אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
כמו כול חובב מודינג מושבע גם אני רציתי דרמל ושאר כלים אז אתמול בשעה טוב היתחדשתי באחד היום בבוקר התחלתי לפרק את המארז ולהכין אותו לקראת חלון עשיתי גם סידור חוטים טוב כך שזה יראה יפה אני ממליץ בחום לקנות חיבלת אזיקונים ופשוט לסדראיתה את המארז זה נותן מענה טוב לבלאגן שהולך עקב כמות החוטים שמה הנה המארז שלי אחרי הסידור http://img225.imageshack.us/my.php?image=0812081315xb9.jpg חיברתי כמובן את הציר הגמיש לדרמל והתחלתי לעבוד העבודה עם הדרמל מצריכה יד יציבה ודיוק מירבי נגד זה כמובן עמדתי בהצלחה ואת זה תיראו בתמונות הבאות אז אחרי הסימונים כולל החלק העגול התחלתי לחתוך זהו כמובן תחילת החיתוך http://img379.imageshack.us/my.php?image=0812080712xt4.jpg וזה כבר לקראת סופו מה שנשאר הוא…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם =] כמו שהבנתם אני חדש בתחום, חשבתי להתחיל שיהיה לי תקציב ואז גיליתי שיש לי דרמל, אז החלטתי להתחיל כבר עכשיו =] אז זה המוד הראשון שלי - Panther Project יש לי אובססיה לנמרים התכנון למארז : 1. חיתוך חלון במארז בדדוגמת נמר זה ייראה בערך ככה רק שזה יהיה גדול הרבה יותר כמובן ולא מעוך כמו בתמונה, מי שהיה פעם באילת בטיילת (יש פה מישהו שלא? ) אולי שם לב יש בקעקועי חינה אחד כזה ענקי, שעושים על הגב, אני מנסה להשיג שבלונה החוצפנים רוצים עליה 40 שקל, לא אכפת לי על הכסף אבל זובי שהם ירוויחו עליי 39.9 שקל סתם אני עדיין מתלבט עם לעשות את החלון ממש ככה עם כל הפסים והחלקים או פשוט לעשות רק את הקווי מתאר החיצוניים, אני ינסה על חתיכת פח לראות איך הולך לי עם הדרמל אם י…
-
- 33 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
שלום... יש לי 2 מסכים שפרקתי ממערכת סטריאו ורציתי לדעת לאיזה פינים לחבר להם מתח או מה אפשר לעשות כדי שהתאורה הפנימית תעבוד... ולא רק פלוס ומינוס כי זה רק מדליק את התאורה העליונה ולא את הבפנים עצמו... צירפתי תמונה...תודה... [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
אני מאמין שהכלי הכי פשוט יכול לעשות עבודה הכי טובה בידיים הנכונות לכן לא מצאתי לנכון להשקיע על דרמל 600 שקל אך במקום קניתי דרמל של יונדאי 210W ב250 שקל קבלתי אותו עם כול מני דסקיות חיתוך ראש גמיש וכל מני שטויות כאלה יש לי נסיון עם הכלי כבר אני מתכנן גם מהפך של ממש למארז חלון צד גדול מאוד +חלון בספק ואולי גם חלון בגג אני גם מוכן לעזור למי שרוצה מי שמעוניין זה האיסיי שלי 198825288 אם בא לו להיתעלל במארז שיביא דסקיות חיתוך ופרספקס שיבוא אליי ניתעלל בו ביחד ;D אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 28 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
יש לי 3 לדים של מאוורר, חיברתי אחד אדום דרך הUSB (הוצאתי את ה+ וה- מהכבל והשארתי בצד אחד את הכניסת USB למחשב ) ונדמה לי ששרפתי אותה כמה V צריך ללד? בUSB יוצא 5..זה יותר מידיי?
-
- 4 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי גוף קירור בגודל של 4.5X4.5 ס"מ הגובה הוא סנטימטר של כרטיס מסך ישן שמצאתי אז מה אפשר לעשות איתו? תודה מראש, גיל
-
- 19 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
-
עזבו אותכם זלמן קולר מאסטר וכול השטויות האלה חחחחחחחחח התמונות מדברות בעד עצמןן וזה יורד יורד חחחחחחחחחחחחח הישתגעתי! [attachment deleted by admin]
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
טוב , אז אני חדש בכל העניין הזה של המדוניג , אין לי שום כלים וניסיון בזה... עכשיו - בשארית החופש שנותר לי אני רוצה להתחיל איזה פרוייקט קטן עם מדריך מפורט כמו זה שיש פה על המודינג לעכבר (אחרי זה אני מקווה להמשיך ולשפץ את המארז שלי - לעשות בו חור - גם לפי המדריך שיש פה). ראיתי שלשני הדברים שציינתי למעלה הכלים הדרושים הם דרמל ומקדחה-ואין לי אותם. אז הייתי שמח שתיתנו לי המלצה על דרמל ומקדחה טובה שמתאימה למודינג (חורים במארז וכאלה...) ומאיפה לקנות אותם בירושלים (הום סנטר או משהו?) אני לא מתכוון לשלם על דרמל ומקדחה יותר מ250-300 שקל, התקציב הזה ניראה לכם מספיק? אם כן תנו המלצות לדגמים ומאיפה לקנות... תודה מראש ומחכה לתשובות...
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. לאחרונה התחלתי בפרוייקט מודינג חדש. אחד מהמצרכים שהכי חשובים לי הוא ה-A.C. Ryan MeshxPanel הידוע (בצורת המשושה). חיפשתי רבות ברחבי הרשת אחר המוצר הזה בישראל,אך אין מענה. הייתי רוצה לדעת האם מישהוא מכיר חנות בארץ,או בעל המוצר הזה. בתודה מראש, MuTaTiOn.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני מספר ימים החלטתי: אני רוצה להתחיל את פרויקט המודינג הראשון שלי. אך לא היה לי נושא, לאחר מספר ימים ספורים בחרתי להתחיל פרויקט בוא אני אכין פאנל 5.75" עם לדים העובדים לפי מוזיקה. את הפאנל אוסיף למארז הTempest שלי D: כל התוכנית מוכנה, אבל עדיין אין לי את כל החומרים. יש לי כבר שרטוט של המעגלים ושרטוט של תכנון העבודה. מחר בבוקר אעלה את שניהם. התוכנית היא לקחת מפצל PL (החיבור הירוק - רמקולים) בשביל שיהיה לי חיבור אחד לזה וחיבור אחד לרמקולים שלי, אל אחד החיבורים לחבר מפצל RCA לשני ערוצים - אדום ולבן כמו של DVD וכאלה. לכל ערוץ יתחבר טרנזיסטור (Tip31) שיקבל מתח 5V מחיבור מולקס. אליהם אחבר שני לדים (אדום וכחול) במקביל ולכל לד אחבר נגד 100 אום. (הלדים הם 3V, 20mA). וכמ…
-
- 12 תגובות
- 3k צפיות
-
-
-
רציתי לדעת אם אני יכול לחבר את 2 המסכים שפירקתי מהמערכת סטריאו שלי אם יש להם כבר בקר מובנה? או בכלל רק להפעיל אותם סתם שיפעלו ברקע ליופי... הוספתי צילום שלהם ... תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 591 צפיות
-
-
לכולנו יש ספקי כוח ורובם משעממים ומעפנים בלי שום צבע או צורה לאחרונה קניתי ספק של 400 W בימקום הענתיקה של 250 W שהייה לי מאז שתחלתי להוסיף דברים הייתי חייב להחליף ספק מסיבות ברורות וגם בישביל יציבות המערכת ווווגם כי הייה נימעס לי מהצורה של ההוא חח הספק שקניתי הוא עם מאורר 120 מ''מ תחתון אבל בלי אורות מה שחשבתי לעשות זה להוסיף לו כמה אבל בדרך פשוטה ובלי סיבוכים למי שיש מאורר מיותר כמוני יכול לעשות זאת בלי בעיה ומי שלא תמיד יכול לקנות אחת ב20 שקלים המאורר שאני מדבר עליו זה זה http://img232.imageshack.us/my.php?image=28124028ss7.jpg אז ככה מה שעשיתי זה פשוט הוצאתי את מערכת התאורה מהמאורר איך שהוא עם נגדים עם הכול והשארתי את זה עם חיבור מולקס ובדקתי שהם עובדים…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי קונקטורים וכבל אני רק לא יודע איך להכין את הכבל שיעבוד מי יכול לעזור?
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
מצאתי לדים ממשולש אזהרה של אוטו הם מולחמים במשולש 32 לדים ויש לי עוד שתי יחידות של 8 סה"כ 48 אדומים עכשיו אני רוצה לחבר אותם למחשב כולם אני רוצה לדעת איזה נגד צריך איך לחבר צריך עזרה בבקשה ובנוסף לחבר אותם למתג הנה כמה תמונות להמחשה http://img293.imageshack.us/my.php?image=dsc00307ew1.jpg http://img112.imageshack.us/my.php?image=dsc00308zg2.jpg http://img176.imageshack.us/my.php?image=dsc00309td3.jpg
-
- 6 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום, דבר ראשון הרעיון לפתוח כן נושא על זה זה בהשראתו של arkadur. מקווה שזה בסדר מצדך. אז ככה יש לי את אותו חדר כבר 15 שנה חוץ ממיטה שהחלפתי לפני 3 שנים הכל אותו דבר וזה כבר משעמם אותי לגמרי הטלוויזיה היא 20" CRT שהמסך מחשב שלי יותר גדול ממנה ובקושי אפשר לראות עליה מרחוק(ורואים פיקסלים מגעילים, והיא בת 5 בערך) אז הפרויקט שלי כולל שיפוץ לכל החדר יש לי ארון 4 דלתות נעות שאני משתמש רק בשתי הארונות(שאר הארונות זה לאחסון של כל מיני דברים) היום הצלחתי להעיף ממנו די הרבה ולא נשאר לי עוד המון. וכבר עוד מעט הוא יהיה מוכן לפירוק עד יום שישי אני לא יהיה כאן אבל ממש רציתי לפרסם ומחר אני כבר מזמין ארון חדש. טוב די לחפור לתמונותמצטער על האיכות אחותי לקחה את המצלמה הטובה לצבא …
-
- 55 תגובות
- 22.1k צפיות
-
-
יש לי חיבורי מלוקס כמו בתמונה למטה ואני רוצה לחבר נגד ולד להם בקרוב אני הולך להזמין כמות מכובדת של לדים מאריהב ונגדים השאלה שלי היא כזאת : איזה סוג נגדים אני צריך בישביל לחבר למתח של 5 וולט? ואיזה סוג נגדים אני צריך לחבר ל12 וולט ? ומישהו פעם הזמין מהחנות הזאת בכרטיס אשראי ? הם לא עושים פדיחות ? תודה לעונים! אבירם [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
איזה באסה ככה לאת לאת נמחקה לי האות W מהמקלדת וזה די מעצבן למישהוא יש רעיון טוב איך אני יכול להחזיר את האות למקלדת ליצור אותה מחדש רק לעשות את זה מקצועי ויפה בדיוק כפי שהיה קודם השמח לרעיונות...
-
- 16 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הי.. יש לי מגבר ישן עם תאורה שמופעלת על ידי 5.5 AC (מתח חליפין) קניתי לדים לבנים של 3 וולט השאלה היא אם זה בסדר לחבר 2 לדים בטור עמ לקבל 3 לדים לכל אחד או עדיף לחבר לד עם נגד (יש לי את הנגדים המתאימים), והאם בכלל זה בסדר לחבר לדים למתח חליפין? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מצאתי את הקיט הזה http://www.p-see.co.il/Product.asp?productid=761 הדבר הזה באמת עוזר?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חשבתי על מוד למחשב שלי שבו יהיה במפרץ 5.25 שעון טמפרטורה כמו זה שלמטה יש מצב שאני יוכל למצוא אחד כזה שמתחבר למחשב ויציג טמפרטורה של המעבד אני מת לדעת מה המצב שמה כי לפעמים אני פותח את החלון ונוגע בגוף קירור והוא ביכלל לא חם חח אם משהו מכיר שעון כזה או משהו שיכול לעזור לי עם קצת שיפצור אודה לו מאוד תודה לעוזרים! [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני רוצה לקחת מעגל פשוט של שני חוטים ומפסק שסוגר מעגל, ולפקח על זה מהמחשב. ז"א שכאשר יסגר מעגל, אני אוכל לבנות תוכנה שתדע את זה. הקטע של הבנית תוכנה פחות מדאיג אותי, מה שאני לא יודע זה איך אני אוכל לחבר את המעגל למחשב. המעגל הוא ממש פשוט, 2 חוטים שנוגעים אחד בשני ובעצם משלימים מעגל, כמו לדוגמא הקיטים האלו שמחברים לדלת וכאשר פותחים אותה הזמזם מתחיל לפעול, רק שאני צריך שהמחשב ידע אם המעגל פתוח או סגור. יש רעיונות איך אפשר לבצע את זה? חשבתי פשוט לקחת שני פינים בLPT או אפילו שני הפינים של המידע בUSB, או ה+ -, וכאשר אני אקצר אותם, אני אוכל לנטר את זה דרך המחשב. אשמח לרעיונות/השערות וכל מה שיכול לעזור. תודה, דורון
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-