עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. מצאתי פוטנציומטר של Thermaltake ואני רוצה לחבר אותו בטור לשני מאווררי 80 מ"מ שמחוברים יחד (במקביל, כנראה). יכולה להיות בעיה מבחינת עומס?

• 2 תגובות
    • 972 צפיות
  2. Started by eizik26,

שלום אנשים מישהו יכול להסביר לי מה עשו כאן בעצם? http://bit-tech.net/article/56/ כלומר מה תפקידו של החוט הצהוב? בתודה מראש

• 6 תגובות
    • 4k צפיות
  3. Started by lior12,

היי , אני בונה מגבר בעזרת TDA2005 . לאן לחבר את הפונציומטר ? מישהו רשם לי ככה: חיבור 1: לleft או right חיבור 2: להמשך של המעגל חיבור 3: לאדמה לא הבנתי איפה זה להמשך של המעגל. תודה לכם.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by PhoenixBoy,

יש לי פוטנציומטר עם מוט ארוך כזה כמו כאן: הבעיה שלי היא שאני רוצה לחבר אותו לפאנל עם כפתור ואני רוצה שהכפתור יהיה צמוד לפאנל אבל אי אפשר כי זה ארוך מידי... איך עושים את זה?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. יש לי מגבר (זול ושמתאים למחשב בלבד) שאין לו ווליום, ויש לי ווליום של מערכת מיני סוני ישנה, ורציתי לשים אותו במגבר. הווליום הוא כמובן לא דיגיטלי וכבר מצאתי את 2 הנקודות שנמצאות עליו שההתנגדות בהם משתנה (יש סכ"ה 8 פינים שכנראה משמשים לדברים אחרים). הבעיה היא שההתנגדות נעה בין 20 אוהם ל 173 קילו אוהם כאשר ה 173 לא מצליח להשתיק את המערכת (גם לא כמעט) מה שנראה לי די מוזר כי המגבר הזה לא כל כך חזק ומערכת הסוני הישנה גם הגיעה לווליומים חזקים. נב: בנוסף ל 173 הקילו אוהם הוספנות עוד נגד של 42 קילו אוהם ואפילו זה לא הצליח להשתיק את המערכת. האם יתכן שאני מחבר את הפוטנציומטר לא כמו שצריך?. קראתי ד"א בפורום וראיתי שלפוטנציומטר צריך להיות 3 רגליים, יכול להיות שאני אמור למצוא עוד רגל? א…

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  6. Started by dbzu,

מישהוא יכול לשלוח לי סכמה של מאורר מחובר ישר לפנציומטר בלי כל הנגדים והכל?

• 3 תגובות
    • 684 צפיות
  7. Started by Nemesis,

הי חברה, כיוון שמדי פעם נשאלת כאן שאלה על חיבור פנל LCD (כמו של מחשב נייד) למחשב PC ויש לי כמה רגעים פנויים וציוד זמין במעבדה, אני אנסה לענות כאן אחת ולתמיד על השאלות. פנלי LCD, כדוגמת זה המוצג בתמונה (פנל של LG-Philips דגם LB064V02-A1) מתחברים ל PC בעזרת חיבור דיגיטלי. יש שני סוגי חיבורים אשר מופיעים בפנלים שונים, אחד מהם הוא סיגנל TTL (לכל ביט של ערוץ צבע יש חוט נפרד המחבר את המחשב לתצוגה). הפנל שלפנינו לדוגמא, הוא פנל 640x480 אשר מקבל קלט של 18 ביט, 6 ביט עבור כל צבע (אדום, ירוק וכחול). אורך כבל מסוג זה הוא קצר יחסית בגלל ריבוי הסיגנלים וההפרעות ביניהם. מצד שני יש גם סיגנל LVDS, אשר משמעותו (Low voltage diferrential signal) אשר ממזג את הנתונים למספר קטן יותר של חוטים…

• 20 תגובות
    • 10.5k צפיות
  8. שלום חברים, קניתי בטעות פס לדיםrgb ולא שמתי לב לדרישה של 5v . בלוח האם יש מחבר 12v בעל 4פין RGB. א. האם ניתן לחבר את הפס אל ה12v וזהו והכל יעבוד? או שאני אשרוף משהו. ב. האם ניתן ליצור מחבר משלי עם 4 פין שהחיבור 12v מחובר ל5v מאיזה חיבור מולוקס? אין לי בעיה להשיג להוסיף נגדים או כל מה שצריך.

9. Started by lirantal,

אז ככה אני חדש לעניין המודים והיום עשיתי צעד ראשון בדבר - הלכתי לחנות אלקטרוניקה לקנות LEDים. למוכר אין מושג מהו הזרם/התנגדות/מתח שלהם אז הגעתי הביתה חיברתי נורת LED אחת לסוללה - לא עובד. שישרתי שתי סוללות (AA כלומר 2*1.5) וחיברתי ל LED - לא עובד. כשהייתי בחנות בדקנו לראות אם זה עובד ואני זוכר שהוא כיוון את המתח שם ל 3.5וולט והנורה האירה. מה אני עושה לא בסדר? תודה רבה, לירן

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. ברשותי 3 קתודות ואני רוצה לחבר אותן ישירות לחשמל בלי שום קשר למחשב. קניתי שנאי שמוציא 12v וחיברתי אותן והכל עובד..הבעיה היא שכאשר אני מדליק את שלושתן ביחד אז העוצמה של כל אחת נחלשת. נראה לי שאפשר ליצור מצב שכולן תהיינה מחוברות לאותו שנאי בלי שעוצמתן תחלש אך כנראה החיבור שלי לא היה טוב :-\ אני אצרף תמונה של המעגל שעשיתי, תגידו לי בבקשה מה לא טוב ואיך לעשות את זה אחרת כך שהכל יעבוד כמו שצריך ובעוצמה המירבית. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. שלום, קצת ארוך, למביני עניין בתחום האלקטרוניקה והרדיו: כיום יש לי צלחת של YES בגג הבית הפרטי (בעבר היינו איתם והתנתקנו). בנוסף יש לי בגג אנטנת יאגי שהתקינו סלקום TV, מימנה אני מקבל DVBT ורדיו FM באיכות מקסימאלית. כרגע כל נקודות הבית בקיר מרושתות לאנטנת יאגי שבגג, ממירי עידן+ מחוברים לנקודות אלו שבקיר. בנוסף יש לי רסיבר שמחובר גם הוא לקיר ומקבל רדיו FM באיכות מצויינת. אנחנו חוזרים חזרה ליס ומה שמתוכנן שהם כנראה ינתקו את הכבל בגג מהיאגי ויחזירו לצלחת שלהם, במקרה הזה כמה שאלות: 1) האם הצלחת של יס קולטת גם שידורי רדיו FM לטובת החיבור ברסיבר? 2) האם היא קולטת גם DVBT? 3) האם ניתן לחבר גם את צלחת YES וגם את האנטנת יאגי דרך מפצל לאותו קו שמרושת לנקודות בבית (מהן ערבוב סיגנלים בח…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. Started by nearkhsl,

ערב טוב, אני יודע שיש כאן כמה נושאים מטיילים על חיבור קבל למנוע אך קראתי ולא כ"כ הצלחתי להבין לכן אני פותח את הנושא הזה בתקווה שתוכלו לעזור לי. יש לי את המנוע הבא: http://img38.imageshack.us/img38/5057/img1551qt.jpg (אין עליו שום מדבקה או משהו של פרטים) זה החיבורים שלו: http://img600.imageshack.us/img600/4858/img1552zg.jpg http://img141.imageshack.us/img141/6927/img1553i.jpg לא כל כך אפשר לראות אבל בעיקרון זה 5 פינים 3 למעלה 2 למטה נראה כך: - - - - - בעיקרון כל 2 פינים נמצאים עם התנגדות שונה (אין אף אחד שנותן לי 0). אני מצאתי את החיבור שרציתי בשביל המהירות שהייתי צריך והוא 54 אום. זה בעיקרון הקבל המקורי: http://img638.imageshack.us/img638/6749/img1554vo…

• 15 תגובות
    • 13k צפיות
  13. ראשית אני מתנצל על השם משתמש, אני לא מצליח להיכנס דרך השם משתמש שלי, ובהזמדנות זו, מנהלים, עם מי אפשר לדבר בנוגע לזה? ראיתי המון חיבורים כאלה של קבלים, ואני יודע שסיבה אחת היא כדי שבמידה ומתח הכניסה לרכיב יורד מעט, אז הקבל ישמור על המתח גבוה. אך במידה ומתח הכניסה עולה מעט, אין הקבל יכול לעזור נכון? כלומר הוא לא יכול להאט את העלייה (?) כמו כן, האם יש סיבה שבקבלים כאלה נרצה להשתמש בקבלים LOW ESR, מלבד לדרוש צריכת הספק נמוכה? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום , יש לי נקודת אינטרנט בבית שאני רוצה להפוך לטלויזיה ואחת של טלויזיה שאני רוצה להפוך לאינטרנט. איך אני יודע מהמרכזיה איזה כבל הולך לאן ואיך לשנות את החיבורים כדי שיגיע לשם אינטרנט ולא טלויזיה וההפך ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. קניתי מחשב עם קורא כרטיסים פנימי (למרות שהזמנתי חיצוני) ורציתי לשאול האם ניתן לחבר אותו למחבר USB רגיל כדי שיתחבר חיצונית כי ראיתי שהמחבר שלו הוא לחיבור USB שעל הלוח אז נראה לי שאין זה משנה אם הוא יהיה מחובר ישירות ללוח האם או דרך חיבור USB שגם הוא למעשה מחובר לUSB שעל הלוח אם תקנו אותי אם אני טועה תודה רבה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 770 צפיות
  16. הבנתי שצריך לחבר את זה לפינים של הUSB הקדמי אבל מה הולך לאן לא רשום. ואני לא רוצה לשרוף את הלוח אם בלי כוונה. כן כן אני יודע שהלוח אם הוא ענתיקה וצריך לשבת במוזאון :kopfpatsch

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by yossi555555,

שלום בא לי תאורה ירוקה במחשב אז חשבתי לקנות 6 מאוורים עם לדים בצבע ירוק אז אמרו לי שחבל ועדיף פשוט לקנות שתי קטודות (לדים ירוקים) בחבור ישיר לספק השאלה שלי ראתי שזה בא עם איזה שנאי כזה בריא לחבר את זה לספק? לא מסוכן ? פעם ראשונה פשוט, תודה אם יש לכם רעיונות אשמח לשמוע ! דרך אגב זה מאיר הרבה ?המוכר בחנות אמר שזה מאיר מצוין תודה

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. Started by Yap,

האם ניתן לחבר שתי קטודות במקביל לאותו פוצימטר ואותו מפסק..? אני מדבר על הדגם הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_1172&products_id=5953

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by psycho killer,

אני רוצה לחבר קתודה קרה אצלי באוטו באיזור של הגז ,בקרס ,קלאצ' מתחת לדשבורד בשני הצדדים אני יחבר את זה לחיבור של המצת אני רוצה לדעת אם מה יספיק קתודה של 100 mm בכל צד או קתודה של 300 mm אם מישהו כאן יכול להראות לי כמה אור מפיצה כל נורה זה יהיה טוב תודה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by zniibidl,

יהיו ברשותי בימים הקרובים: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=950 עכשיו אני רוצה לחבר אותן לחשמל רגיל ולא לספק כוח מכיוון שאני לא צריך אותן במחשב אלא בשימוש אחר. השאלה שלי היא כזאת..האם ישנו ממיר או שאני אצטרך להכין אחד? אם להכין אז כיצד? האם ישנן קתודות קרות עם חיבור ישיר לחשמל? אם כן איפה אני יכול להשיג?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by starline,

שלום הגיע לי היום הקתודה שהזמנתי מאיביי ורציתי לדעת איך לחבר אותה למחשב.. ז"א לאיזה צבעים בספק, שחור זה אחד, והשני<? הקתודה צריכה 12v..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by alexx412,

שלום... יש לי 3 קקתודות ואני רציתי לשאול אם אני יכול לחבר אותם ישירות לרמקול ולסאב במקום החיישן קול .. כי כשאני מפעיל שיר אז יש דיליי של 2-5 שניות ואני רוצה שישר הנורה תידלק , יש לי שני חוטים שיוצאים מהקתודה לאן אני אמור לחבר אותן... אם זה אפשרי בכלל ? תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 975 צפיות
  23. Started by No-One,

שלום חברים מדובר במארז CORSAIR 570X (התמונה לא שלי אלא רק להמחשה) הרדיאטור אמור לשבת באותה הקונפיגורציה כמו זה שבתמונה רק שהוא 360MM. בגדול הברגים אמורים להכנס דרך פלטת מתכת שיושבת בחצים האדומים, דרך המאווררים לתוך הרדיאטור. הבעיה היא שהבגרים שלי קצרים מידי ולא מגיעים לרדיאטור בגלל תוספת ה2-3MM של הפלטה. אז התחלתי לחשוב על דרך לחבר\לחבוק את הרדיאטור ע"ג המאוורים עד לפלטה שמחזיקה את המאווררים שנראית כך: (בחצים האדומים יושבים הברגים של המאוררים, הכחולים פנויים) הבעיה היא שהרדיאטור ברוחב המאוררים בדיוק ולא בולט עד לחצים הכחולים, מה שמקשה לחבוק אותו יחד. אם למישהו יש רעיון כיצד…

24. Started by eyalgross,

שלום לכולם בשבת התחלתי פרויקט מעניין של HTPC לקחתי מגבר + TUNER ישנים מאוד ( מהמחסן של סבא ) ופירקתי אותם לגורמים בתוחו אני מתכוון ליבנות את ה-HTPC ממחשב ישן שיש לי בצד עכשיו לשאלה : משהו יודע איך אני יכול לחבר את הרולר של ה-TUNER (זה שמחליף תחנות ) לשליטה על הסאונד במחשב ? זה בכלל אפשרי אשמח לשמוע כל סוג של עזרה נ.ב בהמשך אני יפרסם את כל תהליך הבניה זה אמור לצאת משהו משהו :-) יש המלצה לדרמל שפציפי (מהזולים יותר סטודנט אנוכי) תודה רבה

• 1 תגובה
    • 970 צפיות
  25. טוב אז אני מרכיב HTPC והחלטתי לחבר לו שלט רחוק כדי שיהיה מקצועי נתקלתי בבעיה של הדלקת המחשב (כיבוי זה פשוט) ולאחר חיפוש בגוגל הדבר שהכי מצא חן בעיני היה המוצר שלהם www.SIMEREC.com הזמנתי את הרכיבPCS 1 החיבור היה פשוט מאוד יש הוראות באתר למי שמעוניין מקבלים איתו גם שני פלסטיקים נוחים לחיבור לספק מבלי לחתוך את הכבלים של הספק אלא רק לחרוץ אותם קצת עובד מצויין הכיול של איזה כפתור שאתה רוצה מתבצע על ידי כפתור שנמצא ברכיב ואז לחיצה על השלט יש לד שמראה לך שאתה מצליח מומלץ בחום! מצורף תמונות [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים