עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. האם זה בכלל מוריד טמפ' משמעותית? יש לי 120 מקדימה, 70 על ההארדיסק, 92 מוציא מאחורה. חייב לקדוח על הניטים או שיש דרך יותר טובה לעשות חור?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by R9547655G,

הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. אני רוצה לעשות כמה חורים במארז ...ולא בה לי להשתמש בדיסק רגיל לעשות ריבועים ,אז עם משיהו יכול להלוות לי יהיה נחמד . רצוי שהוא יהיה מחיפה ...תודה מראש

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by new blood,

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by bigmm,

היי, ברצוני לרכוש כרטיס PCI הכולל בתוכו אפשרות להרחבה ע"י WIREUP מצורף קישור לכרטיס/ים שמצאתי הדומים לתיאור המבוקש, מטרת הכרטיס: ביצוע פקודות קלט/ פלט, נתוני הקלט הינם נתונים דיגיטלים שעברו המרה מאנלוגי לדיגיטלי של 8 ביט, מעבר הנתונים לכרטיס, מהכרטיס נכנס כל הDATA למחשב, במחשב לוקחים את כל המידע ומציגים אותו בגרף אונליין, ובערך מסויים שנקלט בקלט המחשב ישלח אות בקרה לכרטיס ודרך הכרטיס הלאה לפרויקט (ממסר-> מנחת וכד'...) http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pci_development_board.html http://www.pci-tools.com/english/prototyp/pcie_eval_board.html אלה הכרטיסים המדוברים, שוב, במידה ויש משהו אחר להציע שמתאים לתיאור שמתואר אשמח לשמוע... לדעתי הכרטיסים המוצאים כאן הם מסו…

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by zfonboniko,

אני רוצה לעשות מודינג למחשב וכחלק מזה אני רוצה לחבר אותו למקור מתח ישיר של 12V כלומר אני צריך מחשב ללא ספק ואני מעוניין אם מישהו יכול לת לי משהו כמו דף נתונים של הספק או להגיד לי מה אני צריך לחבר לאיזה צבע מכל החוטים שיוצאים מהספק!

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by ZiggyMan,

כבר מכונת צילום שלישית שאני נתקל בה שעל מחסנית הטונר בצד החיצוני יש פיוז. הפיוז לא מחובר לכלום במחסנית, הוא רק מתחבר למגעים בתוך המכונה עצמה. הקטע היותר מוזר זה שבכל פעם שאני נתקל בו הוא כבר שרוף. והמכונה עובדת כרגיל. לפיוז ערך קטן מאוד. באחרון זה היה 68mA, מה שאומר שאם הוא אמור להגן על משהו, זה לא משהו שצורך יותר מ5W. חשבתי שזה כנראה אמור להשרף כשמכניסים אותו, וכך המכונה יודעת שמחליפים טונר, אבל זה מטופש. אפשר לעקוף את זה/לעשות את זה בדרכים חכמות יותר. למישהו יש מושג?

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. אני מעוניין לצבוע מארז ללבן מבריק השאלה אם אני צריך לשייף את כל הצבע ואז עם ספריי צבע, לצבוע את המארז ואז למרוח לקה על המארז? ואם ידוע לכם על מקום בירושלים שמוכר פרספקס וחנות נוספת שיכולה לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס ואם לא אז איך אני יכול לחתוך את המארז ולהדביק את הפרספקס בעצמי... תודה,

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by BENNY-L,

מאיפה קונים דבר כזה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by avivlyaviv,

טוב אנשים ראיתי פה פרויקטים ופשוט מדהים ! אז החלטתי לעשות גם משהו, מה בתיכנון: א. צבעית המארז כולו בשחור ב. שילוב צבע אדום סביב כל המארז ג. צביעת מאוררים ד. ליצור שרבול מהחלק הקידמי של המארז לכרטיס מסך מפה אתם תתנו לי את הרעיונות. אוקי יש לי גם את הMATRIX TT [יש לי גם את הטרנספומטור אבל הוא אצל אחותי... לא אהבתי אותו] יש לי 3 מאווררים מאוד רועשים עם לד כחול + מאוורר שקט של TT עם לד אדום+ לד ירוד+מאוורר 120 אני מתכנן לקנות עוד איזה 3 מאוורים ג'נרים ולצבוע אותם באדום. עכשיו בקשר לצביעת המארז, אני רוצה לעשות להבות אז או שאני יצייר משהו מהרוש או שלמישהו יש איחזה שבלונה שאני יוכל לצייר /להדפיס אותה. משהו דומה לזה : http://www.streetglo.net/streetglo_files/image/classic.f…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by DJPOWER,

יש לי 400-450 שקל לקניית מארז... אז אמרתי, ב400 אני לא יקבל משהו שיש לו בגג מאוורר + 2 בדלת+ 2X120 נשלם 250~ מארז זול ואם שלדה דקה ונקנה דרמל לא אמיתי(WOLF וכו') ובהמשך גם נוסיף חלון כמובן איזה מארזים היו טובים לפרוייקט שכזה? אם אפשר קישור תודה מראש יונתן 8)

• 17 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. ראיתי במודינג הזה :: והשאלה שלי איך עושים את המוד הזה של הCD כי הריי הCD יוצא עם מגש וכמו שהבנתי פה זה לא ככה ...

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by NOEL1282,

קתודה UV, מאוורר UV, וכבלים מעוגלים... כמובן UV.. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by Aviv943,

אני צריך לקבל 24 וולט. יד לי שתי בטריות צבאיות של 12 וולט. אם אני מנסה לחבר אותן בטור נוצר קצר והבטריות נשרפות. למה זה? כלומר, אם אני לוקח חוט חשמל ומחבר אותו למינוס. לוקח עוד חוט מחבר בין הפלוס של הסוללה הראשונה למינוס של השניהב אח''כ לוקח עוד חוט ומחבר לפלוס של הסוללה השניהנוצר קצר ששורף את הבטריה. למה זה קורה?

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=2475&cat=174&page=1 הסתכלתי בג'אב-טק וראיתי את הדבר הזה... "כרטיס מולקס" ככה לפחות אני קורא לזה... זה מן מפצל מולקס מ-1 לשלושה יציאות והוא מורכב כמו כל כרטיס. וכך אפשר לחבר מאחורה דברים למחשב כדי לבדוק אם הם פועלים במקום לפתוח את המחשב כל פעם... אז חשבתי לעצמי.. למה לשלם 15 ש"ח לא כולל משלוח (למרות שכרגע אין אפשרות למשלוח לישראל) כשאפשר להכין את זה לבד וזה הרבה יותר כיף! אז אני מדריכון קטנטן... תמונה: בעקרון זה די פשוט להכין דבר כזה... מצרכים: 1. מתכת PCI שלא צריך... אני בספק אם למישהו אין כזו. 2. מולקס זכר 3. x3 מולקס נקבה 4. חוטים בצבעים: אדום, שחור וצהוב. חצי מטר אדום, חצי מטר צהוב ומטר שחור. 5 …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום. יש דרך לדעת מהי צריכת החשמל של המחשב הנייח שלי? Celeron G530 8GB RAM כרטיס קול. כונן SSD. AIDA64 מורה על נתון אחד שחשבתי שאולי רלוונטי, אבל לא ברור לי אם מספק: CPU Package: 13W (במנוחה)

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by a2-power,

אז ככה אני צריך להפעיל מנוע ז"י לשני הכיוונים בעזרת רכיב H-BRIDGE מהסוג L298 אז ככה אני יפרט למי שלא יודע מה זה : L298 כאן תמצאו את דפי הנתונים: http://www.disam.upm.es/~cybertech/Nacional/Documentos/Componentes/L298.pdf (בדפי הנתונים נתון כי ברכיב יש 2 גשרי H מאותו סוג [2 מנועים\זרם גבוה יותר בחיבור מקבילי] זה לא הקטע החשוב. טוב הטבלת אמת של המערכת שאני צריך מתואר כך: כתבתי תוכנית בבקשה: הקומפיילר שלי עושה שיש בעיה ואני לא יכול לקמפל את זה ... [Error node ':10.IN' missing source ככה עם עוד 14 רגליים אחרות] מישהו יכול להציע דרך אחרת ?שעובדת או איך לתקן את שלי?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by nadav275,

שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by wons,

היי חבר'ה יש לי ספק שאני רוצה להפעיל מחוץ למחשב, הספק הוא מסוג DPS-185DB של דלטא אלקטרוניקס. יש לי מחבר 20 פין שאני זוכר שצריך לקצר בו שני חוטים אומנם אני לא זוכר איזה מישהו יכול לעזור? החיפוש לא מצא יותר מידי תוצאות רלוונטיות

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.