עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by dani,

אני רוצה לקנות את DELTA 92MM FFB0912EHE Case Fan ולשלוט בחורף במהירות כדי שלא יהיה המון רעש... ראיתי בPandas את ה ZALMAN FAN MATE 2 איך הוא...? ודרך אגב יש לי בינתיים את ה Vantec Tornado ויש לו זרימת אוויר של 84 CFM אבל אין לי אפשרות לשלוט בו בגלל שיש רק חוט צהוב (למדוד את המהירות לא?) אז אני לא יכול לשלוט עליו... והבעיה שהדלטא הוא 92 מילימטר וההיטסינק הוא 80 מ"מ... יש המלצות למאוורר 80 מ"מ (אני הולך לשים אותו על המעבד כמובן) עם זרימת אוויר בערך ב 80 + -?

• 6 תגובות
    • 921 צפיות
  2. Started by ReggaeWithDodli,

שלום לכולם, אני מנסה לבנות מדפסת תלת מימד מסוג reprap prusa i3. ההרכבה אמורה להיות בעיקר מחלקים הכי זולים שמצאתי ברשת(לא קיט) וחלקים שפרקתי ממדפסות מחשבים וכדומה. מחיר מקסימום שהצבתי לעצמי הוא 1500 ש"ח. אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג שלי: http://ewdiy.blogspot.co.il/ הוא כתוב באנגלית כמובן. אני כותב על הבניה תוך מחשבה על בוני מדפסות כמוני בארץ יוכלו ללמוד מהטעויות שלי וללמוד מאיפה הכי טוב להשיג חלקים בארץ. אשמח לתגובות ועצות. אלעד

3. Started by ASTR4L,

שלום לכולם! יש לי שני רצועות לדים המאירות האחת בצבע לבן והשניה בצבע אדום. אני רוצה לבנות מעגל שידליק את הרצועות בצורה הבא. אדום דולק ל15 שניות ולאט האור נחלש ותוך כדי שהוא נחלש האור הלבן נדלק ך15. כך שזה יחזור על עצמו. ללא צורך של התערבות שלי. יש לי קצת רקע באלקטרוניקה תודה לעוזרים.

4. Started by Kuchi,

היי אני צריך נגדים ללדים איזה נגד אני צריך? (אשמח גם לתמונה ברורה שלו) ואם אפשר מה השם של הנגד או מאיפה אני יכול להזמין באינטרנט אני צריך כמות מסויימת ...

• 37 תגובות
    • 6.3k צפיות
  5. שלום לכם ותודה שנכנסתם. היה לי רעיון קטן, שלצערי כנראה לא יבוא למימוש (אבא שלי לא מרשה). הרעיון היה איך ליצור חלודה נחמדה.. מצרכים: שבבים קטנים של ברזל או פלדה (לא אל חלד), או אבקה.. הכי טוב.. צבע יסוד (בסיס), חומר מחמצן (אפשר כמו של השיער). איך זה הולך? לוקחים משטח (אפשר מארז). מרססים/צובעים אותו בצבע יסוד, כך שהחימצון לא ישפיע על הכל.. אחרי שעושים שכבה או שתיים, עושים שכבה שלישית.. לפני שהיא מתייבשת לגמרי, מפזרים את אבקת הברזל או השבבים הדקים על הצבע, ואז הם נדבקים אליו כשהוא מתייבש אפשר למרוח שכבה של דבק חזק מעל צבע היסוד ועליו לשים את השבבים אם רוצים.. אם צבע היסוד לא מדביק טוב. לוקחים חומר מחמצן, כמו של שיער (עדיף רמה חזקה), ומורחים/שופכים על הברזל. תוך…

6. Started by Big_Guy7,

יש לי זוג קתודות UV של טרמלטייק. לפי מה שראיתי באתר של טרמלטייק, לקתודות יש תכונה שהן מופעלות בקצב של מוסיקה או משהו כזה.. איך מפעילים את זה?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אני רוצה לקנות פוטנציומטר בשביל המאוורר הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11448 הוא עושה יותר מידי רעש, רעש בלתי נסבל, אז אני רוצה לחבר עליו פוטנציומטר שישלוט על העוצמה והרעש... כזה שידע לא לנתנגד בכלל בכלל שהוא פתוח עד הסוף וברגע שהוא סגור יתנגד כך שהמאוורר יחדל מלעבוד.. מה עלי לקנות מהאייבי?

• 15 תגובות
    • 3.3k צפיות
  8. Started by dj shay 30010,

יש לי מסך LCD 20X4 שקניתי דרך אתר ישראלי בארץ מסך בצבע ירוק מסך רגיל אני רוצה עוד LCD 20X4 אבל עם תאורה כחולה יש איזה אתר ישראלי או חנות בארץ ???

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  9. שלום. מישהו ביקש את עזרתי, ואני מעביר את השאלה שלו אליכם: "אני צריך במסגרת איזה פרוייקט לבנות מעגל אלקטרוני פשוט יחסיתהמעגל מורכב ממקור מתח /סוללה של 9 וולט ולחצן ,בכל לחיצה על הלחצן צריך להזרים לצרכן (מעין גוף חימום )5 וולט למשך 60שניות ולאחר מכן כיבוי מוחלט של המתח לצרכן אני אשמח אם תוכל לעזור לי עם שרטוט ושמות הרכיבים שאצטרך להרכיב בשלב ראשון על מטריצה"

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by YARON_M,

.

• 0 תגובות
    • 940 צפיות
  11. זה יחסית פשוט מאוד, הטרנזיזטור עושה את כל העבודה אפשר לעשות את זה או עם הtip31 אבל בחנות היה רק tip41 ומתברר שהוא קצת יותר חזק. אז מכל המעגלים שראיתי ברשת אני החלטתי לחבר אותם במקביל ולא בטור, ככה אני יכול להשתמש ב6v ונגד לכמה לדים שאני רוצה. חובה לשים את המוסיקה על פול ווליום לבינתיים, עד שאני אמצא מגבר. הצעות? 8) למה בהתקדמות? כרגע אם הבחנתם או לא זה על ברדבורד כי אני בודק הכול, ועוד מעט זה יהיה בתוך בקבוקון קטן ונייד עם שתי בטריות כפתור.

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. חשבתי לחבר מאוורר ישן של מעבד (חוטים: צהוב, שחור, ירוק) לתחתית של מה שמחזיק לי את המקלדת, איפה שיש מקום לעכבר, לחתוך שמה קצת ולהדביק את המאוורר מאחורה עם 9V. השאלות שלי הן: 1. לסוללת 9V יש + ו-, לעומת זאת למאוורר יש 3 חוטים. לאן ילך כל חוט? 2. מה משמעות כל צבע? 3. איך אני מחבר מתג 3 רגליים לכל העסק הזה? תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by taotao,

אז אני מתקדם עם ה-900D "הישן, בכל מקרה לא יצא לי לתעד את הכל בפרויקט הנוכחי, אבל לקח כמה חודשים עד שנסגרתי על החומרה וכל ההרכבה (עבודה/חו"ל וכו). מערכת מחשב Intel Core i7-5930K ASUS X99 DELUXE Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4 2800MHZ Plextor 256GB M.2 SAMSUNG 512GB HDD 2.5 OCZ Fatal1ty 1000W GIGABYTE 280X X2 מערכת קירור בלוקים Swiftech APOGEE HD Ultimate EK-VGA Supremacy Bridge Edition X2 EK-FC Bridge DUAL Parallel 3-Slot CSQ משאבות Koolance PMP-450 Swiftech MCP655 רדיאטורים Alphacool NexXxoS XT45 360MM Alphacool NexXxoS XT45 480MM מיכל/מחברים/צנרת Koolance QD3 TYGON Tubing 1/2 ID 3/4 OD KOOLANCE 452X2 REV 2 מאווררים/בקר Scythe GT 1850RPM X14 Lamptron FC-2 המערכת היא די א…

• 8 תגובות
    • 4.5k צפיות
  14. אני מנסה לחתוך את הפרספקט אבל שאני חותך אותו אז זה מה שיוצא לי (מצטער על האיכות של התמונה) אתם יכולים להסביר לי איך לחתוך עם איזה כלים צורת עבודה...

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  15. Started by GetRich,

הלד שיש בקצה של שלט, זה לד שפולט אור אינפרא אדום, נכון? תודה.

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  16. Started by Blabber,

אם יש לי קירור למעבד(Tuniq Tower) שעל המאוורר שלו יש שליטה בעזרת פוטנציומטר משלו. ואני רוצה לקנות כזה: http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=27664 האם אני אוכל לבצע איזה מוד קטנטן ולהחליף ביניהם את החוטים, ככה שהמאוורר החדש יקבל את השליטה והמאוורר הישן פשוט יהפוך לאחד רגיל? או שכבר עדיף להזמין איזה ראובאס זול מEBAY?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by IG,

שלום לכולם! אני צריך מדפים חדשים לרמקולים שלי (מערכת 2.1.... אני רוצה למקם טוב את ה2...) וחשבתי לעשות את הדבר הבא: את המדפים לעשות מפרספקס 0.5 או 1 ס"מ ולהאיר אותם בעזרת לדים, שמחוברים לחוטי החשמל של הרמקולים. השאלה שלי, זה, האם החשמל שמקבלים ה"לוינים" מספיק כדי להאיר לד UB?

• 25 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. Started by nizzan7,

האם אפשר להשתמש ברמקולים של מערכת ישנה למחשב? (הדיסק במערכת התקלקל אז אבא שלי נתן לי הכל וחשבתילחבר איכשהו את הרמקולים למחשב) האם זה אפשרי אם כן איך? אם זה חשוב הרמקולים של AIWA

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by s.cheetah,

אהלן אני נתקל בבעיה המנוע לא זז, נראה לי שאני עובד עם קוד בעייתי // Stepper #include <Stepper.h> // steps value is 360 / degree angle of motor #define STEPS 200 // create a object on pins 6 and 7 Stepper stepper(STEPS, 6,7); void setup() { } void loop() { ///// Turn the stepper 200 steps with a 1 sec delay between steps at 60rpm /// then reverse the direction and do 50 steps at 20rpm with a 1sec delay between steps stepper.setSpeed(1); stepper.step(200); //delay(1000); //stepper.setSpeed(20); //stepper.step(-50); //delay(1000); } אני משתמש בבטריה 12V. מצורף תמונה של החיבורים מקווה שמשהו פה יכול לעזור לי תודה איתמר

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. כבר שבוע אני מחפש נגדים באיזה ראשון לציון ולא מצאתי. אני צריך נגדי 450 אוהם או 100 אוהם, לא משנה לי איזה מהם אני צריך למערכת לדים שבניתי שכרגע עובדת על סוללות.. אם למישהו יש מושג איפה אני יכול למצוא נגדים בראשון לציון ובחנות שיהיה 100% ולא שיגידו לי שנגמרו להם, אני ממש אשמח תודה מראש

• 10 תגובות
    • 5.1k צפיות
  21. אני רוצה לקנות מאוורר בצבע אדום שיהיה בגודל 80 או 120 mm ו-12V ומחפש פלטה לא משנה איזה הכי פשוטה שיש... באילו אתרים יהיה הכי זול לקנות (כולל משלוח)?

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  22. Started by arkadur,

אני מציג בפניכם את הפרוייקט החדש שלי , הפרוייקט הקודם, למי שזוכר, או לא יודע, הסתיים, ומכיוון שלא עמד בדרישות שלי , הוא נמכר, לאחר שעבר עוד כמה שינויים, כדי להתאים אותו לבעליו החדשים.. לכן, רוב הציוד, אצלי (יש לי מחסן לא מבוטל של ציוד, אני אוהב שיש לי הכל ב"מלאי" ואין צורך לרוץ ולחפש, יש כמעט הכל מאלקטרוניקה, ועד צבעים.. הפרוייקט החדש, יתבסס על מארז של TT, דגם SHARK, צבע אלומיניום טבעי. הפרוייקט יכלול בניית המשך של הפנל הקדמי, ע"י אלומיניום, והמשך הקווים הטבעיים של המארז (גם דלת הצד.. כנראה) הבסיס, יהיה מלבני במימדי המארז, או יתחיל במימדי המארז, ויקבל צורה טרפזית , כלומר יתרחב.. בנוסף, בניית בלוקים מותאמים אישית ע"י "הציוד" אני רוצה להודות שוב לאבירן (KETCHUP), על…

• 232 תגובות
    • 36.2k צפיות
  23. Started by tzolerguy,

אני לא מכיר אותם ועוד לא הזמנתי מהם אבל אם מישהו מעוניין זו הכתובת שלהם www.farnellinone.co.il

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by yossi_s1,

היה לי מלחם שקניתי לפני הרבה זמן בACE והוא היה כלכך גרוע, תכלס לא באמת היה אפשר להשתמש בו, היה שימושי לחיתוך פלסטיק רק. זרקתי אותו כי חטפתי עליו עצבים, תכלס הוא עדיין יכל לשמש לחיתוך פלסטיק אבל שיהיה. מדובר במלחם שכתוב עליו 30W אני חושב של חברת זיקו אבל לא בטוח. בכל אופן אני צריך מלחם לעבודות ממש פשוטות, נגיד עכשיו יש לי פה אוזניות שצריך להחליף להם כבל. ככה שמצד אחד אני לא צריך משהוא חזק ומקצועי ומצד שני אני כן מחפש משהוא שיעשה את העבודה כמו שצריך בלי שאני יחטוף עליו עצבים, שיעשה מה שהוא אמור לעשות באופן מיטבי ומהיר. הזמנתי את המלחם הבא מאיביי לפני כחודשיים: http://www.ebay.com/itm/120926098920?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 אבל החבילה מעולם לא הגי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by j.m,

ב ת ו ד ה מראש [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 752 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.