אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, חסרים לי נגדים לבניית מקלט IR. מצאתי בארון נגדים באותו הערך שאני צרים אבל הנגדים האלה קצת יותר גדולים פיזית מהאלה שנאבדו לי. האם יש לזה השפעה כל שהיא בהתנגדות או שאני יכול להשתמש בהם במקום הנגדים שאני צריך.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אבקש ממכם להוסיף את החנות יור-גום שיושבת בדרום תל אביב ברחוב י.ל פרץ לרשימה שלכם בסטיקי, יש להם מלא גומי מכל הסוגים. מחירים זולים! הייתי ויצאתי מרוצה תודה.
-
- 4 תגובות
- 936 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…
-
- 8 תגובות
- 934 צפיות
-
-
אני מחפש את ה D-SUB הזה ולא מוצא... יש רק בת"א בהר-ציון אני חושב מישהו מכיר אולי חנות בראשון לציון? או אולי חנות לא מראשון אבל עם משלוחים (חוץ מאריהב) תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן! עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי, אז מצטער אם אולי השאלה הזאת נטחנה פה עשרות פעמים... איזה ערך מוסף נותן לי החיבור 3PIN ללוח אם? (SYS FAN/AUX FAN) הבנתי שאם מחברים ל4PIN(מולקס) הוא יעבוד על 100 אחוז כל הזמן, האם ה3PIN נותן רק חיווי על המהירות או מאפשר לי גם שליטה? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לעשות איזה מוד HTPC קטן ויש לי מארז ממש קומפקטי, הלוח אם שאני מעוניין לקחת לשימוש הוא ה780G ורציתי לדעת על איזה ספק כוח אתם ממליצים שיענה ל3 הקרטריונים הבאים: 1) שיהיה קטן (כמה יותר קטן , יותר קטן מספק סטנדרטי, לא צריך להסחף...) 2) שיחזיק את הלוח 3) שלא יהיה יקר תודה לכל העונים gov_x3
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם בזמן האחרון יש לי קצת זמן פנוי אז החלטתי לעשות את המודינג של היום שהוא בעצם החלפת הלדים של השמראים מתי המחשב עובד ומתי שהוא בעצם עושה איזושהיא פעולה לשני לדים כחולים אולטרה ברייט בעצם מה שעשיתי עד היום : *סידור כבלים+עטיפת חוטי הIDE והספק באיזוליבנד שור *הרכבת אלמנט תאורת בצורת זרקורים *חריטה(שבעצם ממש ממזמן) והיום שסיימתי : *עשיית חור בפאנל הקידמי למען מאורר תמונות והסברים: ^^המחשב ממבט כללי^^ ^^תקריב על החריטה והאלמנט תאורה^^ ^^תקריב בלי פלאש על המוד החדש^^ ^^תקריב עם פלאש על המוד החדש ^^ ^^אלמנט התאורה וסידור הלדים על הפרספקס^^
-
- 1 תגובה
- 3.3k צפיות
-
-
יש לי הארדיסק מקולקל. אני רוצה לשים אותו על הקיר-ושהוא יסתובב(סתתם-שיהיה מגניב) פתחתי את המכסה החיצוני ככה שהפלטה תיהיה בטווח ראיה חיברתי את הדיסק למולקס-קיוויתי שזה יסתובב(יש לי רצועה של הספק שיוצאת מחוץ למחשב) אבל הוא מסתובב רק לכמה שניות ניסייתי לשים מתח ישירות על המנוע של ההארדיסק-וזה נראה שזה ממגנט אותו-אבל לא גורם לו להסתובב(יש 4 חיבורים שאפשר לחבר למנוע עצמו) מה אני צריך לעשות כדי שהוא ימשיך להסתובב כל הזמן? (בטח קשור לחיבורי ה-IDE שלו....)
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
1) מאיפה אני יכול להשיג את החיבור הסריאלי שיתחבר אל המערכת... ? הבנתי שיש לעכברים ישנים אבל אין לי עכברים ישנים! אז מאיפה חוץ מזה?? 2) האם האם מומלץ לקרר את המייצב? ואם כן- איך בידיוק? + (2 ו-3 קשורות אחת לשניה) 3) חשבתי שמוד נחמד יכול להיות להכיל את כל זה בתוך קופסת גפרורים, האם מבחינת טמפ' של המייצב זו בעיה? 4) (קשור לשאלה הראשונה)- מישהו הזכיר חיבור באמצעות הכבל של הCD-ROM לכרטיס קול (הכבל הקטן והדק).... אפשר לפרט לגבי זה? אולי זה פותר את החוסר בDSUB 9PIN?
-
- 6 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני התחלתי והתאמנתי על סתם מארזים שמצאתי ברחוב, ולקחתי מהעבודה(חנות מחשבים) אבל אני רוצה לעשות משהו רציני יותר. קניתי לי מארז חדש Enermax Chakra, ועכשיו המארז הישן שלי מחכה לשיפוצים אז מחר אני יעלה תמונות כדי להראות לכם מה אני מתכנן. כרגע, מה שאני חושב זה חלון פשוט אבל אני רוצה לעשות אותו יותר יפה מזה, אז אם למישהו יש רעיונות זה נורא יעזור לי מחר אחרי שאני יעלה תמונות של המארז אני יחשוב איזה צורה לעשות בחלון(אני חשבתי על מרובע עם פינות מעוגלות אבל קטן ולא על כל החלון) כדי שלא יראו את המגירות של הדיסק קשיח והDVD. ובמקרה של המארז הספק כח גם נמצא שמה אז אולי אני יעשה גם חור. עכשיו חשבתי להזמין מmnpctech טפט של carbon ולהדביק על המארז. טוב אז מחר אני יעלה תמונות ואם למ…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה עריכה: מיצטער לא ראיתי שאני בפורום מודינג אפשר להעביר לפורום קירור ?
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מעוניין שלא לשמוע יותר את הקליקים של העכבר. הרעיון היה מזמן, אבל הת'רד בפורום ציוד היקפי נתן לי בוסט להתחיל את זה. (http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=343759.0) אז ככה... אני צריך עזרה בנוגע מה אני עושה הלאה. אני newbie, אז מה עושים עם הפלסטיקים האלו?? פתחתי את העכבר. מה הלאה? ואני שואל מה הלאה כי ברגע זה אין לי עכבר רזרווה. בעיתוי אחר הייתי מפרק וזורם ומנסה.. אבל אין לי תוכנית ב'. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קיבלתי את הסט רמקולים למחשב Creative I-Trigue 3400 ממישהו שנעלם לו השלט (שלט חוטי) עכשיו בלי שלט בעיקר הרמקולים לא נידלקים ואי אפשר להגביע איתם את הקול.. או לשלוט על הבס או על הטרבל... מישו יודע איך אפשר לבנות שלט או משו בסגנון או אפילו לקנות מאיפה שהוא שלט בניפרד?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם ליפני כ4 שנים למדתי פיזיקה וחשמל והייתי מיצטיין אך כיום כל הידע כבר ניכח אז יש לי שאלה קטנה אם יש לי מנוע DC עם הנתונים הבאים: 24V 6A 100W 2750RPM אבל אני רוצה לחבר אותו ל12V ואני יודע שהוא יפעל בחצי מהמהירות שלו אז איך אני גורם לו ליפעול בשיא העוצמה ב12V? לפי הנוסח של אום ההיתנגדות של המנוע הוא 4 אום וכדי שיעבור בו זרם של 6A ב12V אני צריך להוריד את את ההיתנגדות נכון? אז איך אני מחשב איזה נגד להוסיף לו בחיבור מקבילי כדי להוריד את ההיתנגדות של המנוע ולהפעיל אותו ב12V?(שכחתי חישוב נגדים במקביל :-\) תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי את המארז compucase 6A19B כל מי שרואה אותו אומר שהוא ממש מכוער בגלל הפאנל (גם בגלל הפאנל חח) קיצר אני בקרוב ארחיב את החלון ואשים צבע נורמלי, עם כיתוב, ועם הרבה לקה (שינצוץ ;D) אני רוצה לעשות לו גם פאנל קדמי, משהו סולידי ויפה, חשבתי לקחת לוח אלומיניום לא מלוטש ובלי ציפוי (שיתאים לארון ולשולחן), עם המראה המוברש הכסוף, בעובי של בערך 4-5 מ"מ, ועליו לשים לוח פרספקס, מחובר עם ברגים. בינתיים עשיתי תכנון (מדויק) של איך הוא יראה בתכלס, הצבע הכחול זה משום שאני רוצה להאיר אותו בתאורת לדים (לא, לא השתגעתי, פשוט לכל מילה מודגשת תבוא שאלה) למעלה זה הCDרומים, מתחת זה המאוורר (כן, הוא לא באמצע) ומתחתיו הכניסות USB. הכפתור כיבוי והדלקה נמצא למעלה, ונראה לי שאני גם אעביר ל…
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
שאלתי בעבר על פלורוסנטים שהוצאתי מסורק ושאלתי שם איך מפעילים אותם ענו לי אבל לצערי המעגל היה לא טוב ולכן שאלתי היא אם משהוא מכיר מעגל אלקטרוני שיכול להפעיל את הפלורוסנטים האלה (הבנתי שקוראים להם קטודות) המעגל לא נמצא אצלי ככה שאני לא יכול לבדוק ? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 759 צפיות
-
-
רציתי לעשות למחשב של אחי חלון עם הלוגו שלו (הוא DJ מקצועי ) אז לקחתי כלים והתחלתי לעבוד הסימונים עשיתי טעות שלא סימנתי מאחורה אבל לא משנה אחר כך מחקתי את זה עם מחק ואלו הקידוחים בפח ( החורים במרכז הם סתם מתוך שיעמום) אחרי שחתכתי את הפח תיקונים עם הדרמל אחרי התיקונים [/url אחרי הרכבת גומי U שאולתר על ידי מצינור של גינה הקטנים וחריטה של אחי ועיצוב הלוגו גם שלו והרכת הלדים וכו' אשמח אם תכתבו כאן ביקורת בונה בכל אופן זה הפרוייקט הראשון שלי שאני עושה לכן חבר'ה תנו בתגובות עריכה תודה רבה רבה למנהל של הפורום שנתן לי אפשרות לערוך אחרי שננעל התארד
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן! לאחרונה המארז שלי נהיה ממש חם, אז חשבתי לקנות שני מאוררים נוספים ולהוסיף לו. יש לו מין חור בגודל 11.5X8.5 ס"מ בצד, האם לדעתכם אפשר להצמיד לשם מאורר? (זה חור מתחת לחור המעוגל שמעל הקירור של המעבד) אם כן, איזה גודל של מאורר? (12\8\9?) אני חושב ש12 יהיה גדול מדי, האם 8\9 יהיו אפקטיבים מספיק? והאם כדאי שהמאורר יכניס או יוצא אוויר? (למארז יש מאורר מאחור שמוציא אוויר ואחד מלפנים שמכניס) יש לכם רעיונות איך להצמיד את המאורר לחור? אין שם מקום ייעודי, וזה הצד של המארז שבד"כ פותחים. אני יודע שהכבל עלול להוות בעיה לפתיחה ושיהיה צריך לנתק אותו כל פעם שפותחים את הדלת, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון הזה אם המאורר יעזור לקירור הכרטיס מסך שלי. אני לא רוצה לקדוח. חשבתי להדביק אותו אבל א…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
כתוב שם לחלץ את חיבור החשמל של כונן הדיסקטים מהספק ההרוס. אבל לי יש חיבור כזה בכונן דיסקטים http://img262.imageshack.us/img262/613/psconnoa2.jpg איך אני מחבר אותו ? (ואיזה חוט מספק 12V האדום או הצהוב ?) יש לי מתאם מולקס 3 ל-4 http://img45.imageshack.us/img45/6863/cablemolex43im3.jpg אפשר לקמבן משהו ? בפעם האחרונה נסיתי לחבר מאוורר לפינים של מולקס וזה לא כל כך הלך, הסתבכתי עם זה
-
- 0 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני זקוק לרב מודד שיהיה לו דיוק לפחות של 1mV ולפחות 1mA וכמובן שיהיה מסוגל למדוד גם מתחים הרבה יותר גדולים עכשיו הדיוק מאוד מאוד חשוב אני חייב רב מודד שיהיה מאוד מדויק תודה , אפשר להזמין גם מחו"ל .
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום בירצוני לבנות תאורת לדים.. רציתי שהיא תפעל לפי קול אבא שלי הוא חשמלאי אבל הוא לא זוכר איך עושים אני צריך תוכניות לזה או משהו שנוכל להעזר בהם רק להעזר בהם.. תודה מראש ...
-
- 4 תגובות
- 814 צפיות
-
-
יש את הלוחות נחושת שאיתם אפשר להכין מעגל מודפס אז האם מוכרים את זה באריה"ב?
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
זה פרוייקט בן חודש שלא שהעידכון האחרון שלו היה לפני שלושה שבועות אממ מה שהתבצע בו *סידור חוטים(בתמונות זה לא נראה כל כך אבל צריך לראות מאחורה) *חריטה *אפקט תאורת לדים (בצבע כחול אולי יתווסף ירוק) *צביעה *החלפת קירור מעבד ל zalman 9500 *החלפת מאווררים כלים: דרמל מלחם לוחות הלחמה לדים,נגדים פחיות צבע ועכשיו לתמונות: בלי פלאש: תקריב(בלי פלאש): תקריב נוסף על החריטה(בלי פלאש): עם פלאש: *זה נראה כאילו יש אבק אבל אין זה בגלל המצלמה וזה העידכון:
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-