עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by iakovl,

אני מתכנן פרויקט "קטן" שיצריך שימוש בפרספקס אבל אני יודע שיש עוד חומרים כאלה (שקופים) אך יותר חזקים פוליקארב משהוא הייתי רוצה לדעת מה המחירים של החומרים הללו ואת התכונות שלהם תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. מאיפה אני יכול לקנות את השרוולים האלה שראיתי אצל הרבה אנשים זה בא עים הרבה צבעים תודה לעוזרים אלי :xyxthumbs:

• 7 תגובות
    • 812 צפיות
  3. Started by generalA,

חברה איך ניתן לבצע חיתוך פשוט עגול או מרובע בחלקו העליון של המארז? באיזה כלים עלי להשתמש?

• 7 תגובות
    • 984 צפיות
  4. Started by oren13,

ראיתי אתר אחד שפירסמתם פה ואמרתם שהרבה מזמינים אז אני רוצה להזמין ואני לא יודע איך זאת אומרת אני צריך להגיד להם שישלחו לי את זה עד אלי או שהם שולחים את זה לארץ ואז אני מביא את זה מהמכס ובכלל תנו לי שלבים אחרי שהוספתי לעגלה שלי קניות כאילו כל מה שאני רוצה אז מה אני עושה

• 7 תגובות
    • 989 צפיות
  5. Started by deluxe,

יש מס' מושגים שמשתמשים בהם הרבה באלקטרוניקה והם מתח, זרם, הספק. את ההתנגדות, אני אעזוב בצד כרגע. בשל ההגדרות המופשטות שלהם, קשה לי להבדיל או להבין באמת מה כל אחד מהם. ונעבור לתכלס. מה מגיע אל כל אחד לשקע החשמל בבית? זרם? הספק? מתח? אני זוכר שפעם הסבירו לי שזרם זורם ומתח שורר בין 2 נקודות. אני לא מבין איך מכל המושגים האלו מכשירים יכולים לעבוד.... כמו כן, ואולי זה לא קשור, איך רב-שקע לא גורם לירידה בעוצמה של מה שהוא מעביר (מתח או זרם?) וניתן לחבר מפצל של 8 שקעים בלי להרגיש בהבדל, בניגוד לחיבור מפצל USB שנותן ביצועים נמוכים יותר מחיבור בודד? תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. חבר הביא לי מערכת לשליה בארבע מאווררים אך יש בה בעיה אחת הכבלים שאליהם אמורים להתחבר המאווררים קרועים ואני לא רוצה לקרוע את הכבלים של המאווררים שלי ופשוט לחבר את הברזלים של הכבלים ביחד תמונה למטה חשבתי לקנות מחבר ופינים ואז פשוט להלחים את הכבלים לפינים ולשים במחבר אבל ראיתי שלמאווררים כיום יש חיבור של שלוש פינים והמערכת שליטה אמורה להתחבר עם חיבור של שני פינים אז יש לי שתי שאלות בנושא 1.יש חיבור של שתי פינים או שפשוט לקנות חיבור שלוש פינים ולשים רק שתי פינים מתוך השלוש? 2.כשאני מחבר את המאווררים למערכת שליטה איזה פין של המאוורר צריך לא להיות מחובר למערכת שליטה? תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Asaf.Y,

סה"כ החלפתי את המאוורר למעבד המארז : המאוורר שהחלפתי : שני מאווררים : מאוורר מסכן של אינטל...מקרר את הספק לא היה לי איפה לשים אותו... חחחחחחחחח סרטון קטן שמראה את המארז... http://members.lycos.co.uk/asafy01/my%20computer/new_cpu_fan.WMV [glow=black,2,300]תגובות בבקשה!!! ;D [/glow]

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אחרי שבדקתי כל דרך תוכנתית אפשרית, לא מצאתי דרך להגביר את הווליום שמוקלט מהמיקרופון שלי. ניסיתי עם כמה מיקרופונים (חלק טובים יותר, וחלק פחות), אבל כולם משום מה מוקלטים בווליום נמוך מאוד. אז חשבתי אולי אפשרי לבנות איזה מגבר קטן לחבר אותו לפני הכניסה של המיקרופון למחשב, ואולי זה בתקווה יגביר את הווליום. אבל כאן אני צריך את העזרה שלכם, אין לי מושג איפה להתחיל, זה בכלל יעזור? ומה עדיף לקנות מגבר מוכן, או לבנות אחד משלי? (כמובן לתקציב יש הבדל כאן, והתקציב שלי שואף ל-0 כמה שפחות לבזבז יותר טוב)

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  9. Started by shikasha,

שלום, הזמנתי מאיביי מלחם 220V ובטעות הביאו לי של 110V. מה ההשלכות של חיבור מלחם כזה לחשמל? יש מה לעשות עם זה בלי שימוש בשנאי? תודה.

10. Started by itaysp,

שלום, קיבלתי היום זוג של משדר ומקלט שהזמנתי מאיביי.. ישר חיברתי אחד לARDUINO NANO שיש לי ול TX שלו והגדרתי לו שכל שניה ישדר סטרינג של 11111111111.. מהצד השני חיברתי למחשב עם USB UART את המקלט וניסיתי לקלוט את השדר שאני שולח עם HYPER TERMIAN. הבעיה שאני מקבל הרבה זבל ביחד עם הסטרינג שלי השאלה היא אם זה שידורים של איזה משדר מהסביבה שלי, או שהגדרתי משהו לא נכון? את המהירות של הסיריאל ב ARDUIDNO הגדרתי על 4800 וגם את המהירות של ה המתאם UART על 4800.

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by CyAn1de,

אז ככה, אני מעוניין לשפצר את המארז המדיה שיש לי בסלון שקצת סובל מחום - בעיקר בגלל מחסור בפתחי איוורור, ובעתיד עוד מודים נוספים . הגעתי למסקנה שאין מנוס מלקנות דרמל, השאלות: כמה מומלץ להשקיע? אני חשבתי לשים כ300-400 שקל גג. איפה לקנות והכי חשוב איזה מותגים אתם ממליצים? תודה מראש לכל חובבי המודינג

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by roei_b,

לצורך בניית המחשב החדש שלי () אני רוצה לדעת איך לבנות "גלגל ווליאום" זאת אומרת כמו שיש למגבר, הפוטנציומטר ששולט על הווליאום - אז כזה בתוך המארז.. עריכה: באותה הזדמנות אשאל גם אם מפצל P2 מוריד את עוצמת השמע (כלומר מחלק את העוצמה של ווליאום ל2?)? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  13. טוב, הלימודים הורידו מהלך (צריך להשלים רק קורס אחד מהשביתה) ועדיין לא התכלתי בעבודה. זה הזמן לעשות כמה מודים. המוד הראשון שסיימתי הוא מוד קליל לכרטיס מסך שלי שבא עם קירור פסיבי ונוטה להתחמם תחת המהרה. נתחיל עם החלקים: בקבוק "מי עדן" (אני חושב), מאוורר 80 מ"מ, וכרטיס מסך 7600GT של gigabyte עם קירור פסיבי Silent Pipe II. דבר הבא, לבדוק שהבקבוק לא פג תוקף בשל, יופי! שלב הבא, נחתוך את הבקבוק ונבדוק התאמה אתה הבקבוק חתכתי קודם בחתך רוחב שיוצא עגול, אבל במעיכה שהבקבוק מקבל ע"מ שיתאים זה לא נוח, לכן מעכתי בעדינות את הלמעלה של הבקבוק ע"מ שתצא צורה "דו-מימדית". מה שמתקבל מחתך רגיל בצורה הזאת זה צורה U, כשחותכים את הבקבוק "ישר" ופותחים אותו חזרה מהמעיכה מתקבל U הפו…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by HingedEmu2,

היי, קניתי כרטיס מסך gts450 לא משהו מיוחד, אבל העיצוב שלו מגניב ודווקא העיצוב פונה כלפי מטה.... איך אפשר לשנות את זה? בתודה, עידן.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. בקרוב יתפנה לי לוח matx (עם מעבד והכל.. ) וחשבתי להפוך אותו לCarPC והשאלה שרלוונטית לפורום הזה: אם אני יקנה מסך ג'נרי כזה שכתוב שהוא מתאים לEEEPC הישן, ואת הקיט של מסך מגע לאותו EEEPC, האם יהיה אפשרי לחבר את זה למחשב רגיל? המסך הזה למשל: http://cgi.ebay.com/ASUS-Eee-PC-701SD-LAPTOP-LCD-SCREEN-7-WVGA-GLOSSY_W0QQitemZ310134944178QQihZ021QQcategoryZ31569QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem עם זה: http://cgi.ebay.com/7-inch-Touch-Panel-Screen-Kit-Set-for-ASUS-Eee-PC-EeePC_W0QQitemZ120412404327QQihZ002QQcategoryZ31569QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem אני מתאר לעצמי שאפשר לחתוך תקע של כבל VGA ממסך ישן ולחבר במקום התקע המיוחד של המחשבים הניידים- זה נכון או שנחוצה עוד א…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by omfir,

צריך תמונה של מפצל מולקס, והסבר איך לחבר מעגל של 4 לדים ונגד, בטור למולקס זכר תודה לכל מי שעוזר!

• 7 תגובות
    • 714 צפיות
  17. Started by idofr,

אנשים תראו מזה יש להם פשוט הכול אולי במחירים לא הכי טובים אבל ממש ממש הכול פשוט תענוג http://www.xoxide.com עריכה : מעניין אם הם שולחים גם לארץ ???

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by card,

שלום תראו את המוצר הזה: DC Constant Output Power Module (Auto Boost/Buck) http://www.electrodragon.com/product/dc-constant-output-power-module-auto-boostbuck/ זה גם Step Up וגם Step Down? אם כן, זו פעם ראשונה שאני נתקל בזה. האם זה טוב ששניהם ביחד? או שיש עדיפות למודולים שהם רק אחד מהם?

19. זה רעיון טוב לכל מי שלא רוצה לפרק את כל המחשב אם הוא רוצה לקדוח במארז. דבר ראשון אפשר לפרק חלקים מהמארז כמו גג, דפנות וכו'... ומי שלא יכול לפרק (או לא רוצה) אז שישתמש ברעיון הבא: בזמן הקדיחה לוקחים שואב אבק ומצמידים אותו למקום שרוצים לקדוח בו. כשכבר עוד מעט עוברים צד, מכניסים את השואב לצד השני וכל מה אמור להכנס למארז (הגראד או הנסורת) נכנס לשואב! נו, איך הרעיון???

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by urich,

יש לי מארז חדש של קופיוקייס ובדלת של המארז יש חור של מאוור גשפתחתי ראיתי שיש גם קוסנס אוויר מפקסטיק אבל מה הקונס אוויר בכלל לא מעל המעבדככה שאין טעם בחור איך אני יכין קונס אוויר זויתי שיגיע מחור אל מעל המעבד. עריכה: זה כונס אוויר ולא קונס אוויר. הוא לא נותן קנס אלא מכניס אוויר

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by iakovl,

יש לי ספק HEC 300W ששוכב אצלי בצד (אם מישהו מעוניין) אני שוקל לעשות לו מודינג נרחב (לתרגל קצת) ולמכור אותו הרעיונות שאני מקווה לישם: צביעה - כחול או שחור סליבינג - שחור או כחול UV החלפה של כל המולקים למינהם מודליזציה (אפשרות להסרה של הכבלים המיותרים) חלון + תאורה החלפה של מאווררי ה80 מ"מ יש עוד רעיון למישהו?

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  22. Started by Lirux,

יש פה את המסך ITM-2004 והתקשרתי אליהם ואין להם מושג איזה בקר יש לו... אז אולי למישהו יש מושג? http://www.arihav.com/products/sales/index.asp?category=lcd

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. אני פרקתי מסך LCD של מצלמת וידיאו סוני. ושאלתי האם אני יכול לחבר את המסך הזה למחשב? הנה כמה תמונות שלו: http://photos.walla.co.il/mor593 כנסו שם לLCD

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yuval1101,

איך אפשר לחבר את הפריט הבא לגג המחשב ולהוסיף לגג חור מתאים לפריט? ( בהנחה שצריך לחבר את הפריט הזה לגג המחשב ואיכשהו ליצור בגג חור ומאוורר- ותקנו אותי אם אני טועה ) אני מעדיף ומקווה שלא צריך לעשות חור בגג המארז ע"י מסור או משהו כזה. הפריט: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=946_1185

• 7 תגובות
    • 749 צפיות
  25. Started by Rami0786,

שלום לכולם... אז ככה... מזמן אני אומר שאני רוצה להתחיל לבנות דברים עם ארדוינו... ועכשיו צץ לי רעיון שאני יכול לבנות ושיהיה שימושי עבורי... הבעיה שאין לי מושג איזה חלקים אני צריך... הבעיה : יש לי מחשב נייח (למשחקים בעיקר), מחשב נייד (ללימודים בעיקר), ועוד מחשב נייד מהעבודה... יותר מדי מקלדות\עכברים... הפתרון: שלוש יציאות USB לשלושת המחשבים, בקר שליטה באמצע יצאית USB אחת שיתחבר אליהא עכבר ומקלדת אלחוטיים הייתי רוצה שיהיה צג קטן שיגיד לי ברגע נתון זה המקלדת והעבר לאן משדרים, ולהצליח לשלוט על הארדויני מרוחק וגם שיהיה לחצנים פיזים (זה יכול להיות טץ') לא יודע עד כמה באמת ניתן להתפרע עם זה D: אני מתכנת... ככה שאין לי בעיה עם תכנות ופיתוח …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.