אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש למשפחה שלי חברת אוטובוסים ואם שמתם לב באוטובוסים הבין עירוניים והפרטיים יש מין מנורות שברגע שהאוטובוס עוצר ופותח דלתות המנורות מהבהבות מצד לצד...למי שלא הבין - פעם צד ימין נדלק ופעם צד שמאל נדלק. אני צריך שמישהו יעשה לי סרטוט של המעגל הזה. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש יציאות מתאימות בלוח אם והכנה במארז אבל אני לא יודע מה לקנות. אני צריך פנל קטן עם 2 USB וחיבור לאוזניות ומיקרופון. אני יודע שזה מגיע ברוב המארזים מובנה אבל לא נתנו לי את זה. בקיצור, מה לחפש? איך זה נקרא?
-
- 2 תגובות
- 655 צפיות
-
-
1. מה אפשר לעשות עם חיישנים של עכבר? 2. אם תוכלו לתת לי את הקישור באתר של אריהב לגבי מקלט האינפרה אדום? 3. אם אני רוצה לד פנס האם אני חייב את ה8מילימטר? 4. הצעה של רב מודד שלא יעלה יותר ממאה שקל אבל טוב ואמין תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
מטר על מטר בעובי של 3 מ"מ לא נשמע לי הגיוני...
-
- 4 תגובות
- 6.9k צפיות
-
-
שלום,אני רוצה לחבר מספר מסוים של לדים אחד לשני מבלי שישרפו ושכל הזמן שהמחשב דולק הם ידלקו. מאיפה הכי מומלץ לשאוב חשמל להם? ואיזה נגד אני צריך להוסיף כדי שלא ישרפו? אודה לכם אם תצרפו תרשימים עידו
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני יבנה את המסגרות של המארז מפרספקס 3 ס"מ X אורך\רוחב\עובי המארז X ס"מ 1 ועל זה אני מכסה הכל בפח. יחזיק? לא יחזיק? זה דיי קריטי כי בזמן הקרוב לא תיהיה לי גישה לרתח מתכות בשביל הבסיס.
-
- 2 תגובות
- 640 צפיות
-
-
אהלן חברים... יש ברשותי SE T630 מושבת אך המסך תקין לחלוטין.... האם יש אפשרות להנציל אותו למוד של מסך מידע על המארז? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי איפשהו שניתן לחבר מספר חלקים על מנת לקבל מחשב חזק יותר מישהו יודע אולי על מה אני מדבר? מישהו ניסה? למידהו יש מדריך? תודה רבה רבה רבה
-
- 5 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי אחד כזה מיותר ,עכשיו חשבתי להתאים אותו למערכת שאני הולך לקנות ,לוח אם בעל סוקט 775 ,מעבד E2160 . אין בלוחות הללו את התושבת שיש בלוחות ה 478,אז חשבתי להוריד תושבת כזו מהלוח הישן ולהתאימה ללוח החדש !!! מה אתם אומרים ? זה אפשרי בכלל להתאימה ?
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי את המארז של HEC אשר מומלץ במפרטים המומלצים כאן. המארז הגיע עם מאוורר 12 ס"מ אחד מחובר לאחורה. אני קניתי עוד אחד בנפרד של ZALMAN ללא שום חיישן כדי לחבר אותו לחלק הקדמי, אבל זה לא העניין כאן. 1. מהמאוורר האחורי יוצא חיישן טמפרטורה(די ארוך) ואני לא יודע לאן ואיך לשים אותו, יש לכם המלצות? 2. אני גם רוצה להבין כיצד הלוח שלי אמור בכלל להיעזר בחיישן הזה כדי להציג לי את הטמפרטורה וכדי לשלוט במאוורר? 3. מסקרנות(ואולי גם צריך לדעת כי אני מפרק את המחשב ושם למארז החדש)- איפה החיישן של המעבד?
-
- 22 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אני צריך 200-400-600-800 ואם אפשר גם 1500 ו2000 (GRIT) תודה רבה. אני גם מחפש מין מאורר כזה שהוא מעין צינור שעליו יש "סנפירים" והוא נח במין תיבה כזאת, דומה מאוד למין קיר אוויר כזה,כמו שיש בשווארמות אם אפשר לתת לינק לקניה בארץ,מאוד יעזור.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משהוא יודע איך קוראים? ואיפה אפשר להשיג את השמן מהסרטון יש לי הכל מוכן רל לשפוך את השמן ואני לא יודע מאיפה להשיג...... :-\ ניסיתי עם מים מזוקקים קיבלתי קצר :-[ בבקשה עזרו לי...
-
- 24 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
-
DC 15V, 2A זה מה שהוא צורך. מתח כמובן יגיע מהשקע. איפה אני מוצא אחד כזה? הבנתי יש כאלו אוניברסאליים. שווים משהו? תודה, בז'נגלו.
-
- 5 תגובות
- 791 צפיות
-
-
כחלק ממוד גדול יותר לפאלפון שלי אני מתכנן לשנות את הפורט של הכרטיס זיכרון, חיפשתי את הפינים של MMC ושל MINI/MICRO SD וזה נראה אפשרי. http://www.planetmobile.it/jumpjack/adattatore/pinout-eng.html מצאתי את כל הפינים פה,ל mini SD נראה שיש 3 פינים של מידע לעומת 1 של MMC. יש הצעות למישהו? דרך אגב אני יעלה פה אשכול של המוד המלא שלי בקרוב,זה משהו ייחודי והפלאפון שלי זה Nokia 6680 או שנגיד N95 : למי שהבין את הרמז למוד. סרטוט ראשוני וכמה שאלות מקרא: שחור-DAT3 כחול-CMD אדום-VDD ירוק-CLK אפור-VSS צהוב-DAT0 ולקטע של השאלות, בשניהם חיברתי את DAT0 ביחד,האם צריך לחבר את DAT1 או DAT2 במקום? לגבי ה VSS,לMMC יש 2 ,האם זה אפשרי לחבר בין שניהם כי זה במילא Ground? והאם א…
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות דרמל בארה"ב שמותאם למתח 110V ולהפעיל אותו בארץ עם שנאי 220-110. הבעייה היא שאין לי מושג מה ההספק המקסימלי של הדרמל. http://www.dremel.com/en-us/tools/tool-detail.htm?H=188091&G=66981&I=69673 Specifications Voltage120 AC, 50-60 Hz Tool Weight18.8 oz. Amperage2.0 Amps Cord Length (ft.)6' SpeedsVariable (5,000 - 35,000 rpm) מה תאכלס המתח שהוא צורך? :s05: יש לי שנאי 220-110 אבל בהספק של 26W. זה יספיק בכלל?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבעיה הזאת : יש לי מתחי(0-5) TTL שיוצאים מבקר. מתחים אלו צריכים להגיע אל צרכן כלשהו שמקבל מתחים בטווח 3.6 - 17 וולט .. באותו יחס.. כלומר 0V מהבקר יגרום ל3.6V לצרכן.. 5V יגרום ל17V לצרכן. כלומר אני צריך לבנות מנוף מתחים בין הבקר לצרכן. אני יודע שצריך להשתמש בשיטת PWM אבל אני לא יודע איך זה אמור להשתלב במעגל.
-
- 4 תגובות
- 837 צפיות
-
-
במדריך הזה http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ כתוב כך פינים 18-25 בחיבור הפרללי הארקה - חוט שחור בחיבור המולקס אלו סיביות נתונים לקריאה. עליהן להיות 0 ולכן אנו מאריקים אותן. אם ברשותכם מסך עם תאורה פנימית קיימים שני פינים נוספים 15 ו-16, פינים אלו הם הפינים של התאורה. יש לחבר את פין 15 למקור המתח (חוט אדום בחיבור המולקס), ואת פין 16 לפוטנציומטר של 10ohm ומשם להארקה (חוט שחור בחיבור המולקס). ושאלתי היא לי יש מסך LCD עם 18 פינים איך אני אמור לחבר אותו???? המסך שייך לאיזה תרגומון או מילון יש לי תמונות שלו 1 המסך http://www.siz.co.il/up/jzdlnlgywhwn.jpg 2 החיבורים http://www.siz.co.il/up/m1i2mdzxmedm.jpg תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 852 צפיות
-
-
שלום בזמן הקרוב אני הולך להתחיל פרויקט מודינג חדש, מהות הפרויקט הוא בנית מארז מאפס לאמא שלי. המחשב הוא די ישן (פנטיום 3) עם HD חדש של 80G ואיזה צורב או משהו, כל מה שצריך במחשב זה רק ישומי אופיס ואינטרנט, והוא ממלא את הדרישות. המחשב הולך להיות קופסת מתכת שחורה מבריקה ופשוטה 1. המארז יהיה בצורת מלבן, הוא יהיה עשוי ממתכת כלשהיא (עוד לא הוחלט עובי, אם יש לכם עצות אני אשמח לשמוע) 2. הוא יצבע בצבע שחור מבריק ואני רוצה להוסיף כמה שכבות לקה להברקה מירבית 3. אני אוסיף לו גם קטודה ירוקה/כחולה 4. הCDROM יהיה נסתר בתוך המארז 5. יהיה מאוורר 80MM מקדימת ו120 למעלה, הסירקולציה לא מושלמת משום שהכרטיס מסך חוסם את רוב האוויר המגיע מה80 אבל מצד שני גם הוא צריך (המאוורר שלו מת) תמונ…
-
- 18 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
שלום לכולם!! רציתי לבנות תצוגה של 7 seg שיופיע מילה ואז היא תשתנה למילה אחרת ואז לאחרת ואז מההתחלה סתם דוגמה למשל "I LOVE YOU" בהתחלה יופיע I אחרי 2 שניות LOVE ואז YOU ואז מההתחלה עם פוטנציומטר שישלוט במהירות. רציתי לדעת אם אפשר איזו סכמה לזה או משהוא לא אכפת לי אם זה יהיה עםרכיב שדורש צריבה רק תביאו לי מדריך לבנית צורב ועדיף שיעבוד על מתח usb תודה מראש אילון.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם ברשותי מיני בר עים שלושה ברזים וצג דיגטלי החימום לא עובד לי ובצג הוא כותב EROR מיתחת ללחצן הפעלת החימום יש לציין שגם הנורות שמראות שזה מחמם לא פועלות? מה הבעיה מישהו יודע? תודה
-
- 1 תגובה
- 886 צפיות
-
-
שלום. היכן ניתן למצוא מסכי LCD גרפיים בחיבור USB או SERIAL למכירה בארץ? ובאיזה מחירים? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות בלוק קירור מים...זה שמתיישב על המעבד במערכת קירור המים... עכשיו יש לי את הכלים אני פשוט לא יודע איזה עובי צריכות להיות הדפנות של הבלוק... תודה לעונים...זה חשוב.
-
- 42 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
(בתקווה שזה הפורום הנכון...) 1) קיימים בקרי מאווררים שיושבים בביי 3.5 חיצוני ולא 5.25? 2) יש אפשרות לחבר יותר ממאוורר אחד לערוץ בקרה נתון, בהנחה שהערוץ יכול לספק את האמפים הדרושים? 3) האם יש בארץ כלובים של 3X5.25" שניתן לחבר אליהם מאוורר אך מגיעים בלעדיו? לחילופין, מישהו מכיר שיטה אחרת לחבר מאוורר על 3 ביים פנויים?
-
- 3 תגובות
- 831 צפיות
-
-
טוב אנשים אני לא ירחיב במילים. קצת על מהלך התחרות ונעבור לתמונות. הגעתי למקום עוד ב 9 בבוקר. אחרי שנכנסתי פגשתי דיי מהר את אבי (Aviko), שהיה מנהל התחרות והשופט הראשי. קיבלתי הסבר קצת על מהלך התחרות והלכתי להסתובב קצת. בסביבות 10:30 הגיע אלי (Arkadur) עם הפרוייקט SGI שלו ואח קטן (דור הבא של מודרים). לאט לאט האנשים התחילו להגיע. סה"כ היו 7 פרוייקטים עד כמה שזכור לי, למרות שאני אישית ציפיתי להרבה יותר. מהפורום שלנו היו Wh1t3' Big_Guy7 את שאר המתחרים לא הכרתי. (סליחה אם שחכתי מישהו, אם כן, תגיבו פה) השופטים הגיעו רק בסביבות שעה 5, מה שהיה קצת מבאס כי רוב הזמן היינו תקועים ליד המחשבים מחשש לשלמותם (הרבה מאוד ילדים קטנים ומציקים שהשאירו הרבה מאוד טביעות אצבעות על המארזים שלי …
-
- 33 תגובות
- 3.2k צפיות
-