עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by J.a.C.k,

לא בטוח אם זה מתאים לכאן ... בזמן שייהתי בגרמניה בשעות לפני המשחקים הסתובבתי בחנויות ומצאתי דונגל של IRDA עם חיבור USB ןאז עלה לי רעיון להשתמש בו כמקלט לשלט רחוק. אני משתמש בו לעיתים רחוקות כדי להעביר דברים לפאפון ולפאלם. ועכשיו אני רוצה לדעת אם זה אפשרי להשתמש בדונגל כמקלט לשלט (יכול להיות שווה..) תודה מראש

• 3 תגובות
    • 796 צפיות
  2. Started by MTKOL,

שלום לכולם, רכשתי את המוצר הנ"ל, ורציתי לשאול - איך והיכן למקם את החיישן שמגיע עימו? אני מעוניין למקם אותו על המעבד - אז היכן אני אמור פיזית לשים אותו? על המאוורר? היכן? בתודה מראש

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  3. Started by Moty_p,

מה הדרך הטובה ביותר לקרר נוזל? (שמן או מים) אני מחפש דבר כזה שהוא יהיה מוט ברזל בגודל 40 סנטים וברגע שאני מחבר אותו לחשמל הברזל מגיע למינוס איזה 40 מעלות יש כזה דבר?

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by J0n1,

שלום. יש לי מינימיני (ממש קטן) בר בחדר. הדלת שלו עשויה מפלסטיק לבן ואני רוצה לשים עליה מן מדבקה על כולה של משהו שאני אבחר. המידות של הדלת היא 34*27~ ס"מ והשאלה שלי היא מאיפה אפשר להשיג במחיר הגיוני שירות שידפיס לי תמונה באיכות גבוהה למקרר.. שיראה כמו תמונה או משהו. או אם יש לכם עוד רעיונות אני אשמח. תמונות בקרוב...

5. אוקי אז היום סידרתי תכבלים במארז CM690 היה לי שם בלאגן מוחלט אין לי תמונות מלפני אבל הינה אחרי ועוד אחת אוקי אז היום ישבתי על זה שוב ולפי התגובות שלכם שינתי אני דווקא דיי מרוצה [תודה מראש לכולם] ה4 פין עדיין לא מגיע אצתרך לקנות לו מאריך בגלל שאמרתם להוסיף מאווררים הלכתי היום וקניתי סט של 4 מאווררים מבית CM 120 MM [אלו שמגיעים אם המארזים שלהם 1200 RPM וכו...] ב 65 שקל [ניראה לי זול] שמתי למטה אחד שמכניס אוויר ואחד בצד שמוציא אוויר [אני לא יודע איך שמים למעלה] אז ככה שעכשיו יש לי אחד מקדימה מכניס אחד בצד מכניס +אחד בצד מוציא [המוציא יותר עליון והמכניס תחתון] אחד מאחורה מוציא ואחד למטה מכניס. קניתי בגלל שלי היו מאוררים 80 MM והם דיי רועשים טוב יאללה לתמונות אוק…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by Assaf L,

שלום, אני רוצה לקבל תצוגת טמפ ולחות של חדר דרך המחשב. אני אחלק את השאלה שלי ל 3 חלקים א. אני צריך הנחייה בבניית המעגל החשמלי - איזה רכיבים אני צריך, מה מתחבר לאיזה רגל וכו' ב. אם זה לא מאוד מורכב הייתי מעדיף שהממשק מול המחשב יהיה ב USB ג. הדרכה בשליפת הנתונים מהחיישנים דרך ה USB לשפת תכנות תודה

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  7. Started by Philip,

במקום להתחיל להעלות תמונות לכאן ויהיו בעיות עם השרתים וכו'... פתחתי את האתר הקטן הזה, בינתיים אין גירסא אנגלית, אז כנסו לעברית ;D http://users.tapuz.co.il/techsupport/modding/index.html אגב, אני כתבתי את התוכן במערכת לינוקס, באמצעותה composer של מוזילה, אז יכול להיות שיהיו קצת בעיות של יישור לימין בגלל שב IE זה נראה הפוך :-\ בכל מקרה, מה שחשוב זה התמונות, שאותן רואים ברור.. אשמח לשמוע חוות דעת, ביקורות, עצות, טיפים, שאלות וכו'

• 22 תגובות
    • 3.2k צפיות
  8. היי, יש לי מנוע חשמלי קצת מיושן בתהליכי שיפוץ, אני מחפש לכה מבודדת שאפשר למרוח על חוטי הנחושת. שיטוט באינטרנט לא מניב תוצאות מעניינות (או זולות) בארץ. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג באיזור המרכז (ובזול)? תודה!

9. היי מישהו יודע פחות או יותר כמה יעלה לי לפתח בקר על בסיס ארדואינו למערכת מכנית קטנה ע"י חברה גדולה בטווח של חודשיים

10. אני רוצה לקחת מעגל פשוט של שני חוטים ומפסק שסוגר מעגל, ולפקח על זה מהמחשב. ז"א שכאשר יסגר מעגל, אני אוכל לבנות תוכנה שתדע את זה. הקטע של הבנית תוכנה פחות מדאיג אותי, מה שאני לא יודע זה איך אני אוכל לחבר את המעגל למחשב. המעגל הוא ממש פשוט, 2 חוטים שנוגעים אחד בשני ובעצם משלימים מעגל, כמו לדוגמא הקיטים האלו שמחברים לדלת וכאשר פותחים אותה הזמזם מתחיל לפעול, רק שאני צריך שהמחשב ידע אם המעגל פתוח או סגור. יש רעיונות איך אפשר לבצע את זה? חשבתי פשוט לקחת שני פינים בLPT או אפילו שני הפינים של המידע בUSB, או ה+ -, וכאשר אני אקצר אותם, אני אוכל לנטר את זה דרך המחשב. אשמח לרעיונות/השערות וכל מה שיכול לעזור. תודה, דורון

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. איפה ניתן למצא מנועי צעד ביפולארים לCNC באיזור המררכז? ומסילות ליניאריות זולות. יש לי כבר מנוע צעד אחד ביפולארי ממדפסת לייזר ישנה, והוא עובד מצויין עם דייבר שבניתי (מבוסס L293) ומי שזוכר את המחשב שמשמש לצריבת פיקים, במקביל הותקנה גם EMC2, והחיבור הפרללי חובר לדריברים של המנוע דרך מהפך שמשמש כחוץץ, וזה עובד מצויין. כעת אני צריכה להשלים את הציר X ו ציר הZ. דרמל גם יש אפילו עם צינור גמיש,אבל חסרה לו תפסנית. את המכונה חשבתי לבנות מקורות עץ כי זה חומר זול יחסית וקל לעיבוד. הטודוליסט שלי הוא כזה: - תפסנית לדרמל. - מנועי צעד ביפולארים. - מסילות ליניאריות - קורות עץ לבניית המכונה. - איזה תוכנה יכולה לתת לי מענה איכותי לסירטוט ויצוא לקבצי G-CODE (קבצים לכירסום) במקביל לזה, מי שזוכ…

• 121 תגובות
    • 20.6k צפיות
  12. Started by oor,

נו טוב שיהיה וואלה למרות שלא רציתי ... http://photos.walla.co.il/ooreffron תמונות briefcase.walla.co.il/ooreffron תמונות + סרט ... אני מנסה להעלות גם סרט ניראה מה יהיה עם זה ... אחרי 10-20 ניסיונות הצלחתי להעלות את הסרט ל ואללה אתם מוזמנים להוריד אותו לצפיה חייב XVID גירסה אחרונה ואולי עוד מקודדים אני לא בתוח ... זה טוב : http://www.3ivx.com/codec/download_win.php חומרה: CPU: AMD 1700MHZ RAM: 512DDR GFX: GeForce fx5600 Motherboard: giga-byte GA-7DXE HDD1: Western Digital 40 gb HDD2: Western Digital 30 gb ועוד ... לא סתם המוד ניכרה zero cost זה בגלל שכל מה שעשיתי לא עלה אפילו 10 אגורות הכול השגתי בדרכים אלו ואחרות ... מה שעשיתי הוא : 1. חלון מואר עם חריתה 2. מאוורר …

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. שלום לכולם. יש לי לוח אם gigabyte k8n-sli . הציפסט שלו הגיע עד 70 מעלות(הצלבתי עם 3 תוכנות:speedfan,everest sandra)בפורום חומרה מישהו אמר לי שזאת בעיה נפוצה בלוחות האלה וגם להם זה 70 מעלות וזה בסדר. אני חושב שזה עדיין מוזר. הורדתי תוכנה MB5 - mother board 5 והטמפ' ירדה ל מינוס 21 מעלות. מוזר לחלוטין!!!! ראו תמונה מצורפת!!! אימתתי את זה גם עם תוכנת speedfan. מה זה אומר מינוס 23 מעלות? זה מסוכן? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 765 צפיות
  14. Started by tomer434,

הצד של המחשב שלי הוא שקוף ואין בו תאורה מה שכן יש בו הרבה מקום ^^ הוא גדול.... רציתי לדעת לגבי לדים איפה אפשר להשיג וכמה זה עולה....? וגם אם יש כמה לאדים במכה אחת למשל כמו 20 לדים ביחד בעיגול יפה שיש להם חיבור + וגם - שבמקום שזה 1 אז זה יהיה יותר במכה אחת שיחשב למנורה אחת. אמרו לי שמנורת לד לא לוקחת כמעט חשמל זה נכון בכלל? אני יודע איך לחבר למחשב אז אנשים בבקשה מי שיכול להגיד לי מאיפה אני קונה ותביאו הצעות.... (אני לא צריך מאוררים עם לדים כי יש לי 4 מאווררים במחשב....)

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by vini,

שלום, אני מחפש רעיונות לצורה של החלון אם למישהוא יש משהוא מקורי תגידו

• 1 תגובה
    • 828 צפיות
  16. שלום לכולם. יש לי מסך LCD של אוטו במקור,כולל בקר,יש לו יותר מ16 פינים איזה 24 משהו כזה. רציתי לדעת איך אני מחבר אותו למחשב שלי. תמונות: 1) http://www.2send.us/uploads/5545f65825.jpg 2) http://www.2send.us/uploads/73aae31352.jpg 3) http://www.2send.us/uploads/5373265b67.jpg תודה לכול העוזרים

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. הי, אני רוצה לצפות את העכבר כך שיראה כמו העכבר החדש של מייקרוסופט - אלומניום מבריק. אני לא רוצה שזה יהיה פלסטיק צבוע (כמו פלאפון אפור) אלא שיראה ממש כמו מתכת (אם אפשר שיהיה באמת ציפוי מתכתי). יש למישהו רעיון? האם אפשר להשתמש בצבע מסוים? תודה

• 20 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. Started by Asterix3,

אני לא יודע אם זה המקום הנכון לבקש פה עזרה הבעיה שלי שאני תקוע אם הפרויקט שלי אני צריך לסיים לבנות אותו ולכתוב תוכנה אם מישהו יכול לעזור אשמח מאוד יש גם תשלום בצד תודה מראש

19. Started by aviran_n,

אני צריך מעגל לפאן באס, ואל תגידו לי להריץ חיפוש כי לא מצאתי בחיפוש משהו שעונה על הדרישות. אני צריך מעגל שיעמוד ב4-5 אמפר לערוץ, יאפשר כיבוי של המאוררים ויתן משחק עם המתח שלהם בין 5V ל12V בעזרת פונטציומטר.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. לאחר שיטוט ביוטיוב ניתקלתי בכמה סרטונים של תאורה אחרוית לטלוויזיה תוצרת בית,החלטתי שזה יהיה הפרוייקט הבא שלי. חיפשתי באינטרנט ומצאתי את הפרוייקט AMBLONE ופעלתי על פיו. 9*נגד 2200Ohm 9*טרנזיסטור BC547A 1*לוח Arduino Mega Atmega1280 אפשר לקנות ב30$ בDX,אפשר להזמין מEBAY גם ב30$ סטריפ לדים RGB באורך שמקיף את הטלוויזיה אני קניתי 3 מטרים מDX. כל מטר 10$ מדDX. על פי הסכמה הזאת: איך בעצם זה עובד: כל הפינים בצד שמאל הם הפינים על הארדואינו.הארדואינו מחובר למחשב על ידי כבל USB ויש תוכנה(אפשר להוריד אותה מהאתר של הפרויקט)ששולחת פקודות לארדואינו והארדואינו מוציא זרם בפינים על פי הפקודות שהתוכנה שולחת למעגל שבנינו. את מעגל הארדואינו יש לצרוב בתוכנה של AMBLO…

• 104 תגובות
    • 30.6k צפיות
  21. לפני כמה חודשים טובים החלטתי להתפרע על המארז ולאחר מודינג בחלקו לא יפה החלטתי שאני פותח את כל הגג של המארז .. הייתי חכם וחתכתי אותו ובעצם רק החלק של הגג ( הצדדים ) שנפתסים במארז נשארו . בזמנו רציתי לשים חלון שקוף ולא הבנתי שזכוכית אי אפשר לקדוח .. שאלתי היא מה אוכל לעשות ? זה לא אסטתי ככה .. תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 779 צפיות
  22. שלום, גוף חימום של 1000W כמה חשמל לוקח בשעה? כמה כסף בערך ?? תודה.

• 16 תגובות
    • 13.5k צפיות
  23. Started by se7en,

שלום אם אני רוצה לחבר כמה לדים ללוח כשההרדיסק פועל, איך אני עושה את זה? טורי או מקבילי? האם היציאה הרגילה מהלוח ללד של ההרדיסק תעמוד במתח של...נגיד 10 לדים?

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. שלום כולם, אני רוצה להתחיל בפרוייקט קטן לקישוט החדר, בו אני רוצה דרך תוכנת מחשב לשלוט על כ-30 לדים. אני יודע איך לגשת ליציאות המקבילות במחשב, ואיך לעשות את כל החיבורים (כבר חיברתי 4 לדים), הבעיה היא שיש לי רק 8 יציאות, ואני לא יודע איך לאפשר יותר.. היציאה היא של המדפסת, DB25, אני מתחבר לרגליים 2-9: http://www.lammertbies.nl/comm/cable/parallel.html. אני יודע לעבוד גם עם היציאה המקבילית אם עולה לכם רעיון עם זה.. חשבתי על מיפוי כתובות עם רכיב כלשהו, אבל ככה אני יכול להפעיל רק כתובת אחת בכל פעם ולא לשלוט על כולם. אז איך אני עושה את זה? בהנחה שיש לי את כל החלקים שצריך.. תודה!

• 16 תגובות
    • 2.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.