אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
נשבר לי חלק הפלסטיק שמחזיק את הפינים (או איך שקוראים לזה...) (מסומן באדום בתמונה למטה, הפלסטיק הלבן...) יש דרך לתקן את זה בלי להחליף את כל הUSB? *התמונה היא סתם תמונה שמצאתי בגוגל בשביל להראות את הפלסטיק שנשבר לי [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום אני רוצה להעיף את כונן התקליטונים ואין לי תמכסה שלו ופתוח אני לא רוצה להשאיר אז מה אני יכול לשים איזה משהו פשוט שעולה זול (אנאערף איזה מפצל USB או קול או כל דבר אחר שיהיה נחמד) כמה שיותר זול תעזרו לי למצוא בבקשה
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
אז יש בפאן באס הזה אפשרות להחליף את הפאנל החיצוני מ 3 צבעים כסף לבן ושחור עכשיו הוצתי את הבגרים אבל אבל זה לא יוצא כפתורים חוסמים את זה
-
- 9 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני מניח שחיברתי משהו לא נכון כי המאורר לא עובד.... השאלה היא אם צריך לחבר משהו אחרת (כנראה שכן, כי ככה זה לא עובד....) והאם יש צורך לחבר גם את החוט הלבן? אני מניח שה"נגד" צריך להישאר בחיבור כי הוא גורם לסל"ד נמוך. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 749 צפיות
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1208056
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם יש בעיה מוזרה כי יש מאוור שמחובר ללוח אם ב3 פינים בצבע שחור אדום ולבן מחוברים והתכונה SpeedFan לא מראה לי אותו ולא נותן לי לשנות את הRPM אני לא מבין כלום תעזירו לי בבקשה בתודה לעוזרים מצטער על האיכות [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרגע מערכת מחשב שאני ישן לידה בלילה (ומעוניין להשאיר אותה פועלת מסיבותי האפלות), אני מצליח לישון, אבל היא עדיין די רועשת, על כרטיס המסך אני מצליח להשתלט בעזרת תוכנה, שמורידה את מהירות הסיבוב שלו למינימום ההכרחי, אבל המאוורר של המעבד מחרפן אותי, תהיתי אם באמצעות מודינג ניתן לשים בין מקור המתח למאוורר (לוח האם, למעשה) לבין המאוורר עצמו פוטנציומטר, ולהוציא אותו אל מחוץ למארז, ככה שכשאני ארצה להפעיל את המאורר על המקסימום (=ביום, כשלא איכפת לי מרעש), אני אוכל, וכשאני ארצה קצת שקט, אני אוריד את הפוטנציומטר למינימום האפשרי, ממילא המעבד ב-IDLE. השלב האחרון בפרויקט יהיה לשנות את הגדרות הביוס למאוורר מ-AUTO ל... טוב, לא זוכר איך זה נקרא, אבל זה אומר שהמאוורר מסתובב בפו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני בונה פאן באס ל 4 מאווררים 120 או 250 מ"מ ואני צריך לדעת איזה פוטנציומטר לבחור ראיתי כאן דרך לחשב את ה ohm שצריך שמחלקים את הוולט באמפר של המאוורר רק אני רוצה לוודא שזה זה. המאוורר 250 מוציא 0.9 אמפר ו12v וזה יוצא לי 13 אז אני צריך לקנות פוטנציומטר 13 ohm??? המאוורר 120 מוציא 0.12 ו12 וזה יוצא 100 זה אומר שזה 100 ohm? זה נראה לי הגיוני שמאוורר 120 צריך יותר התנגדות ממאוורר 250 עוד שאלה יש לי חיבור אוזניות 3.5 mm סטריאו מקדימה במארז ואני רוצה להוסיף לו פוטנציומטר של ווליום אמרו לי כאן שזה אולי 47k ohm אבל אני צריך להיות בטוח כי אני רוצה לקנות? עידו
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לדעת איך בדיוק אני מחבר חיישן שיציג את הנתונים שלו במסך lcd אני יודע שיש מדריך באתר אבל כתוב בו רק איך לשאוב נתונים מהחיישן שנמצא במעבד או בלוח אבל לא מתוך חיישן חיצוני. חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי. בתודה עידו
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, בתקופה האחרונה החלטתי שאני רוצה לעשות שיפוץ "קל" ללפטופ שלי, כאשר שני התכנונים הראשיים הם צביעת הלפטופ [על זה כבר דיברתי כאן, אבל עדיין לא יצא לפועל] והשני הוא תיקון הסוללה. נתחיל מהשני כי זה קצת יותר חשוב. אני מחפש מקום שמוכר סוללות ליתיום, לא סוללות של לפטופים, אלא ממש את התאי ליתיום [מצורפת תמונה] : בנוסף מצורף מדריך למי שמעוניין גם לשפר את הסוללה שלו במינימום עלות: http://www.summet.com/blog/2007/02/17/laptop-battery-refill/ אוקיי ועכשיו לחלק של המודינג שכולם אוהבים פה. כמו שציינתי בכמה פוסטים אחורה אני מתכנן לצבוע את הלפטופ שלי ונראה שהקיץ סוף סוף יהיה לי זמן לזה, מן הסתם אני לא מתכנן לצבוע ישירות על הפלסטיקה המקורית אלא לקנות אחת חלופית ולצבוע עליה, ולכ…
-
- 0 תגובות
- 858 צפיות
-
-
בקשר לשירשור הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=224286 האם יש מפסק כזה (DPDT toggle) רק עם 3 מצבים? זאת אומרת המפסק DPDT toggle הוא ON, ON ואני רוצה מפסק שיעשה בדיוק את אותה הפעולה רק עם אפשרות ל - ON, OFF, ON שזאת אומרת 3 מצבים יש כזה מפסק? אם כן מה השם שלו?
-
- 6 תגובות
- 855 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות ספר ללימוד VHDL שיתאים לנושאים המפורטים כאן http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/subjects/docs/11_9014.pdf מישהו מכיר ספר טוב? חיפשתי קצת בגוגל וראיתי את הספר הזה (מצ"ב) לא מצאתי תגובות על הספר,מישהו מכיר אותו? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 15.7k צפיות
-
-
שלום לכם, אני שוקל עם להוסיף למארז בעל החלון השקוף קתודות למען הארה ויופי שאלה מספר 1- המארז יכלול שני מאווררים בעלי לדים כחולים. אני שוקל להוסיף 2 מנורות קתודות, אילו צבעים אתם ממליצים לשלב \לשים? אני יודע שזה שאלה של טעם וריח, אבל על פי נסיונכם, ועל פי תוצאות שונות שראיתם, מה השילוב הכי יפה? והאם בכלל לשלב צבעים או צבע אחד? שאלה מספר 2- האם אפשר בבקשה תמונות בהן רואים מארז עם קתודה ירוקה+כחולה, וקתודה אדומה+כחולה ? שאלה מספר 3- הקתודה\קתודות שאני אקח הן: http://www.skypc.co.il/product.asp?cat2cat1id=18&Cat2ID=0&pid=TT-D0013 שמתי לב כי יש SOUND CONTROL ושזה יכול להאיר לפי שמע. ניתן לשנות את זה שיאיר תמיד, על פי צליל או מכובה על ידי "שלט" שמגיע עם הקתודה ומחובר אל…
-
- 2 תגובות
- 651 צפיות
-
-
יש לי רמקולים בלי מגבר למחשב שאני רוצה להפוך אותם לניידים אני ויש לי גם בטרייה של 12.0 V איך אני עושה את זה
-
- 3 תגובות
- 740 צפיות
-
-
שלום לכולם ! לאחר חיפושי בפורום מצאתי מעגל של לדים שנדלקים אחד אחרי השני (למטה) כפי שהבנתי הלדים נדלקים מהאמצע ואל הצדדים אחד אחרי השני, עכשיו חשבתי למה לא לעשות את זה יפה יותר שהמחשב נדלק זה יעבוד לכמה שניות ואז יכבה למישהוא יש רעיון איך לעשות את זה? בתודה אילון [attachment deleted by admin]
-
- 40 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
נתחיל מההתחלה ..... יש לי שני מאווררים 24 V שמקבלים מת מהחשמל בבית (חיבור לשנאי פשוט מאוד ..... ) הבעיה מתחילה בגלל הרעש ... הם דולקים 24 שעות מאותה הסיבה שהם מחוברים ישירות לחשמל בבית ולא לספק הכח של המחשב. אני מעוניין לחבר אליהם שני מפסקים שיהיו בפאנל הקדמי ( זה לא משנה כעקרון ) השאלה שלי היא איך אני מחבר מפסק דו מצבי ? אם אפשר גם בציור וגם במילים .. מה לחבר למה ? לדוגמא יש לי את המפסק הזה של הדוד שמש .. נשמע לי נחמד .. תנו לי רעיונות ....
-
- 10 תגובות
- 870 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לבנות משדר IR (חיפשתי פה בפורום ומצאתי רק מקלטים)... חיפשתי בגוגל ומצאתי מעגל לבניית משדר IR: שאלה I: לפי השרטוט צריך רזיסטור של 22 הום... חיפשתי ולא מצאתי כזה (מצאתי את כל שאל הרזיסטורים חוץ ממנו)... אני יודע שאפשר לחבר כמה רזיסטורים בכדי להגיע ל22 הום, אבל אני לא יודע איזה רזיסטורים לחבר... אשמח לקבל הסבר. שאלה II: באתר כתוב שאני יכול להשתש בכל טרנזיסטור NPN. השאלה שלי האם באמת אפשר להשתמש בכל טרנזיסטור NPN (נשמע קצת מופרך), מצוינת דוגמא לטרנזיסטור: BC548 (מישהו מכיר?), חיפשתי ומצאתי בבית טרנזיסטור: BC546 יש הבדל בינהם? שאלהIII: לפני השרטוט אפשר לראות שהמעגל הוא גם משדר וגם קולט (לפי הIR RECEIVER)... ואני רוצה שהוא יהיה רק משדר... השאלה …
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
אוקיי, אז פירקתי את הספק, ניתקתי את המאוורר, עכשיו אני מחפש את הכבל של הדיסקט ואני לא מוצא כלום שדומה לתמונה. הכל עם 4 חורים ומרווחים גדולים חוץ מאחד שקצת דומה אבל הוא רחב פי 2 ויש בו 4 כבלים. והוא גם לבן מישהו יכול לעזור? נ.ב זה מחשב ישן מאוד (קניתי אתו לפני 6 שנים) עריכה: גם מצאתי כבל שחור-אדום-כלום-לבן, אני אוכל להשתמש בזה? הוא באותו הגודל כמו הראשון רק בלי סלוט שלישי וארוך יותר
-
- 2 תגובות
- 597 צפיות
-
-
שלום... קיימים ברשותי 2 פלאפונים ישנים ולא פעילים, ותהיתי, האם אוכל לעשות מודינג לאחד מהם ולחבר אותו למחשב (דרך היציאה הפרללית אני מניח.. כמובן עם תונכה..) כמובן שקיים מדריך למודינג של מסכי LCD באתר אבל אני לא בטוח שהוא מתאים לאלה... בכל אופן, הדגם הראשון הואמסך של nokia 5160, שזה נראה לי אחד מהפלאפונים הראשונים בעולם... (וגם בזמנו שימש כאחלה נשק, בגלל כובדו הענק... נקרא גם "הבלוק"...) המסך הוא משך של 9 ?פינים? (לא בטוח איך לקרוא לזה...) ותמונותיו מצורפות למטה... השני הינו מכשיר מחודש ושמו sk 1400 מרשת פלאפון.. למסך שלו שם יש 18 ?פינים? מאוד קטנים (יתכן כי טעיתי בספירה... מצורפת תמונה ) ,ועל המסך שלו שמתי לב שכתוב : China VTOP--LCD 25 MAR 2004 אם זה עו…
-
- 25 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום אני חדש ומקווה שאני לא טועה בפורום אני די "מתחיל" בקטע של המודינג, 1-האם ה"לדים"מכבידים על המחשב\ספק הכח? 2-האם קשה לחברם ועד כמה מורכב\מסוכן החיבור? 3-האם יש הגבלה במקומות חיבור לספק [מהלדים]ואיך? 4-וזה נכון שיש קתודות שלא מחממות? מקווה שיעזרו לי נ.ב-ממש אתר תותח אבל סליחה אם טעיתי בפורום
-
- 7 תגובות
- 796 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות פנל עם כפתור הדלקה וכפתור של ריסטרט למחשב! והשאלה שלי היא איזה סוג לחצן אני צריך לכל אחד מהם? N.open או N.close?? ואיפה כדאי למקם אותו? חשבתי בכניסה לחדר ככה שאני מדליק את האור אני יוכל גם להדליק את המחשב מה אתם אומרים?! תודה לעוזרים!
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לאחר הפרויקט הראשון שלי שנהרס בגלל חוסר נסיון וכלים אני יוצא לפרויקט השני שלי! אז מה בתוכנית: קודם כל הנה תמונות של המארז: פרונט: [אל תתיחסו לסלוט הקדמי הפנוי, פשוט הכונן DVD בדיוק מתייבש מהצביעה [= ] טופ: צד שמאל: צד ימין: אוקיי הנה דברים שבינתיים בתוכנית: 1.בצד הימיני של המארז לחתוך חלון פרספקס גדול וסגירתו בעזרת ברגים ככל הנראה. 2.לחתוך בטופ עיגול ולשים שם מאוורר לדים. 3.בצד ימין במקום הפנוי למאוורר לחתוך את החורים לגמרי ולשים מאורר לדים + מכסה UV יפה. 4.יש לי קטודה כחולה שהזמנתי מארצות הברית + פאנל המאפשר לשנות מצבים או לכבות ולהדליק, אני מתכוון לשים את הפאנל במקום של הכונן דיסקטים. 5. בפרוייקט הקודם שלי בניתי מ-4 לדים UB רכיב שמתחבר כמו מא…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רציתי לדעת אם אני יכול להשתמש בזה כמו בונדו על מתכת ופלסטיק?
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-
-
שלום יש לי במחשב ויסטה ואני לא מצליח להפעיל את הLCD אולי מישהו יודע איך? המסך כבר עבד הרבה זמן על XP והוא תקין לחלוטין שזה רק הויסטה שעושה המון בעיות נראה לי בסוף אני יחזור לXP
-
- 2 תגובות
- 610 צפיות
-