עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Moty_p,

שלום לכולם, אחרי חיפוש ממושך פורום לא הצלחתי למצוא שירשורים שיש בהם פרטים ורעיונות לגבי בנית מעגלים שונים למחשב אז זה יהיה מאוד מומלץ שאתם תוסיפו את כל מעגלים שלכם והקישורים שלכם לגבי בנית מעגלי אלקטרוניקה יפים למחשב וכאלה ואחרים ואחרי זה להוסיף את ההודעה הזאת ל FAQ או לעגן אותה... בנתיים אני מצפה לתגובות ממכם :-)

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Mike-,

אהלן, כבר זמן מה אני מנסה לתכנן מעגל משווה "חד פעמי" שברגע שמתח הכניסה עבר את מתח הסף מוצא המשווה ינעל ויחזיק את ערכו עד איפוס מתחים למעגל. אני מאוד חלוד בנושא אבל מאוד ברור לי שצריך משוב חיובי אך הממימוש מבלבל אותי, במיוחד עקב היות יציאת המשווה היא Open Collector. תודה מראש, מייק.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by zvikaz,

שלום לכולם. הזמנתי את הקיט "Minty Boost Small battery-powered USB charger" מכאן: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/index.html מעולם לא הרכבתי משהו כזה, ואין לי נסיון בהלחמה, וגם אין לי את הכלים המתאימים. באתר שלהם הם ממליצים על ערכת כלים בסיסית: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/prep.html הבעיה שלי היא לתרגם את זה למה שאני מוצא פה בחנויות הישראליות שברשת... מישהו יכול להמליץ לי על מלחם (-או חנות לקנות בה מלחם) פשוט וזול, אבל שלא יהיה "זול מידי" אלא מספיק טוב לערכה כמו זו? תודה רבה! צביקה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by kOblenZ,

אהלן חברה, לא מזמן קניתי לוח אם חדש ובמקום 3 חיבורים למאווררי מארז יש לי רק 1. אבל יותר ממאוורר 1 מן הסתם . להבנתי ישנם כבלים המחברים בין הספק כוח ישירות למאווררים. אז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות כבל מולקס 4פינים זכר ל3פינים זכר? או אפילו יותר טוב כבל מולקס 4פינים זכר שמתפצל לפעמיים 3פינים זכר? אני יודע שניתן להזמין את הכבלים האלה מחנויות בחול. אני שןאל לגבי הארץ. אם ישנה אפשרות פשוטה יותר של עשה זאת בעצמך, משמע לחבר את חוטי החשמל בעצמי, אשמח לדעת כמה היא קשה לביצוע וכיצד ניתן לבצע אותה. בכללי אם ישנה אופציה נוספת לחיבור 2 מאווררים למחשב אשמח לדעת. תודה מראש, יונתן.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by aviv2037,

ראשית אני נורא מצטער אם עברתי על חוקי הפורום בצורה כלשהי או על הפורמט של פתיחת נושא הרגע נרשמתי אז תסלחו לי... יככה זה מתחיל יש לי מצלמת אינטרנט בת 5 שנים כדורית כזאת פחות מכדור טניס מפרקים את הקופסא ונשארים עם כדור פינג פונג עכשיו ופתאום החלטתי להכין מצלמה נסתרת סתם בשביל הכיף... יש לכם מושג איך אני הולך עכשיו להעביר את המידע שיוצא מצד אחד שלה למחשב מרוחק 10 מטר... זה קלאסי לבלוטות ויש לי מלא מקלטים כאלה של בלוטות השאלה היא איך אני מחבר אותי ואומר לו לשלוח מה שאני רוצה... ואיך אני משלב חשמל שם... יש לי בסיס באלקטרוניקה מבית ספר... כל פיתרון מעשי אחר יתקבל ביותר משמחה... ואם זה לא קשור לנושאי היום יום של הפורום אשמח להפניה למקום אחר....למצלמה יציאת USB!! וווינדוס מזהה או…

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  6. Started by Chura,

שלום, אני מעוניין לארגן כבל מאריך של כ20 מטר עבור מסך (VGA) ומקדלת בלבד. א. האם זה יעבוד מכזה מרחק ? ב. האם אני יכול לקחת כבל עם מספר גידים השווה ל2 הכבלים ביחד (כלומר 16+6) כלומר עם 22 גידים, ולעשות ממנו את 2 המחברים בכל צד ? האם זה עלול לעבוד ? ג. היכן משיגים דברים כאלה אם בכלל ? ד. במידה ואין אפשרות, היכן ניתן להשיג מאריכים באורכים כאלו ? תודה מראש, חן

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. חיפשתי כבר כמה שעות ואני לא מוצא. בבקשה אם אפשר לינקים למדריכים. תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 879 צפיות
  8. Started by יגאל רז,

אני רוצה לייצר מקלדת ייחודית לצרכי חדר בריחה,כלומר שע"י לחיצה על כפתורים מסוימים במקלדת לפי סדר מסוים, לא אקראי,המקלדת תוציא מגע יבש לטובת פקודה. אין לי ניסיון ראשוני בייצור מקלדת כזאת,אשמח לרעיונות ועזרה בנושא. תודה.

9. שלום יש לי מנורות לד ראשיות במטבח ובסלון . המנורות קבועו מטבח 40w סלון 50w / אני רוצה להחליש את עוצמת האור שלהם ב 20-30 אחוז קבוע , איך אפשר לעשות את זה? אני רוצה תצורה קבועה של שינוי אם אפשר שהדלקה תיהיה רגיל מהמפסקים הקיימים .האם ניתן להחליף משנק או להוסיף איזשהו רכיב חשמלי בין המשנק ללד עצמו ולא יתחמם כמובן ? תודה רבה

10. Started by monya2007,

אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by iakovl,

אני קונה מחר לעצמי דרמל של WOLF מחנות שמצאתי בטבריה הדבר הראשון שאני מתכנן לעשות זה לטבוח בP180 שלי ולשפצר אותו קצר בתור מתחיל מוחלט עם דרמל, איך עובדים איתו בגדול? בנוסף, מאחר ואני קונה את הדרמל איזה עוד כלים מומלץ לקנות בגדול שיהיו בצד למקרה הצורך?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Ash Binary,

יש לי ספק של delta שכתוב אליו 100 mA ב 5vs. אני רוצה להשתמש איתו בפנטיום 3 שלוקח כ 330 mA החלפתי את הדיודה והוספתי קירור לרכיב מיתוג בחלק של ה stand by בדקתי אותו אל ידיי עומס ב 5vs ומדידת זרם / מתח + בדיקה אם מתחמם הספק עצמו לא מתחמם אבל בעומס של 330 mA הוא נותן משהוא כמו 2.8 v במקום 5 v המתח הזה לא תקין אבל - אם המחשב עדיין יעבוד איתו ניתן להשאיר את זה כך או יכול להיות נזק למחשב בטווח הארוך כתוצאה מהמתח הנמוך ?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by dj shay 30010,

קיבלתי מחבר מסך LCD graphics יש למישהו שירטוטים או מדריך אך אני מחבר אותו

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by dbzu,

שלום לכולם! פעם ראיתי אתר שיש בו אפשרות לשים את הצבעים של הנגד ואז הא אומר לי את מספר האוהמים שלו ואת השם שלו מישהוא מכיר את האתר?

• 5 תגובות
    • 962 צפיות
  15. Started by shlomi8,

תראו לאח של אבא שלי יש מוסך לפחחות וצבע של מכוניות ואני יכול לצבוע אצלו את המארז שלי לאיזה צבעע שבאא ליי הכללל חופשי חח...המארז שלי כרגע שחור.... עם מישהו ראה תפירסומת של השוקו קרלו שמקבלים חדר חדש... ומחשב חדש וכל זה...אז יש שם תמונה של המארז שלי...לא חשוב קיצר....למישהו יש איזה דוגמאא או רעיון לצבע מגניבבבב? :

• 5 תגובות
    • 803 צפיות
  16. Started by liranmo,

אז קודם כל אהלן, אני מקווה שחלק מכם מכירים אותי כבר. אז ככה את המארז אני צובע בצבע ניקל אחי שם לי אותו במכונה עם חום מי שמכיר, יש לי 2 מאווררי לדים 80 מילימטר, סלבים בצבע ירוק, פרספקס שלא חרטטי עליו כלום ככה שיראו את הסלבים היפים. אם יש לכם רעיונות אני ישמח לשמוע, מתי שאחי יחזיר לי את הדלתות של המארז אני יעלה לפורום.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by ziv124,

אני באמת לא יודע כמה זה קשור אבל לא מצאתי פורום ברשת שמתעסק בזה. יש לי מנוע ואני רוצה לגרום לו להסתובב פעם ימינה פעם שמאלה(פעם אני מתכוון לסיבוב) איך אני עושה את זה?

• 5 תגובות
    • 926 צפיות
  18. Started by dentfull,

אחרי שני מלחמים זולים ודפוקים (אחד שלא התחמם ואחד שהמיס את עצמו) החלטתי לקנות מלחם נורמלי, ואני מחפש הכוונה. מה שאני צריך זה מלחם פונקציונאלי ובנוסף יש לציין שאני לא שוחה בכסף, אז עדיף גם זול אם אפשר. המלצות, מישהו?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. Started by lokoben,

שלום אני חדש בכל הדבר הזה שנקרא arduino ולי יש את uno ועכשיו אני מזמין את mega עכשיו יש לי ידע בסיסי בתכנות וידע נרחב מאוד באלקטרוניקה אבל אני לא מצליח ליצור תוכנית שלא נדבר אל איזה חלקים אני צריך כדי ליצור תוכנה שתפתור את הקובייה ההונגרית דרך arduino מכל סוג שהוא אז תודה מראש לעוזרים דרך עגב אני יודע לפתור את הקובייה

20. Started by shar00750,

שלום לכולם . אחרי המארז הקודם (בפרוייקט "שיפוץ מארז ג'נרי") לקחתי שוב מארז ג'נרי פשוט והחלטתי לנסות עליו משהו שראיתי באיזה אתר של מודינג . פה לא השקעתי הרבה פשוט רציתי לראות איך יוצא הפרונט- שזה עיקר המודינג במארז.. לא צילמתי מתחילת הפרוייקט - כי זה היה סוג של ניסויי . מה שעשיתי פה זה חיתוך בפנל הקידמי עם דרמל בקוטר 120מ"מ , לקחתי חתיכת צינור ביוב באותו קוטר הכנסתי פנימה ומילאתי מסביב עם חומר פחחות. בנוסף חתכתי גם בגג המארז חור בקוטר 120מ"מ . התאכזבתי מהצבע שלא יצא משהו (צבע ניקל עם גרגרים ). [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by nahum8,

חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!

• 5 תגובות
    • 870 צפיות
  22. Started by segevgabay,

כזה שאפשר לעשות איתו מודינג שיראה טמפרטורות וכול מיני דברים..?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by guy124,

מה אתם חושבים- האם ניתן להוסיף מסך אל סי די למצלמה דיגיטלית ללא מסך ? אני חשבתי שאולי אפשר לשים מסך של פלאפון צבעוני !

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by ViPeRT,

אני רוצה לתכנן מעעגל שיפתח לי ברז חשמלי כאשר הגובה של המים במיכל יגיע לראש המיכל ויסגר שהמים מתרוקנים. יהיה מצוף וכאשר המים מגיעים לגובה מקסימלי יפתח ברז חשמלי עד שהמצוף ירד למטה והוא יסגור את הברז. ברז כזה עובד על 12V אני מבין שאני צריך ממסר אבל אף פעם לא עבדתי עם ממסר מישהו יכול לעזור לי בשרטוט מעגל בעצם מה שאני צריך זה 2 מפסקים כאשר מפסק אחד נלחץ יוצא מתח של 24 V במוצא כאשר מפסק שני נלחץ לא יוצר כלום במוצא תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. הי, בעל ספק enermax 82+ PRO בן 10 ויותר, המאוורר הפנימי (12cm) התחיל לעשות רעש אז החלטתי להחליף אותו (מעבר לאבק הוא ממש נסדק "מעייפות החומר"). החלפתי במאוורר בגודל זהה של arctic F12 PWM PST. שניהם בעלי 4 חוטים אבל לא כל הצבעים לא זהים- במקום אדום ולבן יש כחול וירוק (הכל בתמונות). למקורי היה וויסות PWM והוא כל הזמן היה חרישי לגמרי. אחרי ההחלפה המאוורר החדש עובד על RPM מקסימלי כל הזמן וממש מרעיש. יש גם חיבור נוסף שיוצא מספק הכוח שאולי יכול לעזור למדידת RPM מרכיבים אחרים (חוט שחור לבן עם מחבר חום, בתמונות)- עד עכשיו הוא לא היה מחובר. - למה ה- PWM לא עובד? - לאן מחברים את החוט השחור-לבן? - חשבתי אולי לנסות את המתאם להורדת מהירות יש לי ממאוורר Noctua …

• 5 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.