עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך כמה מארזים לפרוייקטים שנמצאים בתהליך, וזהו החלק הגדול ביותר שחסר לי. למגבר שבניתי עד היום השתמשתי במארזים של Hammond, אבל הם לא זולים ולא לגמרי מתאימים לי לפרוייקט הזה. אני צריך מארזים ממתכת (לא בהכרח אלומיניום, אבל בהחלט עדיף) שיהיו בסיסיים ללא כל צורך בעיצוב מיוחד, מארז תעשייתי יתאים לחלוטין. אני צריך אך ורק שהמארזים יהיו בעלי פאנלים בעובי של 2מ"מ או יותר, כי מתחת לזה אין שום יכולת או משמעות להברזה של החורים ולא אוכל להבריג את הרכיבים אל הקייס. למישהו יש רעיונות? עדיפות לארץ כמובן בכדי לחסוך עלויות שילוח. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. לא הבנתי איך אני מגיע למאוורר הקדמי ומנקה את הפילטר מאבק. אם אפשר לקבל צעדים ברורים זה יהיה מעולה. לפי ההרגשה שלי ולפי מה שקראתי באינטרנט המאוורר הקדמי שווה לת*ת. אני רוצה להחליף אותו במאורר מהיר ואפקטיבי יותר ועם זאת לא רועש יותר מ30DB. למישהו יש המלצה למאוורר כזה? הוא צריך להיות בעל אותם מימדים ואותו עומק כמובן. עוד דבר, הדלת הקדמית מפריע לכניסת האוויר אז מה הקטע פה? צריך להשאיר את הדלת פתוחה כל הזמן בימי הקיץ? דבר נוסף, המארז די גרוע בסינון אבק והצטבר לי טונות של אבק בכל החלקים במחשב, לפי דעתי זה נובע מהדלת הצידית שיש בה גריל ענקי לכניסת אוויר אבל ללא פילטר. מה אתם ממליצים לעשות? די מאוכזב מהמאז. תודה.

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  3. אני מעוניין להוסיף עוד מאווררים בכדי ליצור סירקולציית אוויר גדולה יותר וטובה יותר בשביל זה אני כנראה יצטרך לחתוך 'ריבועים' מהמארז בכדי להוסיף מאווררים האם הדבר הזה כדאי? מישהו ניסה את זה פעם? בכל מקרה, מדובר במארז הזה http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=11-294-003-04.jpg&Image=11-294-003-15.jpg%2c11-294-003-03.jpg%2c11-294-003-04.jpg%2c11-294-003-05.jpg%2c11-294-003-06.jpg%2c11-294-003-07.jpg%2c11-294-003-08.jpg%2c11-294-003-09.jpg%2c11-294-003-10.jpg%2c11-294-003-11.jpg%2c11-294-003-12.jpg%2c11-294-003-13.jpg%2c11-294-003-14.jpg%2c11-294-003-16.jpg%2c11-294-003-02.jpg&S7ImageFlag=0&WaterMark=1&Item=N82E16811294003&Depa=1&Desc…

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  4. Started by TribalGhost,

אהלן לאחרונה הרמקולים שלי ( microlab solo 7c - מוגבר פנימית ) החלו להשמיע זמזום עמום (יש סרטון מכווץ בrar), גם כשלא משמיעים כלום ואף ששום דבר לא מחובר. מהסקרנות פתחתי את הרמקול שמכיל את המגבר וגיליתי שאחד הקבלים נשרף (ראה תמונה). החלפתי את הקבל השרוף בקבל מאותו הסוג (תמונה - אחרי החלפה). לא עזר. בגלל אופי הבעיה, אני חושב שאולי אחת או יותר מהדיודות נפגמו. האם למישהו יש נסיון בדברים כאלה? האם יש דרך לדעת איזו מהדיודות עלי להחליף? יש למישהו רעיון אחר שיכול לגרום לבעיה כזו? חשבתי לתת את הרמקולים לתיקון, אבל איפה ששאלתי רק בדיקה תעלה בין 150-200 שקל, לא כל כך מתחשק לי להשקיע כזה סכום ברמקולים שעלו פחות מ700 שח... …

5. שלום לכם אני צריך עזרה בשילוב תאורת לדים בתוך מסגרת של תמונה. ברשותי מסגרת דיי עמוקה (כ2.5 ס"מ) שבתוכה אני מעונין להכניס לדים כדי שיאירו אותה בחושך. התמונה תלויה על הקיר ולכן לא בא בחשבון קניית פס לדים שמתחבר ל12V או לחשמל כי אני לא רוצה חוטים על הקיר.

• 18 תגובות
    • 6.4k צפיות
  6. Started by yotam.m,

שלום. אני לא כל כך יודע אם אפשרי ולכן אני שואל רציתי לדעת האם אני אוכל לחבר מאווורר 12V למפסק 3 מצבים שלרגל אחת יתחבר החוט הצהוב בספק ה12V. ולרגל השניה יתחבר 5V. ולחוט האמצעי אני אחבר אדמה. ראיתי שבכל המדריכים צריכים לחבר נגדים ולא כל כך הבנתי למה אם כבר בספק יש חוט אדום של 5V. אם זה אפשרי איך בערך אני יצטרך לחבר את החוטים למפסק ולמאוורר. ועוד משהו במדריכים כתוב שצריכים דיודה חד כיוונית. למה היא עוזרת והאם אפשר בלעדיה? תודה רבה לכל העוזרים.

• 5 תגובות
    • 757 צפיות
  7. שלום לכולם אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאול את השאלה הבאה אבל נראה לי שכן. השבוע הייתי במילואים, אימון שבוע מלחמה שכולו בשטח וכמובן שגם אין מקורות חשמל. הדבר היחיד שהיה ברשותי זה בטריות טעונות של קשר צבאי(מק 91, מק 624 מוגבר וכדומה) בנוסף שמתי לב שלחצי מהצוות שלי יש גלאקסי אס 2. רציתי לשאול אם מישהו פה מכיר מדריך(בעברית או אנגלית) או שיודע בעצמו איך ליצור מטען מהבטריות הנל למכשיר שברשותי? אני יודע שזה אפשרי וקיים.. תודה רבה ושבת שלום

• 29 תגובות
    • 15.5k צפיות
  8. היי.. לפני הרבה מאוד זמן שהייתי בתחילת ההתעסקות שלי עם מודינג חשבתי על רעיון יצירתי לעשות לדים בשביל כדור מראה לחדר בשביל היופי.. בכל זאת, מה כבר אפשר לעשות עם לדים ונגדים? ככה זה היה נראה אז: לאחרונה חשבתי לשדרג את הפרויקט הקטן והנחמד הזה. הרעיון: עלה לי לראש רעיון לקנות פלורסנט עגולה, לקחת את הכדור הדיסקו \ מראה ותלות אותו בדיוק במרכז המנורה. ולהוציא מהמנורה עצמה את הלדים בשביל הכדור. הנה הפלורסנט העגולה שאני מדבר עליה: כמו שאתם יכולים לראות בתמונה, הסטייל של הפלורסנט בנוי כך שכבר יש לי חור בדיוק במרכז (יש איזה כיף) ו 12 (הייתי קורא לזה סימני קריאה) פסים \ חריצים עם חור בסופו,מהחור אני מתכוון להוציא את הלדים החוצה. בחור המרכזי אני מתכוון להוציא מעין ו…

• 41 תגובות
    • 29.5k צפיות
  9. אז ככה זה מארז פשוט E-Star קיבלתי אותו עם המחשב פעם חתכתי לו ת'פח לחלון וצבעתי אותו , צבעתי גם את המסך מה אתם אומרים ? דברו חופשי אנשים בסך הכל זה רק דעה יש לציין שזה הפרוייקט הראשון שלי http://img132.imageshack.us/img132/3456/comp5he.jpg http://img132.imageshack.us/img132/2738/comp27jy.jpg http://img132.imageshack.us/img132/4818/comp39rc.jpg http://img77.imageshack.us/img77/5653/ccomp42fc.jpg

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by itayalter,

האם זה יעזור ? והאם לפתוח 120 או מספיק 80 ? ו... איך עושים את זה בדרך מקצועית ? עם כוס או דרמל ? מבקש עזרה והמלצות

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. הלכתי להום סנטר אמרו לי שבונדו לא נקשר טוב לפלסטיק הציעו לי חומר להדבקת שייש,אבל לא היה כתוב על הקופסה אם זה טוב גם לפלסטיק. הלכתי שוב לקנה ובנה,ואמרו לי שוב שבונדו לא נקשר טוב לפלסטיק,איזה חומר לקנות? וכמה צריך לעלות חבילת דיסקיות חיתוך מחוזקות לדרמל? והגלילים של הנייר זכוכית,וגם מברשת פלדה. איפה אני קונה את כל הדברים האילו? אני באמצע מודינג ונתקעתי בלי חומרים,יש לי פאנל קידמי שזקוק לתיקון דחוף,ואין לי מושג עם איזה חומר לתקן אותו. בהום סטנר בכפר סבא אין שום אביזרים לדרמל.

• 6 תגובות
    • 4.2k צפיות
  12. היי חבר'ה, איך אני גורם ל LED ה- IR שקיבלתי בערכה לשדר מידע דיגיטאלי מהארדואינו? אשמח לתיאור/סכמה חשמלית. הצלחתי לקלוט מידע מהחיישן אינפרא ע"י כך ששידרתי לו מהשלט של הטלויזיה. תודה ליאור

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Cha0stAlker,

שלום, אני כנראה הולך לקנות מארז CM HAF 932, וכפי שכנראה רובכם יודעים אין לו מסנני אבק. מישהו יכול בבקשה לעזור לי, ולתת איזה מדריך קטן איך מוסיפים לו כזה? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by Aviko,

אהלן חברי פורום אלקטרוניקה ומודינג וכן חברי פורום יומני פרוייקטים. בעקבות הרעיון שעלה לי, כתיבת מדריך מפורט על עבודה עם פרספקס, אשאל אתכם שאלה. פרספקס אפשר: -לחתוך -לכופף -לצבוע -להלבין -לחרוט עליו אשמח לדעת האם יש לכם עוד רעיונות מקוריים לגבי מה ניתן לעשות עם פרספקס? [glow=red,2,300]כל רעיון, שובר שגרה ככל שיהיה יתקבל בברכה.[/glow] תודה מראש לכם.

• 6 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. Started by War-Hammer,

אני רוצה להקיף את החלון במארז שלי בכבל EL שפועל לפי הקול. עכשיו מוכרים אותו במטר וחצי וההיקף של החלון שלי הוא כמעט 2 מטר, אז עכשיו, השאלה שלי אם אני אוכל לחבר לסטארטר שמקבלים עם הכבל שעובד לפי הקול עוד כבל EL (כמו בסטארטרים של קטודות)? או שיש שיטה אחרת? או שפשוט אני אקנה שני כבלים? הנה הסטארטר והכבל שאני מדבר עליהם: http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1657&cat=62&page=1

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. עריכה: שיהיה, כבר נקרא לזה מדריך, הוא די מסביר איך לעשות את זה =) אז ככה, אותי לא מעניין לשלוט על כל מאוורר בנפרד, מה שעניין אותי זה שאני יוכל לבחור בין שני מצבים: 12V (רועש) 7V (שקט). לא רציתי נגדים לא רציתי סיבוך, רציתי שיהיה זול, ושיפעל. אז עשיתי משהו פשוט, ציירתי ציור של איך זה נראה=) מה שעשיתי זה בניתי תקע שמתחבר למולקסים נקבה שיוצאים מהספק, ושם יש מפסק 3 מצבים שבורר בין לחבר את השלילי של המאורר ל 5 V ואז יש מתח של 7V, לחבר את השלילי של המאורר לשלילי של הספק, ואז יש מתח 12V, או מכובה, שאני לא יודע למה עשיתי את זה, סתם מסוכן שהמנקה תכבה בטעות =\ בכל מקרה ואז יש שקע רגיל כאילו שיצא מהספק שלשם אפשר לחבר מאווררים. היתרונות של המוד הזה לעומת המדריכים באתר: א) אין שימוש בנ…

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  17. קניתי מארז שחור אבל הסידי שלי והצורב לבנים (מהמארז הישן) איך אני צובע אותם?

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  18. אני זקוק לחנות שבה ניתן לקנות קתודה קרה שמרצדת לפי מוזיקה,באיזור השרון. כפר סבא,רעננה ,הוד השרון והסביבה הקרובה. תודה. עדיפות לחנות מחשבים,כי באוטודיפו מוכרים קטודות מחברות לא מוכרות.

• 3 תגובות
    • 922 צפיות
  19. Started by Spider76,

שלום, אני חדש בתחום ובעל רקע בתחום המיקרוקונטרולים. אני מעוניין ללמוד שפת פייטון משימוש מעשי בבורד ארדואינו (מסוג כלשהו) האם מישהו יוכל בבקשה לכוון אותי למידע כלשהו על החיבור בין השניים (נתקלתי רק בתכנות שפת C או C++)? בנוסף, אשמח לקבל לינק לחנות מומלצת (רצוי לחומרה מקורית ולא חיקוי) תודה מראש לעונים

• 6 תגובות
    • 5k צפיות
  20. Started by z999,

היי, אני רוצה לבנות מודינג למחשב (שעדיין לא קניתי, אז הכל עדיין בתיאוריה........) עם מארז ANTEC 900. עכשיו אני רוצה להוסיף לו תאורה שמורכבת מלדים+קטודות שאפשר לשלוט עליה בעזרת תוכנה מהמחשב, חשבתי על להוציא סיגנל דרך הפרללל פורט. מצאתי רק מדריך אחד שהסביר איך לחבר 8 לדים לפרלל אבל אני רוצה יותר משמונה לדים... אני רוצה מערכים של צבעים (כך שאני יכול לשנות את הצבע של התאורה) או להאיר חלקים של המחשב... יש דרך לעשות את זה? חשבתי על RELAYים אבל אני לא יודע איך זה יעבוד... מה אתם אומרים? ואם מישהו יוכל גם לצייר לי סכימה (אני יודע שזה פשוט מאוד, אבל אני צריך להראות לאבא שלי...) זה יהיה נפלא.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום רב אין לי שום השכלה בעולם האלקטרוניקה אבל תמיד התענינתי והסתקרנתי מהתחום. בכל מקרה החלטתי שאני רוצה לבנות משדר רדיו AM פשוט, חרשתי על האינטרנט , ואכן יש הרבה סכמות למשדרים פשוטים אבל ההסברים על דרך פעולתם היא כללית במקרה הטוב, אז נכנסתי קצת לתאוריה, למדתי איך עובד מתנד רגיל ואיך לבנות אותו - Colpits Oscillator ואיך לבנות מגבר לאות קול שמגיע ממיקרופון SIMLPE TRANSISOR AMPLIFIER אבל אני לא מצליח להבין איך אני גורם במעגל לשני האותות להתרכב לצורה של אות AM : SignalOut = (A+Mcos(w_m*t))*sin(w_c*t) w_m היא תדירות גל הקול ( מוכפל ב 2 PI) w_c תדירות הגל הנושא כלומר מה שאני צריך זה דרך לישם את הנוסחא הרשומה בצורה הפשוטה ביותר (כלומר עם קבלים נגדים וטרנזיסטורים בלבד) בהיתן ש…

• 4 תגובות
    • 954 צפיות
  22. Started by טולה,

בגלריה יש תמונה של עקרב עם להבות http://www.hwzone.co.il/gallery/album142?page=3 הבנתי הכל חוץ מ דבר אחד: עם מה הוא צייר את העקרב בפלסטיק?

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by The-Fine,

מחפש מידע איך אפשר לחבר LCD דרך USB או דרך COM תודה רבה למי שועזר ;D

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by avi-shay,

יש לי hp דגם dv6565us אני כרגע בארה"ב קניתי אותו פה ורציתי לדעת מה אני יכול לשפר בו אני רוצה בעיקרון כרטיס מסך יותר חזק ובלוטוט . . . אם יש עוד כמה דברים שאני יכול לשפר בו אז אני אשמח אם תמליצו לי עליו כי פה זה ממש גרושים . . . תודה לעוזרים גם בחו"ל אתם פורם מס' 1 !!!

• 1 תגובה
    • 654 צפיות
  25. Started by Bug2000,

האם קיימת חיה כזאת בארץ ?? בדקתי בהום סנטר (אין להם בכלל פרספקס חחח) ובכל חנויות בניה למינהם בסביבה ואין לאף אחד פרספקס בצבע שחור. האם למישהו יש מושג איפה יש ? תודה.

• 45 תגובות
    • 6.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.