אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שיהיה במחיר סביר משהו כמו 15 שקל ככה למטר ואם זה לא באזור אשדוד אז שיעשו משלוחים לאזור אשדוד :\ אני מצאתי בזיגזג אבל המחיר בשמייייים תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
יש לי את התוכנה EAGLE אבל אני לא מצליח להבין איך להשתמש בה... אני רוצה לבנות שם את המעגל של המקלט אינפרא אדום אבל אין לי מושג איך. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
היי לכולם לפני מספר שעות קיבלתי מחברי שנחת מחו"ל 2 כרטיסי קול יקרים<בשווי 1500$ >.למען האמת הייתי די בהלם כי קיוותי שהוא שם את הכרטיסי קול בתיק היד שלו.למרבה צערי הוא שם את 2 כרטיסי הקול במזוודה,אבל היותר גרוע שהכרטיסים היו חשופים ולא היו בתוך קרטון או אריזת קלקר.\ הם היו עטופים נטו בבגדים וסדינים. :'( בקיצור: כאשר חברי נחת ,ופתח את מזוודתו נחרדתי לראות את 2 כרטיסי הקול מתגוללים להם ככה ללא שום אריזה.מבחינה חיצונית לא נראה שום מכה או שריטה כל שהיא,אבל ופה אני צריך את עזרתכם הרבה,2 כרטיסי הקול היו קרים להחריד.ממש קרים עם סימני לחות,ואף מעט רטיבות.חשוב לציין שהקור הגיע מתא המטען בבטן המטוס.לא היו מוצרים קפואים או קרים במזוודתו של חברי. זהו,אני פה בבית עדיין לא ה…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום. בהמשך לשרשור שלי על הדיסק המצרצר, החלטתי לנסות להשתיק אותו ע"י תושבות גומי. פירקתי CD-ROM ישן ורוקנתי את כל הרכיבים הפנימיים שלו כך שכל מה שנשאר זו קופסת פח אשר בתוכה הנחתי את הדיסק הקשיח בעל תושבות הגומי. לא ממש מסובך ודי פשוט לביצוע והכי חשוב עושה שקט, אין יותר צרצורים בכל פעם שהדיסק קורא/כותב, הרעש היחידי שאני שומע כעת זה את סיבוב המיסב. פשוט לא רציתי להוציא משימוש דיסק של 1 טרה ובצורה כזאת אפשר להמשיך לעבוד איתו עד שישווק לגמרי מבלי שיחפור עם רעשי צרצור. חוץ מזה על הדרך הכנתי גם תושבת גומי לדיסק של לפטופ אשר לא היה לי תושבת מסודרת בשבילו במארז וכעת נכנס בתושבת הרגילה עם מסילות הפלסטיק של המארז.
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מצאתי לפני שלושה ימים טיונר ישן של חברת S.G Electronics זו חברה ישראלית שהייתה מיבאת לארץ קיטים לבניה עצמית של ציוד אדיו מחו"ל באמצע שנות ה60. והחלטתי לפרק מהטיונר כמה דברים שיכולים לעזור לי במודינג של המארז, בין השאר יש שם שתי מד אנלוגים קטנים ותצוגה דיגיטלית של שלוש ספרות (ניראה לי קוראים לזה 7 סאג). השאלה שלי היא, איך אני יכול לבדוק על איזה תווחים של וולטים או אמפרים המדים האנלוגים עובדים? המד האנלוגי שימש לקביעת הסינגלים והטווחים של התדרים ברדיו, ניסיתי לבדוק עד איפה המחט תגיע עם אני יחבר לה בטריה של 1.2 וולט, והמחט יש זינקה לסוף הסקלה. מישהו אולי מכיר את הדגם הזה? תמונות: [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת איזה נגד אני צריך כדיי להפוך מתח 12V DC ל9V DC תודה
-
- 11 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום לכולם שמי יוסי. אני בונה מערכת בקרה לאקווריום שמבוססת על PIC16F877 . בעזרת אלקטרודה אני מודד את חומציות המים , האלקטרודה מוציאה מתח(58mV לכל רמת חומציות ז"א מרמה 0 עד לרמה 14 שזה 14*58mV) בכדיי שהאלקטרודה תעביר את המתח אז היא צריכה מגבר עם אימפדנס כניסה מאוד גבוהה . מצאתי מגבר כזה והוא של Texas Instruments ושמו הוא INA118 הינה הלניק לדפיי הנתונים : http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/ina118.pdf לפני שחברתי את האלקטרודה למגבר החלטתי לראות אם בכלל המגבר עובד. ז"א התכוונתי להכניס מתח של 20mV ולהגביר אותו פי 5 (ע"י הוספת נגד של 12.5k כפי שכתוב בדפיי הנתונים) לתוצאות : אני רואה במוצא כל פעם מתח אחר וגם אם אני מוציא את הנגד אז אין שינוי של ממש. בכדיי להגביר את מתח פי 5 חברת…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מאמר נחמד על צביעה - http://www.overclockers.com/articles1407/
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום, יש לי קצת רעש לבן באוזניות שמחוברות לdac וקראתי קצת על חרוז פרייט (ferrite bead) שמסנן רעשים. האם זה יהיה טוב למטרה זו? לחבר לכבל של האוזניות. והאם זה יכול להרוס את האוזניות? תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
- 2 followers
-
-
-
שלום אנשים, הרבה זמן לא ביקרתי באתר... אני מחפש מגעל בשביל lm3914, lm3915, lm3916 ל 12V ו5V עד עכשיו בניתי כל מיני מעגלים שהם לא עבדו לדוגמה הסרטון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=CB4Sl9Xwb_I&t=148s בניתי אותו בדיוק והוא לא עובד ב 12V גם קניתי מעגל מודפס כזה: https://www.ebay.com/itm/253313767441 וזה גם לא עובד אז אבקש את עזרתכם אם אפשר מעגל ל 12V ועוד מעגל ל5V לא אכפת לי להביא לכל לד נגד של 470 אם זה עוזר לעשות את המעגל יותר טוב תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 996 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מערכת משלי בשביל החוויה...אז רציתי לברר כמה דברים... משאבה איזה אני צריך בדיוק (עדיף פרטים מדויקים כמה שאפשר) ולא משאבה ביותר מ150-200 ש"ח ובלוק קירור...יש לי מישהו שיכול לרתך לי קוביה כזאת עם חורים והכל...זה יהיה טוב? ורדיאטור 90% שאני משיג של אופנוע... וכל השאר אני מניח דיי פשוט...הכי חשוב זה לגבי הבלוק והמשאבה.
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
היי, הזמנתי מערכת חדשה לחדר שלי Logitech Z5400 ואני רוצה לעשות איתה איזה משהו יפה. איכשהו, לא יודע איך - אפשר לשים עליה מנורות כחולות קטנות כאלה? לא יודע אם Ledים... משהו? כל רעיון יתקבל בברכה (: תודה מראש, אדם
-
- 22 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי. קניתי לפני כמה ימים שעון קיר דיגיטלי כזה עם לדים כחולים (135ש"ח) זה מה שיש לי אבל שלי זה רק החלק העליון בלי השנה ותאריך. הוא באמת יפה מאוד, אבל יש לי בעיה: בלילה למרות שמעשר עד שבע התאורה נחלשת האור עדיין חזק מדי ומפריע לישון... אז אני צריך את היצירתיים שבכם לרעיונות איך או לעשות שבלילה (מעשר עד שבע - השעות שהוא נחלש) זה יחלש הרבה יותר או איך לעשות בכלל שהתאורה תהיה יותר חלשה. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לפני כמה זמן נתקלתי ב-Tayda בשבב HT9032 Calling line identification receiver CALL ID http://www.taydaelectronics.com/ic-integrated-circuits/telecom/ht9032-calling-line-identification-receiver-call-id-soic-8.html השבב הזה עובד על 5v. זה גרם לי לחשוב על כמה רעיונות שקשורים לחיבור השבב הזה למיקרו-בקר, ואז לעשות כמה דברים בהתאם למספר של המתקשר. אני רוצה להזמין שבב כזה, ולפני שאני עושה את זה הסתכלתי על ה-Datasheet שלו. המטרה שלי היא להבין מה המעגל שצריך לבנות סביבו, כדי לגרום לו לבצע את העבודה שלו. הנה שני מעגלים שהופיעו ב-Datasheet השאלה, האם באמת חייבים לחבר כל כך הרבה רכיבים מסביבו בשביל להפעיל אותו ולקבל ממנו מספר שיחה מזוהה? אולי אפשר לוותר על חלק מהרכיבי…
-
- 30 תגובות
- 6.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מודה שהכותרת שבחרתי גרועה, אתם מוזמנים להציע חדשה. (גם הפורום לא ממש מתאים אבל לא מצאתי מתאים יותר). ------ לאור רצון שלי להתקדם מבחינה טכנולוגית מצד אחד ולאור חוסר רצון שלי לקנות מוצרים חדשים בעלי תוכנה שתגביל אותי, ולאור התפתחויות בתחום החומרה הפתוחה כמו אופן מוקו, חשבתי למה שלא נעודד פעילות של קידום חומרה חופשית. למשל אפשר לקחת קיט של חומרה פתוחה מסוימת, למשל הנגן הזה שהייתי קונה אם היה ניתן: http://www.positron.org/projects/juicebox/ ולעשות יום/כנס באיזה חברה/מקום בעל ציוד מעבדה מתאים, ההרשמה תעשה הרבה לפני הכנס לצורך קנית הרכיבים, והזמנת רכיבים מיוחדים, כמו המעגלים המודפסים עצמם (בלי הרכיבים) מה שיאיץ את בנית הערכה.. ובנוסף אפשר שיהיה חדר של מתקדמים (או מפגש דיון…
-
- 0 תגובות
- 842 צפיות
-
-
http://web.media.mit.edu/~ladyada/make/minty/index.html MINTY!!! The Minty MP3 player can be built from parts that are sold at Ye Olde Traditional electronics distributor (digikey/mouser/newark). Half of the parts can be sampled for free, for a minimal total cost of $25 for parts, and $25 for a PCB. And the case is soooo Minty!* * Do not eat MintyMP3 Fresh Breath and ATA+FAT16 Works with your favorite compact flash card, currently in trashy-revision v.1 mode. Amaze your friends! Upload files via stunningly slow 115kb/s. Or cannibalize the code for FAT16 handling (create/delete/read files) Exxxtras Unlike some other mp3 players, this one comes with a 3…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך תוכנה לשליטה על מנוע צעדים (step motor), החיבור מהמחשב הוא פרללי והוא הופך לקונקטור של 10 פינים שנכנס בלוח הבקרה של המנוע צעדים.
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום קניתי ערכת סליבינג. הרכתבי הכל חוץ מדבר אחד-המחבר הגדול(אני חושב atx) מה אני עושה אם אין לי את הערכה של הוצאת החוטים? אני לא יודע איך אני יכול להוציא את החוטים מהמחבר... איך אני יכול לפתור את זה? בתודה מראש ליאור .ג.
-
- 6 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה דרמל כדי לעשות מוד ויש לי עד 300 ש"ח. איזה ואיפה לקנות?
-
- 2 תגובות
- 762 צפיות
-
-
היום המחשב ניכבה ובעקבות העבודה על הגג המחשב פועל ללא גג אז ראיתי עשן עולה למעלה. אחרי בדיקה נימצא שאחד מהרכיבים בארוגייט שלי עלה באש =\ איך שחיברתי את האורגייט לבדיקה הוא עבד רגיל לשניה ואז התחילו גיצים מאיזור הרכיב הזה ואז התחילה אש שישר כיביתי וניתקתי את כבל החשמל =\ עכשיו זה נזק פיזי ככה שאחריות לא תקפה (אני חושב =\) יש לי פה תמונות של הארוגייט מפורק והרכיב השרוף אם מישהו יכול לעזור לי אפילו בזיהוי הרכיב הזה כדי שאני אוכל לקנות חדש ולהחליף יהיה סבבה!!! תמונות:
-
- 10 תגובות
- 933 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לבנות מערכת פשוטה (בעצם היא לא ממש פשוטה בשבילי) שפועלת עם הארדואינו. זה מעיין מקלדת שבה המספרים מ0-9 , אם מקישים את הרצף הנכון, אז יוצא מתח של 4.5 וולט מאחד הפינים. אני די נעל באלקטרוניקה אז תנסו להיות פשוטי...
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת האם הארדואינו יוכל לקרוא מידע מהמחשב בבית כאשר הלוח עצמו מחובר עם 3G Shield ? או ביותר פרטני: אני רוצה שהארדואינו יעשה משהו כזה: הארדואינו מחובר ל-3G Shield , והוא שולח פקודה למחשב שלי בבית לקרוא מתיקייה מסויימת והמידע יופיע על הצג שמחובר למסך על הארדואינו. אפשרי ?
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אז ככה, החדר שלי פשוט ג'נקיה ראיתי בסטיקי של החדרים בפורום כללי כמה חדרים ממש יפים ואמרתי לעצמי למה לא ? גם לי מגיע! בעיקרון, החדר שלי מפוצץ בשטויות .. כל מיני מכשירים וזבלות שזרוקות לי בחדר ככה היה נראה החדר שלי עד לא מזמן : הרעיון הוא כזה, לקחת כל דבר שיש ופשוט לשדרג אותו .. בלי לקנות דברים חדשים . כמו שרואים בתמונה, יש לי פלטה מאד גדולה והחדר מאד קטן ככה שהדבר הראשון שעשיתי הוא לפנות אותה וביום שישי הזה אני לוקח אותה לנגר שיחתוך לי אותה לצורת מלבן וגם ישים פורמיקה נורמלית שגם תתאים לארון ולעמדת DJ שבפינה ..(תודה לליאור על העזרה בנגרות) לפני כמה שבועות הפכתי את החדר לגמרי .. השולחן כרגע בצד השני, הארון בצד אחר והעמדה לידו.. לדעתי זה נראה הרבה יותר נורמלי .. כ…
-
- 16 תגובות
- 10.9k צפיות
-