עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by uriya,

אם זה לא המקום המתאים נא להעביר ואתכם הסליחה עכשיו, האם אפשר לחבר רמקול של מערכת סטריאו למחשב ללא המערכת עצמה?, ז"א, האם אפשר לחבר אותו לבננה פשוטה ולחבר אותו לכרטיס קול של המחשב? ואם כן תגידו לי איך, אני מת להיפטר מהעמרכת הישנה שלי אבל הרמקולים טובים ואני יכול להוסיף אותם למה שכבר יש לי תודה רבה, אוריה

• 5 תגובות
    • 728 צפיות
  2. יש לי כרגע זוג רמקולים פשוטים איך מהם שולט על עוצת הקול וגם ממנו ניתן להדליק לכבות את הרמקולים. הם מחוברים ליציא של הרמקולים מכרטיס מסך. נגיד אני רוצה לחבר עוד זוג רמקולים פשוטים. האם אני יכול לעשות זאת עלידי מפצל? אם כן איפה קונים או שניתן לעשות לבד? שאלה בקשר לבניית רמקול פשוט: אני פירקתי רמקולים אז אני יכול לבנות מהדבר העגול השחור הזה (אני יודע שבאנגלית קוראים לו Dynamic נראה לי =\ )? ועוד שאלה אם נגיד אני ישתמש במפצל לחיבור זוג רמקולים נוספים (הרמקולים פשוטים אין שם שליטה על ווליום) האם ניתן איכשהו לעשות ככה שהרמקולים שלי שיש לי כגע ישלטו גם על אותו זוג שאני יחבר?

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  3. Started by shar00750,

אני לעשות מוד שכולל בתוכו רמקולים של רכב. השאלה שלי היא האם זה בכלל אפשרי? ואם כן איך ניתן לעשות זאת?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום. אני הולך לקבל שני רמקולים חדשים של מכונית,אני עוד לא יודע איך נראים החיבורים,אבל כנראה סטנדרט. יש לי מחשב עם כ. קול מובנה בלוח אמ,ואני רוצה לחבר את הרמקולים למחשב ושהמתח גם יגיע מהמחשב עצמו. אפשרי? ומה תהיה איכות/עוצמת השמע?

• 20 תגובות
    • 2.5k צפיות
  5. Started by MoRtZkInG,

היי בעבר היה לי מסך LCD של LG מדגם 575MM נראה כך: כמו שרואים יש לו 2 רמקולים. עקב תקלה המסך הוחלף לדגם אחר של LG - דגם l1511s. הבעיה היא שאני עדיין רוצה להשתמש ברמקולים של המסך הקודם. מה שהיה זה שיש כמובן חוט שמחבר את הרמקולים לכרטיס קול, אבל יציאת הכוח הגיע בעבר מהמסך. כרגע מה שיש לי זה חוט ואין לאן לחבר אותו. החוט אמור להגיע מהמסך (הישן) לרמקול השמאלי. מהשמאלי יותא חוט חשמל שאמור להתחבר לימני. על השקע של הימני כתוב 24V. עכשיו השאלות. אני יכול פשוט לקחת שנאי 24V ולחבר את המסך אליו? איך אני יודע אם ה+ במרכז או ה- במרכז? לדעתכם צריך כאן שנאי שיכול לתת הספק גבוהה? תודה. דרך אגב, זה הדגם השני:

• 4 תגובות
    • 962 צפיות
  6. יש לי מערכת סטריאו ששבקה חיים, אבל הרמקולים שלה עדיין עובדים. אני מעוניין להשתמש בהם כרמקולים למחשב. מן הסתם אין אפשרות לחבר אותם סתם ככה, ולכן יש צורך במגבר כלשהו. מאחר ואני לא רוצה להשקיע כסף בנושא, וגם המקום בחדר מוגבל, אני מעדיף שלא לקנות מגבר. חשבתי לעצמי... אולי ניתן להכין לבד מגבר ביתי פשוט וקטן, שיורכב מספק כוח (לדוגמא ספק של מחשב... למה לא?) ואיזשהו מעגל חשמלי, ויוכל לגשר בין המחשב לבין הרמקולים. אשמח לשמוע תובנות בנושא!

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. הי יש ברשותי שתי רמקולים ישנים אך טובים שהייתי רוצה לחבר למחשב. הבעיה שאין להן חיבור בננה כמו שנכנס לכרטיס קול אלא פשוט שתי חוטים שאלתי חהנה האם אני אוכל להלחים לחוט הרמקול חיבור בננה כמו של אוזניות והכל יעבוד טוב ? האם יש דיכונים בכך למחשב עצמו או לרמקול ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. הרמקולים( DIVOOM IRIS 05) מקבלים חשמל מיוסבי. רציתי לשאול אם אני יכול לחבר אותם למטען של טלפון שנותן את אותו הזרם 5V? (לחץ כאן) מאידך חברתי אותם לספק כוח שהיה לי בבית שגם נתן את אותו המתח, והם נשרפו לי \:

9. שלום, אני רוצה לחבר רצועת לדים למסך שתפעל עם לחיצת כפתור שמפעיל את הלדים של המאוורר הקדמי של המארז. אבל.. אין לי מושג איך עושים את זה, לאן מחברים, את מה מחברים, איפה קונים מה קונים וכו.. בעצם אני לא יודע כלום. אפשר עזרה קצת לדעת איך אני עושה את זה ומה אני מחבר? אשמח לדעת גם מה אני אמור לקנות. תמונות מצורפות, אביב. [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. אני מנסה לחבר כבל מהמחשב לtv, עכשיו יש לי כבל s video שקיבלתי, ועוד כבל rca שמצאתי אצלי, מה שאני צריך זה לשלב ביניהם איכזהו ככה שצד אחד יהיה חיבור של svideo, ובצד האחר rca שיתחבר לtv. מה שקורה עכשיו זה חתכתי את הקצוות של ה rca והs video , ועכשיו מה שנשאר זה לחבר בינהם , ב rca יש 2 חוטים, אדום ולבן, ובs video יש ארבעה חוטים אדום שחור כתום וחום, משהו יודע איך זה הולך מתחבר בדיוק? לאן לחבר מה?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  12. איך אני יכול להכין כבל כזה? http://www.retrousb.com/product_info.php?cPath=21&products_id=69

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. יש לי שלט של סוני 1 ואני רוצה לחבר אותו למחשב.. אתם יכולה בבקשה להביא לי שרטוטים של מה להלחים למה? ואם אפשר שיהיה בלי דיודות. תודה!

• 19 תגובות
    • 2.7k צפיות
  14. טוב אנשים,מצ'עמם בחופש אז ככה,יש לי שלט ישן של פלסטיישן 2 ואני רוצה לחבר אותו למחשב,אני לא רוצה לקנות מתאם ואין לי בעיה לחתוך את הכבל אם צריך איך אפשר לחבר אותו למחשב?ומאיפה אפשר להוריד תוכנה בשביל להשתמש בו? תודה מראש לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום יש לי 2 שלטים ankitek wireless controllers fo 3do וחיפשתי דרך לחבר אותם למחשב אני יודע למשל שיש ממיר usb לשלטים של ps2 אבל לזה לא מצאתי ממיר ולא מצאתי סירטוטים של הפינים או שום מידע מועיל אולי לאחד מכם יש איזה רעיון להציעה לי זה השלטים http://www.tuvgm.com/3do/pages/4_3.php בלינק יש תמונה של החיבור זה נראה כמו חיבור של העכברים הישנים או כמו חיבור שלך מסך זה שלטים של מכשיר שנקרא 3do זה כמו ps של פעם זה גם עובד על דיסקים אבל ממש ישן

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  16. Started by RJK,

יש לי בסלון לדים לתאורה נסתרת מסביב לשיראנים, הבעיה נוצרה שמפאת גודל הסלון המליצו לי על שלושה שנאים, ויצא ששני סרטי לד אני מוציא משני צידי הסלון, והשלישי אני צריך למשוך חשמל מנקודת ההדלקה עד לשנאי שעומד באמצע הסלון השאלה היא האם אפשר לחבר את השנאי לחשמל על ידי חוט דו גידי, שהוא מוסתר מאחורי השיראנים, או שצריך דווקא חוט חום כחול של חשמל

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  17. חיברתי את החוט האדום לפלוס ושחור למינוס וקרה פיצוץ מה יכולה להיות הסיבה (גוף 3W - שנאי 3Wׁׂׂׂׂׂ)?

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  18. Started by m-o-r,

יש לי שני מכשירים שמתחברים בUSB מקלט אינפרא ומקלט של העכבר אני רוצה להרכיב את האינפרא בתוך המקלט של העכבר אני רוצה שרק כבל USB אחד יצא למחשב האם אני יכול לחבר את שניים בתוך המקלט את ה-Data -\+ (למקלט יש ספק כוח עצמאי)

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by 114508534,

ערב טוב אני צריך לחבר בבית שני בתי מנורה למנורות של תקרה , שיתחבור לרשת החשמל 220V . יש בבית המנורה שני חיבורים לפלוס ושניים למינוס , אני לא כל כך סגור על צורת החיבור ככה ששניהם יהיו מחוברים במקביל לכבל אחד שיתחבר לחשמל . תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by mosheva,

שלום!!! בטח כבר השאלה הזאת נשאלה מלא פעמים אך בכל זאת לא מצאתי תשובה מספקת וחד משמעית בחיפוש.... אז ככה אני רוצה לחבר שני מאווררים ביחד לשם חסיכה בחיבורי מולקס... רציתי לדעת איך בדיוק (אדום לאדום שחור לשחור וזהו???) ואם זה לא יהווה בעיה למחשב מבחינת צריכת כוח מהספק... והאם אפשר גם לחבר שני סמארט פאן ביחד (יש לי שניים של ונטק) תודה רבה!!!

• 7 תגובות
    • 813 צפיות
  21. Started by freefall,

האם מישהו התנסה או מכיר את ההשלכות של חיבור שני ספקי כח האחד לשני? תאורטית אני מניח שאם אני "מאחה" את כבלי הכניסה/יציאה שלהם הם יחלקו עומס. מישהו יכול לאשר? המטרה היא חיבור של שני ספקים גנריים שסתם שוכבים אצלי (300W+350W) ליצירת ספק כח אחד חזק. במידה והתאוריה נכונה- מהם לדעתכם הקשיים בתחיבת שני הגופים לתוך מארז ספק אחד צפוף? אשמח לכל סיוע של חברי הפורום

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by card,

שלום יש לי את שני הרמקולים הבאים: הם בקוטר 11cm, וכפי שניתן לראות בתמונה, ההתנגדות של כל אחד היא 4Ω, וההספק של כל אחד הוא 3W. במכשיר הקודם שהיו בו, הם נתנו איכות צליל ממש טובה. אני מעוניין לחבר אותם למחשב, ורציתי לשאול, האם כל מה שאני צריך זה רק מעגל הגברה? אם כן, האם כדאי לקנות משהו מוכן, או לבנות משהו בעצמי? הפרמטר החשוב עבורי הוא איכות הסאונד. אני לא מחפש עוצמת סאונד חזקה, כי הם הולכים להיות רמקולים למחשב, אבל זה יהיה בעיקר בשביל לשמוע מוזיקה לכן חשוב שזה ייתן סאונד נעים.. (אין לי צורך ב- Sub-Woofer או ב-Tweeter) תודה

23. Started by aviram20,

יש לי שתי מאוררים שרציתי לחבר למחשב מהספק יוצא חוט בצבע צהוב שחור של 12 V ובסופו יש חיבור אחד של פין 3 במאורר יש גם פין 3 וזה מתחבר ועובד הבעיה היא שאני רוצה לחבר שתי מאורריםםם לפיין הזה אם אני יחתוך את שתי החיבורים ויחבר אותםפ ביחד צבע בצבע ואחבר להם רק חיבור של פין 3 אחד כאילו שמחיבור פין 3 אחד אני יחבר שתי מאוררים אמור להיות עם זה בעיה לספק? זה יעשה בעיות משהו ? יש לי ספק 400 W מה אומרים ?

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  24. אתמול בערב, בשעה 7 הקטודה הפסיקה לפעול. הקצה שלה נשרף בלה בלה בלה קיצר סתם קטודה מסריחה שקיבלתי חינם עם המארז בחופש הגדול.. בקיצור אני רוצה לקנות עכשיו SUNBEAM קטודה כחולה שמגיעה עם אדפטר ל2 ואני רוצה לקנות של אותה חברה קטודת UV שמגיעה בלי מתאם... אני יכול להרכיב את שתיהם על אותו אחד? איך לדעתם ירגישו את הUV מול הקטודה הכחולה מה שאני רוצה זה לקנות גם כבלי IDE שמגיבים ל UV (בצבע כחול גם הם.. של חברת TT) השאלה היא אם לדעתכם הצבע של הIDE "יבלע" בתוך הכחול של הקטודה, או שירגישו אותה טוב? האם צריך לשים את הקטודת UV ממש קרוב לכבל, או שאני יכול להרכיב אותה למטה ליד הקטודה הכחולה וזה עדיין יהיה אפקט יפה לכבלים? מניסיון עם הקטודה שקיבלתי חינם שמרכיבים אותה למטה הכרטיס AGP דיי עוצר…

• 18 תגובות
    • 3.3k צפיות
  25. Started by Jeniav,

היי, אז ככה יש לי מפסק שמדליק את האור בשרותים (2 חוטים חום וכחול) אני רוצה לחבר למעגל הזה שלט עם תאורה שידלוק כאשר התאורה בשרותים פעילה ויהיה כבוי כאשר התאורה בשרותים גם כן כבויה ניסיתי לחבר את זה בכל מיני תצורת אבל בסופו של דבר זה תמיד יצא לי הפוך: כשיש מישהו בפנים (כשהאור דלוק בתוך השירותים) התאורה כבויה,ואילו כאשר אין אף אחד התאורה דולקת. חיברתי את זה במקביל כרגע למפסק. משיטוט באינטרנט הבנתי שאני צריך ממסר אולי, אשמח עם מישהו יוכל להסביר לי איך לחבר את זה על מנת להשיג את התוצאה הזו. יש לי רקע באלקטרוניקה אבל אני רוצה לעשות את זה כמה שיותר פשוט ולא להסתבך עם בקרי אורדיאנו תודה לעזורים

דיונים חדשים בפורומים