אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אהלן. בשעה טובה רכשתי אנטק 200 היום. הוא מגיע עם שני מאוררים (120 ו140) אבל אני חובב שקט מושבע - כרגע הם לא מחוברים בכלל. רק הספק והמאורר על המעבד מסתובבים. המארז עצמו מגיע עם שני מתגים - שבוררים את המאוררים - מצב אחד זה נמוך, מצב שני זה גבוה (מהירות של המאוררים) אני רוצה שליטה גם על ON OFF. לא אכפת לי לוותר על אופציית הגבוה, העיקר שתיהיה לי האפשרות לכבות את המאוררים. האם ניתן לעשות את זה מבלי להוסיף מתגים חדשים? שמתי שאני יבחר במהירות פעולה גבוהה בעצם זה לא יעביר מתח בכלל והמאורר יכובה? עריכה: עשיתי עכשיו בדק קטן - מכל מאורר יוצא חוט שמכיל שני גידים (שחור ואדום) והם מחוברים למתג הזה שפירקתי. לכל מתג יש ארבעה הדקים חיצוניים ולשנים מהם מחוברים השחור והאדום, השאר - לפחות מב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ספריה (שמישהוא אחר כתב) שאני צריך ליבא כדי להפעיל לוח מקשים. ואני לא יודע איפה לשים את הקבצים כדי שהמהדר יקרא אותם.... תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, לכבוד יום ההולדת האחרון החלטתי להתחדש באיפוד טאצ' דור רביעי מיד 2. שמתי לב שהסוללה יורדת בצורה ניכרת מאוד, כמעט מתרוקנת, במצב שינה והחלטתי לבדוק את העניין. קודם כל ניסיתי לראות כמה זמן הוא יחזיק בכללי ואחרי הבדיקה שבה השירות מיקום היה מכובה ואני גם חושב שהWIFI היה מכובה הוא הגיע לי לזמן נגינה של 17-18 שעות. לאחר מכן הטענתי אותו לגמרי או קרוב לזה וכיביתי אותו (לא שינה), היום שפתחתי אותו ראיתי שהסוללה שוב על 20%. האם הבטרייה ישנה, זה בעיה במשהו אחר או שזה אמור להיות ככה. האייפוד היה כבוי במשך יום יומיים והתרוקן. אני רוצה לציין שהאיפוד אסטתית מאחורה לא נראה הכי חדש, הוא שרוט ויש מכה קטנה, האם זה מעיד?? תודה אם זה לא המקום וזה שייך יותר לגאדג'טים אני אשמח אם יוכלו להעבי…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היום מצאתי סוף סוף חנות אלקטורוניקה שיש בה הכול באזור התחנה, וקנתי 4 פוטנציומטר של100 Ohm בשביל הראו באס. הבעיה שהוא בעל צורה שונה מאוד מפוטנציומטר הרגילים שפגשתי. *יש הבדל מעותי בין השני הצורות האלו של הפוטנציומטר? *מה זה פוטנציומטר לינרי? *אפשר למצוא לפוטנציונר עם החוד המאורך והלא משונן כפתורים, כיוון שכל הכפתורים שנתקלתי במתאימים למשוננים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
למה כ"כ קשה להשיג מנורת לד?! רציתי היום לקנות זוג מנורות לד כחולות למארז שלי חיפשתי בחמש חנויות בחולון ואיןןןןןןןןןןןןן איפה אתם קונים?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט גדול לחופש הגדול, ואני צריך אומדן מחירים לכמה כל הסיפור יעלה קודם רציתי לדעת, מה יותר יקר? פרספקט או אלומיניום? עכשיו זה המארז אלומיניום שחשבתי עליו,במידה והפרספקט יהיה יקר יותר אני אביא את הפרויקט המתאים (כבר פירסמתי אותו פה) אני צריך אומדן לשילדה כל המארז הולך להיות מהחומר ששומש בפרויקט (dragon) הרוחב 14 ס"מ והאורך כמה שיותר קצר, תלוי ברוחב הלוח אם גם הגובה,אני הולך לנסות לעשות מארז כמה שיותר מינייטורי. http://img502.imageshack.us/img502/4724/consolepcqd5.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9489/62375439qn3.jpg בינתיים עשיתי חשבון של תאורה ואיוורר אם אפשר גם מידע לכמה יעלה לי הפנציומטר (אני מחפש כפתורים עגולים כאלו שישלטו על המאוורר ויש אפשרות גם לכ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש "תותח" אמיתי עם ניסיון בארדואינו, אפשרי גם סטודנט, לפרוייקט דחוף אם יש לך ניסיון בארדואינו בכלל ובשילוב מסכי LCD גרפיים בפרט ואתה רוצה להשתלב בפרוייקט (העבודה/בזמנך החופשי בביתך) אשמח אם תיצור קשר: ירון y.nemet@varcode.com
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים שמי גילי אני הסתכלי בגלריה של המודינג באתר ומאוד נלהבתי אבקש אם תוכלו לעזור לי איך אני יכול לעצב את המחשב שלי איך למקם את המאווררים במחשב ואו התאורה הםנימית ואת החוטים ואיך לעצב את המארז עצמו אם איזה חומרים להשתמש ואיזה צבעים ואיזה דברים בכלל אודה לכם מאוד אם תעזרו לי הנה תמונות של המארז שלי והמחשב עצמו [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מישהו יכול להסביר לי מה מיוחד ב UV ומה הוא עושה? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי שורת לדים (32 במספר) המחוברים ל3V בחיבור מקבילי. האחרון בניהם (שמחובר בישירות לפלוס) חלש, כל השאר חזקים. החלפתי לד וגיליתי שעדיין הוא חלש, ומפה הבנתי שמדובר במעגל ולא בלד עצמו (תנצבה ללד שזרקתי לפח בלי סיבה). אז הרי ידוע שהזרם עובר מהאנודה לקתודה, מהמינוס לפלוס לא? אז יכול להיות שכל העומס עובר ללד האחרון ובגלל זה הוא חלש מכולם? זאת בעיה ידועה? אני צודק בתאוריה בכלל? תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות פרספקס כתום/ירוק (הזוהרים האלה...) הלכתי לזגג הוא אמר לי שהוא לא מוכר דברים כאלה מאיפה אני יכול לקנות?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ... יש לי מסך lcd עם בקר שונה מסוג- cm1610 s1lyc803 02.13w p0203148 רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר מסך LCD 1X16 לחיבור הcom ? או כל חיבור אפשרי .. שאפשר לחברו למחשב.. אם כן , ישנו איזה מדריך כל שהוא .. ?! אשמח לקבל עזרה .. תודה , שי !!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני ראיתי במודינג מחול שחיברו וולטמטר למחשב והוא מראה לדוגמא cpu ואודיו וכ'ו והמחט זזה בהתאם לרמת הcpu לדוגמא.. יש לי קישור לפרויקט אבל לא הבנתי משם איך הוא חיבר את זה (גם לא נראה לי שהוא כותב בידיוק איך אלא בכללי) ואני ממש רוצה לחבר גם למחשב שלי ווטמטר שיראה את רמת הcpu אצלי או כל דבר אחר כגון רמת האודיו או הטמפ'.. אם מישהו יודע איך לעשות את זה או שיש לו רעיון אני ממש אודה לו אם הוא יכתוב את זה בפירוט פה! (תנסו לכתוב את זה כמה שיותר פשוט כי זה המודינג הראשון שלי ואני לא כל כך יבין...) תודה רבה! קישור לפרויקט: http://www.bit-tech.net/modding/2006/07/10/Silent_ContexYZ_by_MisterKholl/1.html (יש שם תמונות שמראים למה הוא מחבר וממש את כל הלוח חשוף כשהו בונה אותו וכ'ו! …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות שלט חוטי למחשב. הרכיב 5 כפתורים שישלטו על המחשב כמו הקודם הבא נגן וכו' איך אני עושה את זה, יש איזה מדריך ? עדיפות לחיבור USB (מאמין שיש איזה דרייבר מתאים)
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
איזה חנויחות מודינג יש בחו"ל ששולחות לארץ ? אני צריך שהם יהו מגוונים מאוד ודי זוליםן (יחסית לחנויות אחרות) תןדה רבה שקד
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סליחה תתקנו אותי אם רשמתי את הכותרת לא טוב ואם כן אז סליחה אני יתקן!! אני צריך שמישהו שיודע לצייר יפה יצייר לי תמונה יפה ויפנה אלי לאיסיקיו בבקשה 174724290 אני רוצה לחרוט על הפרספקטס את הציור או שמישהו ימליץ לי על תמונה כי אני לא מוצא תמונות מתאימות בגוגל!! אז מס' האיסיקיו שלי 174724290 או במסנג'ר taldrom1@hotmail.co.il תודה מראש טל!!!
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עבדתי השבוע (ראשון-חמישי) בשיפוצים וכוכוכו וחשבתי לי אם אפשר לבנות מארז מקירות גבס?? קל לחתוך אותו ולעשות ממנו צורות לחבר אותו וכו אני יודע שגבס שבא במגע עם מים הוא מתנפח ונסדק (בגלל זה עושים איתו לרוב קירות) ומה אתם אומרים לגבי לחות וכול השאר?? ;D
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, אז ככה, יש לי 200 שקל ואני רוצה לעשות מודינג. מה שאני רוצה לעשות זה: 1) להחליף את הדלת של המארז בפרספקס (לא לפתוח חלון, להחליף את כל הדלת! 2) לשים מאווררים עם לדים (המארז הזה לא מקורר בגרוש!!!) 3) לעשות עוד כל מיני דברים מגניבים (תביאו הצעות!) ועשכיו זה מה שאני צריך לדעת - 1) כמה עולה בערך מטר על מטר של פרספקס? 2) כמה ייעלה לי מאוורר לד טוב (ושקט! זה ממש חשוב לי!) 3) האם זה בכלל רעיון טוב להחליף את כל הדלת בפרספקס? יש לציין שהמודינג ייעשה על המחשב הישן של אחותי ולא על שלי.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי זוג קתודות UV של טרמלטייק. לפי מה שראיתי באתר של טרמלטייק, לקתודות יש תכונה שהן מופעלות בקצב של מוסיקה או משהו כזה.. איך מפעילים את זה?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קורה לי שאני מוצא את עצמי שאני צריך ככה איזה כמות קטנה של גריז. מאיפה כי טוב לקנות גריז? חיפשתי באיביי ולא מצאתי את מה שרציתי. אני צריך משהו יחסית פשוט אבל איכותי תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם אפשרי לקנות נגיד קורא דיוידי רגיל של מחשב ולהחליף את הקורא שיש ברדיו של רכב שהתקלקל\התיישן ? לא חייב דיוידי כן אבל זה מעניין, אני רוצה לנסות. מה אתם אומרים? עריכה: אני רוצה לעשות את זה בגלל שהקורא אצלי (Buffer?) ממש איטי, נגיד שמתי בדיסק הרבה שירים יקח לו איזה חצי שעה למצוא\לחפש את כולם. (עוד לפני הרצה של שיר אחד )
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני לומד אלקטרוניקה בביה"ס כך שידע באלקטרוניקה יש פחות או יותר. אני מעוניין להתייעץ איתכם בקשר למה אפשר לבנות. אני רוצה לבנות משהו מגניב ופשוט יחסית על לוח בנייה, רצוי שהמשהו הזה ישמש למחשב אך לא חייב, עם רכיבים פשוטים ולא יקרים. חשבתי על לדים שנדלקים לפי המוזיקה, אשמח לשמוע עוד רעיונות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-