אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום. נחתו בזרועותיי שני ספקים ישנים ובכל אחד מהם יש מאוורר די שמור שעובד מצויין! שאלתי היא איך אני יכול להפוך את המאוורר של הספק למאוורר רגיל שאוכל לחברו ללוח אם או דרך הספק שלי כדי שיאוורר את המארז שלי. *לפי המדריך באתר (שקראתי, אגב.) אומרים לחתוך את שני הכבלים (אדום שחור) מהלוח של הספק ואז לחתוך את חיבור המולקס (חשמל) של הכונן דיסקטים וממנו להשאיר רק את החוט האדום והשחור ואז לחבר את שני הקצוות ביחד ולחבר ללוח אם. עכשיו חשבתי למה לא לקחת חיבור מולקס רגיל (HD, סידירום וכו") ובו מתוך החוטים צהוב-שחור-שחור-אדום לחבר את החוטים שחור ואדום למאוורר וזהו זה, כך גם יהיה לי חיבור ארוך יותר ואני גם יוכל לחבר אותו ישר מהספק שלי (דרך חיבור מולקס תואם כלשהוא) האם זה אפשרי? דרך א…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, יש לי את האוזניות האלא http://www.turtlebeach.com/products/ps3-gaming-headsets/ear-force-px5.aspx וכרגע אני משתמש בבטריות של דורסל שזה יקר ניסיתי את הבטריות הנטענות של GP וזה לא עבד כמו שצריך ורציתי לדעת אם יש בטריות אחרות שיותר זולות מדורסל ועדיין יעבדו כמו שצריך (עדיפות לבטריות נטענות אבל אם אין בטריון נטענות מספיק חזקות אני ישמח גם לבטריות רגילות יותר זולות מדורסל שעולות 3.2 שקל לבטריה) תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להתחיל להתעסק קצת בארדואינו ראיתי קצת סרטונים וקראתי קצת מאמרים יש לי כמה שאלות השמח לקבל תשובה. 1. איזה לוח הכי מתאים למתחילים או שזה לא ממש משנה (חשבתי להתחיל עם mega 256). 2. איזה עוד לוחות כדי לקנות? (הבנתי הבנתי שיש לוחות שמתיישבים על הלוח הראשי). 3. איזה מדריך מומלץ לאנשים ללא רקע בכלל בתחום?. (מומלץ בעיברית). 4. האם יש קורס של כמה ימים של ארדואינו בארץ? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש לי חבר,שחבר שלו עשה בצבא משו מגניב הוא לקח רמקול של חברת SANYO משו מעץ ישן פתח אותו הביא מצבר נראה לי של 12 וולט חיבר את הרמקול למצבר הוציא מהרמקול בננה לחיבור לאמפי ודברים דומים וככה יצא רמקול נייד עם עוצמה כמו שמחבים רמקול למערכת... השאלה שלי היא אם מישו יכול לעזור לי בקניית המוצרים להרכבת דבר כזה ובכלל איך בדיוק לחבר את כל העסק הזה אחד לשני תודה לכל העוזרים!! אוראל
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך טיפה עזרה. קיבלתי עכשיו 10 לדים UB אדומים. ויש לי 3 כחולים ו3 ירוקים. השאלה של איזה נגדים אני צריך לכל אחד מהצבעים של הלדים? נגיד אם אני מחבר לא בתור אלה במקביל, אז איזה נגדים אני צריך ל5V ול12V לכל אחד מהמתחים? *כל צבע מתחבר בניפרד. אני פשוט יודע שהלדים האדומים צריכים נגדים יותר חזקים. תודה על עזרה! **אני לא מחבר יותר מ 3 לדים במעגל.
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7583
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קורה לי שאני מוצא את עצמי שאני צריך ככה איזה כמות קטנה של גריז. מאיפה כי טוב לקנות גריז? חיפשתי באיביי ולא מצאתי את מה שרציתי. אני צריך משהו יחסית פשוט אבל איכותי תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מחשב נייד ישן בטירוף אבל המסך תקין יש מצב לשמש את המסך שלו איכשהו? יש רעיונות?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לא יודע אם לכאן זה מתאים, אבל זה למטרות מודינג אז רשמתי כאן. אני צריך להוציא מהמחשב בקרה של 5V ע"י תוכנה. חשבתי להוציא מהLPT (יש לי גם תוכנה שעושה את זה) אבל היות ואני מרכיב LCD האופציה הזאת יורדת לצערי. על המחבר הסריאלי בפינים 1 7 5 יש לי מקלט IR. יש דרך להוציא בקרה מאחד הפינים שנשארו לי אחרי החיבור של הLCD והמקלט IR? יש דרך להוציא בקרה של 5V (שתישלט ע"י תוכנה) בדרך אחרת מהמחשב?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי את המאמר הזה http://www.ledametrix.com/oscope/index.html על מחשב אוסציליסקופ , שמשתמש בכניסת LINE IN כדי לנתח תדרים\מתחים בגלל שהכרטיס קול לא מיועד למתחים גדולים מחברים לכבל הכניסה כמה נגדים בתור מחלק מתחים מישהו ניסה את זה פעם ? הוא המליץ על תוכנה שהיא TRIAL יש למישהו תוכנה חינמית להמליץ ? תודה לעונים
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי רעיון למוד שבו אצתרך צבע ספריי ירוק זוהר כמו זה : ופרספקס כחול שקוף השאלה היא איפה לקנות אותו ... פרספקס רגיל וספריי טיפוסי זה לא בעיה .. הבעיה היא שהם "מיוחדים" או להיפך ספריי כחול ופרספקס ירוק תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב. אני הולך היום לפרק את המחשב לגמריי כדי לעשות מוד. איפה הייה בטוח לשים את הלוח אמא ואת הכרטיס מסך? על השולחן? על מפה? או בשייש במטבח? או על הקרטון של הלוח אמא? איפה בוח לשים את החלקים?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אם יש איזה מדריך אשמח לקבל....
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום דבר ראשון אני מקווה שזה מתאים לפה... היה לי היום מגן בפיזיקה והייתה לנו שאלה שבא נתון מעגל חשמלי(כמו בתמונה) שניתן לטעון ולפרוק אותו. עכשיו יש את הגרף של V כפונקציה של I והשאלה היא הגרף הוא בטעינת קבל פריקה של קבל או שאי אפשר לדעת. אני אומר שזה בפריקה חבר שלי בטעינה... מה אתם אומרים? [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחליף מארז ועל הדרך רוצה מעט סליבינג יפה ,כרגע יש לי GX300 ועובר אל S340 לבן ,כל המערכת הולכת להיות בצבעים לבן אדום שחור המפרט שלי : i5 6600 + Freezer 7 Pro Rev.2 Msi H170A Gaming Pro ATX Msi GTX 97 Gaming 4G OC Antec HCG 520W בעצם כל הרכיבים הם בצבעים שחור אדום ,מתוכננת גם קניית 2 מאווררים עם לד אדום ככל הנראה של קורסאייר ,עכשיו נשאר לי העזרה שלכם - ראיתי בכמה מקומות ערכות הארכה לכבלים של הכ.מסך והלוח אם שזה בעצם החלקים היחידים שאני יראה בS340 הכוונה ל24 פינים ובנוסף 8+6 פינים לכ.מסך,מקום מומלץ להזמין דרכו ? זה מה שראיתי ונראה לי סך הכל שווה. https://store.cablemod.com/product/cablemod-basic-cable-extension-kit-86-pin-ser…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש דרך להפוך מכשיר לקולט ומשדר בלוטוס. לדוגמא - נגן MP3 בלי אופציית בלוטוס ישדר לאוזניות רגילות שיהיו מחוברות (לדוגמא - בחיבור 3.5) למתאם בלוטוס. כלומר מתאם שבנוי משתי חלקים - חלק אחד משדר וחלק אחר קולט. מליון אחוז שקיים כזה מוצר- אבל לא מצליח למצוא אותו.
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום , אני מקווה שאני בפורום הנכון אז ככה : יש לי מארז שבניתי לו חלון צד שקוף חתכתי כימעט את כולו קניתי פרספקס והרכבתי עם גומיית H כמו במדריך באתר. יצא מדהים ! עכשיו הגיע הרגע של התאורה במארז ( כל חלון שקוף זקוק לקצת תאורה לא ? ) הבעיה היא שאני מתלבט איזה תאורה לשים במארז מבחינת צבעים מה אתם יכולים להציע? חשבתי על זוג קטודות כחולות + מאוורר 80MM בחלק האחורה של המארז עם לד אדום ( מתאים ? ) אם יש הצעות אחרות שאתם יכולים להציע אני אשמח תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה, זוהי הודעתי הראשונה. מאוד מעניין אותי כל התחום הזה של אלקטרוניקה ומודינג, אם כי אני עדיין לא ממש חזק בזה. (למרות שעשיתי קצת מודינג אצלי במחשב) טוב אז ככה, יש לי דיבורית של סאמסונג. פירקתי ממנה את הרמקול ואת המיקרופון. כעת אני רוצה לחבר אותם ביחד, כאשר אני אדבר במיקרופון ישמעו מה אני אומר דרך הרמקול. אני יודע שהרמקול (ואולי גם המיקרופון) צריכים להיות מחוברים למקור מתח כלשהו כדי לעבוד. אז איך אני מחבר את הכל כדי שיעבוד? יש איזה לוח אלקטרוני שאפשר לקנות/לבנות? ולאחר מכן איך אני מחבר את הרכיבים? תודה על עזרתכם.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, ברשותי 2 מערכות של Z623 (לוג'יטק) וזה באמת מציק שצריך לשלוט על כל אחת בנפרד. ראיתי אנשים עם מערכות דומות (Z2300, Z5500) בחיבורים שפשוט שמים מפצל D-SUB (לא VGA! ב-VGA יש חיבורים חסרים וכאן כולם 100% נחוצים) שזה החיבור לקונטרולר ומחברים 2 מערכות לקונטרולר אחד. הבעיה היא שב-Z623 הקונטרולר הוא גם רמקול קדמי...אני חושש מה-OUTPUT הכפול שנכנס לרמקול ועוד סיבוכים שיכולים להיות בדרך המפצל הוא בחיבור מקבילי (מן הסתם) כך שאם מגיע זרם מ-2 מערכות, הרמקול אמור גם לקבל פי 2 יותר זרם (ולהיות ב-3db יותר חזק)? והבנתי שיש גם יציאה של 5 או 15V בשביל ה-LED וכל השאר, איך הקטע של הזרם הולך שם?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
אז ככה...זה המארז שלי: עכשיו ככה...יש לי כמה רעיונות למודים. נתחיל מדברים בסיסיים. כמו הסתרת שני סי די ו ארגון של כל הכבלים בפנים הלאה זה מתפצל ל 2 אפשרויות: 1. אני בוחר בקירור אוויר והולך על SP94 עם מאוורר של DELTA במקרה הזה דברים נוספים יהיו מאוורר 92מ"מ מקדימה, 2 מאווררים של 80מ"מ למעלה ו עוד 92מ"מ בצד שמאלי למטה. ו אופציה להוספת חלון שקוף למעלה עם תאורה. 2. אני בוחר בקירור מים (יותר סביר) והולך על המערכת של EMP אבל עם בלוקים של WATERCHILL. במקרה כזה המוד יכלול: רדיאטור+ מאוורר 120מ"מ מקדימה שינוי מיקום של כפתור POWER ו RESET בחרתי במיכל היותר גדול של EMP שמתאים בסלוט של 5" במקרה כזה הוא יבוא מלמעלה מעל ה CD'S מעל המיכל אני יחתוך חלון שקוף + אופצ…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם תודה רבה קודם כל וסליחה אם אני שואל לא במקום.. (אני מנסה לסדר מעגל של מדפסת בחיפוש מצאתי עליה במקרה דיודה אחת שרופה לחלוטין ומעבירה לכל צד ב0 התנגדות. הפרדתי את החלק מהמעגל כדי להיות בטוח ובאמת זה מקצר כנ''ל.) רציתי לשאול אם מישהו יכול לומר לי עם איזה דיודה אני יכול להחליף אותה, (עם סדרה/שם /מספר/תמונה וכדו' או עוד פרט שיראה לי את הדרך..). המידות של הדיודה הם 4.5mm x 2mm העליתי תמונות על מה מדובר אבל הפורום לא נותן לי לשים את הלינקים.. . תודה רבה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-