עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roy261283,

יש סיבה להפרש הזה במחיר? באי ביי עולה אולי 20 שח http://www.ebay.com/itm/UNO-R3-ATmega328P-USB-Development-Board-CH340G-for-Arduino-with-USB-Cable-/191491260883?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c95c4c1d3 באתר הרשמי עולה 100 שח בערך http://store.arduino.cc/index.php?main_page=product_info&cPath=11&products_id=195

• 4 תגובות
    • 2.6k צפיות
  2. Started by Respa,

היי, זאת הפעם הראשונה שאני מרכיב מחשב מאפס, נאלצתי לקנות חלקים למחשב מכמה חנויות שונות ולכן לא הייתה לי ברירה אלא להרכיב הכל באופן עצמאי. אני חייב להודות שלקח לי כמה שעות, לקחתי את הזמן ולמדתי תוך כדי תנועה אבל התוצאה הייתה שווה את זה. חוץ מזה, בזבזתי הרבה מאוד זמן על הסידור של הכבלים, אבל נהנתי מכל רגע כרטיס מסך אני אקנה בהמשך. שאלה קטנה ברשותכם, המאוורר על הקירור של המעבד יושב במקום המתאים? לא הבנתי את עניין הכיוונים של החצים על המאוורר. מפרט: i7 4790K Scythe Mugen 4 Asrock z87 Extreme4 Corsair Vengeance 8GB 1600mhz Samsung ssd 850 evo 120GB Seagate 2TB Barracuda Seasonic G-550 Cooler Master 690 III תמונות:

• 6 תגובות
    • 4.4k צפיות
  3. נמאס לי מחוטים מבולגנים במארז..אז הזמנתי ערכת סליבינג הצעות..? הערות? טענות? תשבוחות? הכל לכתוב פה ..

• 36 תגובות
    • 3.8k צפיות
  4. Started by tamos,

יש לי נגד 100 אום ואני רוצה לחבר אותו ללד עכשיו לאיזה צד לחבר את הנגד,ה+ לצד שמתחיל הסגול או הצד שמתחיל בזהב? אני מחבר את הנגד לברזל הארוך ולאיזה כיוון לשים את הנגד?

• 2 תגובות
    • 989 צפיות
  5. Started by nirnir93,

יש לי מארז לAT HALF TOWER ג'נרי לחלוטין שנקנה לפני כמה שנים מפח דק, מקום למאווררים רק עד 8mm, צד קדמי עגול מכוער ועוד הרבה דברים גרועים. אני מתכנן מוד כולל-כלומר חלון,הרחבת ופתיחת מקומות למאווררים, סידור חוטים וסליבינג, תאורה, אולי גם פאן באס, צד קדמי חדש לחלוטין מ0 ואם יתאפשר-גם הצרת המארז. עכשיו, הלוח אם שלי הוא ATX, יש לי דיסק קשיח אחד וכונן דיסקים אחד(וגם אלה בקושי), כרטיס גרפי דיי טוב יחסית לאז(לפני מספיק זמן. GEFORCE 4400), ספק גם ג'נרי ושום דבר אחר. אני רוצה לדעת אם זה אפשרי ואיך לקצר את המארז-כלומר לקחת חלק באמצע(נגיד 20 ס"מ) ופשוט לחתוך אותו החוצה ולחבר בין 2 הצדדים שנחתכו-וכך לקבל מארז קומפקטי ונייד יחסית תודה מראש לעוזרים=]

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. ענקית השבבים נעזרת באחד מהמודולים הקטנים ביותר שיצרה אי פעם על מנת לספק לנו לוח פיתוח פשוט ונגיש עבור עידן האינטרנט של הדברים לכתבה: http://hwzone.co.il/קטן-זול-ומפתיע-הכירו-את-הארדואינו-החדש/

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by Blinker,

טוב אז הוצאתי מסך LCD עם בקר מתוך DVD נייד מסך 7" רחב (ממש סקסי כזה) למישו יש מדריך או משו להפנות אותי לאיך מחברים את זה ובאיזו תצורה לדעתי הוא עובד בחיבור COMPOSITE לאחר כמה ניסוי הצלחתי לחבר אותו בעזרת כבל RCA בודד (הצהוב הזה) אבל התצוגה דילגה כמו מטורפת כלפי מטה לפי מה שהבנתי זאת בעיית סנכרון השאלה היא מה אני עושה עם זה ? על הבקר לא כתוב ללא דגם ולא כלום רק WTC-10 E148151 בעת החיפוש בגוגל העלה דברים לא קשורים תודה לכולם תמונות : ושוב תודה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by DanyL,

http://cgi.ebay.com/105-X-5mm-7-Colors-LED-Each-Color-15-Pcs-Free-Resistors_W0QQitemZ370048988141QQihZ024QQcategoryZ66954QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem תודה..

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by kma_32,

כן שלום...מישהו יכול להגיד לי איך אני חותך את המארז עם איזה מכשיר?....יש מכשיר מיוחד?...או להשתמש בדיסק?....רק תגידו במה להשתמש בבקשה..תודה לכולם..

• 7 תגובות
    • 664 צפיות
  10. אוקיי, מהרגע הראשון שהגיע המחשב, ידעתי שחייבים לעשות משהו עם הCOMPUCASE המכוער הזה. עכשיו, לאחר שנה, עלה לי רעיון מה לעשות עם המארז, מוד של קבוצת הכדורגל ברצלונה. מתכונן להיחתך חלון צד עם הסמל של ברצלונה, צביעת המארז בצבע תכלת כהה זוהר כזה, ולהעביר על הדלת 2 פסים בצבע בורדו. מתוכננת תאורת קטודות בצבע אדום וכחול, ומאווררים באותם צבעים. עכשיו אני רוצה רעיונות מה עוד אפשר לעשות עם המארז כדי להכניס בו יותר "ברצלונה". חשבתי לעשות משו עם הפאנל הקדמי, להעיף אותו ולבנות אחד מאלומיניום\פרספקס ולחבר אותו עם ברגים, השאלה שלי היא אם אפשר להעיף את כל הפאנל הקדמי, מי שיש לו קומפוקייס 6A19, סתכלו על הגג של המארז, זה נראה כאילו הפאנל הקדמי מופרד משאר המארז, אבל לא הצלחתי להוציא אות…

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. צבע שנעשה בתנור (בעת ייצור המארז) +שכבת ספראיי צבע נוספת על זה... תודות נדב

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. אחרי שקיבלתי את המארז החדש החלטתי שלא יתכן שבמארז עם פרונט שחור יהיה CD ROM לבן אז בתור התחלה צבעתי את הCD ROM ואת הDVD והפלופי בשחור מבריק אבל שחור חלק זה משעמם ואז עלה רעיון CD ROM עם לדים כחולים אבל לא סתם לדים אלא כאלו שפועלים בתור אורגן אורות במגוון צורות ומקצבים התוצאה לפניכם יצרתי קונקטור כך שכל עוד המגירה סגורה הלדים פועלים כשהיא נפתחת הם מפסיקים בעזרת לחצן ניתן לשנות את הקצב ואת הסדר שבו הלדים נדלקים למי ששואל את המעגל לא בניתי בעצמי ( זה המעגל שמגיע בתוך הקירור זיכרון של טרמלטק בתור קירור הוא חרא אבל הלדים עובדים יופי) הסידירום עובד אגב כמו פנתר עדיין למרות הכיסוח שהעברתי אותו וזה המארז מבחוץ קולר מאסטר פרטוריון 730 בקרוב נקרע גם לא את ה…

• 34 תגובות
    • 4.7k צפיות
  14. Started by KKK,

שלום אני רוצה לקנות ספר ללימוד VHDL שיתאים לנושאים המפורטים כאן http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/subjects/docs/11_9014.pdf מישהו מכיר ספר טוב? חיפשתי קצת בגוגל וראיתי את הספר הזה (מצ"ב) לא מצאתי תגובות על הספר,מישהו מכיר אותו? תודה. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 15.9k צפיות
  15. Started by orenc17,

אני עובד על המוד שלי ואני לא רוצה לעשות כבלים עגולים אז החלטתי לצבוע אותם כדי לעשות אותם יפים רציתי שהם יזהרו מהאור של הקטודה השאלה שלי היא האם יש צבע כלשהו שרגיש לקרינת UV שהקטודה מוציאה תודה לכל מי שייעזור

• 11 תגובות
    • 3k צפיות
  16. היי אני רוצה לקנות: כבלים עגולים IDE בצבעים (לא UV) . כל כבל 3.5$ Arctic Silver Adhesive דבק תרמי אפוקסי . - 10$ Vantec Sleeving kit. מחיר הקיט 13$ Thumb Screws חבילה של 10 . החבילה עולה 2$ האם כדאי להזמין מחו"ל או שאפשר לקנות פה זול יותר ? ואיפה . תודה

• 17 תגובות
    • 2.5k צפיות
  17. Started by J0n1,

היה לי פעם מעבד כזה ועשיתי ממנו מחזיק מפתחות, אבל היה קשה מאוד להפריד אותו מהמעגל, אז הוא לא יצא כ"כ טוב עכשיו יש לי עוד אחד, אבל אני רוצה להוציא אותו בדרך נורמלית שלא יפגע, איך מוציאים אותו? הוא מולחם למעגל גדול

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  18. יש לי קתודה כחולה עכשיו ... אני רוצה לצפות את החוטים של הספק וה ATA . הציפוי זוהר בUV אבל אני יצתרך לקנות קתודה נוספת בשביל זה האם ישאר האפקט של הקתודה הUV והאם זה יפה ??? למישהו יש גם קתודה רגילה וגם UV במחשב? ???

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Asaf.Y,

למי שמתכנן פרוייקט כמוני זה ייעזור מאוד.. http://galleri.sweclockers.com/galleri_lista.php

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by card,

שלום לפני כמה זמן הזמנתי כמה לוחות Pro Mini מאיביי, ואחרי כמה זמן הזמנתי גם את המתאם FTDI הבא, מהחנות של IteadStudio: http://imall.iteadstudio.com/im120525005.html ועכשיו, סוףסוף ניגשתי לנסות לחבר בינהם ולראות שהכל עובד טוב. בגדול זה אכן עובד טוב, רק יש בעיה קטנה: אם אני לוקח את המתאם FTDI הנ"ל, ומחבר אותו קודם למחשב בעזרת USB, (כשהרגלי יציאה שלו עדיין באוויר, ולא מחוברות ל-Pro Mini), ורק אחרי זה מחבר את רגלי היציאה שלו ל-Pro Mini, אז זה לא עושה Upload, וסביבת הפיתוח נותנת את השגיאה הבאה: "avrdude: ser_send(): write error: sorry no info avail" אם לעומת זאת אני מחבר את זה בסדר הבא: קודם מחבר את רגלי היציאה של המתאם FTDI אל ה-Pro Mini, ורק אחרי זה מחבר את המת…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. Started by aviram20,

יש לי ספק 400 W ממנו יוצאיםכול מני חוטים פין 20 מלוקסים ושאר חיבורים יש חוט שיוצא ממנו בצבע צהובשחור שבאמצע יש חיבור מלוקס ובסוף יש חיבור 3 פינים זה כמובן למאורר השאלה שלי היא כזאת אם אחבר שתי מאוררים לחיבור אחד של ה3 פינים כאילו משתי מאוררים אני יוציאי חיבור אחד זה בסדר? לא יעשה בעיות ? יעבדו כרגיל? לא יהיה עומס על הספק? תודה לעונים אבירם

• 4 תגובות
    • 928 צפיות
  22. Started by montigo,

שלום לכולם. היום אני שואל שאלה על מודינג מכיוון שונה וביזארי: לא מחשבים, אלא רכב. יש לי מחוגים לבנים בלוח השעונים, שאינם שקופים. אני מעוניין לצבוע את המחוגים בלוח השעונים שלי בצבע זרחני (אדום או כחול), כך שאוכל להאיר עליהם בתאורת UV בלתי נראית, והם יזהרו באדום או כחול בוהק. איזה מין תצורה כדאי לי לבצע שם? (פלואורסנט\לדים\נורות\צבע זרחני\טוש וכו') - הן מבחינה בריאותית, והן מבחינת עוצמת התאורה. אני לא מעוניין שתהיה תאורה כללית על לוח השעונים (גם מסנוור וגם לא יפה), אלא שה-UV יהיה בתדרים בלתי נראים לעין, ויראו רק את המחוג זוהר.

• 12 תגובות
    • 5.5k צפיות
  23. Started by elad the master,

יש לי עכשיו הרבה לדים (56..) ואני מחפש דברים לעשות איתם..עכשיו חשבתי על לשים כמה במולקסים..אחד לכל מולקס..אז יש לי לד אחד שיתחבר ל-5V איזה נגד אני צריך..? הלד הוא לא שקוף היותר חזק..הוא הצבעוני החלש יותר..צבע אדום אם זה משנה..

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  24. Started by pc student,

סוף סוף סיימתי לצבועה את המארז בצבע זהב לצערי אין תמונות :'( אבל יש פרטים:לשים גוף קירור של סלרון על כרטיס המסך קדודה ומאוורר לדים

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Gosha,

התחלתי לתכנן את המודינג הראשון שלי ואני רוצה ליצור למחשב שלי מראה אחר (זה הרי מה שעושים במודינג), הרעיון הוא שאני רוצה לשנות את צבעו מאפור לשחור אך אני לא רוצה צבע שחור רגיל, אני רוצה שחור [glow=red,2,300]בוהק[/glow]! קראתי כאן באתר מדריך לצביעת מארז ושם היה לינק למודינג שאיזה בחור חביב מסינגפור עשה למארז שלו - http://www.virtual-hideout.net/articles/project_tivoli/index.shtml אמנם הבנתי את דרך הפעולה הארוכה (אורך המודינג הוא יותר משבוע, אם חישבתי נכון) של התחלה בשכבת צבע יסוד ושיוף בנייר שיוף ואז שכבה ראשונה, שנייה ושלישית וכל פעם לשייף ולחכות 48 שעות (אני לא מדייק כי קראתי את המדריך שלו - 7 עמודים, בריפרוף). עכשיו, אחת הבעיות היא במוצרי הצביעה שהוא השתמש. אני מבין …

• 2 תגובות
    • 983 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.