אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בניתי סוגשל מעיים לרובה סלילים.. זאת אומרת מעגל טעינה קבל וסליל.. קודם כל מי שלא מכיר רובה סלילים זה רובה שעובד ע״י סליל שמסובב על קנה.. הסליל מחובר לקבל שברגע שהוא פורק את המתח שלו הסליל מתמגנט ודוחף את ה״קליע״ החוצה. הצלחתי לטעון קבל של 400 וולט ( 470uf) ע״י מעגל של מצלמה חד פעמית. הצלחתי לירות! אבל לא קרוב לעוצמה שאני רוצה בה.. הייתי שמח אם תתנו לי המלצות כמו באיזה קבל ממליצים להשתמש ואיך אני מחזק את המהירות של יציאה של הקליע.. אולי קבלים אחרים? אולי הסליל? אולי בכלל המעגל טעינה הוא זה שמגביל אותי? צירפתי לכם 2 תמונות.. 1 זה הכל מורכב ועובד עם הסליל הישן והתמונה השניה זה הסליל החדש שהכנתי.. מחכה לתגובות חברים! תודה!
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני מספר חודשים ביצעתי מודינג נחמד למחשב שלי (ניתן לראות אותו בגלריה "דרקון כחול") במודינג זה יש מספר מעגלים המורכבים מנורות ULED כחולות שמחוברות במקביל כשלכל לד מחובר בנפרד נגד של 450 OHM המעגלים מחוברים ליציאת 12V של הספק. ישנם 2 מעגלים עיקריים , הראשון בנוי מ-6 לדים והשני מ-4 כעיקרון זה לא ממש משנה כי הם מחוברים ליציאת ה-12V מהספק ויציאות אלו משותפות לכל המחשב (כך נראה לי ) הבעיה , עם החודשים חלק מהנורות התעממו ממש כך כשהן בקושי מאירות , חלקן הפסיקו להאיר בכלל...., החלפתי את הלדים התקולים וכעבור כמה חודשיים שוב פעם מתיחילות נורות להתעמעם... לציין שהמחשב דלוק 24/7 יש ספק מיוצב מצויין ולא גינרי והמחשב מוגן מאחרי UPS למישהו יש רעיון מה הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי תמונה של הצורה של החיתוך שעשיתי בגג המארז, ואני רוצה להכניס אותה ל-sketchup כך שאני יוכל ממש ליצור ממנה חלון שקוף, ושהיא תהיה חלק מהמארז שסרטטתי.. כרגע הכנסתי אותה בשיטה של ה-insert->image ואז זה מכניס לי אותה כך שלא ניתן לערוך קוים/למלאות אותה בצבע, אלא רק לשנות את גודלה.. מישהו יודע איך עושים מה שאני רוצה? אני כמעט בטוח שאפשר כי לא הגיוני שבשביל לתכנן משהו יהיה צורך לשבת ולצייר את הצורה (הצורה שחתכתי ממש מורכבת.. ובעלת המון קוים עגולים כך זה יקח ימים לצייר אותה ידנית). מה שניסיתי לעשות זה לשמור את הצורה בפוטושופ בתור GIF כך שהרקע של שקוף אך זה לא עזר.. ה-sketchup הופכת את הרקע ללבן.. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם יש מקום מקצועי שעושה חריטות על פי הזמנה?(על פרספקס) אם כן מה העלויות בערך? ואיפה?
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.lsdiodes.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=10 ואם לא יש בכלל כזה דבר לד כתום אולטרה?
-
- 6 תגובות
- 726 צפיות
-
-
אני זוכר שהיה דיון ממזמן שהוזכר בו מקדח כזה.. הוא נראה ככה: הוא יעיל בחיתןך פלסטיק (פרספקס).. איפה אפשר למצוא אותו? (הום סנטר/אייס?)
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעבר אחי הכין אורגן אורות דיי פשוט זאת אומרת קופסא עם 5 מנורות בצבעים שונים (לא לד מנורות תקרה רגילות)שההאור עובר מאחד לשני לא לפי הקצב אלה פשוט אחד אחרי השני. הוא אמר לי שהוא השתמש בגוקים אבל עדיין לא מצאתי מדריך מפורט איך זה עובד ואיך אפשר לעשות את זה.. אתם יכולים לעזור לי? מה צריך לעשות?
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום ;D ראיתי בסיטיקי של המדריכים איך להרכיב תאורה בתוך עכבר, זה הכי דומה למה שאני צריך ... מישהו יכול לתת לקישור למדריך לתאורה המקלדת תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה: יש לי רכיב שעובד על 5V (שהוא לוקח ממולקס) ומחובר ע"י מתג(פיזי). אני רוצה שתהיה לי את האופציה לכבות ולהדליק את הרכיב ע"י תוכנה ולא ע"י המתג הפיזי. אז עלו לי 2 רעיונות: 1. יש איזשהי יציאת 5V לא מהספק אלא מהלוח שאני יכול להשתמש בה למטרה זו? 2. אם לא, איך אני משתמש ביציאה אחרת בכדי לשלוט בקלות על הרכיב? (כלומר מעגל מבוסס RELAY) תודה.
-
- 6 תגובות
- 897 צפיות
-
-
אני יכול לעשות את זה http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום לדים להשתמש בקטודות קרות ?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל אני חייב להגיד שאני כבר כמה חודשים גולש פה ואני מועשר בידע בזכותכם! ואני רוצה להודות לכם ממש! עכשיו לשאלתי, ראיתי שבחריטה עם דרמל החריטה לא הכי יפה, אז רציתי לדעת אם אני אקנה את ה-NZXT Tempest אני אוכל לחרוט עליו עם דרמל? והאם אני אוכל לעשות לחלון שלו שיש לו הקיים חריטה, והאם אפשר לעשות חריטה בלייזר ואם אפשר בלייזר כמה זה יעלה לי? כמובן אני רוצה לעשות משו מורכב וזה ייקח לי זמן לעשות לבד כי מחר אני קונה דרמל ומתחיל לעבוד איתו על מארזים ישנים שיש לי. כמה יעלה לי לעשות חריטה עם לייזר? וכמובן איפה אני יכול לבצע חריטה כזאת? ותודה רבהההההההה מראש לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שהיה הבהוב בין הלדים שלי, אדומים - לכחולים ככה שהצבע יתחלף ביניהם כל פעם.... אני יכול לעשות את זה ע"י חיבור מחולל פולסים (ג'וק 555, שחכתי קידומת) ללדים עצמם ?!
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לחברי פורום מודינג ואלקטרוניקה!אני רוצה לקנות סליבינג דחוף,ואני רוצה לדעת כמה כדי לי,אני צריך לארד דיסק לסידירום וצורב גם לספק בקיצור לכל החויטים והכבלים במחשב אבל אני רוצה שהסליבים היו רגישים ל-UV .כמה זה יעלה לי?אני גם זקוק למדריכים איך לשים את הסליבים וגם אני רוצה את ל-IDE כמו שקונים מוכנים יש להם בסוף מן כיסוי כזה לחיבור עצמו אני לא זוכר איך קוראים לזה וגם את התופסנים האלו שצריך כדי לסגור את זה,אני זוכר ראיתי מדריך מוקלט אז מי שראה אותו יודע למה אני מתכוון.אני רוצה לקנות לדים uv חזקים ונגדים כמה זה יעלה לי הלדים?,בערך. תודה מראש!!.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתון המעגל הבא: נתון אות המבוא הבא: * ציין סוג המעגל ושרטט מתח המוצא.. תודה לעונים..
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני לא יודע שכאן הפורום הוא הנכון לישאול שאלה. אני לא מבין משהו איך זה יעבוד לי בצורה נכונה. אני אסביר יש לי דיסק קשיח ישן מאוד בגודל 80GB SATA, שמרתי דיסק קשיח בארון הרבה זמן. הוא לא תקין לא מזהה מקולקל. אני לא צריך אותו. מה שאני צריך בפנים דיסק קשיח ישן יש מגנט חזק מאוד. אני פירקתי דיסק קשיח הכל. והוצאתי רק מגנט חזק מאוד. בתמונה רואים מגנט סימנתי חלק קטן איקס ירוק בעליון זה מגנט חזק. מאחורה במגנט לא מושכת מגנט. רק בעליון בתמונה מסומן ירוק איקס חלק קטן מגנט כן מושך מגנט חזק. רציתי לישאול אותכם שאלה. רואים בתמונה מצורף מברג קטן. ויש בעיה במברג הקטן אין לו עוצמה מגנט חזק מברג קטן אין לו מגנט חזק וזה חלש מאוד ונופלים בורגים קטנים כמו למ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, המון זמן נעדרתי מהסצנה ולאחרונה התחלתי קצת לעיין בפורומים, אני לא ממש מצליח להבין מה קורה? פעם היום פרוייקטים דל באמת הרבה עבודת מודינג "hard Core" בניה מאפס של חלקים וכ"ו. היום כל הפרוייקטים זה קניה של חלקים hi-end קצת סליבינג ויאללה יש חסות ויש לוג שלם. איפה נעלמה כל ההשקעה (לא כספית)?
-
- 6 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מארז ישן שאין לי חיבורי אודיו מקדימה ואני רוצה לעשות חיבור לאוזניות. יש לי מין דבר כזה כמו בתמונה : http://www.gigabyte.us/FileList/Accessory/mb_accessory_spdif_33.jpg רק שלי בנוסף לחיבורים האופטיים יש גם חיבורים של 6 ערוצים (שניים קדימה, שניים אחורה, סנטר וסאב) החיבורים בלוח אם הולכים ככה (אין לי תמונה) של כוככבית זה פין. (מצורפת גם תמונה) ***** *** * יש שם פין חסר כמו שאתם רואים. השאלה שלי איזה פינים אני צריך כדי להכין יציאה לאוזניות? כאמור יש לי את החיבורים, אני רק צריך לדעת איזה פינים לחבר. ויש לי גם חיבור בלוח אם של הS/PDIF אבל הוא לא חשוב לי. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
במוד שאני עושה יש שנאי כמו זה והוא קרוב לרכיבי המחשב... http://www.bigmarket.co.il/image/users/67026/detail/big/719713.jpg השאלה היא האם זה יכול לעשות נזק? (חשמל סטטי, מגנטיות וכו')
-
- 6 תגובות
- 966 צפיות
-
-
עשיתי צביעה X שכבות וזה נראה לי כבר מספיק טוב בשביל לעשות לקה. עשיתי שכבת לקה, בריאה כזו.. השאלה היא האם צריך לעשות יותר משכבת לקה אחת, במידה וכן כמה שכבות מומלץ לעשות ? אנא ענו בהקדם, אני רוצה לסיים והעלות תמונות (: g0vner_x3
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום , אני רוצה לעשות במבטח שלי בבית מערכת כאשר שאני פותח את המגירה נדלק לד שעושה תאורה על המגירה .. זאת אומרת כאשר המגירה סגורה המפסק לחוץ הלד כבוי כאשר המגירה נפתחת המפסק פתוח הלד נפתח אשמח לסירטוט חשמל והסבר איך אפשר לעשות כזה מעגל תודה מראש .. השאלה שלי אם כאלה מפסקים יכולים לעזור. http://www.ebay.com/itm/100pcs-Tactile-Pushbutton-Switch-Momentary-Tact-LCD-Screen-Monitor-4pin-6-6-5mm-/190967431877?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c768bc2c5 תודה מראש לעוזרים .
-
- 6 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
נכון יש את הסירתות אז יש לי שעלה קטנה יציע של LPT נותנת 5 וולט איך אני יכול לשפר נגיד ל 12?
-
- 6 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
אני לא ממש בטוח שזה קשור לפורום הזה... אבל ראיתי אלקטרוניקה אז חשבתי ששווה לנסות... אז ככה... יש לי שני ספקי כוח... אחד נמצא בשימוש והשני לא... השאלה שלי אם אני יכול לחבר אותם? איך זה ישפיע על המחשב? והאם זה יסכן לי משהו?
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה, פנטיום 2 (עם אופציה לשני מעבדים), בהמה במשקל של 27 ק"ג. למישהו יש רעיונות יצירתיים מה אפשר לעשות עם כזה? או לחילופין, איך לשדך לו לוח אם מתקדם יותר? בתודה מראש עומר
-
- 6 תגובות
- 915 צפיות
-
-
ערב צח לכולם. את האמת שאת הסידור עשיתי כבר לפני הרבה זמן פשוט לא היה לי מצמה כדי לצלם אותו. אז בלי הרבה לדבר הנה התמונות: http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0121on3.jpg http://img251.imageshack.us/my.php?image=img0122hn0.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?image=img0123ad7.jpg http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0124nv8.jpg טוב אז זה מה שיצא אחרי הרבה התעללות וחורים ותכנון... אם למישו יש רעיונות איך לשפר את זה בבקשה שיגיד כי זה עדיין מבולגן מידי בשבילי. ;D
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם מדובר בטסטר פשוט ? הכרטיס מסך שלי מת וקיצר את כל המערכת ובחנות הם גילו שזו הבעייה על ידי טסטר ורק אחרי זה הוציאו פיסית אותו וווידאו זאת. היכן קונים דבר כזה? תודה למשיבים.
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-