אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
סתם קטודה סגולה, או קטודת uv. אולי שתיהן ביחד? ממש יפה.... [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה מתאים לפורום הזה אבל בכל מקרה פה זה נראה לי הכי מתאים. יש לי אוזניות של Sony (לא מהגדולות מאוד), ואחד מהרמקולים של האוזניים נשבר, אפשר היה לחבר את זה בבורג שמחזיק אותו, אבל כל התבנית שהבורג בו נשברה, אז החלטתי להדביק את זה בדבק מהיר. אתם בטח מכירים את הדבק המהיר שהחבילת אלומיניום קטנה ואם הוא נדבק על האצבעות אז האצבע מחוספסת, ולוקח לזה שבוע עד שזה יורד... אז שמתי דבק איפה שצריך, ושתי טיפות דבק נפלו לי על המארז כל אחת בצד אחר... אז מהר לקחתי טישו רטוב ניסיתי להוריד את זה לפני שיתייבש, חצי מהטישו נדבר על זה והדבק רק התפשט... בקשר לטיפה השניה - פשוט לא נגעתי בה וניסיתי להוריד לאט-לאט עם טישו אבל זה לא עזר.. היא רק התייבשה במקום... עכשיו אני לא יודע איך להוריד…
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שיהיה רק אפשרות ל on\off עם לד חיווי, לא משהו מסובך. [ואם אפשר בלי התעסקויות עם נגדים אני אשמח] ותגידו, באותה דרך שעושים את המרכת הזאת למאוררים אפשר לעשות לקטודה נכון ?
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
וכמה עולה פרספקס ? עידכון: איפה אפשר לקנות ברגים יפים וארוכים (בשביל לבחר פרספקס) כמו אלו http://www.pcextreme.net/reviews/sunbeam_acrylic_case/7.jpg תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום כאשר ניסיתי להחליף את המולקס נקרע לי אחד מהחברים (נקבה) של החוטים של הספק, והחוט נשרק ביד והפין בתוך נשאר תקוע במולקס. לקחתי חיבור ממאוור ישן וחברתי ע"י ליפוף חוטים ואז סגרתי ע"י שרוול חום ואיזולירבנד מעל. האם זה יספיק או שעלי לעשות משהו אחר. הפחד שלי הוא שבגלל שמדובר בחשמל השרוול חום הזה(שרק מתכווף בעצם) או משהו אחר במערכת יתלקח ויגרום לשריפה כאשר אינני בבית והמחשב דלוק או במקרה שני ייגרום לקצר במערכת שלי. אשמח לדעתכם ועצתכם תודה
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך לקנות 6 לדים UB 6 נגדים ושנאי מתכוונן איפה אפשר למצוא באיזור הקריות? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי sony ericsson w760i ויש לו בצד מגעים המשמשים להטענה\העברת נתונים. שמתי לב שלפעמים לחבר את זה למחשב דורש כמה ניסיונות ומבט קטן במגעים הראה לי שהם מלוכלכים לגמריי (חבל שסוני אריקסון לא החליטו לעשות כיסוי להם כמו לכל שאר החברות ) אני מחפש דרך לנקות אולי קיים איזה נוזל שמנקה את זה או שבכלל יש איזה פיתרון יותר יצירתי לנקות את זה בלי לפגוע כמובן במכשיר\לשרוט את המגעים?
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקדוח חורים בשביל מאווררים במארז אבל אין לי שום כלי מתאים. רק מקדחה כזו רגילה שאפשר לקדוח איתה בקיר ובעוד שלל דברים אולי גם מתכת או פח?אין לי שום כלי מלבד זה. יש דרך לעשות חורים למאוורר עם המקדחה שלי? תודה..
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי את המעגל המצורף בתמונה, עכשיו מה זה Audio Input , Audio GND ו GND .. ? מה זה מציין? ואיך אני מחבר את זה למעגל .. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
היי, אני חדש בפורומים שלכם (הודעה ראשונה)... יש לי בעיה שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה. יש מדריך באתר כלשהוא שאני לא אפרסם כי אני מניח שאסור לפרסם פה אתרים מתחרים, שמסביר על הכנת חיבורי מולקס זוהרים, שזה בתאכלס חיבור שתקעו בו לד. הם אומרים להשתמש בנגד של 150 ohm עם לד אולטרה ברייט. עכשיו הבעיה שלי זה שלא מצאתי בחנויות לד אולטרה ברייט, המוכר לא הבין מה זה, אבל נתן לי איזה לד ונגדים איתו. קיצר, ניסינו את זה אבל החיבורים כלכך מתחממים שאי אפשר לגעת בהם. לא יודע למה. אז מה שאני בעצם מבקש ממכם זה לתת לי שם של לד (חובה מספר וולט - שיהיה מדוייק ושאם אני אבוא לחנות ואבקש אני לא אוכל לפספס - אל תתנו לי שם כללי... אני צריך בידיוק) ונגד שמתאים לו (גם פה אני צריך מדוייק). המטרה היא שהל…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מארז P183 עם פילטרי אבק.. אבל אוויר נכנס דרך חריצי ההרחבה (מחוררים).. האם ישנה דרך מסודרת לחסום חריצים אלה? ערכה מסודרת? פילטר מזגנים? רשת של חלון? מה אתם מציעים? והאם זה המקום לשאול גם על הפיכת כיווני מאווררים או הוספת אחרים על מינת לקבל צירקולצייה טובה וללא אבק? תודה לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום המודולים האלה נראים דומים, אבל לא לגמרי זהים. הראשון: http://www.ebay.com/itm/AC-DC-Power-Supply-Buck-Converter-Step-Down-Module-5V-700mA-for-Arduino-/131191004130 השני: http://www.electrodragon.com/product/ac-85-265v-dc-5v-power-module/ האם יש הבדל בינהם? מלמעלה הם נראים דומים, אבל בחלק התחתון של ה-PCB, לא כל כך.. האם מישהו מהם יותר טוב מהשני? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
היי , אני רוצה לחבר לד ביקורת במעגל לדים שעובדים לדים במוסיקה. ניסיתי לחבר אותו בכמה מקומות אבל הוא כל הזמן עובד לפי המוסיקה ולא סתם דולק. לאיפה לחבר אותו ?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לפני כמה זמן הצטרפתי לפורום והחלטתי לעשות למחשב שלי מודינג עכשיו המודינג שאני מתכנן הוא פאן-בייס לא באס לא בעס אני מעוניין לקחת 4 מאוורים יחסית גדולים (של ספקי כוח) ולחבר אותם למחשב שלי עכשיו הנה השאלות: 1: האם עדיף לעשות את הבייס מהצד של המארז? (+סידור חוטים) 2: האם עדיף לוותר על הפאן בייס לפזר את המאווררים שיגרמו לאוויר לזרום בצורה יעילה יותר? 3: בעקרון המאוור שמצאתי עד עכשיו הוא 12וולט מאוד חזק ושקט מה שאני רוצה זה לחבר את כול המאוורים עם מפסקים וליצור מעגל סגור שלא מחובר למחשב, ואני רוצה לשאול אותכם איך אני יוכל להניע 4 מאוורים עם ספק אחד (לא של מחשב) תודה לכול העוזרים אני מקווה להשלים את המודינג בקרוב ברגע שיהיו לי את כול החומרים אני ניגש לעבדוה ומבי…
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי... הסתכלתי בעיתון וראיתי את הדרמל של וולף בהום סנטר ב120 שקל. זה נורמלי? כל הדרמלים שראיתי עד עכשיו עלו הרבה יותר. אילו ראשים מקבלים איתו? הוא שווה את הכסף או שהוא סתם זבל? דרך אגב קוראים לזה מולטיטול אלקטרוני 170W ומזה הציר הגמיש הזה לא הבנתי...
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש חומר שהוא סוג של ספוג/קצף לבן שמגיע בבלוקים וניתן לחתוך אותו בקלות עם סכין ולעצב אותו. בדרך כלל משתמשים בו ליצור תבנית ועליו שמים פיברגלס. יש למישהו מושג איך קוראים לחומר ואיפה ניתן לקנות ?
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
התקנתי את ה LCD שלי סוף סוף! התאורה עובדת הכל עובד פגז רק הבעיה היא שהמסך מציג ריבועים בשורה הראשונה והשלישית ולא מציג שום טקסט של התוכנות שמיועדות לכך קראתי שוב את המדריך והתקנתי את התוכנה DLportIO ופשוט יכול להיות שאין לי מושג מה עושים עם התוכנה!! יעני מה מפעילים מה מריצים מה לוחצים מישהו יכול לתת יותר פרטים על זה בבקשה! לפי מה שהבנתי צריך את התוכנה הזו שתעקוף את ההגבלה של וינדוס XP על הגישה הישירה לפורט LPT אבל אין לי מושג מה לוחצים שם! יעני מה עושים עם זה... מישהו יכול להסביר ... ואם זו לא הבעיה אז מה כן יכול להיות רק אל תגידו לי לחבר מחדש כי הכל עבר בדיקה קפדנית 4 פעמים לפני החיבור ועוד כמה פעמים אחרי יונתן קלדרון
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני צריך ייעוץ או עזרה אני מכנן פרוייקט אשר ישצטרך בעזרת מצלמה\חיישן מרחק\חיישן תנועה לראות ולקלוט גוף זז ולהתבייט על הגוף כלומר: זה רובוט עם מצלמה שנגיד יראה מברחב גוף זז שהמצלמה \חיישן יקלוט את הגוף ולאחר מכן יעקוב אחר אותו גוף... אם יש למישהו רעיון או דרך ושיטה לעשות זאת אז בבקשה ספרו לי כאן, אם מישהו עשה דבר כזה בעבר או עושה זאת עכשיו יכול לעזור לי מאוד, כעקרון מי שיודע על פרוייקט רובוטיקה "פירסט" יודע שאכן כבר קיימת ערכה שלהם כזאת אבל אני רוצה לעשות זאת מבלי להשתמש בערכה המוכנה של פירסט. תודה מראש ת אלכס..
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. אפא אפשר לקנות בארץ או אפילו בחו"ל חומר מבודד רעש למארז במחיר הגיוני? אני מתכוון לספוג המיוחד הזה שמדביקים לדפנות המארז שמבודד סאונד.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
1. מהו בעצם מופע. האם הוא משרעת הגל? 2. מהי תנועת האלקטרונים בזרם חילופין?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צועד לקראת המודינג הראשון שלי (חלון במארז וזה) ורציתי לדעת מאיפה קונים את הפרספקס. באיזה עובי מומלץ לקנות, מה המחירים שלו, ומה המכשירים שיכולים לעשות בו חורים לחיבור מאוררים חוץ ממקדח כוס?... תודה לעוזרים ויום נעים לכולם, אבי
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם בטח הרבה מאיתכם עושים הזמנות של רכיבי אלקטרוניקה מאיזה חנות\אתר אתם נוהגים לעשות הזמנות ? העלות המשלוח שלהם זולה ? חייבים לעשות קניה גדולה או שאפשר לקנות גם בעלות קטנה . ראיתי שיש את MOUSER ן FARNELL למישהו יש ניסיון איתם ? הם נוחים להזמנות ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, בניתי מעגל כלשהו שמשתמש ברגלי השידור של יציאת ה LPT יש לי מערכת הפעלה WINXP SP2 דרך היציאה אני שולט על המעגל - הפעלה וכיבוי שלו בעזרת הרגליים 2 ו 18 (רגל השידור הראשונה של היציאה והאדמה שלה) בכל הפעלה מחדש של המחשב, איך שהמערכת הפעלה עולה היא מאתחלת את יציאת ה LPT וזה גורם לזוג רגליים 2 ו 18 להוציא +5V מה שגורם להפעלת המעגל שלי בלי שאני רוצה יש אפשרות להגדיר במערכת הפעלה שהיציאה תאותחל למצב שכל הרגליים של המידע יהיו ב "0" במקום ב "1" כמו שקורה אצלי עכשיו? הפעולה של ה "1" מגיעה רק עם הפעלת המערכת הפעלה.. אז זה אומר שההגדרות בביוס לא משנות למה שאני צריך מישהו מכיר איפה במערכת הפעלה אני יכול לקבוע את מצב הרגליים של המידע ל "0" בהפעלה? תודה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-