עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by noamn111,

שלום הודעה ראשונה שלי פה . אני רוצה לבנות משהו ממנורות חשבתי על לדים לפי מוזיקה .. מה דעתכם ? אני חדש בכל העסק איפה קונים ? מה קונים ? יש סרטוטים או משהו ? אשמח לעזרה . תודה מראש ולילה טוב

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Dar2005,

שלום כולם אני כבר המון זמן גולש באתר ועלה לי רעיון למודינג אז החלטתי להרשם לפורום... הרעיון הוא לקחת חתיחת מתכת או בריסטול ומנוע קטן של צעצועים, אפשר להשיג מנועים כאלה בכל חנות אלקטרוניה או לפרק ממכשיר כולשהוא שלא צריך. עכשיו מלחימים שני חוטים לקצוות של המנוע, ומלחימים אותם למפצל חשמל של ספק מהמחשב. ואז המנוע יסתובב מתי שמפעילים את המחשב והספק יתן לו אנגריה... עכשיו עם הקטרון / מתכת גוזרים את זה שיהיה עיגול, ועושים חור במארז עגול בגודל של הנייר ועושים משולשים על הנייר ככה: עכשיו שימו את העגול שיצרתם על המוט המסתובב של המנוע וכונו אותו לחור במארז וכאשר יהיה אור בתוך המארז אז יראו אותו דרך הפינות שגזורות כאשר העגול מסתובב.... זה נחמד מאוד תנסו!!! ומה שיוצא:…

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by midnight8,

שלום אני חדש פה קוראים לי טל ויש לי מחשב טוב עם מארז גועל נפש אז אני רוצה קצת לעצב אותו קראתי באיזה שהוא אתר על מדריך שעושה שמנורות לד יפעלו בקצב של המוסיקה שמפעילים ואני רוצה שהלדים יהיו בתוך המארז הבעיה שלי היא כזאת: המארז שלי אטום לגמרי חוץ מרשת מעפנה של המאוורר שלא יצא ממנה אור לפי דעתי אני עכשיו רוצה להתקין במקום המכסה הרגיל של המארז חלון מפלסטיק דמוי זכוכית (כמו החלונות של הבית ספר כאלה שכמה שלא תבעט בהם אין סיכוי שהם ישברו) השאלות שלי הם כאלה : איך קוראים לפלסטיק הזה ? יש איזה שהיא דרך יותר נחמדה לעשות את זה ? יש פלסטיק אחר שאפשר להשתמש בוא? וגם בקשר למנורות אם יש פה מדריך שמתרגם את מה שרשום באתר ההוא? הינה לינקhttp://www.danielandrade.net/2005/12/06/howto-blink…

• 3 תגובות
    • 741 צפיות
  5. Started by T-R,

קניתי מחשב חדש לאחרונה. q9450 ga-48x-ds4 cm-690 - עם 7 מאוורים סך הכל 3 מהמארז עצמו ו3 של scyte 1600rpm ש2 מוציאים אוויר למעלה, 1 מכנסים אוויר למטה, אחד מכניס אוויר מקדימה, 1 מכניס אוויר מאחורה, ואחד מכניס אוויר לכיוון המאיצים הגרפים. ואחד על הultra 120 extreme שיש לי. gigabyte - 4870 crossfire a-data viesta extreme+ 800 5-5-5-18 1.9-2.1vcore 2x2gb (4gb) seagate sata2 500gb 32mb crosair 750 ספק כוח. vista home preimum 64bit בעקרון מה שעשיתי זה ככה.. Q9450 המהרתי אותו ל3.4GHZ דיי בקלות עם1.32 Vcore וnorth bridge עם מתח קל של 0.012+ הגעתי איתו ל3.6 בלי ממש בעיה אבל הקטע הוא שאני צריך לעלות את הVCORE מעל המומלץ.. כנראה נפלתי על מעבד קצת חרא לOC כי ראיתי שיש כאלו שהגיעו …

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  6. Started by yotam.m,

לאור העובדה שהמחשב יושב בחדר השינה ואין סיכוי שהוא ממשיך להרעיש כמו שהוא מרעיש כרגע חשבתי על קניה של פאנבאס. אם יש למישהו חוות דעת לגבי אחד מהפאנבאסים האלו ויודע מה עדיף אשמח לשמוע: (ואם למישהו יש הצעות כמו לבנות בעצמי אז אני באמת מוותר על זה, עברתי גם את השלב הזה וכמובן שאני לא אשתווה לרמת ייצור של מפעל הראשון שחשבתי עליו ונראה הכי מוצא חן בעיני: http://tms.co.il/product/4353 השני: http://tms.co.il/product/4308 והשלישי: http://tms.co.il/product/4309 תודה לנותני חוות הדעת

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. שלום חברים, אני עומד בפני רכישת מלחם וחשבתי ללכת על HAKKO 936 או FX-888 של HAKKO מישהו יודע ומכיר את אחד מהם ואם כן אשמח לשמוע את דעתו. בארץ הבנתי שהמחיר קרוב ל-1000 ש"ח. מכירים מקום זול יותר ? eBay או משהו בסגנון? תודה.

• 3 תגובות
    • 6.3k צפיות
  8. Started by Cooler-Master,

ערב צח לכולם. את האמת שאת הסידור עשיתי כבר לפני הרבה זמן פשוט לא היה לי מצמה כדי לצלם אותו. אז בלי הרבה לדבר הנה התמונות: http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0121on3.jpg http://img251.imageshack.us/my.php?image=img0122hn0.jpg http://img182.imageshack.us/my.php?image=img0123ad7.jpg http://img402.imageshack.us/my.php?image=img0124nv8.jpg טוב אז זה מה שיצא אחרי הרבה התעללות וחורים ותכנון... אם למישו יש רעיונות איך לשפר את זה בבקשה שיגיד כי זה עדיין מבולגן מידי בשבילי. ;D

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by r0yi,

שלום לכולם אני חדש פה אבל קורא המון מפורום ולומד פה המון אני מתכוון לבנות רמקול נייד והזמנתי מגבר מבוסס TA2020 שאני הולך לחבר אותו למצבר 12 וולט 8 אמפר שעה רציתי לדעת איך המגבר הספציפי הזה http://www.ebay.com/itm/180875500203?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 הוא יעשה את העבודה? בתודה מראש רועי

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by Mike-,

שלום חברים, לא מזמן הזמנתי ספק כוח ממותג 12v 6A מebay במחיר מאוד זול. היום אחרי מלחמות רבות בקליפסים והדבק הצלחתי לפתוח אותו, אשמח אם אוכל לקבל חוות דעת על איכותו. אני לא מומחה אבל אני דווקא די התפלאתי מאיכות הספק. ניראה שיש לו סינון בכניסת הAC (קבל AC נחמד וסליל), גשר דיודות שלא מורכב מדיודות דיסקטיות זה תמיד פלוס (לא ברור לי למה הוא נחשב כיותר טוב מגשר שמורכב מדיודות בדידות), כמו כן ניראה שיש מרחק סביר (אבל ללא חתך אמיתי) בין המתח רשת למתח הנמוך. ניראה שיש 2 רכיבי TO220 (או בסגנון) שמודבקים לצלעות קירור, אני מניח שאחד מהם היא הדיודה והשני טרנזיסטור ? כמו כן ניראה שיש מקום לעוד רכיב TO220 לחיבור לצלע קירור, אני מניח שזה אופציה לעוד טרנזיסטר. ההלחמות הידניות לא משהו בכלל,…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by eegg,

אני מתכננן לקנות קטודות למארז שלי (טרנספורמר) רציתי לדעת אם אלה טובים אם למישהו יש אותם אז יכול להגיד לי. VIZO Starlet Cold Cathode Light UV Dual http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=946_947_2170&products_id=14302

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. לפניי כמה ימים פירקתי את הספק הגנרי מהמחשב שלי לאיזה פרוייקט . כשפתחתי ראיתי מלא חוטים אבל יש כיתוב על הלוח אם של הספק כמה וולט כל חוט. ובמקרה נתקלתי באיזה 6-7 חוטים של 3.3V במחשב וכולם הלכו ללוח אם. אז השאלה שלי היא האם אפשר לחתוך את החוט ולחבר LED UB שהצריכה שלהם כמעט זהה ל 3.3 ברוב המקרים,בלי לפגוע במתחים של הלוח אם? אם כן אז לא נצטרך יותר נגדים אם לא מובן לגמריי אני ינסה להעלות תמונות בהמשך. ליאור.

• 2 תגובות
    • 672 צפיות
  13. Started by card,

שלום מוכרים באלקטרו-דראגון את המוצר הבא: http://www.electrodragon.com/?product=2262-2272-wireless-module הוא כולל שלט RF ומודול RF. הם כותבים שאפשר להלחים חוט למודול, שישמש כאנטנה. Antenna has big influence to the module. The best is 1/4 wavelength antenna, 50 ohm signal core wire. Also keep it straight. למה הכוונה "The best is 1/4 wavelength antenna"? ודבר נוסף, הם כותבים לדאוג שהאנטנה תהיה ישרה, אבל יש מקומות שרואים שהאנטנה שם דווקא מסולסלת.. אז מה יותר נכון, ישר או מסולסל?

• 19 תגובות
    • 3.1k צפיות
  14. Started by MrTwig,

היי, אני צריך כדי לחווט פרוייקט חוטי חשמל דקים ומבודדים ( יעבור דרכו כנראה 5V 50mA) נתקלתי בבעיה בלמצוא בEBAY חוטי חשמל. . . אם מישהו יכול להביא לי קישור מתאים אני אשמח! תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by WiseOne,

מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ שהבידוד של החוטי ליפוף יכולים להחזיק? ואיך לחשב איזה זרם מקסימאלי לתת ע"מ לא לחרוג מהטמפ? :

16. Started by wons,

שלום לכולם, לכל מי שזוכר וכל מי שלא... אני מחפש חוטי ליפוף 42AWG או 43AWG (קרוב ל 0.064 מילימטר...) עדיף ציפוי אמייל מישהו יודע איפה האפשר להסיג\לקנות כמות של 200 גרם בערך... קצת לפה קצת לשם לא משנה...

• 2 תגובות
    • 5.1k צפיות
  17. Started by taotao,

מזה חוטי UV? ואיזה סוג יש?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. קניתי רצועה של לדים אני רוצה להדליק אותה באמצעות שנאי של מודם ישן שיש לו נתונים מתאים לרצועה שלי חתחתי את החיבור של השנאי והפרדתי את החוטים כדי לחבר אחד לפלוס של הלדים ואחד למינוס שלהם שני החוטים שחורים איך אדע איזה פלוס ואיזה מינוס? (ללא ציוד אלקטרוניקה מיוחד, יש לי טסטר שמראה מתח ועל כל אחד מהחוטים הוא מראה 12 וולט) אם אין לי אפשרות לדעת, האם כדאי לנסות או שחיבור הפוך יזיק? תודה

• 21 תגובות
    • 31.6k צפיות
  19. בקרוב.. ענבר.

• 20 תגובות
    • 3.1k צפיות
  20. Started by Moty_p,

איך אני יכול לדעת אם החום של הנגד הוא בסדר זאת אומרת שאני יכול להשתמש בנגד בלי חשש שהוא ישרף כי יש לי נגדים שהם מתחממים אחרי שני מהפעלתם ומתקררים שניה אחרי שאני מחבה אותם ממש ממש בצורה רצינית נכון שהיה על זה הסבר במדריך אבל לא הבנתי ממנו כלום ואני לא יכול לדעת מה מו מי על הנגד מצפה למידע

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by MaC_MaN,

כך, אני מחפש חומר "גמיש" (משמע שלא צריך יותר מידי ציוד כדי להרכיב או לשנות) לבנות ממנו מארז למחשב, אני רוצה לבנות מארז למחשב מדייה ואין לי מושג באיזה חומר להשתמש ראיתי שהרבה מבצעים מודים עם "פרספקס", השאלה האם אפשר ליצור איתו מארז שלם? האם הוא מוליך חום כמו שצריך או שיש מצב שתהיה לי בעיית טמפרטורה? האם יש חומר אחר שאפשר להשתמש?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. שלום. אפשר לדעת באיזה חומר מבודד רעשים נעשה כאן שימוש, מה שם החומר, והיכן ניתן להשיגו [כמובן - האם זה באמת עובד?]

• 1 תגובה
    • 863 צפיות
  23. Started by r1plet,

שלום, מצפה לי מחר מבחן מסכם באלקטרוניקה (כיתה י"א) וכרגע כל החומר שלי נמצא אצל חבר, האם יש מקור באינטרנט להסברים בנושאים הבאים? - טרנזיסטורים, מעגל טורי ומקביל ומגברי שרת. תודה רבה מראש!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Moty_p,

כאשר מחברים פלוס (+) ופלוס זה עובד, הלד נדלק, לא יודע למה אבל זה אכן עובד. לדוגמה חיברתי לפלוס ה - 5V של הספק הכוח את המינוס של הלד וזה עבד, אומנם יותר חלש בטיפה אבל אכן עבד ללא קצר למה? ועוד משהוא, זה מפחיד, אבל נראה כי בגוף האדם יש חשמל מינוס והגוף הוא מוליך! חיברתי לד ביצאת הפלוס שלו לנגד 470 אוהם ול 12V של הספק הכוח ואני נגעתי במינוס (-) של הלד, והלד נדלק! אומנם יותר חלש אבל נדלק, הורדתי את הנגד הוא עדיין נדלק באותו העוצמה אבל חשוב לציין שהיתי יחף ורגלי נגעו בריצפה, מתי שהרמתי את הרגלים שלי מהרצפה אז הלד לא עבד זה מהווה על סכנות כל שהם בחשמל אבל מה, הריצפה זה לא מוליך חשמלי או משהוא, אם אני יחבר את המינוס של הלד לריצפה זה לא יעבוד! ברור שלא אז למה שאני נוגע בריצפה ובמ…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. איך קוראים לחומר הזה ואיך עובדים איתו? ראיתי סרטונים בYOUTUBE ועוד אתרים שעושים סוג של בניה על המארז הקיים, מתלשים את זה לכל מיני צורות וצובעים. זה לא נראה כמו גבס, רציתי לדעת מה זה החומר הזה ואיפה אפשר למצוא אותו בארץ? סרטון דוגמא : 4:35 מראים את החומר שאיתו הוא עושה... תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.