עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by OSTM,

איזה טכנאי מחשבים הציע לי לעשות פילטר ממפת אל-בד כזו, המפות החד פעמיות של השולחנות. ולא מסנו רב-מגבת... האם זה טוב? האם זהו בכלל הפורום הנכון?

• 28 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by MeLeH,

דבר ראשון, בסיקור של המארז (http://hwzone.co.il/reviews/SunbeamTransformer/7/) בסיכום רשום שאחד החסרונות שלו שהמאווררים רועשים רציתי לדעת עד כמה הם רועשים... בוא נגיד ככה אפשר לישון ברעש כזה? והשאלה השנייה אם המפרט הזה: יתלבש טוב על המארז... שלא יתחמם יותר מדי ושכל החלקים יכנסו (לזה הכוונה) תודה

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by iakovl,

iakovl resurrects from the dead and gives u MK2 כמו שרוב האנשים פה יודעים (מי שעוד זוכר את הימים שבהם הייתי פעיל בפורום ולא "פעיל" בצבא) היה לי את MK1 שנכשל אפשר להגיד לקראת הסוף בגלל חוסר באמצעים לבניה (אני שונא את טבריה) ואז הגיע הצבא אז הכל נפסק אבל!!! אני חיי שוב.... אני כרגע ב16!!! יום של חופשה מהצבא מה שאומר MOD, MOD TILL U BLEED ולכן אני מודיע על התחלתו של MK2 עיקר הפרויקט הוא בניית מארז מסיבי מעץ והמטרה של כל המארז היא... שקט!!! כמה שיותר כרגע אני לא אוסיף הרבה אני כרגע עובד על SKETCHUP חביב למארז שאני אעלה ביום הקרוב (אל תצפו ליותר מדי, זה הפעם הראשונה שאני משתמש בתוכנה) כל מה שיש לי להגיד זה צפו להמשך וגם... אם מישהו יודע, איך אני עושה אנימציה דרך הSKETCHUP, …

• 210 תגובות
    • 26.5k צפיות
  4. טוב אז ככה- חשבתי לבנות לעצמי מחשב שמיועד למשחקים ישנים + ארקייד ואימולטורים לקונסולות ישנות. שיתחבר לטלויזיה. אני רוצה שהמחשב יהיה נייד ולא יהיה לו צורה של מחשב משרדי רגיל.... לכן חשבתי אולי לבנות לו מארז בצורת ריבוע, אבל אין לי מושג איך הלוח אם יכנס לתוך ריבוע.. ואין לי מושג איך אני אני אבנה את זה :-\ לחתוך ממארז רגיל? אין לי ניסיון בזה ולכן אני זקוק לעצות שלכם. תודה, דן

• 26 תגובות
    • 3.1k צפיות
  5. Started by max74,

שלום לכם יש לי המון transf שנאים של 12v 1000ma אוניברסלי ,ואני יודע שניתן על ידי קונקטור להפוך אותם למיוצב הכי הרבה 12v +/-10% . תודה לכם...

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by mei,

בשאלה המצ"ב, בסעיף א', אני חושב שמטרתם של המגברים היא לחצוץ ולמנוע ע"י התנגדות כניסה גבוהה מאוד את העברת העומס, והתנגדות המוצא שלהם למטרה זו היא שואפת ל-0. בסעיף ב' חישבתי ערכו של הנגד Rt ויצא לי 40 קילו. בסעיף ג' אני אמור לדעת לחשב המתח בשתי הנקודות שנכנסות לכניסה הלא הופכת של המגברי חוצץ, אבל אין לי מושג איך אני אמור לחשב אותו (מהי הדרך), אך אני יודע שלאחר מכן אני אמור להחסיר מתחים, מ- Vo ועד לאותה הנקודה בגשר. ולעשות כך בשתי הנקודות. האם אני צודק בדרך הפיתרון והאם אין דרך פשוטה יותר ללא חישובי זרמים ככה ? ואיך אני מוצא את אותו המתח ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by mei,

יש לי את התוכנית המצ"ב.. האם הפקודה SWAP הופכת בין האחדות לעשרות באופן בינארי או שהיא הופכת "1" ל- "0" ? והאם לאחר ANL אני מקבל רק את ספרת האחדות ואז כאשר אני מציב אותו בתא החדש האם הוא דורס את הנתון או שהוא רושם את ספרת האחדות ליד העשרות של הקיים בתא אליו היא מועברת ? ומדוע ? תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. אוקי, אני אקדים ואומר כי הנושא אושר דרך מנהלי האתר. קצת רקע. למי שלא מכיר אותי אני חבר בקהילה כ5 שנים (עוד 4 יום 5) בעיה אחת שאני נתקל בה עם רוב חברי הקהילה היא שהקהילה רוצה דברים שאינם קימים בארץ ויבוא שלהם הוא לא דבר פשוט או זול.... ולכן עבדתי קצת על הבעיה הזאת... והרי הפתרון... אני מדגיש שאין שום כוונה מסחרית ביוזמה הזו, אינני קשור לשום חנות או שום גורם עסקי אחר לפני זמן קצר הכרתי אדם שכרגע הפך ליבואן (שינוי סטטוס מהצד של המדינה כלפי אדם המיבא כמות של ציוד שלא למטרות עצמיות פחות או יותר) אחרי דיבור בכל מני נושאים עלה נושא המוצרים בארץ והאדם הציע לי פיתרון הוא מוכן להזמין כל דבר שאני רוצה מהיצרן עצמו (לא חנות, מכאן שחוסכים במחיר) של המוצר כל עוד מדובר במס' פרטים (10+ ז…

• 189 תגובות
    • 22.2k צפיות
  9. Started by Devil Servant,

ביצעתי חיפוש ומצאתי כל מיני תשובות לא החלטיות. הדבר היחיד שהבנתי הוא שיש מן קופסא שעולה מאות שקלים,שעושה משהו בנושא. אז,האם אפשר לקנות/להכין כבל שבצד אחד הוא VGA ובשני RCA? תודה (סמיילי מגניב)

• 16 תגובות
    • 8.9k צפיות
  10. Started by THE FOX,

עם הזמן ביצעתי לא מעט מודים להשקטת המחשב, בינתיים זה מה שיצא: *כמובן שאשמח לקבל עיצות נוספות -התקנת 2 מאוררי 80 מ"מ שצידהם הוסרו לקירור הכונן הקשיח, פועלים ב 5V. -ציפסט, החלפת מאורר ציפסט מרעיש במאורר 60 מ"מ על מתח 5V. לא הייתה אפשרות להתקנת קירור פסיבי משום שהכרטיס מסך מונע זאת.. -כרטיס מסך 6800GS הותאם HS מעבד אטלון 64 ביט,איגלו 5600 לייט + מאוורר 80 מ"מ שקט. שום קירור קנוי לא התאים לכרטיס בגלל מגשר AGP... המאורר מחובר אל הכרטיס מסך כך שהוא פועל בעוצמה מלאה בזמן עומס. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=215692.0 -החלפת חלון פרספקס מקורי בו היה חור למאורר 80 מ"מ בלוח פרספרס מלא. הושגה חסימה יותר טובה של הרעש מתוך המארז. -התקנת מאוררי קולרמאסטר שק…

• 37 תגובות
    • 6.3k צפיות
  11. היי, אני רוצה לקנות משהו כמו 6 לדים UB, ולחבר אותם ליציאת 12V. הלדים הרגילים אני יודע - 3V כל אחד. אבל האם הUB LEDS צורכים יותר חשמל? תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. יש לי אינפרא אדום בפלאפון ורציתי לדעת אם אני יכול בעזרת אותו המעגל גם לתקשר בין המכשיר שלי לבין המחשב ? עם תוכנה מסויימת כמובן

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. שלום לכולם אני מודע לכך שהנושא כבר נידון בפורום בעבר, וראיתי את המדריך לבניית מקלט אינפרא, אבל יש לי מתאם USB IRDA של חברת unitek דגם Y-165 שבמיפרט שלו כתוב שהוא תומך בתקן ASK שלמיטב הבנתי זה התקן שבו עובדים שלטים רחוקים (של טלוויזיה, סטריאו וכו') ורציתי לדעת האם בינתיים (עברו כבר שנתיים מהפעם האחרונה שהעלו את הנושא) מישהו כבר מצא דרך לעשות את זה ? ניסיתי את התוכנה girder אך ללא הצלחה. תודה רבה, רון

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. אפשר לחתוך חלון במארז בעזרת מסור דיסק?

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  15. שלום, ראיתי את המדריך הזה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ כמה שאלות: 1.מה זה tip31? (אני יכול להגיד למוכר שיביא לי את זה והוא ידע שזה זה או שיש לזה שם אחר?) 2.p2 זה החיבור אוזניות\רמקולים כן? תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by dor17,

ככה המפרט שלי הוא כדלהלן מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6600 לוח אם: ABIT AB9 PRO כרטיס מסך: PCI-EX RADEON X1950XT 256MB זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 המארז והספק: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT יש לי גם כרטיס טלויזיה מחובר 2 DVDRW ועוד איזה 3 מאוררים+ שואב אוויר שיושב בפלופי FOX 3 משהו כזה... בקיצור כמה שאלות... ??? 1. אני מתכוון לקנות את הקירור של ZALMAN CNPS9500AT מבחינת המארז ללא קשר לMB האם הוא יתאים בגודל? 2. איפה הייתם ממליצים לי להכניס עוד מאורר? כרגע יש לי שתיים קבועים- אחד מכניס מקדימה ואחד מוציא מאחורה שניהם של 120 ואני הוספתי אחד של 80 או משהו כזה שהוצאתי מספק ישן..הוא מורכב בחלק התחתון של הדלת הצדדית בחורים שיש שם- כמ…

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  17. היי, אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה. המדריך מתורגם מפה. http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/ אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה). הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]). כלים וחומרים: 4 כפתורי PUSH [לחצנים] חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL] קופסת חיבורים כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום] מלחם ובדיל אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי…

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. אבא שלי מצא לפטופ מזה ישן: פנטיום 1 משהו כמו 500 HZ CELERON 64 MB זיכרון אהרד דיסק 10 GB חלונות 98 אבא שלי רוצה לזרוק אותו,,, אז מה אני יכול לעשות איתו ?

• 20 תגובות
    • 2.7k צפיות
  19. שלום. פירקתי וידיאו והוצאתי את המסך,המסך בא עם סט של 9 חוטים אפורים ואחד שחור + סט של 4 חוטים אפורים. יש מצב לחבר את זה למחשב? איך מחברים? תודה

20. Started by zaroor,

שלום לכם האם מישהו מכיר אפשרות של חיבור ידני של חוטים בין ה IDE ל USB אני יודע שאפשר לקנות מתאם מוכן השאלה איך הם מחברים במתאם {חוץ מהמולקס} את חוטי הנתונים ב USB 4 פינים וההרדיסק 40\80 פינים האם יש איזה שירטוט לחיבור כזה ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. אני כרגע ניצב בצומת דרכים קטנה אני צריך להכין מאריכים קטנים בשביל כל הכבלים שלי בספק ויש לי 2 אופציות 1. לקנות מאריכים ולקצר אותם (מחייב הלחמה מחדש) 2. לקנות חלקים ולהכין מאריכים לבד אופציה 1 יותר יותר משתלמת השאלה היא האם ההלחמה מחדש של החוטים תפגע בהולכה של החשמל

• 4 תגובות
    • 719 צפיות
  22. Started by dany_tab,

שבלונות למארז - מהיכן משיגים? הלינק במדריך שאלות נפוצות לא טוב

• 3 תגובות
    • 849 צפיות
  23. Started by dany_tab,

אני רוצה לחתוך חלון במארז. אני חשבתי על לחתוך חלון שבאמצעו יהיה מקום למאוורר ככה: מקרוב המקום למאוורר: מה אתם אומרים? בר ביצוע? תציעו לי רעיונות בבקשה כל ביקורת תתקבל בברכה

• 6 תגובות
    • 729 צפיות
  24. אנא עזרו לי... :-)

• 2 תגובות
    • 765 צפיות
  25. Started by THE FOX,

המטרה העיקרית של המארז היא שקט. לאחר מכן סירקולציה טובה ,סיגנון ה BTX נראה לא רע. מאיזה עץ מומלץ? ואיזה רעיונות עיצוב אתם ממליצים?

• 23 תגובות
    • 6.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים