אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני חדש פה, ורציתי לדעת לגבי המקלט IR שיש עליו מדריך פה באתר, האם אני יכול לקשר בין המחשב לפלאפון בעזרת המקלט הזה? אם כן אני יכול גם לשלוח וגם לקבל קבצים מהפלאפון למחשב או רק לקבל? בתודה מראש לכל הטורחים והעוזרים, שמוליק.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי בקר מאוורים אבל כשאני משתמש בו הלדים במאוורים flashing עם פחות מתח והם flash יותר מה לעשות
-
- 7 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום אני צריך לבנות מעגל עם 9 לדים אולטרא ברייט (3V, 0.02I) מקור המתח שלי מספק 6V ו- 0.3I לכל לד אני מחבר בטור נגד R וכל הלדים מחוברים במקביל למקור המתח...(9 לדים ו-9 נגדים) יצא לי שכל נגד צריך להיות 2.25 אוהם... כלומר כל כך נמוך שלא צריך נגד בכלל?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נזכרתי פתאום שיש לי איפשהו מסך של GAMEGEAR ישן... יש מצב לנצל את הפיצי הזה למשהו? :s05:
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יש לשם כך איזו תוכנה או שעושים את זה דרך הביוס או מה?
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
שלום לכולם. השגתי בעזרת חבר כל מיני חלקים ישנים שזרקו מהחברה שבה הוא עבד, אחד מהם היה מסך lcd קטן,ככל הנראה של טקסט והוא נראה במצב תקין. חשבתי לנסות את מזלי במודינג בעזרת המדריכים, אך בגלל שהמסך הפנל המדובר הוא לא של אחת החברות המוזכרות במדריך אני מחפש אולי מישהו יוכל לזהות לאיזה חברה הפנל שייך ואולי כך אצליח להרכיב את המוד נכון. קצת פרטים: המעגל של המסך מכיל 16 יציאות(אני מניח שזה אומר שיש לו תאורה אחורית),והמעגל הזה מחובר למעגל נוסף המכיל כמה צ'יפים שאני אישית לא מזהה ,ג'וק ויציאות של מולקס ו10 פינים.... הפנל נלקח כנראה מאיזה שרת גיבוי ישן של חברת adic ds9000? מצורפות תמונות באיכות קצת ירודה אבל כרגע אין לי מצלמה טובה יותר... http://hl2.bgu.ac.il/users/www/18850/lcd/
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום חברים הכל התחיל לפני שמונה חודשים בערך כשעבדתי על אוברקלוק למחשב הקודם שלי אליאור THE BYTER עזר לי ועשינו למחשב שלי אוברקלוק עם המערכת של אליאור הEMP-K2 המפורסמת. באותו יום החלטתי שגם אני רוצה צעצוע כזה בבית, התחלתי ללמוד את הנושא ואחרי הרבה עבודה והרבה מאמץ אני מביא לכם את תחילתו של הפרוייקט שלי . בתור התחלה תמונות של הראש (evap) מהיום הראשון שלו ועד שהוא מולחם היטב יחד עם צינור גמיש וצינור קפילר וגם קיבוע ללוח וקצת בידוד מספיק להיום בימים הקרובים אני יעלה כאן תמונות שלב שלב של כל תהליך ההרכבה מתחילתו ועד שנראה קרח בקצה הבלוק
-
- 50 תגובות
- 6.6k צפיות
-
-
היי יש לי מארז ANTEC P-180 ואני רוצה להוסיף לו את כל המאוררים. אני יודע שהאחורי הוא להוציא, שני הקידמיים להכניס , אבל מה לגביי העליון מכניס או מוציא? יש לי גם ספק ENERMAX שיש בו מאורר 120 שמוציא במארז הוא יושב למטה לאיזה כיוון הוא צריך להוציא לריצפה או לכיוון מעלה על החוצץ? איך עדיף לסדר את המארז ההרדיסקים למטה יחד אם הספק ואז למעלה יהיה יותר פתוח להכניס אוויר?
-
- 8 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
יש לי לדים UB ונגדים מתאימים וכבל USB עכשיו אי רוצה לדעת כמה נורות לחבר לכל כבל ואיך לעשות את זה בתודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
כזה שאפשר לעשות איתו מודינג שיראה טמפרטורות וכול מיני דברים..?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סוף סוף אחרי 200 שני עשיתי את החלון ועכשיו הכל מוכן עם פרספקס והכל... הנהנ תמונות: וגם הנה עידכון קטן בפרויקטים הקטנים שאני עושה (למי שראה את ההודעה שלי בפורום ביומני פרויקטים..)
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
הי , אני מחפש חומר מבודד למארז , למניעת וויברציות רעשים נלווים מהמאווררים וכו, מעין ספוג כגון http://www.acoustiproducts.com/en/acoustipack_precut.asp אבל במחיר שפוי האם יש המלצות ?
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
מחר אני מקבל את מחשבי החדש ודי נמשכתי לכיוון המודינג ולOC בכללי. עכשיו הדבר הראשוני והפשוט ביותר לדעתי שאני צריך לעשות זה להכין תאורת לדים למארז. עברתי על המדריך באתר, וגם חיפשתי בפורום ורוב הנושאים שאיךשהוא היו קשורים הפנו לחיפוש בפורום :-\ בקיצור רציתי לדעת מה בתכלס צריך? כמה לדים ואיזה, איזה נגדים בדיוק? איזה כלים צריך אם צריך, איזה חוטים, בקיצור מה צריך בהתחשב בזה שאין לי כלום! (טוב יש לי מברג D: ) וגם איפה אפשר להשיג אותם.... ואם יש לכם איזה מדריך מפורט לבנייה של התאורה, קראתי את המדריך באתר, לא הכי מפורט לדעתי :\ ואם זה עוזר יש לי ידע בכללי בנושא, הייתי שלוש שנים בחוג אלקטורניקה (האלה שמביאים לך כל פעם חלק ואומרים לך להלחים אותו עם בדיל), אז אני ידוע בגדול מה מי מו,…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מתכונן ליקראת המארז החדש יש דבר אחד שברור יותר מהכל.. האורך חוטים של הספק שלי בחיים לא יספיקו אז אני מעוניין להאריך אותם ע"י גזירתם באמצע והוספת חוט ארוך.. עיקר הבעיה היא עם הכבל ATX.. פשוט בגלל הכמות חוטים שיש בו, קל לשים לב לעובדה שיש הרבה חוטים באותם צבעים . מה שאני שואל בעצם אם חוט בצבע כל שהו מזרים בידיוק את אותו מתח כמו הכבל (באותו צבע) שלידו ובעצם לא יקרה כלום אם יחליפו בינהם ? כנ"ל לגבי שני החוטים השחורים במולקס... תודה לעזרים
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי מודינג כרגע רק מתג בקרה למאוורים (7-12) ושמתי כיסוי של כונן דיסקים למעטה כאילו כמו תחתית חבויה שמתחתיה יש את כל החיבורים של המאוורים וקטודה. גם ליפתי את החוט של ה20 פין עם איזוליר בנד עד שאני יקבל את ההזמנה שלי מפנדה. [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
האם תוכלו להמליץ לי על מארז למחשב, לא משנה איך הוא נראה, העיקר שיהיה שקט ויקרר טוב.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מאוורר ג'נרי לחלוטין 120MM שעובד באיזה 2500RPM או 3000, עושה סופות טורנאדו במחשב אבל עושה רעש כמו מתקפה גרעינית. חשבתי לסדר לו איזה שלט שאני אוכל להגביר אותו ולהנמיך לפי הצורך. אני מבין קצת באלקטרוניקה, ולכן חיפשתי קצת בעצמי והגעתי למסקנה [שאני לא בטוח שהיא נכונה] שאני צריך פוטנציומטר של 100 OHMS ונגד של 1K OHM. מישהו יכול לאשר לי שאני צודק? ואם כן --- מאיפה אני יכול להשיג את החלקים הללו? [מעולם לא קניתי פוטנציומר או נגד ואין לי מושג מאיפה אפשר לקנות דברים כאלו] -ג'ו
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
תתנו לי אולי איזה מעגל פשוט וזול משהו עם לדים או משהו מעניין כזה כדי להעסיק את עצמי לא יקר וקצת שימושי תנו פרוט של רכיבים וסכמה
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?
-
- 6 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי מנורת חימום אדומה ואני רוצה לבנות או לקנות בקר עם סנסור שאני יוכל לקבוע את הטמפ' הרצויה והמנורה תעבוד בהתאם איך אני עושה זאת
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני רוצה ללמוד את תחום האלקטרוניקה. אין לי ידע קודם בכלל ואני רוצה להגיע לרמה מסויימת בתחום. אני יודע שקיימים אתרים שיש להם סרטוני וידאו שניתן להוריד וכך ללמוד. אני מחפש אתרים כאלו אפילו אם הם בתשלום למדתי בצורה כזו את שפת C# דרך אתר בתשלום שניתן להוריד סרטים. אודה לכם אם אתם מכירים אתרים כאלו. דביר
-
- 1 תגובה
- 732 צפיות
-
-
שלום יש לי הגה עם דוושות לפני כחצי שנה נקרע לי החוטים שמחברים בין ההגה לדוושות (כמו מין חיבור של מסך כזה זה נהרס לי) בקיצור אתמול חשפתי תחוטים והתחלתי לחבר כשאני מחבר את האדום והשחור בהגה לאדום והשחור בדוושות אז הגז פועל והברקס לא, ניסיתי כל מיני קומבינציות ולא הצלחתי להגיע למצב שבו שניהם עובדים יחד בבקשה אני חייב עזרה פירוט: בדוושות יש שלוש חוטים לבן שחור ואדום בהגה יש שבעה חוטים אדום שחור לבן צהוב כחול ירוק וורוד תמונה של החיבור של הדוושות http://img149.imageshack.us/img149/4480/019oz0.jpg של ההגה http://img136.imageshack.us/img136/1517/021hl1.jpg עכשיו שאלה איך לחבר את החוטים מי למי?? בבקשה אתם חייבים לעזור לי אל תתעלמו
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-