עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by max74,

אני מחפש את הרכיב הזה מה שאני מבקש ממכם זה שתעזרו לי לדעת לפי הצבעים מסביב את הערך שלו .. אצלי הצבעים שתי עיגולים בצבע ירוק <>ואחד בצבע אדום <>והרכיב בצבע נחושת מקס. http://www.2send.us/view-6979/ [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 950 צפיות
  2. Started by urich,

שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. שלום רב, דבר ראשון - מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו. קניתי את המחשב הזה לפני חודש, בהתחלה המארז היה עם מאוור עם אור כחול 6 לדים מסביב, עם גלגלת לידו להפעיל את האור בעוצמות. אחרי בערך 3-4 שבועות שזה היום, קניתי 3 קתודות + מאוור קריסטל + פד למחשב מקצועי. מספר הלדים במחשב - 46. מספר הלדים ליד המחשב - 7. המפרט של המחשב מצויין במידע של הווידאו. בבקשה תרשמו כאן חוות דעתכם =) היא חשובה לי מאוד. דרך אגב קרדיט לאח שלי שהוא הרכיב את כל הקתודות והמאוור. אני ערכתי את הסרטון עם אח שלי. http://www.youtube.com/watch?v=K5X_gv2xdxw להתראות ומקווה לקרוא תגובות טובות =) גל

• 19 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. שלום לכולכם, אז כמו שקראתם בכותרת האשכול, זהו המודינג הרציני הראשון שעשיתי למארז המחשבי ואני מקווה שתאהבו אותו ותתנו לי גם כמובןקצת עצות לשיפור המודינג. טוב, אז התכנון היה לעשות חלון במארז, לשים מסך LCD בדלת, לבנות מעגל לדים להארת המארז ולהציב 2 קטודות אולטרה סגולות, בעתיד הקרוב אני מתכוון להוסיף מאווררים רגישים לאולטרה סגול הכוללים גם לדים, לבנות מעל של אורגן אורות ולהוסיף מספר לדים למעגל הנוכחי. (בנוסף לזאת אני הולך לקנות גם לוח אם חדש+מעבד חדש+זכרונות RAM חדשים+ספק כוח חדש וכנראה שגם כ.מסך, בקיצור מחשב חדש...). אז נעבור לתמונות.... *לחצו על התמונה להגדלתה ו\או להורדתה. במהלך העבודה-חיתוך החלון: במהלך ה…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by ElemenTal,

המארז שלי לבן, כשאני משייף אני אמור לשייף קצת שרק הוא יהיה חלק כזה, או לשייף עד שמגיעים למתכת עצמה שזה כסוף מבריק כזה ? (כמו שעושים LAPING למעבד למשל וזה משתקף קצת) אז שיפתי והבחלקם מסוימים הגעתי למצב הזה... אז איך נכון לעשות ? ואם אני אשאיר את זה ככה, שזה חצי חצי כזה, לא תיהיה בעיה בצביע מבחינת התחברות הצבע למארז ?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by DanyL,

http://cgi.ebay.com/105-X-5mm-7-Colors-LED-Each-Color-15-Pcs-Free-Resistors_W0QQitemZ370048988141QQihZ024QQcategoryZ66954QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem תודה..

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. האם המעגל הזה זה שכל הלדים דולקים לפי המוזיקה או שהם דולקים לפי הסדר הלינק http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by ElemenTal,

הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by GOVNER_T.S.Y,

שלום, אני בשלבי תכנון של פרויקט עתידי. בשלב זה אני מעוניין לדעת אם זה משנה מאיפה התושבת של הלוח-אם? כלומר אם היא ממארז חדשני. האם זה משנה גודל הפלטה? אני שואל זאת מכיוון שאגרתי כמה מארזי פנטיום 3 ואני כן רוצה לחסוך בהוצאות. השאלה היא האם אני צריך לקנות מארז חדש בשביל לוחות-רלוונטים של היום או האם אני יכול להתשמש בפלטה של מארז של הפנטיום 3 וזה יספיק ? את המארז עצמו אני מתכוון לבנות מסביב לשלדה של הלוח אם ככה שלא משנה לי הגודל של המארז שבו אני אשתמש כי בן כה וכה אני מתכוון להשתמש רק בפלטה שעליו אמור לנוח הלוח אם . תודה לכל העונים גוב

• 4 תגובות
    • 758 צפיות
  10. רציתי לדעת אם יש למשהו מהפורום כאן סכמה של מקלט ומשדר IR שיכול לעשות 4 פעולות???? תודה רבה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 799 צפיות
  11. Started by eladh777,

יש לי שאלה ממש קטנה כמה מילי אמפר בערך יש לסוללת 9 וולט, כזאת http://www.focusonprice.com/images/JD014.jpg והאם היא תוכל לתת את כל הכח ל 3 לדים שכל לד צורך 100 מילי אמפר ו3 וולט?

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  12. שלום לכולם לא יכולתי לסבול את העניין שבP5N-D שלי, ה9600GT הראשון ב39 מעלות במנוחה והשני ב49 מעלות במנוחה! הכרטיס הראשון דחף את האוויר החם לגבו של הכרטיס השני ובכך הוסיף לו 10 מעלות! היום החלטתי שזהו, לאחר קריסתו בCRYSIS שיניתי את מיקום המאוורר שהיה ממילא דחוס על הTUNIQ והיה רק ליופי. לאחר נסיונות וטעיות החלטתי שהכי טוב יהיה להשים אותו כך שהוא יכניס אוויר על כרטיסי המסך. כמובן שהיה לזה גם חסרונות, החלון הפוך כרגע אבל לא ניתן לראות זאת, אז זה לא מפריע לי. עכשיו הכרטיס הראשון במנוחה 41 מעלות, כנראה בגלל הסירקולציה החדשה, אך הכרטיס השני ירד ל43!!! 6 מעלות הפרש מה49 הקודמת, בהחלט מרשים וכל זה משינוי מיקום המאוור, עכשיו הוא גם יפה וגם מועיל במאמץ הכרטיס הראשון נשאר ב…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by ElemenTal,

סימתי עכשיו לחתוך פתח בדלת של המארז ורציתי לדעת עם מה נכון לשייף ? כבר שייפתי אבל לא משנה... קיצר בהתחלה השתמשתי בזה: פעם אחת עשיתי עם זה ב 90 מעלות רגיל, פעם נוספת בזווית כלפי חוץ ופעם נוספת בזווית כלפי פנים (יענו שישיף לא את האצמע אלה את הצד) ועשיתי עוד הפעם עם זה: עם הראש 8153. גם, סיבוב אחד רגיל, ועוד כמה סיבובים בזווית כזה את החלק החיצוני. יצא טוב, אחרי שעשיתי עם השני היו חלקים שהיו ממש חלקים, החלקים שהיו פחות חלקים כראה לא ערבתי שם מספיק... אז אני רוצה לדעת אם זה בסדר, או שסתם עשיתי פעמים כי אולי הפעולות של שתי הראשים בכלל מנוגדות, או השם עושים כמעט אותו הדבר... אני רוצה שהחיתוך יצא חלק ומעוגל, כמו הקצוות של המארז... במה להשתמש ?

• 2 תגובות
    • 658 צפיות
  14. http://tms.co.il/product/830 מזה בידיוק? איך זה עובד? לאן מחברים את זה? כמה חשמל זה צורך (ני מאמין שפחות ממאורר סטנרדתי אבל עדיין)??

• 4 תגובות
    • 924 צפיות
  15. Started by blinkybill,

יש לי מסך של מוטורולה E1000 עם איזה בקר ועם איזה תוכנה אוכל להשתמש בו? יש למישהו איזה מדריך למסך הזה? כי אני לא מצאתי... תודה מראש..

• 1 תגובה
    • 819 צפיות
  16. ראיתי פה פעם נייר להדפסה עם הגדלים המקוררם של המאווררים להדפסה 120 ממ ו80ממ עשיתי חיפוש ולא מצאתי אם מישהו יכול להביא אני יודה לו מאוד! כי זה ממש דחוף לי A4 תודה טל

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  17. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by ShakedB,

קודם כל כמה זמן לוקח במידה שאני עושה פעם ראשונה? ואם אני בכלל יכול לעשות את זה בלי ידע באלקטרוניקה? אני יכול להציג בזה את הטמפרטורות של המפרט?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by elikoo,

אני מכין פרוייקט של תאורת אקווריום.. וכנראה שאני יוסיף עוד דברים... יש לי כמה שאלות לפני חיבור הלדים והכל.. מפני, שאני חדש בעסק הזה.. האם אני יכול שמקור הזרם/מתח יהיה מטען ישן של פלאפון עם הספק של 12V? האם מבחינת צריכת חשמל,ספק כח שאינו מחובר למחשב יהיה יותר בזבזני? ולא הבנתי בדיוק,איך אני מחבר את הנגדים אל כל העסק? תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  20. Started by ElemenTal,

סוף סוף קניתי דרמל, את ה eXpert הזה שהיה במצבע ב 120 ש"ח, רק לא קניתי ב 120, אלה ב 160 כי המבצע נגמר , בהתחלה בכלל באתי לסניף בקנוין, ולא היה להם אותו בכלל, אז נסעתי לאזור התעשיה ל ACE גם שם לא היה, אז מצאתי באזור עוד סניף של הומסנטר ושם היה להם. קיצר לשאלה - על איזה מהירות לסים כאשר אני חותך דתל של המארז ? ותגידו - הדיסקיות של החיתוך (שהם בקופסה עגולה נפרדת) עשויות מקרטון (או ממשהו אחר, קיצר הן מתקפלות כמו נייר) - זה בסדר ? ולאיזה צד להרכיב אותן - החלק המחוספס כלפי מעלה או מטה ?[br]פורסם בתאריך: 7.05.2008 בשעה 18:41:54 אוי חברה דחוף........ הדיסקית שאני משתמש בא לא חותכת, וזה הגיוני, כי זה מקרטון והקצה בכלל לא חד, רק הפנים של זה משופשפות.יכול להיות שחסר לי את אלה שח…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. אני רוצה להוציא את כונן הדיסקטים כבר הרבה זמן ולאחרונה חשבתי על פיתרון ל"חור" שישאר לאחר שאני יוציא את הכונן: לחתוך חתיכת פח וחתיכת פרספקס (מהשאריות כמובן... ) בגודל של החור, לשים את הפרספקס מעל הפח , לעשות בשניהם 2 חורים למפסקים (אחד לקטודות ואחד עם 3 מצבים: 1) מעל הלדים לתאורה. 2) מעגל אורגן אורות. 3) כיבוי.), 3 חורים ללדים שיראו מה פועל ומה לא ולשים בין הפרספקס לפח שקופית שתגיד מה כל דבר עושה. אבל בשביל זה אני צריך לחתוך חלקים מאוד קטנים, מה שעם הדרמל נראה לי בילתי אפשרי (כמובן שללדים אני יעשה חור פשוט עם מקדחה..), יש לכם אולי הצעות אייך אפשר לעשות זאת עם הדרמל? בתודה מראש, DanyL, דני ליסיאנסקי.

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  22. אני מעוניין להוסיף עוד מאווררים בכדי ליצור סירקולציית אוויר גדולה יותר וטובה יותר בשביל זה אני כנראה יצטרך לחתוך 'ריבועים' מהמארז בכדי להוסיף מאווררים האם הדבר הזה כדאי? מישהו ניסה את זה פעם? בכל מקרה, מדובר במארז הזה http://www.newegg.com/Product/ShowImage.aspx?CurImage=11-294-003-04.jpg&Image=11-294-003-15.jpg%2c11-294-003-03.jpg%2c11-294-003-04.jpg%2c11-294-003-05.jpg%2c11-294-003-06.jpg%2c11-294-003-07.jpg%2c11-294-003-08.jpg%2c11-294-003-09.jpg%2c11-294-003-10.jpg%2c11-294-003-11.jpg%2c11-294-003-12.jpg%2c11-294-003-13.jpg%2c11-294-003-14.jpg%2c11-294-003-16.jpg%2c11-294-003-02.jpg&S7ImageFlag=0&WaterMark=1&Item=N82E16811294003&Depa=1&Desc…

• 4 תגובות
    • 931 צפיות
  23. Started by Orb,

לאחרונה המאורר של המעבד שלי (שכנראה היה מאיכות די ירודה) הפסיק להסתובב כראוי ורכשתי מאורר חדש (רק מאוורר, ללא גוף קירור). המאורר החדש הגיע כשמתוכו יוצאים כבל אדום וכבל שחור, וללא המחבר ללוח אם בקצה. יש לי את המחבר של המאורר הקודם, כך שזו לא בעיה, רק שממנו יוצא גם צהוב, שהבנתי שהוא הכבל שאחרי על בקרת מהירות הסיבוב. מהמאורר החדש לא יוצא כבל צהוב, ועכשיו אני לא כל כך יודע מה לעשות. עצות?

• 5 תגובות
    • 802 צפיות
  24. הייתי באחת החנויות באזור של אזור קריית גת באר שבע ואמרו לי שמטר על מטר עולם 130 ש"ח זה נכון ( עובי 4 מ"מ, עובי 3 מ"מ עולה 110 ש"ח ) ואם אתה מכירים חנות טובה למכירת פרספקס באזור שלי קריית גת באר שבע??? תודה רבה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 10k צפיות
  25. אני חושב על להוסיף מאורר עליון למארז בגודל 120 ממ ,השאלה האם כדאי ועד כמה ? כמה מעלות הוא יוריד מהציפסט מעבד כרטיס מסך וכו ,יש לי 120 מכניס 120 מוציא 120 בטוניק 120 בספק ... הציפסט מתחמם לכזו טמפ שלא ניתן להחזיק אליו את האצבע יותר מ 2 שניות ,בלי מאורר אליו . תודה

• 4 תגובות
    • 787 צפיות

דיונים חדשים בפורומים