדים.. החשמל זורם, שומעים כזה בזז כאילו המנוע רוצה להתחיל להסתובב.. אבל כאילו חסר להם עוד איזה "פוש".. אחד מהם פשוט לוקח לו זמן עד שהוא מתחיל להסתובב.. כאילו בהתחלה אין כלום (רק תרעש בקטנה) ואז הוא מתחיל לאט לאט.. אחרי כמה שניות/דקות הוא מתחיל להסתובב.. מה אפשר לעשות בנידון? ניקוי מגעים? הלך המנוע? לפח? ניתן לתיקון? איזה בדיקות כן ניתן לעשות? תודה מראש לעוזרים

16. שלום לכולם קניתי דרמל מתוצרת SKIL ובנוסף סט של 160 ראשים לא קיבלתי שום הסבר כתוב מלבד ציורים עילגים לגבי שימוש בכל ראש האם אפשר לקבל תמונות והסבר קצר לגבי הראשים החשובים לחיתוך בפח\פרספקס וחריטה? כמו גם אם אפשר בבקשה הסבר\תמונה של ראשי השיוף מתנצל מראש על הבורות ותודה רבה על ההשקעה T.O.T

• 5 תגובות
    • 713 צפיות
  17. Started by gman22,

שלום! אני מחפש לקנות רכיבים אלקטרוניים (דיודות, נגדים, לדים.. דברים כאלה..) ואני תוהה היכן הכי טוב לקנות.. בתקציבים לא גדולים כמובן.. אני רק מתחיל ואני לא מחפש עדיין לקנות דברים יקרים מידי... אני גר בראשון לציון.. מישהו מכיר חנויות טובות באזור הזה? ועוד שאלה.. האם עדיף לקנות באיביי את הרכיבים? או שבחנות יותר זול? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום ;D ראיתי בסיטיקי של המדריכים איך להרכיב תאורה בתוך עכבר, זה הכי דומה למה שאני צריך ... מישהו יכול לתת לקישור למדריך לתאורה המקלדת תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. כפי שרשום בכותרת, HomeCenter, ACE או מאיפה שלא יהיה.. צבע אני אבחר מאוחר יותר אז צריך המלצה לספריי טוב במחיר נח ניירות שיוף בשביל הצביעה.. כמה דרגות שצריך בשביל שיראה טוב, כי זה גם ככה זול לא? המלצה לדרמל רגיל לא משהו יקר, אבל שיגיע עם חלקים שלא אצטרך לקנות בנפרד ראשים וכו' אם יש צורך במשקפי מגן או שטויות כאלו אז אין צורך בהמלצה, רק תגידו לי אילו אמצעי הגנה צריך לעבודה עם דרמל, אם בכלל עוד שאלה.. עובי של פרפקס, מה מומלץ?

• 21 תגובות
    • 2.5k צפיות
  20. ב"ה שלום חברים יקרים השאלה פשוטה ספק אחד נותן 11.5V ואחד נותן 12.5 מי פחות מזיק למחשב :s05: מי עדיף להשאיר במחשב ישן ... ספק אחד במסילה של 12V נותן 4.5A ואחד נותן 11A שווה משהו ? יש למישהו הסבר טוב איך להבין את כל הנתונים שעל הספק ומה אומר בדיוק ה A אמפר ? בנוסף יש לי מכשיר למדידה של מתח איך אני יכול לדעת להשתמש איתו ולבדוק מעגלים ואמפר וכל מה שיש בו ... יש למישה מדריך טוב ? מחכה לתשובה בעיקר לזו שבכותרת אז תודה מראש.

• 35 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by card,

שלום נניח שיש לנו ספק ממותג שנותן 5v מה צריך בשביל לייצב את המתח שהוא נותן? האם זה רק קבל אחד? או סדרה של קבלים? או משהו אחר? תודה

22. Started by mb74ever,

החלטתי לנסות לבנות מארז קטן..מחשב למשחקים לילדה קטנה.. לבצוע עם ספרי יהיה טוב? אני מתכוון לצבוע את כולו בוורוד ולהדביק עליו כל מיני מדבקות של דמויות מצוירות עכשיו הספק עושה לי בעיה בגלל שהוא גדול מדי, החלטתי לפרק אותו והכניס אותו למארז ללא הקופסא שלו, הוא משתלב די טוב בלי הקופסא, השאלה שלי האם זה בסדר? (מחשב שלא יעבור שידרוגים, או פתיחה שלו, אולי פעם ב100 שנה) והאם המאוורר שהיה בתוך הקופסא נחוץ גם עכשיו כשהספק בתוך המארז ללא קופסא? האוויר יספיק לו כדי לקרר עצמו? וד"א גם עשיתי חלון למארז ובתוך המארז מתכוון לדחוף איזה 4-5 לדים, זה יספיק? ורמקול נחמד קטן, ומספק שיכבה וידליק את הלדים.

• 2 תגובות
    • 737 צפיות
  23. Started by IlanF,

האח המפגר שלי השתמש במלחם ו"ציפה" אותו באיזה חומר שחור ולא מוכר... החומר הזה מונע מהמלחם להתחמם :s05: אני צריך עצות ודרכים איך לנקות את המלחם מהחומר הזה

• 10 תגובות
    • 4.5k צפיות
  24. Started by eegg,

האם זה אפשרי אני רוצה את זה לבדיקת מודים של usb והdata+,- לא יהיו מחוברים ואיזו נגד אני צריך להשתמש? כדי להפוך את ה 9V מהבטריה ל5V בusb

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. בניתי כבר פעם אחת את המעגל הפשוט הרגיל עם 8 לדים בשביל המודינג שלי אני צריך עזרה בהרחבת המעגל לכמות גדולה יותר של לדים קראתי הרבה בנושא ואני בערך יודע איך זה הולך אבל אני לא סגור ב100% אז רציתי שאחד מהחבר'ה המבינים פה יכין לי איזה מעגל שיתאים למה שאני צריך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 798 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.