עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by llopp,

שלום יש לי מסך שקיבלתי שאחרי זמן מה של פעולה הוא כבה ! פשוט נעלם ! הסתכלתי מאחורה אז שמתי לב שהמסך אמור לקבל 12V ו 4A השנאי שלי נותן לעומת זאת 12A 1250mA האם זו יכולה להיות הסיבה? האם אני מזיק למסך בזאת? את המסך קיבלתי כך שלא בטוח שזה באמת השנאי המקורי ! מה דעתכם??

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  2. Started by naba,

אני רוצה את המלחם הכי זול שאפשר למצוא, באיזור ירושלים. מישהו מכיר ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם אני צריך לחתוך את הצינור לרוחבו וככה להכניס את הקבל? ואם כן אז איך אני דואג ששהקבל לא יצא מהצינור? או שאני צריך איכשהו לפרק את הראש של הקבל IDE, להכניס לצינור ולהרכיב בחזרה? תודה מראש לעונים

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by shay360,

שלום חברים! שאלה קטנה באלקטרוניקה. יש לי רכיב אלטרה עם קוד צרוב עליו, השאלה שלי היא אם יש אפשרות כל שהיא להוריד את הקוד הזה למחשב ו/או לשכפל אותו לרכיב אלטרה אחר? כרגע אין לי מולי את הpart number שלו אבל יהיה לי מחר אם זה משנה. תודה מראש לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. איך אני מחבר קתודות ומאוררים למארז??? אני די נוב

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  6. שלום לכולם התחלתי לשמוע רשרושים כאלה מהמאווררר של הכרטיס (ATI X550) אז שימנתי אותו והפסיקו הרשרושים עכשיו יש לו כזה רעש כאילו הוא הוא מתאמץ הרבה מידי פירקתי את המאוורר של הכרטיס ניקיתי אותו ביסודות אפילו שמתי משחה תרמית ולא עזר אולי כדי שאני ישמן אותו עוד קצת או שאני יקנה מאוורר נורמאלי לכרטיס תודה

• 7 תגובות
    • 927 צפיות
  7. Started by pyro_man,

הרכבתי את המעגל האלקטרוני לפי הצורך עשתי הכל לפי ההוראות יצא טוב עד שנוצרה לי בעיה עם החיבור של המדפסת לי יש מדפסת שאני צריך ומה לעשות היא עם חיבור רגיל למדפסת ולא USB אז ככה שאני צריך את המדפסת כמעט תמיד אבל מצד שני אני צריך לחבר את המסך למחשב למישו יש רעיון הצעה עזרה הכל יתקבל בברכה..

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. החלטתי לעשות סליבינג, אבל לא כמו שרואים בכל חור עם הערכה (המעולה יש לציין) של VANTEC או מצורים בדומה, אלא עם צינורות פלסטיק דקים ושקופים, ככה שיהיה עדיין את המראה הטכנולוגי של החוטים אבל בלי הבלגן שזה יוצר. הבעיה היא שצינורות פשוטים לא כל כך גמישים. זה לא קריט ואפשר להתגבר אבל אולי יש למישהו רעיון שיהיה יותר נוח? אני גם רוצה שהצינורות יהיו רגישים לUV למחצה, כלומר שיהיו שקופים אבל יזהרו קצת.. חשבתי לעשות את זה עם טושים UV, אבל זה הורס את השקיפות כנראה. למישהו יש רעיון בשבילי?

• 19 תגובות
    • 3.2k צפיות
  9. OK שלום לכם זו הודעה ראשונה שלי בפורום מודינג אז ככה אחרי שקניתי את הטוניק טוואר וגיליתי שהוא לא מתאים לתושבת AM2 אלא רק עם קליפס שלא נמצא בארץ אלה בגרמניה החלטנו [אני ואבא שלי] לעשות משהו פיראטי. ם הטוניק מקבלים פלטתH האמורה להתאים בגודל לחורים של K8 שבכלל לא קיימים בלוח שלי הנה כדי שתבינו על מה אני מדבר: הנה: והנה: בקיצור החלטנו לעשות H משל עצמינו הנה כמה תמונות: חלק קדמי: חלק אחורי: מהצד: בעיקרון נשאר לנו רק דבר 1, לקדוח חור מדוייק ומזערי באמצע של ה H - הוא יחזיק את הטוניק שלא יזיז - לא שמאלה ולא ימינה [יש פין שיכנס לחור הזה על הסינק] מה דעתכם? מה להוסיף \ לתקן ? ד"א הוא מתאים בידיוק בידוק לחורים שקיימים אצלי על הלוח אתם יכולים לראות את ז…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by g2a2l2,

שלום יש לי פלאפונים nokia 3510i, nokia 3310 ועוד כמה פלאפונים ישנים וגם מכשיר game gear רציתי לדעת עם יש מה לעשות עם אחד מהם תודה לכול מי שעוזר

• 3 תגובות
    • 815 צפיות
  11. Started by gigabot,

שלום, אני רוצה לבנות פאן באס עם המתחים של הספק.. 5V ו 12V... עד כאן הכל יפה.. אני רוצה לעשות את זה עם מפסקי ON/OFF/ON בנוסף לזה 2 לדים UB על כל מפסק ירוק ל5V ואדום ל 12V איך אני עושה את זה?? שברתי תראש ואני כל הזמן נתקע במשהו חדש.. אשמח לשרטוט מפורט.. תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום. מישהו יודע מה המחיר של החשמל בישראל מנסה למצוא מחיר לקוט"ש (אני מניח שהמדד יהיה בקילוואט לשעה), ולא מוצא באתר הרשמי. תודה מראש

13. מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? יש לי ASUS 780TI DC2OC הכי חשוב לי זה אזור ה VRM'S של הכרטיס... אז היכן יהיה הכי אידיאלי (מבלי לפרק את גוף הקירור)) הכדי לנטר את הטמפ שלהם? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by dima243,

רציתי לדעת עם יש לכם פרות על לוח האם asus p4r800-vm בבקשה תודה על היתעינות ותודה

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  15. איך אני יכול להשתמש במסך של מחשב נייד בצורה רגילה (AV , RGB..) ??? זה המסך שברשותי השייך למחשב CASIO FIVA 102 החיבור שבא מהמחשב אל מעגל המסך: (המעגל כולל בתוכו גם עכבר מגע) כתוב על המעגל: המעגל עצמו: החיבור של המטח לתאורה: (אבל נראה לי שעם זה אני אסתדר =] ) http://up31.siz.co.il/up1/hmgyjjkiwm0t.jpg *יש לי ידע באלקטרוניקה תודה, שחר.

• 3 תגובות
    • 933 צפיות
  16. אני רוצה לבנות משדר FM ואני רוצה לדעת עד איזה טווח אני יכול לשדר בלי אישור מיוחד ושזה יהיה חוקי... משהו יודע מה הטווח???

• 2 תגובות
    • 677 צפיות
  17. Started by Electric Boom,

יש לי מטען usb (wall charger כזה) שעד עכשיו עבד עם המון מכשירים. עם ה-itouch 2nd gen שלי הוא לא עובד משום מה אם אני זוכר נכון קראתי פעם שאפל סידרו שיהיה authorization כזה לטאצ', ככה שיש משום מה מתח בהעטנה גם על כבלי ה-dataץ אני לא מצליח למצוא מוד מסודר בנושא(אחד עם תמונות, כי בהלחמות ושטויות אני די נכה..) ולא בא לי לקנות מטען חדש לצורך העניין מדובר במטען שנותן 5V וזרם 1000MA

• 0 תגובות
    • 752 צפיות
  18. איפה אני יכול למצוא אתר שמכוון אותי בהלחמות? מישהו עשה את זה כבר זה בעייתי?! בכללי אני יכול להביא ציפ' בזול אבל אני צריך להרכיב אותו לבד... אז כמו שאמרתי אני צריך איזה אתר שמראה לי איך אני מרכיב ומלחים את הציפ.. אלעד.

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  19. Started by SHAKED286,

שלום לכולם ושבת שלום אני רוצה לעשות חלון ולשים שם פרספקס אם חריטה חשבתי לקנות פרספרס שחור (יד מאיפה לקנות זאת לא הבעיה) אבל אני חיפשתי שחור חצי שקוף והמוכר אמר לי שיש להם רק פרספקס שחור לגמרי אז הששאלה שלי היא כזאת : אם אני קונה פרספקס שחור לגמרי ואני חוקט עליו משהו ומאיר את זה אם לדים אז יראו את מה שחרטטתי ? תודה ושוב שבת שלום שקד

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. צהריים טובים אנשים ראיתי כאן מספר מדריכים לחבר שלט של סוני למחשב עכשיו יש לי שאלה האם אני יכול לחבר עוד מקלדת של מחשב באיזה דרך שהיא תיהיה כמו שלט, הכוונה רק למשחקים ודברים כאלה? ישמח לעזרה אין לי בעיה לגזור/לחתוך/ את הכבלים של המקלדת .

21. שלום , כל יום צצות שאלות כגון: "פירקתי מסך מהמד לחץ דם של סבא שלי, האם אני יכול לחבר אותו למחשב?" והתשובה היא כן, בתנאי ואתה יודע לבנות ולתכנת בקר שיכול לגרום לתוכנה שבמחשב לתקשר עם המסך. במידה שאין לך את הידע לא ניתן לחבר שום מסך למחשב ללא בקר מתאים. בלינק הבא יש רשימת תוכנות והבקרים הנתמכים: http://www.ocinside.de/go_e.html?http://www.ocinside.de/html/lcd_display/lcd_software_download.html אם מצאתם מסך עם בקר נתמך ניתן לחבר אותו למחשב. לרוב השם של הבקר מופיע על הרכיב הכי גדול שעל המעגל של המסך, אם אין מעגל בכלל והמסך "ערום" אז שוב חוזרים להתחלה ודרוש בקר. המסך ההכי נפוץ הוא המסך עם הבקר HD44780 ומדריך לחיבור שלו מופיע באתר: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide…

• 2 תגובות
    • 7.8k צפיות
  22. שלום אני חדש מאוד במודינג חשבתי לעשות פרויקט מודינג למחשב אולי אפשר הצעות למוד מה החומרים איך להשיג והכי חשוב שלא יהיה משהן מסובך כי אתם יודעים נער ממוצא בלי כל הכלים כמו המקדחות וכל אלה. מה אני יכול לעשות בלי הם ועוד משהו איך אני יצור כפתור הדלק/כבה וריסט למחשב ואיך אני יחבר אותם ללוח אם?

• 23 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. 1.מישהו יודע מהי הפקודה לעצירת מנוע סרוו? 2.נכון שמשתמשים בפונקציה SERVO.H ... אז מישהו יודע למה צריך את הפונקציה SERVO.CPP ? והאם אפשר להשתמש בה לתוכנית שלי? 3.הרכבתי תוכנית שמורכבת מ SERVO SWEEP ומ BUTTON ... ברגע שאני לוחץ על הכפתור המנוע סרוו מתחיל לפעול. הבעיה היא זאת: אם אני מחכה יותר מ 6-7 שניות,המנוע סרוו מתחיל לעבוד בצורה מאוד איטית(וזה לא טוב לי שהוא עובד) אני מעלה את התוכנית שלי-ואני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי פתרון לבעיות שלי-תודה מראש #include <Servo.h> Servo servo2; int pos = 0; const int buttonPin = 12; int buttonState = 0; void setup() { pinMode(buttonPin, INPUT); servo2.attach(5); } void loop() { buttonState = digitalRead(butt…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by MR. G134,

היי, אני צריך לבנות מעגל עם לחצן שיפעיל ויכבה לד. אם אני אחבר סתם את את הלחצן ללד אז אני אצטרך להחזיק אותו על מנת שהלד יפעל, מה שאני רוצה לעשות זה שלחיצה קצרה על הלחצן תגדליק את הלד ועוד לחיצה תכבה אותו. איך ניתן לממש כזה מעגל? האם זה עם נועלים? או פליפלופים? ואיך הכל מתחבר? תודה!

• 8 תגובות
    • 828 צפיות
  25. Started by JoKeR16,

שלום לכולם, רציתי לדעת אם מישהו יכול לעזור לי לבנות מעגל חשמלי יעודי. בניתי קופסא עם רדיו דיסק של רכב הכוללת זוג רמקולים 350W גודל 7/10" . (יתחבר מידי פעם זוג נוסף של 50W לרמקול - כמעט ולא קורה) לכן רציתי להרכיב מעגל חשמלי יעודי שיעמו לפי הצרכים הבאים: 1. הטענת מצבר 12V עם 15A - לא מצבר עופרת, מצבר ג'ל. ( הטענה תתבצע ברגע שיתחבר לרשת החשמל 220V ע"י פלג קומקום ) 2. במקביל להטענה מתן הספק חשמל במקום המצבר. 3. מד טעינה ( לא על פי וולטים, ע"פ אמפר/שעה - כמו שיש במכשירים סלולריים ) החיווט ע"י לדים ( 5 במספר 20% כל לד ). 4. במצב שהמצבר טעון 100% המעגל ינתק ממנו את הטעינה, ויספק את החשמל במקומו. 5. מנורת לד חיווי הטענה(אדום) / סיום הטענה (ירוק) ללא שום תלות בסעיף 3. עצות יתקבלו …

• 12 תגובות
    • 4.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.