עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני חדש בתחום ואני תמיד מפנטז על לבנות קופסה לא סטנדרטית למחשב.. משהו מיוחד.. אבל בנתיים שהמחשב עדיין בעל ערך.. חח אני מעדיף לעשות משהו פשוט יותר וגם כדי להתנסות. אני רוצה לחתוך צורה בדלת המארז. חשבתי על זה: (במקור יותר עבה כדי להראות יותר פרופורציונאלי על המארז) עכשיו השאלה שלי לפני שאני מתחיל לבצע את תהליכי החיתוך היא אם זו צורה קלה לביצוע אשר קל לבצע גימור יפה לצורה? (אני ממש רוצה שיצאו קווים ישרים) ואם היא צורה קלה איזה טיפים יש לכם בשבילי לביצוע הצורה הנ"ל? נ.ב: אני שואל אם זה קל או קשה כי אני לא יודע אם יותר קל לחתוך צורה בעלת קווים ישרים או ללכת על משהו ללא קווים ישרים...

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by niv212,

לפני כמה שבועות רציתי לקנות מאווררים חדשים למחשב (האחד היחיד שנשאר חי עשה רעש) אז נתקלתי בהזדמנות קנות מאווררים עם ניאונים בזול יחסית.... קניתי 3 והנה התוצאות.... 2 ניאונים (כחול וירוק) מהצד ומאחורה. על הניאון הירוק מהצד עשיתי כמו שבלונה ששמתי על הרשת (מי שלא מזהה אז זה הלוגו של היטמן) תמונה יותר מקרוב של המאורר עם ההיטמן מאחורי המסך שמתי ניאון אדום (עם בקר שמהבהב לפי צליל) ומעל המסך יש 3 לדים כתומים קטנים שלדעתי נראים נחמד ותמונה יותר קרובה של הלדים אני כרגע עובד על מוד יותר רציני שאני אפרסם כשאני אניח את ידיי על כלים יותר טובים (למישהו יש סיבה שאסור לי לקנות מולטיטול של XPERT?) וכמה חלקים שקשה להשיג...

• 29 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. Started by J0n1,

יש לי מדפסת, ואני מחובר אליה בUSB. אמא שלי גם רוצה להדפיס לפעמים, אבל המחשב שלה לא מחובר אלי ברשת. חשבתי ליצור מפצל USB בדרך הבאה: למדפסת יכנס כבל USB, הוא יקח את המתח שלו מהמחשב שלי (שתמיד דלוק) ואת המידע, הוא יקח בעזרת סוויץ, אם אני אשים את המפסק בצד אחד הוא יקבל את המידע מהמחשב שלי, ובצד השני מהמחשב שלה. זה יעבוד? יש סכנה לרכיבים? יש דרך אחרת? תודה :]

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  4. חבר'ה ראיתי ביוטוב איזה סירטון ( שאני לא מוצא את הקישור שלו) של איזה אחד שלקח כמה מאווררים של מחשב טוחיבר אחד לאחד בצורת שרוול והשאלה שלי היא האם זה בכלל מועיל האם זה עושה יותר עוצמה של אוויר ???

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  5. Started by D.r Bit,

שלום אני מחפש את המתאם הנל אולי מישה יודע מאיכן בארץ אפשר לקנותו .? תודה לכול העונים ... זה הדבר ...http://www.altronics.com.au/index.asp?area=item&id=P1690

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  6. Started by Jochman,

אהלן, אני מתכנן לבנות מכשיר HTPC וחשבתי על רעיון מגניב למארז. חשבתי להכניס את המערכת לתוך מכשיר וידאו ושהכונן DVD יהיה ביציאה של הקלטות וכו', מה דעתכם? זה בכלל נראה לכם אפשרי? כמו כן ישבתי עם אבא שלי על זה ולא בטוח שהספק יכנס, שווה לנסות לפרק אותו ולהכניס אותו מפורק או לעשות לו בוקס מגניב ושיהיה חיצוני? כמו כן, הקירור סטוק יספיק למעבד 4200X2, אני גם במילא אעשה לו Downclock. המפרט שמתוכנן להכנס פנימה: AMD 4200X2 Asus M3A Mushkin SP 1GB (נורא זול ד"א) Seagate ST3 500GB LG GSA-GH20N Hauppauge WinTV-PVR-150 וHec 300ART לא תהיה בעיית חימום? אני גם לא מתכוון להריץ HD (לא שיש לי טלוויזיה שתומכת בזה) בגלל זה מתוכנן הDownClock. אני מתחיל להכנס למחשבה של לשים את הספק מעל המארז (ויד…

• 3 תגובות
    • 926 צפיות
  7. Started by bad boy,

R1_____________10K 1/4W Resistor R2____________100K 1/4W Resistor R3_____________68K 1/4W Resistor (see notes) R4______________1K5 1/4W Resistor R5______________3K3 1/4W Resistor R6____________330R 1/4W Resistor R7______________4K7 1/4W Resistor R8______________2R2 1/4W Resistor C1______________1µF 63V Polyester Capacitor C2____________100µF 25V Electrolytic Capacitor C3____________470µF 25V Electrolytic Capacitor Q1____________BC239C 25V 100mA NPN High-gain Low-noise Transistor Q2____________BC337 45V 800mA NPN Transistor Q3____________BC327 45V 800mA PNP Transistor

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by carman6,

מכירים דרמל חובבני יענו- לא למקצועיים? גג 200 שקל?

• 5 תגובות
    • 805 צפיות
  9. הנושא אומר הכל...

• 1 תגובה
    • 782 צפיות
  10. שלום יש לי אופנוע ממונע של ילדים אך הוא נשבר פיזית,לקחתי חלקים כדאי לבנות קארטינג לילדים בעת פירוקו פירקתי כפתור הדלקה של ON/OFF ויש לו 6 חיבורים ולהם 6 כבלים הייתי חייב לנתק את החיבורים כדי להוציא את הכפתור ממקומו עכשיו אני לא יודע את הסדר של החיבורים כי יש צבעים שונים והכנתי סרטוט: יש לי עוד כפתור של ON/OFF ולו 3 חיבורים ועדיף להשתמש בו כי הוא קטן יותר ואם תוכלו להסביר את חיבורו ויש עוד כפתור של ON/OFF עם 2 חיבורים אז תעזרו לי לחבר למתג הרצוי ויש לי עוד בעיה המנוע תקוע מבפנים ואני לא יכול לפתוח אותו כדי לנקות ואני גם מפחד שיהרס עוד יותר בזמן פתיחה אז תעזרו לי למצוא באינטרנט מנוע 6V שנראה ככה: התקציב למנוע משומש או חדש הוא 70 אפשר גם למנוע אלקטרוני חזק יותר ובאזו…

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום, דבר ראשון אני לא שואל בנושא המחשבים הפעם .. אבל זה קשור לנושא המודינג. חבר בא אליי עם רעיון לשים בכד של הנרגילה מנורה שתאיר את המים והעשן שמצתבר בתוך הקנקן של הנרגילה. רציתי לדעת אם דבר כזה הוא אפשרי? ואם כן מה אתם לעשות.. מה לקנות איך לבנות וכו..

• 35 תגובות
    • 4k צפיות
  12. Started by thedag,

בניתי את המקלט על מטריצה ורק שאני מחבר אותו למחשב הRAW CODES מראה לי כזה Pulse 00000 Space 0000 אבל כשאני לוחץ על כפתורים הוא לא עושה לי את זה... ניסיתי בכמה שלטים רק כשאני מחבר למחשב הוא מראה לי וזהו. עזרה??

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by midnight8,

מאיפה אני יכול לקנות סליבים בארץ ? אני רוצה אולי משהוא זוהר בחושך יש מצב כזה? ואם לא בארץ ובחול אז מאיפה ואיך אני יכול להבטיח שזה יגיע אליי וגם אם משלמים מכס על דברים כאלה? תודה מראש...

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. קודם כל אני חייב להגיד שאני כבר כמה חודשים גולש פה ואני מועשר בידע בזכותכם! ואני רוצה להודות לכם ממש! עכשיו לשאלתי, ראיתי שבחריטה עם דרמל החריטה לא הכי יפה, אז רציתי לדעת אם אני אקנה את ה-NZXT Tempest אני אוכל לחרוט עליו עם דרמל? והאם אני אוכל לעשות לחלון שלו שיש לו הקיים חריטה, והאם אפשר לעשות חריטה בלייזר ואם אפשר בלייזר כמה זה יעלה לי? כמובן אני רוצה לעשות משו מורכב וזה ייקח לי זמן לעשות לבד כי מחר אני קונה דרמל ומתחיל לעבוד איתו על מארזים ישנים שיש לי. כמה יעלה לי לעשות חריטה עם לייזר? וכמובן איפה אני יכול לבצע חריטה כזאת? ותודה רבהההההההה מראש לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני יכול לעשות את זה http://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blinking-leds/ רק שבמקום לדים להשתמש בקטודות קרות ?

• 6 תגובות
    • 980 צפיות
  16. אוקיי הבנתי שיש לחשב את כל הפרטים וזה חייב להיות נכון. אבל השאלה שלי היא כיצד אני יודע כמה V הלד שברשותי? איך אני יודע פרטים לגביו..? ועוד כמה שאלות: 1) אפשר לקבל אתרים שיש בהם מדריכים למודים או פשוט מודים כלשהם.. אני מעדיף שהם יהיו מדריכים, או מודים שמסבירים יותר כיצד הכל נעשה. אם אפשר, להתמקד בנושא האלקטרוניקה שבמודינג, דברים מדליקים שניתן להכין, ורעיונות. הלחמות וכן הלאה. 2) ניסיתי להכין מקלט IR לפי המדריך שבאתר (שהיה בתחרות המדריכים). זה לא עבד, אבל זה לא העניין. השאלה שלי בעקבות ההתנסות בהלחמה היא... א. האם באריהב יש לוחות PCB שיש עליהם פסים מוליכים לאורך החורים..? ב. אם לא, מה הפיתרון הקל ביותר? (כי [עוד לא שאלתי באריהב- נעשה זאת מחר] בדקתי בהמון חנויות אלקט' בנתניה…

• 1 תגובה
    • 812 צפיות
  17. קודם כל אם אני אגיד למוכר דרמל הוא יבין? אם לא אני אמור להגיד לו משחזת ציר? הדרמל מגיע עם דיסקיות שנשברות מהר, יש לי כפפות אני צריך גם משקפי מגן? אם כן כמה הם עולים? הדרמל מגיע עם דיסקיות שאמרו לי שנשברות מהר, ואני רוצה לדעת האם יש הבדל בין הדרמל המקורי של דרמל לאחרים והאם יש הבדל בדסקיות שלהם, אם הדסקיות גם המקוריות יישברו איזה לקנות? וכמובן כמה יעלה לי דרמל מקורי וכמה יעלה לי הסט של החיתוך וכל זה?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by midnight8,

עכשיו שמסתכלים לי על המחשב לא מבינים מי נגד מי ומה הולך לאן אז אני רוצה לסדר אותו קצת עם איזה חומרים אתם חושבים שאפשר ??

• 5 תגובות
    • 983 צפיות
  19. יש המלצות? באזור תלאביב * לא מעונין במלחם אקדח

• 20 תגובות
    • 3.9k צפיות
  20. Started by Cryptonite,

שלום,רציתי לברר איפה אפשר ליצור מודינג אישי ע"י אנשים מוסמכים ולקבל על כך אחריות.. וכמה זה עולה תודה יום טוב

• 38 תגובות
    • 3.9k צפיות
  21. Started by omrishalev,

אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. קיבלתי שרת שכזה, לוח אם מחולק ל2 ותומך בשני מעבדים, אבל עדיין פנטיום 2. יש לי מארז נוסף של פנטיום 4 (תושבת 478) שאני יכול לפרק ולהוציא ממנו את הלוחות הרלוונטיים לטובת התושבות ללוח אם, ספק וכל השאר. שאלות. 1. האם תושבת של לוח אם עם תושבת 478 תתאים גם ללוח אם חדש יותר (775)? 2. יש בכלל טעם? הוא גדול, כבד ויש לו המון דופן צד, זה בערך היתרון היחיד שלו.

• 6 תגובות
    • 840 צפיות
  23. אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. בקישור הנ"ל http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/12/06/howto-blinking-leds/ יש את המדריך רק מה שלא הבנתי זה החוט האדום בתרשים לאן מתחבר בבננה למחבר החיצוני או הפנימים וכן השחור לאן מתחבר לחיצוני או לפנימי?? תודה רבה רבה מראש לעוזרים נסעתי לקנות חלקים

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by ofirng,

כותרת... אפשרי..? אם כן איך..?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים