עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roi286,

שלום רב, אבקש את עזרת המבינים : אקדים ואומר שאין לי הרבה מושגים בעולם החשמל(אני מגי מתחום המשפט), אני מעוניין לרכוש סרטי לד לפי הצורך הבא : 1. סרט שיכסה אורך של 3.4 מטר, הסרט יבא בתוך גליל אלכסוני מתחת לארונות מטבח, האור אמור להאיר משטח עבודה, חלק מהתאורה תעבור מעל משטח בישול (נראה לי שטוב יהיה אם הסרט יהיה מוגן מלחות ואדים וכמו כן יוכל לעבוד תחת טמפרטורה כבוהה יחסית ). 2. סרט לד נוסף באורך כולל של 5.4 מטר, יעבור כתאורה נסתרת מעל ארונות מטבח, אמור להאיר מקומות אפלים שתאורת המטבח אינה מגיעה כתוצאה ממגבלות טכניות. 3. כנ"ל ארון באורך 60 ס"מ 4. ווטרינה באורך כ 4 מטרים. ככלל, תאורת הלד באה כגיבוי לתאורה הקיימת, שלדעתי אינה מס…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  2. יש לי מחשב ישן שהעברתי אותו מארז והוא לא נדלק רציתי לדעת האם הבעיה בספק או בלוח אם. רציתי לדעת האם יש דרך להפעיל את הספק שהמאורר ידלוק ואז אני אדע שהבעיה היא לא בו (ד.א דוד שלי בדק הכל והכל מבודד ותקין)

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by elad199323,

קודם כל אני חדש פה ..ואני חייב להגיד שיש פה אחלה קהילה שעוזרת מאוד בכל מירקא לשאלה ... אני באמצע תהליך בנייה של המוד הזה : http://hwzone.co.il/guides/fanbus_2/ קניתי כבר הכל חוץ מחמישה מפסקים תלת מצביים (on/off/on) עם שלוש רגליים. שאותם אני לא מוצא באף חנות אלקטרוניקה בבאר שבע .. מה שהציעו לי לקחת את אותו המפסק אבל עם 6 רגליים שלוש בכל צד וכל מפסק להישתמש בצד אחד ... השאלה אם זה באמת יעבוד ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by R9547655G,

הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום!!!!! אני חייב פאן באס! התקציב שלי עד 350 שח וחייב שיהיה לפחות 4 מאווריים לשליטה(אם יש יותר מעולה!) ובנוגע למקום לא איכפט לי שיכח אפילו 2 כוננים ... ואם אפשר שיהיה בו טמפרטורות וכל זה יותר טוב! אני מתלבט בין שני אלו: eroCool GateWatch BlacK http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7756 CoolerMate 7 channel fan controller Commander7 http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=10406 עכשיו לא מאצתי משהו יותר טוב מזה...ובנוגע לאלו... אין במלאי כבר חודש + מישהו יכול לעזור לי אני כבר שבועיים מחפש פאן באס איכותי! תודה!

• 22 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by igendel,

לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by roeesnir,

אני הולך להסתובב שבוע בחו"ל עם Google maps. גישה לחשמל לצורך טעינת הטלפון תהיה לי רק בלילות. אני צריך Power Bank שיוכל להטעין לי את המכשיר שלוש ארבע פעמים ביום. (Xiaomi Mi4C) בeBay יש הרבה מטענים זולים, עם נתונים מפוצצים כמו זה: http://www.ebay.com/itm/Universal-100000mAh-Dual-USB-Portable-Solar-Battery-Charger-Power-Bank-For-Phone-/401043432303?hash=item5d600d236f:g:TZAAAOSwSdZWcn7o מה אני צריך לחפש? האם עדיף לקנות של חברה מוכרת? כמו זה? : http://www.ebay.com/itm/Original-Xiaomi-Portable-USB-Power-Bank-Charger-5000-5200-10000-10400-16000mAh-/171849642560?var=&hash=item2803097240:m:mKpsmrHaYYGOqYhizFtxdJQ …

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by QWE213,

אני רוצה להבהיר קודם כל שאין לי מושג באלקטרוניקה, אני מנסה לעשות את זה בעזרת ידע כמו סרטונים וכו'... בכרטיס מסך שלי ( amd sapphire r9 280 ) יש שני חיבורי PCIE של 6 PIN, ואחד מהחיבורים גורם למחשב לא להידלק כשמחברים אליו כבל. השאלה שלי היא איך כדי לגשת לדבר כזה? נ.ב, עשיתי נסיון עם רב-מודד (שמתי אותו על מצב בדיקת התנגדות, שהוא משמיע צליל), וניסיתי לגעת בפינים בחיבור PCIE של שתי החיבורים. ה-3 פינים התחתונים בחיבור שעובד לא גורמים להשמעת צליל, ובחיבור שגורם למחשב לא להידלק הם גורמים להשמעת צליל - זה אומר משהו? אגב אם צריך לצלם את הכרטיס אין לי בעיה תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום. אני יש לי מארז ג'נרי דיי מעפן, אבל הוא מתאים למחשב שלי, אז חשבתי לעשות לו מודניג, עכשיו חלק מהמודינג הוא צביעת המארז, אז אני צריך המלצה לאיזה ספריי טוב, טווח מחירים של 50 שקל (נראה לי זה מספיק...) ובנוסף יש לי שאלה, אני רוצה לעשות חלון גם כן, כל פרספקט שאני אקנה, יתאים ? או שיש סוג מיוחד ?

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. איפה אפשר להשיג מולקסים של מחשב + כבלים אליהם ופינים המרכז ת"א? הייתי בכל החנויות באזור התחנה החדשה והשינה וחוץ מ א.אבן.אלקטרוינקה שאין לו יכול להיות שיהיו אף חנות אחרת לא יודעת מה זה מולקס!! נ.ב. מה השם הנרדף למולקס? אולי החנויות יבינו את זה

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by Lirux,

הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by shishos,

חלק מהמודינג שלי מתבסס על הוצאת הCD-RW, ה DVD והFLOPPY החוצה אבל כשלקחתי מידות ראיתי שכבל הIDE לא מספיק ארוך (עם חיבורי המולקס אין בעיה מכיוון שבפשטות אפשר להאריך אותם) לכן אני שואל אם בעצם יש דבר כזה "כבל IDE מאריך"? אם כן היכן אני יכול לקנות אותו?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by gal1,

איך צובעים את הcd?!

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by shai11,

לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by urich,

שלום יש לי מחשב נייד חדש אני רוצה שבעסק ישמעו מוזיקה מהנייד אבל על הרמקולים של המערכת בשל שאין לי אפשרות לחבר בצורה אסטתית את המחשב למערכת pl ל rca אני רוצה לחבר את המחשב למשדר FM סטנדרטי אבל אני לא רוצה שישתמש בסוללות אלא יקבל מתח מה usb (עניין של נוחות). לא מצאתי כאלה משדרים בzap או בחנויות (לא לבלבל עם משדרים לרכב שנותנים מתח לusb). אז החלטתי לעשות מוד קטן לקנות אחד שמופעל ע"י סוללות ולשנות את החיבור לusb. החיבור למקור אודיו יהיה דרך יציאת האוזניות הסטנדרטית במחשב כך שלא מדובר על usb audio (החיבורים מאוד קרובים לא אכפת לי שיצאו שני כבלים קצרים מהמחשב למשדר ואני לא מעוניין באלו שאפשר לחבר לשנאי שוב הרעיון הוא פתרון אסטתי ונוח). יש לי ידע באלקטרוניקה ברמה בסיסית ומוד כזה…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי רמקולים 5.1 של פיליפס (http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=896) שעד עכשיו היו מחוברים למחשב שולחני עם כרטיס 5.1. לא מזמן עברתי דירה ולקחתי איתי רק את הלפטופ שבו יש לי כרטיס סטריאו. חיפשתי לקנות כרטיס קול פנימי ללפטופ אבל המחירים גבוהים מידי. חיפשתי כרטיס קול חיצוי ולא מצאתי משהו טוב (המלצה, מישהו...). בכל מקרה, נתקלתי במתאם הבא שניתן לבנות לבד: http://www.instructables.com/id/Use-any-5.1-speaker-system-with-ANY-MP3-player-or-/ הפלוס שלו (עד כמה שאני מבין) הוא שניתן לחבר 2 מקורות קול (inputs) ולהוציא לרמקולים. מבחינתי זה מצויין כי אז אני יכול לחבר גם את הTV. אני צריך את עזרכתם בהבנת הסרטוט המצורף: http://www.instructables.com/id/S1LC0GRFH3PU…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Big_Guy7,

ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by fuck off,

איך אני הופך HDD לרמקול?

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.