עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by 114508534,

ערב טוב אני צריך לחבר בבית שני בתי מנורה למנורות של תקרה , שיתחבור לרשת החשמל 220V . יש בבית המנורה שני חיבורים לפלוס ושניים למינוס , אני לא כל כך סגור על צורת החיבור ככה ששניהם יהיו מחוברים במקביל לכבל אחד שיתחבר לחשמל . תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by GreenHorse,

אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by Thunder^,

שלום! אני לא יודע אם זה מתאים לפה ......אם לא אז אני מצטער......כי פה זה נראה לי הכי מתאים... אני צריך נייר שיוף בשביל להבריק ולהחליק בסיס נחושת של גוף קירור למעבד.... מי יכול להגיד לי מה המספר המתאים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by NOEL1282,

קתודה UV, מאוורר UV, וכבלים מעוגלים... כמובן UV.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by radar,

הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה

10. אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by zfonboniko,

אני רוצה לעשות מודינג למחשב וכחלק מזה אני רוצה לחבר אותו למקור מתח ישיר של 12V כלומר אני צריך מחשב ללא ספק ואני מעוניין אם מישהו יכול לת לי משהו כמו דף נתונים של הספק או להגיד לי מה אני צריך לחבר לאיזה צבע מכל החוטים שיוצאים מהספק!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by new blood,

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by maxwell10,

יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by bigmm,

היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. ראיתי במודינג הזה :: והשאלה שלי איך עושים את המוד הזה של הCD כי הריי הCD יוצא עם מגש וכמו שהבנתי פה זה לא ככה ...

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by yambtz,

חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by BENNY-L,

מאיפה קונים דבר כזה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by ithamar22,

אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by nadav275,

שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by ZiggyMan,

כבר מכונת צילום שלישית שאני נתקל בה שעל מחסנית הטונר בצד החיצוני יש פיוז. הפיוז לא מחובר לכלום במחסנית, הוא רק מתחבר למגעים בתוך המכונה עצמה. הקטע היותר מוזר זה שבכל פעם שאני נתקל בו הוא כבר שרוף. והמכונה עובדת כרגיל. לפיוז ערך קטן מאוד. באחרון זה היה 68mA, מה שאומר שאם הוא אמור להגן על משהו, זה לא משהו שצורך יותר מ5W. חשבתי שזה כנראה אמור להשרף כשמכניסים אותו, וכך המכונה יודעת שמחליפים טונר, אבל זה מטופש. אפשר לעקוף את זה/לעשות את זה בדרכים חכמות יותר. למישהו יש מושג?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. אני מעוניין לצבוע מארז ללבן מבריק השאלה אם אני צריך לשייף את כל הצבע ואז עם ספריי צבע, לצבוע את המארז ואז למרוח לקה על המארז? ואם ידוע לכם על מקום בירושלים שמוכר פרספקס וחנות נוספת שיכולה לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס ואם לא אז איך אני יכול לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס בעצמי... תודה,

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2475&cat=174&page=1 הסתכלתי בג'אב-טק וראיתי את הדבר הזה... "כרטיס מולקס" ככה לפחות אני קורא לזה... זה מן מפצל מולקס מ-1 לשלושה יציאות והוא מורכב כמו כל כרטיס. וכך אפשר לחבר מאחורה דברים למחשב כדי לבדוק אם הם פועלים במקום לפתוח את המחשב כל פעם... אז חשבתי לעצמי.. למה לשלם 15 ש"ח לא כולל משלוח (למרות שכרגע אין אפשרות למשלוח לישראל) כשאפשר להכין את זה לבד וזה הרבה יותר כיף! אז אני מדריכון קטנטן... תמונה: בעקרון זה די פשוט להכין דבר כזה... מצרכים: 1. מתכת PCI שלא צריך... אני בספק אם למישהו אין כזו. 2. מולקס זכר 3. x3 מולקס נקבה 4. חוטים בצבעים: אדום, שחור וצהוב. חצי מטר אדום, חצי מטר צהוב ומטר שחור. 5 …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by shai11,

לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים