אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש מצב לגלות מה הקוד של שלט מסוים אם משדרים אל המעגל IR האם יש תוכנה שיודעת לעשות את זה ?
-
- 2 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי, אני סטודנט, לומד כיתה יד להנדסאי אלקטרוניקה. השנה אני צריך לעשות פרויקט גמר , ואין לי כיוון. האם יש למישהו כיוון או רעיון לתת לי? אשמח לתשובות . תודה רבה לעונים
-
- 4 תגובות
- 4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני חושב שזה הכי קשור לאלקטרוניקה.. מה ההבדל בין כבל USB איכותי לכבל USB לא איכותי? הכוונה היא לכזה שחברה מוכרת "מקורי" לבין אחד שעולה דולר בeBay. יש סכנות כלשהן? הרי כולם מן הסתם 5V. האמפר יכול להיות שונה או משהו?
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
בחיפושי אחרי תחליף לנטבוק הישן ששימש לי כמחשב גיבוי , התודעתי לנושא ה SBC - סינגל בורד קומפיוטר. יש לי חיבה לאולרים שוויצריים - קטן, יעיל, הרבה אפשרויות... והנטבוק היה כזה. אז חשבתי שאכתוב פה את הרהורי בנושא, ואחרים יוכלו להצטרף ולחשוב יחד. בהתחלה לפחות, אני צריך מחשב : גלישה, סרטים ב 1080P , כתיבה/קריאה למחיצת C: של וינדוס שבהתקן איחסון חיצוני ( סצנריו שהמחשב הראשי נפל). סקייפ. לא דברים כבדים. השורה התחתונה , השימושיות, נקבעת לדעתי בעיקר ע"י קהילת המשתמשים שעוזרת לפתור בעיות, אחרת החומרה הפנטסטית לא תבבוא לידי ביטוי . יש שתי קבוצות של לוחות - ARM ואינטל. ARM = לינוקס. לא זוכר שיש אפשרות להריץ אנדרואיד. זולים. לרספבר…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 2 followers
-
-
אוקיי קניתי את המארז של ה- SUNBEAM SAMURAI שסביר שהוא מוכר לרובכם בכל מקרה - "הבעיה" שלו היא שמשום מה הם המשיכו את ה- INDENTATION (הבלטה או מדרגה) הקיים באופן נורמלי באיזור ה-PCI - גם לאיזור המאווררים האחוריים... כדי "לפתור" את ה-"בעיה" הזו שהם המציאו לעצמם -- הם פיתחו FAN CAGE ייחודי עם רגל אחת קצרה ורגל אחת ארוכה כדי שיוכל להתחבר לצד האחורי של המארז ולאחסן בתוכו שני מאווררים הדבר הזה דפוק מכמה סיבות: 1. העובדה שהמאורר לא צמוד כולו לצד האחורי של המארז, וחצי מהמאוורר בעצם עומד עם רווח של כסנטימטר מהצד האחורי - פוגעת מן הסתם בהוצאת האוויר 2. בגלל ההבלטה - המאורר "נצמד" לצד הקרוב יותר למעבד ולא זה הרחוק יותר... במארזים נורמלים הצד הרחוק יותר הוא זה שאליו מתחבר…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
מי שמכיר את האורורה 570 הוא מגיע עם חלון רשת וחלון פלסטיק, שמתי לב שעם הרשת, הטמפרטורה יורדת בעשר מעלות בערך לכל רכיב, אבל אני מאוד אוהב את החלון השקוף. חשבתי אולי להנות משני העולמות ולחתוך חלק מהחלון השקוף ולחבר לו חלק מהרשת, בהנחה שזה בכלל אפשרי, אין שלי שמץ. אז אם למישהו רעיונות ויש לו את הזמן והידע הדרוש, ומוכן לעשות את זה תמורת תשלום כמובן שישלח ה"פ. אני יגיע אליו. איזור נ"צ\רחובות\גדרה והסביבה.. ראיתי כמה מודים שנראים בהרבה יותר מסובכים ועלה לי הרעיון, השאלה אם זה אפשרי בכלל?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בפרוייקט שלי יש בין השאר מנוע. אני רוצה לקבוע את התנאים להפעלת המנוע באמצעות מדידה של מהירות זמן מרחק. מכיוון שהמנוע מוזן מסוללות (המנוע נשלט מהבקר באמצעות שימוש PWM) והסוללות נחלשות עם הזמן, אני רוצה לשמר את הרלוונטיות של המדידה שלי. איך ניתן לבצע את זה?
-
- 23 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
יש לי כמה כרטיסי טלויזיה אנלוגית למחשב ועם השידורים הדיגיטאלים החדשים, אין ממש מה לעשות איתם חשבתי אולי יש איזה מדריך למשדר TV שאני אוכל לשדר מצלמות או מכשירי וידאו ולקלוט בכרטיס במחשב תודה למי שיאיר את עיניי בנושא
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אני מקווה שזה הפורום הנכון לכתוב בו.. לא מזמן קניתי לרכב מוצר שאני מגדיר בו תדר FM שעליו הוא רוכב, המכשיר מקבל מוזיקה דרך בלוטוס מהטלפון ומעביר אותה לתדר המוגדר, כשאני מקשיב לתדר דרך הרדיו של הרכב אני מקבל את המוזיקה מהטלפון. המכשיר עובד אחלה אבל הבעיה שכשאני מגדיר לו תדר מסויים ועל התדר הזה יש עוד תחנה אז יש המון רעשים סטטיים ולפעמים פריצות לתדר. רציתי לדעת האם יש תדר שהוא פנוי מתחנות ואוכל להשתמש בו? או אם אין אחד כזה שקיים, איזה תדר הוא הכי "פנוי" וקיימים עליו הכי פחות תחנות? תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 6.6k צפיות
- 1 follower
-
-
אני לא יודע מה לעשות על גג המארז אז יש לי שתי אפשרויות דגל או שם הפרוייקט אגב יש כבר חריטה של דגל הצעות נוספות יתקבלו בשימחה
-
- 4 תגובות
- 809 צפיות
-
-
הנה הפרוייטק שלי הראשון שכולל: צביעה של כל המארז חלון-שלצערי עוד לא גמור כי אין פרספקס ,והחלון נעשה בעזרת מספרי פח כי לא היה לי דרמל . סידור המארז מבפנים. תמונות: http://img411.imageshack.us/my.php?image=dscf11170hw.jpg http://img363.imageshack.us/my.php?image=dscf11145rg.jpg http://img350.imageshack.us/my.php?image=dscf11191om.jpg http://img350.imageshack.us/my.php?image=dscf11208vs.jpg ד"א כן אלה דולפינים על המיטה שלי ככה נראה המארז במקור : http://img350.imageshack.us/my.php?image=untitled0ra.png בקרוב תמונות עם החלון מוכן.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נראה לי שזה מתאים לכאן, יותר מאשר לפורום ציוד הקפי . אבד לנו במעבדה כבל שהיציאות שלו מכל צד די סטנדרטיות אבל החיבור של שתיהן לא טרוויאלי. היצרן שלח לי מקנדה את האינפורמציה הבאה: The adapter cable consists of an adapter and a cable. Adapter: referring to attached drawing for RJ 12 to DB9 FEMALE adapter, Arrange as below RJ12 color DB9 2---------black------5 3---------red---------2 4---------green-----3 cable: standard modular telephone cable. ניסיתי בכמה חנויות ולא הצלחתי למצא. יש למישהו מושג איפה בארץ אפשר למצא כזה דבר (יש לי עוד קצת אינפורמציה על הכבל בקובץ PDF). נראה לי שמי שמייצר כבלים עושה כבל כזה ב 5 דקות. מכירים מישהו כזה?
-
- 12 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
הזמנתי לפני כחודש מטען מאיביי http://www.ebay.com/itm/281116778712?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648 שהגיע היום. הוא עושה רושם מקורי והוא גם הטעין לי את הטלפון מ 41 אחוז ל 56 יחסית מהר כלומר ככל הנראה עובד. חיברתי אותו שוב מקודם והרגשתי שהקצה המתכתי שלו (המיקרו USB שנכנס למכשיר) מעביר זרם. לא בצורה חזקה אבל מורגשת וקשה להשאיר את היד הרבה זמן במגע איתו. זה הגיוני? משהו פה דפוק.. אגב שמתי לב שיש סמל אחד שמופיע על המטען שלי ולא מופיע על המטען בתמונה באיביי (זה שמעל הסמל של הבית, הסמל השלישי מימין)
-
- 17 תגובות
- 3.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם...! מצאתי אתמול מחשב ישן והחלטתי לחלץ ממנו את המאורר שישב על צלעות הקירור של הCPU ואת המאורר מספק הכוח... (מצורף תמונה) הבעיה היא כזאת לשניהם אין חיבור מולקס ככה שאין לי לאן לחבר אותם... רציתי לדעת האם ישנה דרך לשנות להם את החיבור כך שאני יוכל להשתמש בהם והאם אין סיכון בליקיחת רכיבים ישנים למחשב חדש...? תודה!!! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי לדאול משהוא על חיבור מאווררים. יש לי מאוורר אחד מחובר (מאורר 1) אם תאורה נראה לי 0.14 אמפר 12 וולט היום קניתי עוד אחד רגיל (מאוורר 2) 0.18 אמפר 12 וולט וזה החיבור שלי http://img217.imageshack.us/img217/4704/fan6om.gif יענו שני המאוררים מחוברים למולקס אחד. האם חיבור כזה יכול לגרום נזק? תודה רבה לעוזרים
-
- 9 תגובות
- 803 צפיות
-
-
אני בונה מארז בחופשת סוכות איזה כפתורים אני צריך כדי להפעיל את המחשב לעשות ריסט אני מבטיח שיהיו תמונות של הפרויקט ברגע שאני יתחיל לעבוד
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אנשים אני מחפש מקום שימכור לי ר-ק !!! את הUSB שיש היום בכל מחשב נורמלי.. אני לבד אחבר אותו ללוח אם ואתקין לו פאנל אבל איפה מוצאים?? בכל מקום רק מציעים לי את המפצל USB שזה מאעפן אני רוצה חיבור ישר ללוח... אז מאיפה ?? :-[
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שתי שאלות א. קניתי דרך EBAY שני פסי לד עם חיבור מולקס שמעתי הרבה דעות על התחממות וכאלה ואני קצת מפחד להתקין אותם בטוח או לו מתחמם או... מה עושים? ב. חשבתי לצבוע את הרגלים של המארז יש למעלה ולמטה ממתכת כאלה(אשמח שמישהו יגיד לי איך קוראים לזה באנגלית דרך אגב ...) יש פה בחור שעשה את זה בYOUYTUBEויצא לו מדהים יש לי מוסך ליד העבודה זה צריך להיות עבודה בתנור או לא הבעיה שאני סוג של פדנט ולא בא לי שיתקלף אז הייתי שמח לשמוע עצות מנסיון קודם של חברי הפורום איך לעשות ואיפה תודה שבוע טוב
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, הגה שקניתי לפני אזה 6 שנים והוא מתאים לפלייסטיישן, אל ההגה מתחברים התיבת הילוכים+הנדברקס וגם הדוושות, ומההגה יוצא חיבור ל PS. עכשיו, אני יכול לחבר את ההמברקס לההגה ואת ההגה למחשב עם מתאם של PS, וזה פועל, אבל אני כבר לא משתמש בהגה הזה, אלא בהגה אחר, וזה מסורבל כל העסק שההגה מחובר סתם וזה תופס הרבה מקום. אם זה אפשרי אני אודה לכם, כמובן שאני מצרף תמונות, תודה!! זה החיבור של ההמברקס שאמור להתחבר להגה, אותו אני רוצה להפוך מתאים למחשב: זה החיבור שלו למעגל, אל המעגל מתחבר ה AXIS עצמו. שוב תודה
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
היי, אני רוצה להכין פאנל קדמי של USB2 למחשב שלי. קודם כל, לקחתי לוח הרחבה של USB1 שהיה לי במחשב הקודם(מוסיף 2 כניסות מאחורה) וניסיתי לחבר אותו ללוח אם. חיברתי אליו רכיב USB1 והוא עבד בסדר. ניסיתי לחבר רכיב USB2 והוא לא זוהה. חיברתי לאותו חיבור על הלוח אם הרחבה של USB2 שקיבלתי עם הלוח אם והרכיב USB2 עבד(ההרחבה הזאת זה רק שני כבלים, אין מעגל כמו ב USB1). עד כמה שאני יודע אין הבדל בחומרה בין USB1 ל USB2 (ברמת החיבורים) אז לקחתי וולטמטר והתחלתי לבדוק את החיווטים הפנימיים של שני החיבורים. הלחמתי (והארכתי את הכבל) על הלוח של ה USB1 בצורה כזאת שעקפתי את המעגל אבל נשאר לי הלוח(כדי שיהיה לי איך לתפוס אותו מקדימה). חיברתי שוב ללוח אם, USB1 עובד ועדיין ה USB2 נשאר לא מזוהה. מישהו יו…
-
- 2 תגובות
- 932 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות מודינג לדלת של המארז שלי. קראתי את המדריך והבנתי איך עושים אבל לא מסבירים שם איך שמים מאוורר עם תאורה שם והכל.. אז בעצם אחרי שאני מחבר את הפרספקס לדלת איך אני מחבר לשם מאוורר מואר? מאיפה משיגים את הברזלים האלו ששומרים על המאוורר? ראיתי בפורום משהו ואני רוצה לעשות דומה לזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=222481.0..מאיפה אפשר להשיג את הברזל הזה שיש לו שם ואיך בכלל אני מחבר את המאוורר לפרספקס? אשמח לאתר שמוכר את כל התאורות ומאווררים מוארים וכל השטויות האלו.. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ש-לום. אני לפני מודינג שבו אני קונה 4-6 מאווררים. המאווררים באים רק עם חיבור מולקס (4Pin),והאמת - לא נראה לי שיש לי עוד 6 יציאות בספק בשבילהם. אז רציתי לדעת האם קיים בקר מולקס (כמו של המאוררים [3Pin]),או פשוט כבל שיפצל לי כבל של ספק לכמה יציאות. (יש לציין שכבר חיפשתי). בתודה,
-
- 4 תגובות
- 757 צפיות
-
-
הכנתי קובץ אם תיאור של רוב סוגי הלוחות והשלדים הקובץ הוא בפורמט pdfאשמח אם מישהו יעלה בתור מדריך עדכון העלתי גם בקובץ docx http://www.4project.co.il http://arduino.cc [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-