עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Moty_p,

שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. יש ספריה (שמישהוא אחר כתב) שאני צריך ליבא כדי להפעיל לוח מקשים. ואני לא יודע איפה לשים את הקבצים כדי שהמהדר יקרא אותם.... תודה.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by amisha,

הכותרת אומרת הכול והצעות שקצת קרובות לראשון יועילו במיוחד!!!!!!! אל תציעו לי להדביק 2 של 5 ....

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by taotao,

עבדתי השבוע (ראשון-חמישי) בשיפוצים וכוכוכו וחשבתי לי אם אפשר לבנות מארז מקירות גבס?? קל לחתוך אותו ולעשות ממנו צורות לחבר אותו וכו אני יודע שגבס שבא במגע עם מים הוא מתנפח ונסדק (בגלל זה עושים איתו לרוב קירות) ומה אתם אומרים לגבי לחות וכול השאר?? ;D

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by J0n1,

יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. לפני כמה ימים קניתי מארז קוברה ואני מצטער על כך לאללה כי הוא כבר בא עם מוד ועד עכשיו עשיתי כבר מלא מודים כמו מארז שקוף לגמרי וכ'ו . עכשיו אני מזה מבואס כי אני לא יכול כבר לעשות לו איזה סוג של מוד גם כי הוא חדש ואבא שלי לא יסכים לי וגם בגלל שכבר עשו לו ! אתם מציעים לי להחזיר את זה ולקנות אחד פשוט כי גם ככה קיבלתי איתו ספק ובאותו יום הוא נשרף וגם כי לא שווה לעשות לו מוד ! אם אני לא יחזיר מה אתם מציעים לי לעשות ? http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=2139&catcode=316

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. היי לכולם! יש לי בעיה וגם שאלה... אני באמצע בניית בקר שליטה על מאווררים לבקר יהיו 2 מצבים מצב אחד, השליטה תיעשה על ידי פונציומטרים מצב שני, המאווררים יעברו לשליטת תוכנה דרך הלוח הבעיה-חיברתי מאוורר 3 חוטים ללוח (לא מאוורר מעבד) תוכנת SPEEDFAN מזהה אותו ומציגה את ה RPM אבל כשאני מוריד את האחוזים ב PMW המאוורר לא מוריד מהירות וגם בבדיקה על ידי מכשיר מתח, המתח נשאר קבוע על 11-12V יש לציין שמאוורר המעבד כן נשלט בהצלחה על ידי תוכנה ובביוס האופציה Q-FAN על מצב מאופשר... למישהו יש מושג מה הבעיה? ועכשיו השאלה-האם בחיבור ללוח, בעת שינוי רמת ה PMW מצב החוט השלילי נשאר קבוע ורק מצב חוט החיובי משתנה? אני שואל כי בבקר מאווררים שאני בונה אני רוצה שהמאווררים יחוברו קבוע …

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ziv124,

אני מעוניין לבנות מן מיני מקרר, מיני בר קטן. בקיצור צידנית קטנה עם אמצעי קירור משהו שיגיע ללפחות 6 מעלות. אני מעוניין לקרר פחיות שתייה. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה למישהו יש מדריך?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  9. Started by kodinover,

כמה אמפר נותנים סוללות AA ו AAA ?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  10. Started by 114508534,

ערב טוב הגיעו לידיי שני מסכי LCD האחד הוא של חברת LG ומסך נוסך של חברה סינית לא מוכרת. הבעיות הן ככה : ה LG לא מגיב כלל להדלקה , לחיצה על הכפתור לא עושה כלום . המסך השני הסיני הלא מוכר בלחיצה על כפתור ההדלקה נראה שיש סימני חיים קלים- הנורה מהבהבת קלות ואז נכבת . פתחתי את הLG לבדוק שאולי אחד הכבלים בספק שלו נשרפו אבל הכל נראה תקין . אשמח לשמוע לדעתכם מה ניתןו לעשות בעניין- תודה ושבת שלום

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אני מתכנן פרויקט גדול לחופש הגדול, ואני צריך אומדן מחירים לכמה כל הסיפור יעלה קודם רציתי לדעת, מה יותר יקר? פרספקט או אלומיניום? עכשיו זה המארז אלומיניום שחשבתי עליו,במידה והפרספקט יהיה יקר יותר אני אביא את הפרויקט המתאים (כבר פירסמתי אותו פה) אני צריך אומדן לשילדה כל המארז הולך להיות מהחומר ששומש בפרויקט (dragon) הרוחב 14 ס"מ והאורך כמה שיותר קצר, תלוי ברוחב הלוח אם גם הגובה,אני הולך לנסות לעשות מארז כמה שיותר מינייטורי. http://img502.imageshack.us/img502/4724/consolepcqd5.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9489/62375439qn3.jpg בינתיים עשיתי חשבון של תאורה ואיוורר אם אפשר גם מידע לכמה יעלה לי הפנציומטר (אני מחפש כפתורים עגולים כאלו שישלטו על המאוורר ויש אפשרות גם לכ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אהלן, לכבוד יום ההולדת האחרון החלטתי להתחדש באיפוד טאצ' דור רביעי מיד 2. שמתי לב שהסוללה יורדת בצורה ניכרת מאוד, כמעט מתרוקנת, במצב שינה והחלטתי לבדוק את העניין. קודם כל ניסיתי לראות כמה זמן הוא יחזיק בכללי ואחרי הבדיקה שבה השירות מיקום היה מכובה ואני גם חושב שהWIFI היה מכובה הוא הגיע לי לזמן נגינה של 17-18 שעות. לאחר מכן הטענתי אותו לגמרי או קרוב לזה וכיביתי אותו (לא שינה), היום שפתחתי אותו ראיתי שהסוללה שוב על 20%. האם הבטרייה ישנה, זה בעיה במשהו אחר או שזה אמור להיות ככה. האייפוד היה כבוי במשך יום יומיים והתרוקן. אני רוצה לציין שהאיפוד אסטתית מאחורה לא נראה הכי חדש, הוא שרוט ויש מכה קטנה, האם זה מעיד?? תודה אם זה לא המקום וזה שייך יותר לגאדג'טים אני אשמח אם יוכלו להעבי…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by Ancient1,

היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by ron_nx,

אני מחפש "תותח" אמיתי עם ניסיון בארדואינו, אפשרי גם סטודנט, לפרוייקט דחוף אם יש לך ניסיון בארדואינו בכלל ובשילוב מסכי LCD גרפיים בפרט ואתה רוצה להשתלב בפרוייקט (העבודה/בזמנך החופשי בביתך) אשמח אם תיצור קשר: ירון y.nemet@varcode.com

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by gilibong,

אהלן חברים שמי גילי אני הסתכלי בגלריה של המודינג באתר ומאוד נלהבתי אבקש אם תוכלו לעזור לי איך אני יכול לעצב את המחשב שלי איך למקם את המאווררים במחשב ואו התאורה הםנימית ואת החוטים ואיך לעצב את המארז עצמו אם איזה חומרים להשתמש ואיזה צבעים ואיזה דברים בכלל אודה לכם מאוד אם תעזרו לי הנה תמונות של המארז שלי והמחשב עצמו [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Void,

זה המארז שלי(אני אוהב אותו) אם מישהו יכול לתת לי המלצות נוספות לייפות את המארז אני אשמח

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by ModChiP,

קורה לי שאני מוצא את עצמי שאני צריך ככה איזה כמות קטנה של גריז. מאיפה כי טוב לקנות גריז? חיפשתי באיביי ולא מצאתי את מה שרציתי. אני צריך משהו יחסית פשוט אבל איכותי תודה!

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. טוב,אז ככה - אני כעת בתחילת ביצוע מוד שבו אני בונה מערכת קירור מים (את רוב החלקים),בהזמנת לקוח (הלקוח הראשון שלי! - חבר טוב! ;D) נכון לעכשיו,יש לי מערכת TT Bigwater 745 . למערכת הזאת עתידים להיות מחוברים CPU,קירור southbridge , קירור HDD , קירור כרטיס מסך,קירור זכרונות. עכשיו אנחנו מגיעים לשאלה העקירית. זהו הזיכרון שיש - OCZ DDR2 PC2-9200 FlexXLC Edition (הבחור עובד בחברת סטרט-אפ ומתעסק במודלים תלת-מימדיים,לכן הוא צריך את זה). הבעייה היא שלזיכרון הזה יש חיבורי 1/4" . ולכל מערכת הקירור יש חיבורי 3/8" . האם קיים איזשהו מנגנון שמסוגל לחבר בין צינור 1/4" לצינור 3/8"? בבקשה תעזרו לי... ;D

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by MODI,

למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אז ככה, יש לי שורת לדים (32 במספר) המחוברים ל3V בחיבור מקבילי. האחרון בניהם (שמחובר בישירות לפלוס) חלש, כל השאר חזקים. החלפתי לד וגיליתי שעדיין הוא חלש, ומפה הבנתי שמדובר במעגל ולא בלד עצמו (תנצבה ללד שזרקתי לפח בלי סיבה). אז הרי ידוע שהזרם עובר מהאנודה לקתודה, מהמינוס לפלוס לא? אז יכול להיות שכל העומס עובר ללד האחרון ובגלל זה הוא חלש מכולם? זאת בעיה ידועה? אני צודק בתאוריה בכלל? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Badi_Mami,

בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Rnold,

אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. איך עושים את זה: http://hwzone.co.il/gallery/wm2.php?pid=1239&mode=normal ראיתי שיש הרבה ילדים בגלריה שיש להם את זה. אז חשבתי אולי יש מדריך או משהו.. [move]תודה[/move]

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים