אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חבר'נ קראתי את האשכול הנעוץ של מסכי LCD אבל הבנתי שבפלאפונים זה שונה יש לי את המכשיר הזה ויש לו שמונה חיבורים אם משהוא מכיר את שם המכשיר או יש למשהוא קישור למדריך איך לחבר את זה למחשב אשמח מאוד עוד שאלה קטנה יש לי מכשיר גיים בוי עם מסך לא צבעוני וכשפתחתי אותו יש רצועה של חוטים ובתחילתם יש ריבוע שחור קטן שכתוב עליו 7460 אם אני זוכר נכון זה הבקר שלו או שהבקר זה משהוא יותר גדול בתמונה מוקף באדום
-
- 4 תגובות
- 935 צפיות
-
-
שלום יש לי פאק סוללות שאני לא יודע איזה מטען להתאים לו ... :-\ הסוללות הם ניקל קדמיום 6 וולט 2500 מיליאמפר איזה שנאי אני צריך בשביל להטעין אותם תודה לכולם ;D
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
כמה אמור לעלות פרספקס חצי מטר על חצי מטר או גודל אחר אני רוצה ליקנות או שיש משהוא אחר דומה לזה אני מישתמש בזה כדי לעשות חלון במחשב וגם אים יש את זה בהום סנטר
-
- 0 תגובות
- 565 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין שני מאווררי Papst 200mm במארז, הבעיה היא שהם מושכים 72Watts, ועובדים על 24VDC. גם הייתי רוצה אפשרות לווסת את מהירות הפעולה שלהם. איך עושים את זה? תודה על העזרה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
R&D שלום הצטברו אצלי מס' מסכי LCD קטנים בגודל 5 אינצ' של PSONE והדבר המתבקש לעשות מאחד מהם זה מקרן . העיקרון מאוד פשוט:מקור אור חזק(כמה שיותר כך אפשר לא להחשיך את החדר שצופים במקרן.) המקור ממוקד לפנים שם הוא עובר דרך עדשת פרסנל ואז דרך ה LCD כאשר הLCD עבר חישוף שהשאיר את פנל המטריצה השקופה בלבד ואז בד"כ שוב דרך פרסנל שם קרני האור מתחילים להתכנס עד שהם מגיעים לעדשת ה - TRIPLET שם הם יוצאים בצורה הולכת וגודלת עד שהם פוגשים במסך או בקיר עליו משתקפת התמונה של המקרן בגדול. התמונה הבאה נוצרה על בסיס שרטוט ומידע מהאתר - LUMENLAB.COM שם גם ניתן למצוא את כל החומר שרק אפשר לבקש על הנושא+פורום מקיף גדול ומקצועי מאוד. 1. Point light source 2. Tempered glass isolation pl…
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אז כמו שהבנתם מהכותרת אני מחפש רמקולים אטומים למים. או דרך להפוך רמקולים רגילים לאטומים. זה לא אמור להיכנס ממש מתחת למים אלה יותר בריכה או מקלחת. טיפות מים\ לצוף על המים משהו כזה. נייד לא גדול במיוחד. נראה לי גאוני לשמוע מוזיקה במקלחת. לא?
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום. יש לי צורך לשלוט במכשיר מסויים דרך מחשב . אז 2 שאלות: 1.האם קיים קיט כלשהו שבא עם חיבור USB למחשב וכולל איזשהו ממשק תוכנה שאפשר לחבר אליו מעגלים ולשלוט עליהם דרך המחשב? 2.אותה שאלה בדיוק רק במקום USB שזה יהיה בעזרת IR?
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
שלום. מכיוון שלא מצאתי את הלד אינפרא אדום מסוג osram SFH485P בארץ, אז אני עכשיו רוצה להמזין אותו מחנות מכוונת בחול. אני רוצה שתמליצו לי על חנות מחול טובה, זולה ובעיקר אמינה שיש לה את הלד אינפרא אדום osram SFH485P והיא עושה משלוחים לארץ. תודה
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
טוב אז ככה בשביתה בניתי מארז מ-0 הושקעו עליו בערך כ500 שעות עבודה שלי ועוד כ-300 של אבא שלי המארז עדיין לא גמור זקוק לעוד גימורים רבים ויש לי רעיונות נוספים לשיפורו בחופשת הפסח היה לי קצת זמן לעבודה נוספת עליו המארז בנוי מתעלת PVC מלבנית שעברה הסבה למארז והפנלים עשויים מפרספקס. רוב החלקים למארז בלבד (לא כולל חומרה) נתרמו ע"י אבא חברים ומשפחה או פורקו בעבר על ידי ונהספו במשך השנים. קצת רקע: אני בן 17 וחצי מראשון לציון ביסודי הייתי ילד מחונן (מכון רון למי שמכיר) חולה מחשבים מאז ומתמיד. מפרק כל דבר שהצלחתי לשים עליו את ידי אי פעם מצעצועים למכשירי אלקטרוניקה ועד מכוניות, אני ג'נקר לא קטן וככה גם אבא שלי ובגלל זה אפשר למצוא אצלנו כמעט הכל (חוץ ממה שאמא שלי הצליחה לזרוק ל…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הזמנתי לפני קצת יותר משובעיים מספר קונקטורים מאתר שמצאתי בחו"ל לקראת פרוייקט שאני מתכנן. עשיתי הזמנת ניסיון כדי לראות את האמינות והשרות של האתר וגם על הדרך לראות אם החלקים הם מה שאני צריך. קצת תמונות: קונקטורים של SATA להלחמה על PCB: RCA להלחמה: בית סוללה דקה, USB להלחמה וחיבור מולוקס זכר: כל הרכיבים עלו לי בסה"כ 3$ והמשלוח עוד 6$ שבועיים לאחר קבלת התשלום הם ביצעו את המשלוח. כתובת האתר: http://www.4uconnector.com
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו אולי יודע כיצד אפשר ליצור מתח של 12V עם 5 עד 15 אמפר ? ממתח של 220V. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי הסברים על תדרי אודיו ? איך זה עובד ? מזה ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
אני רוצה להזמין לדים נגדים וכל זה מחו"ל מאיזה אתר אני יכול להזמין?
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לבנות כפתור ווליום חיצוני (פאסיבי) לכרטיס הקול שלי הוא צריך להיות ממש פשוט (כניסת סטראו -> פוטנציומטר -> יציאת סטראו) והוא צריך להיות הכי הכי הכי הכי הכי איכותי שאפשר. 1. האם באמת כל מה שאני צריך זה כניסה ויצאה סטריאו ופוטנציומטר? 2. איפה אני יכול למצוא את הרכיבים האלו ברמה הכי גבוהה שיש? אשמח לעזרתכם, מני.
-
- 0 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ראיתי פה את המדריך באתר ואני לא מבין משהו למי אני פשוט לא יכול לחבר את ה+ וה- של המאורר למפסק רגיל וזהו? שם שמים לי נגדים בלאגנים זה אפשרי או שזה מזיק למאורר?
-
- 8 תגובות
- 861 צפיות
-
-
יש שני חבילות אני יודע גדולה וקטנה איפה הכי זול לקנות את החבילה הקטנה???
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
איזה רכיב אני מחבר בין מאוורר לבין פוטנציומטר על מנת שה פוטנציומטר לא יתחמם . כשחיברתי בניהם לנסיון עם שנאי של 6V 350MA גם כן הוא מתחמם, רק כשאני מוריד להכי פחות מהירות הוא מתחמם, אבל ההיפך הוא לא מתחמם.. בתודה .
-
- 1 תגובה
- 799 צפיות
-
-
בעקבות חוסר המקום על השולחן החלטתי לעשות מיני מדף ששני המסכים ישבו עליו ומתחתיו יכנסו המקלדת והעכבר. את המדף עצמו אני אכין מלוח פרספקס בעובי של 20mm אורך 700mm ורוחב של 260mm. הרגליים שלו יהיו גלילי אלומיניום וכמובן איך אפשר פרספקס ללא תאורה מקדימה אני מתכנן שיהיו בשולחן כניסות USB וכניסה לאוזניות + מיקרופון שיתחברו למחשב. הנה לבנתיים כמה תמונות של הפרספקס שנמצא ברשותי:
-
- 101 תגובות
- 13.9k צפיות
-
-
רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, אז למרות שאני יודע את התשובה, מעניין אותי לראות מה הרוב חושב\יודע! בהצלחה!
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב אנשים, הבטחתי לכם עוד פרוייקט והנה זה בא. קודם כל קצת רקע על הפרוייקט. הכל התחיל בהיכרות שלי עם SketchUp כשהחלטתי לעצב מארז שבסופו של דבר חשבתי שיהיה הפרוייקט הבא שלי. העיצוב הוכיח את עצמו כמוצלח למדי וגרף תגובות חיוביות בפורומים בחו"ל התכנון עצמו התבצע עוד בשלבי סיום של AquaLight. זמן מה לאחר מכן, ואחרי שסיימתי כבר את AquaLight חבר שלי הביא לי מארז FULL TOWER ישן שגרם לי לנטוש את העיצוב ולהתרכז בלחשוב על רעיונות יצירתיים להפוך אותו למשהו מיוחד. כאן מגיע קרדיט ל ביל mnpctech שהביא לי רעיון לעשות מוד עם נושא של פרארי. לאחר כמה נסיונות ועיצובים שונים שהעליתי הגעתי למסקנה שלפרוייקט כזה מגיע מארז בבנייה מאפס ובשלב הזה חזרתי לעיצוב המקורי עם כמה שינויים. החלטתי …
-
- 592 תגובות
- 86.2k צפיות
-
-
שלום ,קוראים לי יובל ובזמן האחרון נהנתי מכל הת'רדים שקראתי פה אז החלטתי לנסות פרויקט קטן בעצמי. לפני כן,יש לי כמה דברים שאני צריך את עצתכם לגבם: 1. אני חדש בהלחמה, הבדיל הוא בעצם מה שיוצר קשר חשמלי בין החומרים המולחמים נכון? כאשר אני רוצה להלחים אני מצמיד את החוטים ונוגע למספר שניות עד שיוצא עשן? זה יכול להנתק או שיש דרך לחזק את ההלחמה? 2. יש כזה דבר הלחמה של מתכת? נגיד אני רוצה לחבר חתיכת מתכת של חריץ PCI לכלוב של הHD,זה אפשרי?(כדי לתלות מעליו מאוורר) 3. מה הכוונה בכבל "עגול"? רק הצורה או שהכבל עצמו שונה בתכונותיו מכבל IDE/SATA רגיל? 4.מן הסתם כדי לעשות שינויים משמעותיים במארז יש לנתק רכיבים קודם. יש דברים שאני לא יודע תמיד להחזיר כמו הפאנל הקדמי(לאן בלוח אם לחבר א…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא הבנתי איך אני מגיע למאוורר הקדמי ומנקה את הפילטר מאבק. אם אפשר לקבל צעדים ברורים זה יהיה מעולה. לפי ההרגשה שלי ולפי מה שקראתי באינטרנט המאוורר הקדמי שווה לת*ת. אני רוצה להחליף אותו במאורר מהיר ואפקטיבי יותר ועם זאת לא רועש יותר מ30DB. למישהו יש המלצה למאוורר כזה? הוא צריך להיות בעל אותם מימדים ואותו עומק כמובן. עוד דבר, הדלת הקדמית מפריע לכניסת האוויר אז מה הקטע פה? צריך להשאיר את הדלת פתוחה כל הזמן בימי הקיץ? דבר נוסף, המארז די גרוע בסינון אבק והצטבר לי טונות של אבק בכל החלקים במחשב, לפי דעתי זה נובע מהדלת הצידית שיש בה גריל ענקי לכניסת אוויר אבל ללא פילטר. מה אתם ממליצים לעשות? די מאוכזב מהמאז. תודה.
-
- 5 תגובות
- 941 צפיות
-
-
ראשית אני נורא מצטער אם עברתי על חוקי הפורום בצורה כלשהי או על הפורמט של פתיחת נושא הרגע נרשמתי אז תסלחו לי... יככה זה מתחיל יש לי מצלמת אינטרנט בת 5 שנים כדורית כזאת פחות מכדור טניס מפרקים את הקופסא ונשארים עם כדור פינג פונג עכשיו ופתאום החלטתי להכין מצלמה נסתרת סתם בשביל הכיף... יש לכם מושג איך אני הולך עכשיו להעביר את המידע שיוצא מצד אחד שלה למחשב מרוחק 10 מטר... זה קלאסי לבלוטות ויש לי מלא מקלטים כאלה של בלוטות השאלה היא איך אני מחבר אותי ואומר לו לשלוח מה שאני רוצה... ואיך אני משלב חשמל שם... יש לי בסיס באלקטרוניקה מבית ספר... כל פיתרון מעשי אחר יתקבל ביותר משמחה... ואם זה לא קשור לנושאי היום יום של הפורום אשמח להפניה למקום אחר....למצלמה יציאת USB!! וווינדוס מזהה או…
-
- 5 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש מדריכים באנגלית אבל לא הבנתי אותם מישהו היתנסה בזה? ויכול להסביר בפשטות כיצד
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-