אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
זה המארז שלי(אני אוהב אותו) אם מישהו יכול לתת לי המלצות נוספות לייפות את המארז אני אשמח
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עריכה:הונקטור שאני מחפש לקנות הוא קונקטור mini din-10b כזה https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Pseudo_miniDIN-10b_Diagram.png את הנקבה מצאתי (אבל רק בקנית שישיה במחיר 5 דולר ככה שאם אתם מוצאים ביותר זול זה מעולה) ואת הזכר אני עדיין צריך תודה
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך חלון מרובע בספק ולשים בתוכו 2 לדים. עכשיו דבר ראשון, הייתי רוצה לדעת את הדרך הטובה ביותר לחיבור החלון השקוף לקופסה של הספק. וגם איך אני יכול לחבר את הלדים בלי להביא חיווט ממחוץ לספק אלא ישירות מתוכו ? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מכשיר שנקנה בחו"ל, אתמול השולחן בו הוא היה מונח נרטב קצת, וכשראיתי את המכשיר, כיבית אותו, פירקתי את הסוללה וכרטיסי הסים והזיכרון (היה מעט רטיבות שם באיזור)/ הנחתי אותו באורז למספר שעות. אחר כך כשהוצאתי אותו וידאתי שהוא יבש, והפעלתי, הוא עבד יופי לכמה זמן. אחרי כמה זמן מששמתי אותו להטען, ניסיתי להשתמש בו, אבל מאז הוא מת, אין תצוגה אין תגובה אין כלום גם המחשב לא מזהה אותו כUSB. ברור שיש כאן בעיה חשמלית, השאלה מה זה יכול להיות. מכיוון שהמכשיר נקנה בחו"ל מצד אחד, האפשרות של שליחתו לתיקון היא מורכבת יותר, מצד שני, הם הדביקו מדבקה על הבורג, השאלה אם יכול להיות שתיקון כזה יהיה אפשרי ויצדיק הסרת המדבקה
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , רציתי להמליץ לכם על ערכה של ראשי יהלככום לדרמל. הערכה מכילה 25 ראשים בציפוי אבקת יהלום . הדיסקיות בערכה הם רב פעמיות {לא יכולות להישבר} והם חותכות כל דבר אבל כל דבר. הערכה נקנתה מאייבי במחיר של 50 ש"ח בערך והיא הגיעה מאנגליה בשבוע בערך התשלום הוא בפאונדים הינה הקישור: http://www.ebay.com/itm/190556999619?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש ספריה (שמישהוא אחר כתב) שאני צריך ליבא כדי להפעיל לוח מקשים. ואני לא יודע איפה לשים את הקבצים כדי שהמהדר יקרא אותם.... תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מצאתי בבית מין כבל עם יציאת בננה זכר רגילה (כמו של מיקרופון) שיוצא ממנו 4 לדים כחולים קטנים מחוברים ביחד.. מה זה אמור להיות?|: אני רק שואל כי משעמם לי ואני לא אוהב לזרוק דברים שאני לא יודע מהם הנה תמונות להמחשה: היציאה והלדים (בתוך קופסאות שחורות קטנות) הלד עצמו:
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מן מיני מקרר, מיני בר קטן. בקיצור צידנית קטנה עם אמצעי קירור משהו שיגיע ללפחות 6 מעלות. אני מעוניין לקרר פחיות שתייה. יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה למישהו יש מדריך?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
האם זה אפשרי לחבר שני מאווררים על אותו חיבור על לוח האם?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש אתר (או גם אולי ספר) טוב ללימוד יסודות התקני מוליכים למחצה. זה כולל בין היתר אילוחים, זרמי דיפוזיה וסחיפה, נושאי רוב/מיעוט, איזורי מחסור, טרנזיסטורים BJT/JFET/MOSFET ושאר ירקות. יש המלצות ? אני לומד כרגע קורס כזה באוניברסיטה והמרצה לא מסביר כלל.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב החומרה בפנים בסדר הוצאתי אותה ואת המארז אני רוצה לתקן ולשנות דבר ראשון הכפתור לא עובד כי הכבל נקרע ואין את הקפיץ שמחזיר את הכפתור אחורה איזה כפתור אני צריך לקנות ולהחלים? אני רוצה לצבוע את המראז ככה שאני רוצה קודם כל לשייף את הצבע הישן התחלתי עם נייר זכוכית אם אני לא טועה נייר זכוכוית 150 איזה נייר זכוכית ממומלץ לדבר כזה? ומהי הדרך הכי טובה לצבוע שמעתי שכדאי לשייף את הצבע ואז לעשות שכבה ראשונית ואז נייר מים ואז עוד שיכבה או שיש דרך טובה יותר? תודה רבה מראש חגי.
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכנן פרויקט גדול לחופש הגדול, ואני צריך אומדן מחירים לכמה כל הסיפור יעלה קודם רציתי לדעת, מה יותר יקר? פרספקט או אלומיניום? עכשיו זה המארז אלומיניום שחשבתי עליו,במידה והפרספקט יהיה יקר יותר אני אביא את הפרויקט המתאים (כבר פירסמתי אותו פה) אני צריך אומדן לשילדה כל המארז הולך להיות מהחומר ששומש בפרויקט (dragon) הרוחב 14 ס"מ והאורך כמה שיותר קצר, תלוי ברוחב הלוח אם גם הגובה,אני הולך לנסות לעשות מארז כמה שיותר מינייטורי. http://img502.imageshack.us/img502/4724/consolepcqd5.jpg http://img526.imageshack.us/img526/9489/62375439qn3.jpg בינתיים עשיתי חשבון של תאורה ואיוורר אם אפשר גם מידע לכמה יעלה לי הפנציומטר (אני מחפש כפתורים עגולים כאלו שישלטו על המאוורר ויש אפשרות גם לכ…
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מעונין לבנות מטען לסוללת Li-ion 3.7 אחת , ושיהיה קטן ככל שניתן. יש כל מיני צ'יפים יעודיים כמו MAX1555 של MAXIM או MCP73831 של MICROCHIP ולפי מה שראיתי ברשת , המעגל הנדרש הוא מאד פשוט ( 3 נגדים במקרה אחד). אני מאמין שאוכל לבקש דוגמה (: . ואם יהיה לי מזל אז להשיג רכיבי IC קטנטנים . איפה ? אבל הבעיה היא אמינות מוכחת כמובן . לא משהו שעובד, אלא עבד יפה כמה חדשים. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכול והצעות שקצת קרובות לראשון יועילו במיוחד!!!!!!! אל תציעו לי להדביק 2 של 5 ....
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי עכבר אופטי זול ורציתי לחבר לו 2 לדים UB אפשר בבקשה תרשים איך עושים את זה? זה בכלל אפשרי מבחינת מתח? תודה!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות קתודת uv של אנטק http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1247&products_id=7332 לפי מה שאני מבין היא קטנה 16cm http://www.antec.com/us/productDetails.php?ProdID=77109# אני רוצה לדעת אם היא חזקה מבחינת עוצמת תאורה שהיא נותת... או אם למישהו יש אותה ויכול לתת עליה דעות.. תודה ..:]
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן. בשעה טובה רכשתי אנטק 200 היום. הוא מגיע עם שני מאוררים (120 ו140) אבל אני חובב שקט מושבע - כרגע הם לא מחוברים בכלל. רק הספק והמאורר על המעבד מסתובבים. המארז עצמו מגיע עם שני מתגים - שבוררים את המאוררים - מצב אחד זה נמוך, מצב שני זה גבוה (מהירות של המאוררים) אני רוצה שליטה גם על ON OFF. לא אכפת לי לוותר על אופציית הגבוה, העיקר שתיהיה לי האפשרות לכבות את המאוררים. האם ניתן לעשות את זה מבלי להוסיף מתגים חדשים? שמתי שאני יבחר במהירות פעולה גבוהה בעצם זה לא יעביר מתח בכלל והמאורר יכובה? עריכה: עשיתי עכשיו בדק קטן - מכל מאורר יוצא חוט שמכיל שני גידים (שחור ואדום) והם מחוברים למתג הזה שפירקתי. לכל מתג יש ארבעה הדקים חיצוניים ולשנים מהם מחוברים השחור והאדום, השאר - לפחות מב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מקווה שאני שואל במקום הנכון, כי זה מתאים לכמה פורומים. הקדמה: קיבלתי מחשב ישן של DELL. היה איטי והתקלקל הספק אז לא טרחו לתקן. חשבתי לנסות להחליף ספק כוח ולבדוק אם ניקוי המחשב יחזירו לחיים... מסתבר שב DELL המארז בנוי כך שספקי כוח רגילים לא מתאימים, אין גישה להכניס את כבל החשמל. החור של השקע נמצא במקום אחר, ורק הספק שהיה מתאים. עריכה: שימו לב, בתמונה ספק רגיל והספק מהמחשב דל בצמוד. מצאו את ההבדל במיקום השקע... ועכשיו לשאלות: 1. חשבתי לנסר ולהגדיל את החור במארז כך שיחשף המיקום של השקע של ספק הכוח. האם זו מחשבה נכונה או שיש עוד דברים שגורמים לזה שספק כוח רגיל לא יתאים? כל מיני הגדרות במחשב, או חיבורים לא סטנדרטיים אחרים? אם האפשרות לחתוך ולהגדיל הפתח זה הפתרון: 2. אני יכו…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
בן דוד שלי הביא מחו"ל מסך LCD כחול והוא נהרס ככה לפי מה שהוא טוען שהשנאי חשיבה הלך או משהו יש אפשרות לתקן באיזה מעבדה?הוא אולי מישהו שמבין באמת באלקטורניקה?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב הגיעו לידיי שני מסכי LCD האחד הוא של חברת LG ומסך נוסך של חברה סינית לא מוכרת. הבעיות הן ככה : ה LG לא מגיב כלל להדלקה , לחיצה על הכפתור לא עושה כלום . המסך השני הסיני הלא מוכר בלחיצה על כפתור ההדלקה נראה שיש סימני חיים קלים- הנורה מהבהבת קלות ואז נכבת . פתחתי את הLG לבדוק שאולי אחד הכבלים בספק שלו נשרפו אבל הכל נראה תקין . אשמח לשמוע לדעתכם מה ניתןו לעשות בעניין- תודה ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה בקשר לנגד, חיברתי נגד ללד, הנגד הוא 560 אוהם מ - 12 ל 2V בצורה שכזאת: עכשיו השאלה היא האם אני יכול לחבר עוד נגד, לנגד הקיים שיהיה נגד כפול מאותו הסוג כדי שיהיה ניתן לחבר את הלד ל 24V ראו תרשים: האם זה אפשרי? או שצריך לקנות נגד חזק יותר אם יש בכלל אחד מתאים
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש "תותח" אמיתי עם ניסיון בארדואינו, אפשרי גם סטודנט, לפרוייקט דחוף אם יש לך ניסיון בארדואינו בכלל ובשילוב מסכי LCD גרפיים בפרט ואתה רוצה להשתלב בפרוייקט (העבודה/בזמנך החופשי בביתך) אשמח אם תיצור קשר: ירון y.nemet@varcode.com
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ... יש לי מסך lcd עם בקר שונה מסוג- cm1610 s1lyc803 02.13w p0203148 רציתי לדעת אם זה אפשרי לחבר מסך LCD 1X16 לחיבור הcom ? או כל חיבור אפשרי .. שאפשר לחברו למחשב.. אם כן , ישנו איזה מדריך כל שהוא .. ?! אשמח לקבל עזרה .. תודה , שי !!
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-