אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, מישהו אולי יודע אם ניתן לסגור מעגל בעזרת כבל USB, זתומרת לחבר 2 מחמשת החוטים שבחיבור ה-USB למעגל פתוח ואיכשהו בעזרת תוכנה לחבר ביניהם? קראתי איפשהו שצריך ממסר בשביל זה, אבל האם אפשר בלי ממסר? תודה לכל המשתף מידע בנושא.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי עשיתי טעות קטנה לפני שנה וחצי בערך וקניתי RADEON 8500 le (לא נורא לומדים מטעויות) במקום הרגיל,(כמובן שהייתי עושה טעות עוד יותר גדולה אם הייתי קונה nvidia...) והקטע כאן זה שהזיכרונות שלהם הם מאותו סוג ודגם רק שב - LE שלי הוא בא כ - default של 200 וברגיל הם 275 (בדרך כלל יש גם כאלה עם 250) כשעשיתי oc מסתבר... שאפשר רק עד 235. אם אני רוצה לשחרר אותו עד 275 כמו "הרגיל" אני צריך להעלות את voltage. קראתי באיזה אתר שאפשר לעשות את זה עם עפרון (סוג מסויים אני לא זוכר), פשוט מדגישים מסביב ל-2 נגדים ואז כתוצאה שהחוד של העפרון עשוי פחם שזה חומר שמעביר חשמל אנחנו מאפשרים ליותר אלקטרונים לעבור דרך הנגד הזה . עכשיו אני רוצה לעשות את זה אבל אני קצת חושש אני מעוניין בעוד פרטים ממישהו…
-
- 27 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
אני מחפש LCD עם תאורה כחולה שיתאים ל 3.5" במקום כונן הדיסקטים ויוכל להסתפק בספק חלש יחסית (250W) של מחשב SFF .. יש מצב לדבר כזה ? (אני רוצה שיהיה אפשר לראות נתונים על השירים שאני מנגן וכו' ...).
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לי יש את המארז הזה: http://www.pclabs.gen.tr/reviews/kasa/tt/sviking/image002.jpg חמוד ביותר אני רוצה לשים לו כל מיני אורות יפים קטודות וכו... (לא מאוררים) ולעשות אותו בכללי הרבה יותר יפה. כמו שאמרתי יש לי 200 שקל להוציא על זה עם חריגות. עם זה לא המקום אז בבקשה להעביר. תודה =]
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה שיהיה לי מן חלק שקוף (מזכוכית או ניילון ) במארז.. בעיקרון המארז שלי הוא סגור.. מתכנת אפורה איך בדיוק אני חותך ריבוע באמצע הדלת של המארז ? כמובן בלי לפגוע בפח ..
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז הסיפור הוא כזה יש לי לפ טופ Presario 900 compaq שלפני שנה קיבל מכת ברק , ולוח האם שלו נשרף( כך לפחות נאמר לי ע"י חברת HP).בכל אופן להחליף את הלוח אם בחברה יעלה לי משהו כמו 1500 שזה ממש לא בחשבון. אז ככה, אם יש לימשהו רעיון איך אפשר להחזיר אותו לחיים בצורה זולה יותר, יבורך.. במידה ואין רעיון לזה אולי למישהו יש רעיון מה לעשות איתו, המסך תקין ויש לי ידע באלקטרוניקה בסיסית. תודה רבה רבה
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן, אתמול החלפתי את הרמקולים בלפטופ שלי, Dell XPS M1330, לפי הסרטון הזה: .כבר פירקתי בעבר את הלפטופ ככה אז חשבתי שיהיה בסדר גם הפעם, אבל אחרי שסיימתי להרכיב אותו בחזרה, הוא לא נדלק. ניסיתי את כל הקומבינציות האפשריות, עם בטרייה ובלי בטרייה, עם כבל ובלי כבל, ניסיתי ללחוץ על כפתור ההפעלה 10 שניות ואז לנסות, אבל שום דבר לא עזר. שום נורה גם לא נדלקת בלפטופ שמראה שהוא מזהה שהוא מחובר לחשמל. בחיפוש ברשת ראיתי שהבעיה יכולה להיות בלוח-אם, אבל הבנתי שבמקרה כזה הנורה שבמטען נכבית ברגע שהוא מחובר למחשב (כמו בסרטון הזה: ), אבל זה לא המצב אצלי - הנורה במטען נשארת דלוקה גם כשהוא מחובר למחשב.אני די אובד עצות, אני אודה לכולכם על נסיון לעזרה.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מצאתי לפני כמה ימים לפטופ (מהאלה של פלאפון שחילקו למי שהצטרף לחבילה כלשהי) והוא לא עובד. באלי לפרק אותו אבל לא סתם ככה לשבור אז תהייתי מה אני יכול להוציא ממנו ולהרכיב מזה משהו אחר. רמקולים, לייזרים וכל דבר אחר, ככה ללמוד קצת אלקטרוניקה ולהתנסות.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם!! אני יודע, אני יודע... מודינג בשעה מתעקב כבר יותר מחודשיים... מצטער.. אבל הוא יפורסם בקרוב אני מקווה! אבל נושא אחד נשאר לא סגור מאז פרק 6 - שימוש בתוכנה UICE על מנת להפעיל את הצד התוכנתי של המקלט. נשלחו אלי המוןןן שאלות בפרטי, והמון המון המון שאלות ב-ICQ וכד' והחלטתי שיותר חשוב להוציא מדריך על התוכנה מאשר את הפרק החדש. ולעינינו... נתחיל מהורדת התוכנה באתר http://www.mediatexx.com/download/uicesetup.exe והתקנתה על גבי המחשב. נחבר את המקלט למחשב ונפעיל את התוכנה. נבחר בחלון הראשי את האפשרות "LIRC Basic Device" נעבור לטאב השני בתוכנה ונבחר את יציאת ה-COM שאליה מחובר המקלט. בדרך כלל זהו COM1. ונלחץ על INITIALIZE נלחץ לחצן ימני על הרשימה ונבחר בתפריט…
-
- 10 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
ואז אני נתקל במשהו כזה:
-
- 13 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אז אתמול גיששתי לי ביד2 בחיפוש אחרי wall-wart שיוצא AC של 12V ומעלה (לא שמצאתי משהו), ובטעות נתקלתי ממישהו שמוכר auto-transformer (הניסוח היה שונה מאוד ובעיברית קלוקלת, אבל אפשר היה להבין על מה מדובר). בכל מקרה, קפצתי ואספתי אותו היום. צעצוע בן 49 (יוצר בשנת 1965 בברה"מ, ועלה בזמנו סכום אסטרונומי של 15רובל שהיו שווים אז הרבה), ולשמחתי הוא אשכרה עובד. חיברתי מנורה כעומס וחיברתי DMM לבדוק מה הוא מוציא, ואכן אפשר לכוון אותו מ-0V עד כ-220V (קצת מתחת ברגע שמעמיסים אותו). מיותר לציין שבזמנו לא באמת ידעו כנראה מזה בטיחות, אומנם יוצא חוט עם 3 מוליכים מהמכשיר הזה, אך ההארקה לא מחוברת לכלום. גם המנורה בפאנל הקידמי לא נראית כמו משהו שהיה עובר תו-תקן מודרני אפילו ברוסיה (היא מחוברת …
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני יודע שאני לא במצב להעמיד תנאים אבל בכל זאת יש כמה תנאים...\: רצוי מארז כמה שיותר גדול [גודל סטנדרטי זה המינימום] מארז לפנטיום 4 חובה..\: ומאזור המרכז...\: אני מקווה שיש כאן מישהו נדיב..\: כי יש לי את כל החומרים יש לי הכל [כולל צביעה מקצועית אבל לא של גרפיקה אלא של צבעים קבועים אבל הולך להיות משהו דה בסט] אם מישהו יש לו מארז העונה לי על הדרישות אני אשמח ואם הוא מוכן להפטר ממנו על אחת כמה וכמה. היומן מודינג יפורסם במלואו בפורום יומני פרוייקטים כאשר בין השאר יהיו הסדרי תאורה, סליבינג לספק, החלפת כל המבנה החיצוני של הספק שינוי של כ-70% מהמארז עצמו, צביעה מיוחדת ועוד הרבה...קרדיט יינתן ומחיר סמלי במקרה הצורך גם יינתן [עד 50 שקל מכייון שאני לחוץ בתקציב לפרוייקט הזה ואת הרוב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
מי פו שמבין מבין באלקטרוניקה אולי יחול להסביר לי (שמבין רק קצת...) איך זה שכולם אומרים צריך לפרק חשמל סטטי וקבלים עם ליחצה על כפתור הדלקה שמחשב לא בחשמל ? מה אני לא מבין ? כפתור הדלה מחבר רגל ( לוגי )של ג'וק על הלוח אם לאדמה. זה הכל. איך זה מפרק קבלים בלוח אם ? ואיך זה מפרק קבלים בספק כח ? ומה זה ה"חשמל הסטטי" הזה ? מאיפו הוא בא ? ומה פתאום הוא סטטי ? חג שמח
-
- 51 תגובות
- 16.6k צפיות
-
-
רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מישהו יודע איך אני פותח את העכבר האופטי שלי למה ניסיתי איזה מאה פעם(פעם הבעה תיהיה עם פטיש )
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש, ובו צורב של LITE-ON (המארז היה שחור כולל הכל). אז כמובן שעדיף להשתמש בכונן דיסקים רגיל מאשר בצורב אם אני רק רוצה לקרוא דיסק, אז לקחתי מהמחשב הישן שיש בו LITE-ON לא חדש, בערך מלפני 3 שנים, שהוא בצבע לבן. עכשיו כמובן שזה לא שילוב כל כך יפה לבן על שחור במארז, אז אני רוצה לצבוע אותו. אני לא רוצה להחליף את הפאנל כי עד שאני ימצא משהו מתאים שיתלבש עליו... אז אני רוצה לצבוע. מה שברור לי שם אני צובע בלורד זה בסוף לא יהיה שחור, זה יהיה צבע סגול ככה, וזה רק יהרוס, אולי בצבע גואש? השאלה אם זה ייצא שחור-שחור כמו המארז, והאם זה לא ייראה עבה ומזוייף...? ספריי שזאת הדרך הכי טובה לפי מה שהבנתי, אני רוצה רק לצבוע את הכונן זה הכל. אז אתם יכולים להסביר לי מה כדאי? לא א…
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
לפני כיומיים מצאתי מגבר ישן (1980) של חברת AKAI ישלה מאחורה יציאות + - לרמקולים וכניסות כמו של טלויזיה (ימין ושמאל) זה אפשרי לקמבן את הכבל שיתאים בצד אחד למחשב (היציאה של האודיו) ובצד השני למגבר? (חיבור כזה של ימין ושמאל כמו לטלויזיה)
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.ebay.com/itm/10p-1W-8mm-140-StrawHat-White-LED-LIGHT-240Kmcd-300m-A-/120769164788?_trksid=p4340.m185&_trkparms=algo%3DSIC.NPJS%26its%3DI%26itu%3DUA%26otn%3D5%26pmod%3D140588603582%26ps%3D63%26clkid%3D2378407414152426696 אני לא מבין באיבי לכן רציתי לשאול אותכם על המוצר בקישור למעלה האם המחיר הוא ליחידה? יש משלוח לישראל? איך אני יכול לשלם למוכר? האם המוכר הוא אמין? האם הלד הוא באמת 300 מיליאמפר במקום 20? כמה מתח הלד דורש? ואיך אפשר לדעת שהוא באמת 240,000MCD? תודה לעונים.. אם יש לכם משהוא אחר שכדי לקנות (לדים אולטרה בריט בצבעים שונים) אשמח אם תביאו לי קישור
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לדים מפה: http://www.marktechopto.com/Products/ultra-bright-leds-search-results.cfm?dd_pack=5mm אבל אני לא יודע כמה הם עולים ואם זה מגיע בחבילות אם זה אמין ומאיזה מדינה אני בכלל מזמין אני רוצה מפה כי ראיתי לד ירוק 34,000 mcd זה הלד הכי חזק שראיתי שקיים היום (תקנו אותי אם אני טועה) מה אתם אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי למישהו יש מושג מאיפה אפשר לקנות תאים סולריים? לא בכמות מסחרית כמובן...אפילו קטנים לפרוייקטים בייתים? ומידע על כמה חשמל הם מפיקים..? תודה מראש...
-
- 11 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
אני מעוניין לראות טלוויזיה דרך המחשב.. אני צריך לקנות משו מסויים בשביל לעשות את זה? ואיך גם עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, רוצה לשים מצלמת הבטחה נסתרת במארז אלומיניום ולמקם על גבי ארון. לדעתי זה יקרר אותה טיפה יותר. אם תפרוץ אש האם מארז אלומיניום ימנע התפשטות שלה? מצלמה הבטחה: https://www.banggood.com/Xiaovv-1080P-WIFI-AP-USB-Mini-IP-Camera-140-Wide-Range-AI-Human-Body-Detection-V380-Pro-128G-SD-Card-Cloud-Storage-CCTV-for-Home-Secure-Surveillance-Camera-p-1784776.html
-
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לחלוק עמכם איזה פרויקט קטן באלקטרוניקה (האמת שזה כבר מזמן, אבל רציתי להזמין גם אתכם). מדובר במעגל שנבנה ע"י אחי ואת התכנות ובניית האתר אני עשיתי. המעגל מחובר ליציאת המדפסת במחשב ואליו מחוברות 2 מנורות שניתן להדליק ולכבות דרך אתר האינטרנט. ישנה מצלמת אינטרנט שמכוונת אל המנורות. העניין עובד כמעט כל הזמן, אז אם משעמם לכם אתם מוזמנים לבוא לשגע אותי. ;D http://erez.myftp.org
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=456905.0 כבר הוצאיתי את המסך מהמחשב, השתדלתי כמה שיותר להוציא את החיווט בשלמותו אבל אני לא יכול להתחייב לכך. בכל מקרה, אני גר באיזור השרון למי שמעוניין...[br]פורסם בתאריך: 12.04.2010 בשעה 16:14:55 תמונות:[attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-