עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by giloman,

איך לחבר מאווררים לספק כח ? אני חדש במודינג ואני לא מבין איך ?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. מכיר ארדואינו? נושם ארדואינו? חי ארדואינו? חברת חינוך והדרכה מחפשת חובב ארדואינו מוכשר אחד, לפיתוח מערכי למידה בעברית המבוססים על ציוד ארדואינו. אז אם אתה מכיר היטב את החומרה של ארדואינו ויודע איך להרכיב מוצרים שונים, דבר אתנו. jobs@toknow.co.il

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. שלום לכם, הכלבים שלי נובחים יותר מידי בזמן האחרון כשאני לא בבית, ואני מעוניין לקבל התראה על כך כאשר אני מרוחק. ארצה לחבר חיישן קול למחשב אשר ישלח הודעה לאייפון שלי המחובר גם הוא תמיד לרשת. האם יש לכם רעיונות בנושא? לא בהכרח לבנות מאפס. אפשר להפנות אותי לחנות שמוכרת חיישנים וכו'. או פשוט יותר: שהמחשב יפעיל הקלטה שלי שצועקת 'שקט!' לכלבים.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Aviko,

מחר אני עומד לחתוך דלת מארז ראשונה (רק ניסיון), ואני צריך הצעות: 1. איך לחתוך פינות עגולות וחלקים קשים לחיתוך? 2. כל כמה סמל לתת לו להתקרר (לדראמל)? 3. לחתוך עם הדרמל או עם הציר גמיש?? 4.מה לעשות כדי להמנע מפציעות ואבידות בנפש?? על איזה משטח מומלץ לעבוד\? תודה לעוזרים החמודים!! אבי'קו

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. היי, הזמנתי מערכת חדשה לחדר שלי Logitech Z5400 ואני רוצה לעשות איתה איזה משהו יפה. איכשהו, לא יודע איך - אפשר לשים עליה מנורות כחולות קטנות כאלה? לא יודע אם Ledים... משהו? כל רעיון יתקבל בברכה (: תודה מראש, אדם

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by mzn,

שלום אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, בדגש על הצבעים לבן ושחור. אשתמש בלוח אם Z170 SYBERTOOTH S , זכרונות BALISTIX של CRUCIAL, ספק מודולרי 650 של אנטק, SSD EVO 750 של סמסונג, כרטיס מסך 1060 של ASUS בגירסת DUAL FAN OC, מעבד i5 6600K לקירור אני מזמין מחול את הDEEP COOL CAPITAN, מאוד יפה לדעתי, אני עוד מתלבט אם לקחת 120 או 240. המארז יהיה ככל הנראה H440 של NZXT למרות שאני מתלבט לגבי הדגם הזול יותר ה340. בכל מקרה, אני לא כלכך יודע איזה כבלים לקנות, ומאיפה משתלם? ראיתי שאמאזון שולחים חלק, אבל לא יודע מה האיכות שלהם. אני מבין שצריך 24PIN אחד ללוח אם, עוד אחד של SATA עבור הSSD, ולגבי הכרטיס מסך אני באמת לא יודע איזה כבל צריך, האם עדיף לי לרכוש אחד א…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  7. Started by dennis_g,

שלום, יש ברשותי 2 מחשבי כף יד ואני מעוניין לעשות איתם משהו למחשב (המחשבים דיי ישנים 2002) והם עובדים וכמובן טאץ. השאלה שלי העם אני יכול לעשות מין מוד למסך שהוא יראה לי נתונים של המחשב וכו? יום טוב ותודה, דניס.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by matvey99,

בעקרון אני רוצה לעשות כמה חורים במארז למאווררים ולעשות חלון מעוצב... הקטע הוא שאין לי שום כלי לעשיית מודינג עכשיו השאלה היא כזאת כמה עולה בערך הפריט והאם אפשר לקנות אותו בהום סנטר לפי ידיעתכם... מקדחה \ מבגרה ( מה עדיף ? לעשות חורים לברגים של המאוררים אפשר לעשות רק עם מברגה או אפשר גם עם מקדחה?) (יש המלצה למקדחה מסויימת? כמה שיותר זול) מקדח כוס דרמל( יש המלצה לדרמל מסויים? כמה שיותר זול) הכלי הזה שאפשר לעבוד בגמישות עם הדרמל דיסקים לדרמל הכלי שמשייפים עם הדרמל ( מגיע ביחד?) פרספקס ( מה הגדול שאני צריך לקנות? =X ) גומי U בבקשה תרשמו את המחיר של כל פריט בערך... זה ממש דחוף כי אני רוצה ללכת מחר לקנות תודה.

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by zZOROo,

מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by ras81,

שלום כאשר ניסיתי להחליף את המולקס נקרע לי אחד מהחברים (נקבה) של החוטים של הספק, והחוט נשרק ביד והפין בתוך נשאר תקוע במולקס. לקחתי חיבור ממאוור ישן וחברתי ע"י ליפוף חוטים ואז סגרתי ע"י שרוול חום ואיזולירבנד מעל. האם זה יספיק או שעלי לעשות משהו אחר. הפחד שלי הוא שבגלל שמדובר בחשמל השרוול חום הזה(שרק מתכווף בעצם) או משהו אחר במערכת יתלקח ויגרום לשריפה כאשר אינני בבית והמחשב דלוק או במקרה שני ייגרום לקצר במערכת שלי. אשמח לדעתכם ועצתכם תודה

• 21 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by SpiritCRusheR,

שלום פורום HWzone הסתכלתי בגלרייה של המודינג וממש קינאתי אמרתי לעצמי אם הם יכולים גם אני יכול! אני מקווה להשתלב בפורום וכמובן להראות לכם את המודינג שלי (אני מתחיל את הפרוייקט היום!)

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Aviram,

אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה אבל בכל מקרה פה זה נראה לי הכי מתאים. יש לי אוזניות של Sony (לא מהגדולות מאוד), ואחד מהרמקולים של האוזניים נשבר, אפשר היה לחבר את זה בבורג שמחזיק אותו, אבל כל התבנית שהבורג בו נשברה, אז החלטתי להדביק את זה בדבק מהיר. אתם בטח מכירים את הדבק המהיר שהחבילת אלומיניום קטנה ואם הוא נדבק על האצבעות אז האצבע מחוספסת, ולוקח לזה שבוע עד שזה יורד... אז שמתי דבק איפה שצריך, ושתי טיפות דבק נפלו לי על המארז כל אחת בצד אחר... אז מהר לקחתי טישו רטוב ניסיתי להוריד את זה לפני שיתייבש, חצי מהטישו נדבר על זה והדבק רק התפשט... בקשר לטיפה השניה - פשוט לא נגעתי בה וניסיתי להוריד לאט-לאט עם טישו אבל זה לא עזר.. היא רק התייבשה במקום... עכשיו אני לא יודע איך להוריד…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by shimiger,

מישהו יכול להסביר לי בבקשה על הטיימר 555 ואיך אפשר לקבוע את התיזמון שלו? תודה!

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. לכל המומחים של האתר שלום, בנתיים זו רק משאלת לב, אבל כרגיל תמיד בא לי לבנות משהו ולשנות...כרגע אני מתעניין בבניית מערכת קרור מים למעבד שאולי תתממש בחופשת סמסטר... ראיתי תמונות וביקורות על מערכות קרור בסגנון הthermaltake rocket וחשבתי לבנות משהו בסגנון, בעיקר שהעלות יכולה להיות נמוכה(אין צורך ברדיאטור ואף,לדעתי, במשאבה) ובגלל שהמערכת יכולה להיות שקטה לגמרי. לא ראיתי פרוייקטים כאלה באתר(לפחות חיפושים לא העלו כלום)..ולכן רציתי לשאול אם מישהו כאן בנה או ראה משהו בסגנון... הכוונה שלי היא לבנות מערכת שדומה במבנה לדוד שמש-כאשר הלוח שקולט את החום יוחלף במעבד ושהדוד עצמו יורכב מחומר כמה שיותר מוליך חום כי התפקיד שלו יהיה לקרר את הנוזל.

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Xtr3m3r,

חברה, יש בעיה בעייה בLCD של הארדואינו חברתי חיישן מרחק לארדואינו וLCD אליו בשביל לראות את המרחק על הLCD מהחיישן אבל הבעיה שמופיע לי אחרי המרחק כמה קשקושים תמונה: Uploaded with ImageShack.us וזאת התוכנית: #include "Ultrasonic.h" Ultrasonic ultrasonic(8, 7); #include <LiquidCrystal.h> LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); void setup() { Serial.begin (9600); lcd.begin(16, 2); } void loop() { int distance = ultrasonic.Ranging(CM); if (distance >= 200 || distance <= 0) { lcd.setCursor(0, 1); lcd.print("Out of range"); Serial.println("Out of range"); } else { lcd.clear(); lcd.print(distance); lcd.println( " CM "); lcd.println(" "…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. אני אמור לקבל את ה Pi השבוע. האם השנאי הזה (שנלקח מסמסונג גלקסי אס 2), מתאים עבור ה Raspberry Pi? רשום עליו: 5V----0.7A (שאין לי מושג מה זה אומר, אבל זה מה שרשום) תודה

18. Started by HingedEmu2,

איפה אני יכול למצוא כאלו- http://hwzone.co.il/reviews-files/SL2010/SL4.jpg בזול? שיוכלו לפרק לי מאוורר, מולקס נקבה, סאטא, 24פין, 6פין. אני מניח שאין פה הבדל באיכויות בין המוצרים אז כמה שיותר זול חח ומה השם של זה באנגלית? pins disassembler?

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by zam,

1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?

20. המאוורר של המעבד הרי מחובר ישירות ללוח,אז לקחתי את ה3 פינים שבתוכו (שלוש חוטים,אחד צהוב ,אחד שחור,ואחד ירוק) הוצאתי את השחור,והצהוב לקחתי מולקס חדש,היה לו זכר-ונקבה חיברתי את הזכר שלו -לנקבה אחת במארז[מהספק ] ובזכר הכנסתי את השחור לשחור,ואת הצהוב-לצהוב מה שבעצם ,אמור לתת לי 12V נקיים,ולעשות למאוורר לפחות 5000RMP,הוא כרגע על 3200 ועשיתי את זה,וזה לא עזר. מדוע.? אמרו לי שאם זה מחובר ללוח,הוא על 7V ככה..ועם המעבד מתחמם אז הוא לאט לאט יודע להגביר את הקצב ע''י כך שהוא מגביר את הV בקיצור המחשב עכשיו פתוח קטן לידי בשביל לתקן את זה,שיקבל 12V ויעבוד במלואו המהירות שלו. חיברתי גם בחזרה את המולקס הקטן ללוח אם,עם חוט אחד[ירוק] שיגיד לי כמה RMP. [החוט ירוק,-חיישן של סיבובי RMP של המאו…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אני מחפש פרספקס כתום/ירוק (מגיב לUV) כדי שאני יוכל להתחיל את הפרויקט שלי הבעיה שאין לי מושג מאיפה לקנות, חיפשתי בפ"ת ולא מצאתי כלום מישהו מכיר אולי חנות באזור המרכז? (עדיף פ"ת, ת"א, בני ברק או ר"ג)

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  22. Started by Aviko,

היי, עבר קצת זמן מאז ידיי נגעו בכל מה שקשור למודינג, אך בעקבות פרוייקט חדש (בקרוב תראו ב יומני פרוייקטים), אני מבקש את עזרתכם. קצת שכחתי איך יוצרים מעגל מקבילי של לדים UB מהמולקס במחשב. אם אני זוכר נכון, צריך לחבר את הלדים במקביל כאשר על ה+ של כל לד צריך להוסיף נגד,כמה התנגדות צריך? ועוד שאלה, לאיזה חוט לחבר אותו? לחוט האדום של ה5V או לחוט הצהוב של ה12V? תודה מראש על עזרתכם בנושא, בברכת יצירה מ-ו-ש-ל-מ-ת,

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by Ash Binary,

במחשב ל חבר יש לוח דיי איכותי (MSI K9N NEO) אם southbridge בלבד (מהלוחות של AMD שאין להם northbridge). הציפ של NVIDIA והוא דיי מתחמם בזמן עבודה מתחת לציפ הזה (או באיזור שלו) יש הלחמה שבורה. הוא אמר שהמחשב לפעמים עובד לפעמים לא, אז באתי לבדוק הדלקנו את המחשב, קרענו אותו במשחקים, ראינו סרטים, הכול הלך חלק. ואז גלשנו סתם באינטרנט והמחשב קפא אחריי ריסט הוא צפצף 2 ארוכים ו 8 קצרים (תקלה בכרטיס מסך), הכרטיס מסך תקין וניסינו אם כרטיס מסך אחר. אחריי שהלוח התקרר הוא עדיין עושה את זה אם אני לוחץ אל הצלעות קירור של ה southbridge (אל הציפ כיאלו) המחשב עובד תקין, אם אני משחרר הוא קופא מסקנה - יש הלחמה שבורה מתחת לציפ - איך ניתן לתקן אותה ?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by Roey Gorodish,

איך מחשבים KVA של חשבון החשמל שלי (תלת פאזי)?

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  25. שלום לאלקטרונאים , הטלויזיה LED שלי הפסיקה לעבוד לפתע לא נדלקת ואין אפילו אינדיקציה למתח (LED אדום דולק שמציין שהטלויזיה דלוקה) על פניו כנראה שקיימת תקלה באספקת מתח למכשיר הטלויזיה. דיודות בדקתי שלא נפרצו , כמו כן מדדתי התנגדויות של הנגדים קבלים וסלילים כנראה גם פוטנציאל לתקלות אבל אין לי מושג איך לבדוק פריצה של קבל או סליל תקול עם רב מודד. אני מעריך שקבל שנמדד עליו קצר הוא תקול (שהוא פרוק) . אבל אני לא בטוח שיש דרך ביתית עם רב מודד לבדוק תקינות קבלים על כרטיס ?!???! אשמח לעזרה סלילים בכלל אין לי ידע מה עושים בכדי לוודא תקינוץ ? מישהו יכול לסייע ? אני רוצה לקנות כרטיס חלופי אבל לפני אני רוצה לוודא שאכן הכרטיס מתחים ת…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.