אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום עליכם האם אתם מכירים אולי מדריך אשר מסביר איך לבנות מתאם לטלפון אנלוגי (rj11) לrg45 כך שהאנלוגי יוכל לשמש כ ip phone כמו המוצר הזה לדוגמא http://www.nextag.com/Linksys-SPA2002-VoiP-2-508835981/prices-html האם לדעתכם ניתן בכלל לבנות משהו כזה ?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אז ככה יש לי מסך 17 של proview דגם 786NS זה מסך מאוד נפוץ עכשיו כל הבלגן התחיל שהכבל שיוצא מהמסך עושה בעיות עם הצבעים המגעים שם דפוקים ונסיתי ואי אפשר לסדר עכשיו אני רוצה לקחת כבל ממסך של LG FALTRON 17 השאלה שלי אם זה יתאים כי יש עם הכבל קונקטורים וגם הסיכוך של הכבל הוא מעין הארקה שמתחברת לגוף המתכת של המסך אני יכול להחליף בין שני הכבלים והקונקטורים בלי בעיה או שאני צריך ידע באלקטרוניקה?? תודה לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, יש לי את הפוטנציומטר הבא: (תמונה) מי שלא הבין הפוטנציומטר הוא של 3 רגליים עכשיו, שאלתי היא איך לחבר אליו מאורר רגיל של 12V (עם חיבור מולקס רגיל) ? בתודה מראש, רועי [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 847 צפיות
-
-
שלום לכם!!! לא מזמן פרסמתי את פרוייקט מערכת הגז שבניתי (בנייה אישית) לינק: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=227952.0 ומכיוון שאני מהגרעין הקשה של ה-O.C אז בדרך כלל אני לא משתמש במארז מכיוון שהוא סגור , לא נוח לחבר , לנתק ולעשות ניסויים של O.C . רוב האובר קלוקרים החזקים בעולם - לא משתמשים במארזים כי זה לא מאפשר להם לשים קירור קיצוני . :-\ בגלל הסיבות הללו וגם בגלל חוסר מקום במעבדה שלי (מחשבים) החלטתי לבנות מארז שלא יגביל אותי (עד כמה שאפשר) בהרכבת קירורים קיצוניים עתידיים (DRY ICE , LN2,PHASE). המארז שאותו אני בונה יכיל לוח אם שיורכב במאוזן (בניגוד למאונך - ברוב המארזים שקיימים) וזאת על מנת להרכיב קרח יבש וחנקן נוזלי (בעתיד הלא רחוק) , הוא יכי…
-
- 24 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
יש לי את הפאנל הזה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6214 מחוברים אליו 5 מאווררים (ביניהם המאוורר של המעבד). כיביתי את המחשב (כיבוי מסודר כמובן) והדלקתי אותו שוב, אז הסתכלתי אל הפאנל, וראיתי שהוא לא מזהה שום מאוורר, ולא מראה טמפ' (יש לו חיישנים שפעלו לפני כיבוי המחשב). כל המאווררים מחוברים אליו בדיוק כמו שהיו קודם. יש למישהו מושג מה קרה?!!!!!!
-
- 8 תגובות
- 782 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, ברשותי סוללה של 12V (של 77 למי שמבין - בכוונה לא מפרט) ואני מעוניין לבנות מעגל מסויים שיאפשר לי להטעין בעזרת הסוללה את הנייד. המטען שלי מספק למכשיר 5.7V ומכן שאני צריך להוריד את המתח מ-12 ל-5.7. ניסיתי לקרוא על חוק אוהם אבל לא ממש הבנתי את העניין. מישהו יכול לעזור לי בבסיס של המעגל? אני מכיר רכיבים, יודע להלחים אבל נופל בחלק "המדעי". תודה!
-
- 1 תגובה
- 841 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להכין מוד למחשב שלי שמציג את השמות של השירים של ה- Winamp כמה זמן נשאר וכו' וכו' איך אני עושה את זה? המסך שאני מתכוון אליו הוא לא בדיוק LCD אלא יותר מסך כזה קטן (יותר גדול בהרבה ממסך של נגן MP3 פשוט) יש לו נגיד 4 שורות ואורך של 16 תווים או יותר אני בטוח שאתם מבינים למה אני מתכוון פשוט שכחתי את השם המקצועי שלו.. אם אפשר הצעה למסך כזה (איך הוא נקרא) ואם אני יכול להשיג אותו בת"א איפשהו וכמובן שירטוט שמראה איך אני מחבר אותו ומה זה כל יציאה שלו תוכנה שאני יכול להציג איתה מה שאני רוצה שתכלול גם כמובן את המטרה העיקרית, תצוגה של הווינאמפ. תודה רבה לכולכם, תותחים אין עליכם
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום מאוד באלי להכניס פאן באס לפי המדריך: http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ ולא הבנתי מה זה הנגדים ואיך הם מתחברים..זה לא ממש מובן במדריך! ובחנות הוא אמר שאין לו נגדים של 3 וולט רק 2,זה גם טוב ? ורציתי לדעת,אם אפשר לקנות את החלק של המארז שמדליקים אותו..את הכפתור שאיתו מדליקים את המחשב+הכבל שמתחבר וכל זה של הריסט ואם אפשר לקנות איפה ואם אפשר טלפון. תודה
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום וערב טוב! יש לי מכשיר הצורך מתח DC (לצורך העניין - מגבר אוזניות, אבל זה לא משנה, משום שאין עליו פרטים מזהים) בכל מקרה, לא רשום עליו כמה מתח הוא צורך...האם ישנה אפשרות/דרך לגלות כמה המכשיר דורש ? (בלי עקרון ניסויי וטעיה - טעות פה יכולה להיות הרסנית) תודה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
היציאה של הפנטיום 1 היא כזאת לא זוכר איך קוראים לזה ) ..... 5 פינים (למעלה ) .... 4 פינים ( למטה) זה יציאה של העכבר שיש לפנטיום 1 עכשיו אני קניתי יציאה כזאת ויש לי מחשב פנטיום 1 ואני רוצה לחבר לו עכשבר אלחוטי אבל לעכבר אלחוטי יש את היציאה החדה של העיגול הזה עם הפינים במעגל... עכשיו השאלה שלה איך אני עושה את זה כשביציאה החדשה אני צריך לחבר 9 פינים אז איזה חוט מתחבר לאיזה פין ביציאה הישנה של הפנטיום 1 ?
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מעוניין שתהיה לי שליטה על עוצמתם מאחר ושלושת זהים התכנון הוא לחבר את החוט של החיישן רק אל אחד מהמאווררים ואת החשמל לחבר לשלושתם כך שאם ארצה להנמיך את מהירות המאווררים אוכל לעשות זאת בעזרת תוכנת ניטור טמפ' ולא באופן ידני בעזרת מפסקים\מוד השאלה היא האם: 1) זה לא עלול ליצור עומס על החיבור נכיוון ששלושה מאווררים של 12 CM צורכים כ1 אמפר זה יחסית לא מעט לא עלול לפגוע בחיבור \לוח אם??? 2) לא יהיה הבדל במהירות שהם יסתובובו בניגוד לחיבור כל אחד המהם לחיבור משלו ??? זה דיי דחוף הנושא כי אני פירקתי אותם ומחכה אם להלחים את החוטים!!!! תודה לכולם מראש !!!
-
- 3 תגובות
- 663 צפיות
-
-
או מישהו שבנה שיפנה לאייסיקיו הזה: 58825562. אני צריך עזרה עם זה..מי שיוכל להכין לי כזה אני אשלם לו גם על החומרים ועל העבודה
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
שלום הנושא הזה לא קשור למחשבים, אבל קשור לאלקטרוניקה אז אולי מישהו יוכל לעזור. אני מתקן כלי נגינה (לדוגמא סקסופון) וצריך מנורה מסויימת לצורך עבודה. אפשר לקנות כאלה אבל הן יקרות, ונראה לי שהרבה יותר זול, וגם מעניין וכיף לבנות לבד. אני צריך שני סוגים - החשובה יותר היא נורת פלורסנט דקה ולא ארוכה מדי (בערך 20 ס"מ זה טוב) כדי שתיכנס לתוך גליל חלול (סקסופון). המטרה היא לבנות נורה שתהיה מחוברת לחשמל רק בקצה אחד, על ידי כבל, ושהקצה השני יהיה חופשי. הנורה צריכה להיות חופשית ולא מחוברת לתושבת המתכת שבדרך כלל מחוברת אל כאלה נורות. המנורה השנייה שאני צריך היא אותו דבר, אבל במקום פלורסנט מאורכת הנורה היא כל נורה קטנה ודקה, שתיתן אור שמיקום יותר מרוכז מאשר הפלורסנט (לדוגמא אולינורה כמו…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי דרמל של וולף עם 128 חלקים. הדיסקיות חיתוך שלו ממש חלשות שברתי אחת בטעות עם האצבע =\ צריך טיפים איך לעבוד איתו בעיקר עם הציר הגמיש וגם הסברים על החלקים שלו מה הם הראשים הוורודים האלה? והדיסקיות ניר זכוכית? יש לי גם ראשים כאלה : http://www.dremeleurope.com/dremelocs-uk/Category.jsp;jsessionid=B4B2559E7DCB1EA64E3E7AA0FC1246A8?&ccat_id=484 מה הם עושים? עם מה אני משייף את המארז? מה היא הדרך הנכונה לחתוך ? וכו' תודה
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
1)כמעט בטוח שזה אותו ציפ, חפש בדפי נתונים של היצרן (data sheet). 2)אין לי תשובה... 3)קבל של 100nf. 4)קל להשיג אותו בכל חנות לאלקטרוניקה (נורמלית). 5)אתה צריך את ה DIP, בשום אופן לא את ה SMD. מקווה שעזרתי, ומה זה הדבר הזה בכלל?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום.. קודם כל קרדיט ל-"אור1" על המעגל שהוא בנה.. ויש לי שאלה, בניתי את המעגל הזה פה למטה. וגיליתי שהוא עובד באור במקום בחושך... מה אני צריך לעשות כדי שיהיה ההיפך? (והקטע שאת המעגל הזה הוא בנה למישהו שרצה לעשות שיעבוד בחושך... ) ואני לא חושב שזה קשור אבל החלפתי את הנגד המחובר לרגל 3 בפוטנציומטר כדי שתיהיה שליטה על הרגישות וזה באמת שולט עליה.. אני רק רוצה שיעבוד בחושך.. תודה מראש, עודד ב.
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מוד שמתעכב כבר הרבה זמן בגלל שאני לא מצליח למצוא מקור לקנייתי אלומניום. ראיתי כמה פרוייקטים יפים פה, של חברה שבנו עם פלטות אלומניום. וראיתי בקשות שעדיין לא נענו. מי שיודע איפה אפשר להזמין אלומניום 2מ"מ חתוך באיזור המרכז או ירושלים או ראשון לציון - הצילו !
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום, עד כמה שזה ישמע לכם מוזר אני מתכנן לבנות מארז מחשב מא' עד ת' מ 0 פשוט לעקם אלומיניום לחתוך וכל מה שמשתמע מכך... אז מה שאני רוצה ממכם זה כל דבר שקיים במארזים של היום שהייתם רוצים לשנות או מה שמפריע לכם במארזים של היום או סתם רעיונות שמקלים את החיים תזרימו רעיונות... אני כבר אומר שיש יחודיות למארז הזה מהמארזים האחרים שקיימים בשוק, כמה דברים שאני פיתחתי... שאולי בעתיד ימכרו לחברה Thermaltake או כל חברה אחרת... בבקשה תגיבו לעיניין עידו נ.ב. אני לא אוכל להגיב כאן כל יום מכיוון שאני בצבא רק בסופי שבוע אולי אם אני לא אסגור 21 או משהו...
-
- 39 תגובות
- 6.4k צפיות
-
-
1.שאומרים לי לשים רכיב L ככה: אני עושה את זה לבד? אם כן מה הם מבקשים ומאיזה חומר? 2.עוד שאלה: מה זה טרימר: מה זה אומר?אני יודע שזה סוג של קבל אבל איזה סוג? 3.שאומרים לי קבל 4.7u/25V מה זה אומר ה- 25V? 4. שאלה אחרונה מה זה RFC? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-