עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by nadav275,

שלום! לפני די הרבה זמן התחלתי פרוייקט נחמד(וראשון שלי) על הchenbro xspider שלי. בשביל לסיים את הפרוייקט, אני זקוק למישהו שיוכל לעזור לי בקידוח חור 120 בגג ובשיוף וגימור.... אני מאיזור אשקלון, אתם מוזמנים להשאיר לי כאן הודעה או לפנות אליי בפרטי נדב

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by yossi_s1,

היה לי מלחם שקניתי לפני הרבה זמן בACE והוא היה כלכך גרוע, תכלס לא באמת היה אפשר להשתמש בו, היה שימושי לחיתוך פלסטיק רק. זרקתי אותו כי חטפתי עליו עצבים, תכלס הוא עדיין יכל לשמש לחיתוך פלסטיק אבל שיהיה. מדובר במלחם שכתוב עליו 30W אני חושב של חברת זיקו אבל לא בטוח. בכל אופן אני צריך מלחם לעבודות ממש פשוטות, נגיד עכשיו יש לי פה אוזניות שצריך להחליף להם כבל. ככה שמצד אחד אני לא צריך משהוא חזק ומקצועי ומצד שני אני כן מחפש משהוא שיעשה את העבודה כמו שצריך בלי שאני יחטוף עליו עצבים, שיעשה מה שהוא אמור לעשות באופן מיטבי ומהיר. הזמנתי את המלחם הבא מאיביי לפני כחודשיים: http://www.ebay.com/itm/120926098920?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649 אבל החבילה מעולם לא הגי…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by avivlyaviv,

טוב אנשים ראיתי פה פרויקטים ופשוט מדהים ! אז החלטתי לעשות גם משהו, מה בתיכנון: א. צבעית המארז כולו בשחור ב. שילוב צבע אדום סביב כל המארז ג. צביעת מאוררים ד. ליצור שרבול מהחלק הקידמי של המארז לכרטיס מסך מפה אתם תתנו לי את הרעיונות. אוקי יש לי גם את הMATRIX TT [יש לי גם את הטרנספומטור אבל הוא אצל אחותי... לא אהבתי אותו] יש לי 3 מאווררים מאוד רועשים עם לד כחול + מאוורר שקט של TT עם לד אדום+ לד ירוד+מאוורר 120 אני מתכנן לקנות עוד איזה 3 מאוורים ג'נרים ולצבוע אותם באדום. עכשיו בקשר לצביעת המארז, אני רוצה לעשות להבות אז או שאני יצייר משהו מהרוש או שלמישהו יש איחזה שבלונה שאני יוכל לצייר /להדפיס אותה. משהו דומה לזה : http://www.streetglo.net/streetglo_files/image/classic.f…

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by CyberBot,

משהו מומלץ? אין שום ידע קודם בתכנות ידע באלקטרוניקה דיי מספיק להתחלה

5. מדובר במוליך מבית סוללה של פלאש, יהיה לי מאוד קשה למצוא חלק כזה (לדעתי לעשות אחד תחליפי יהיה קל יותר). אני מתכוון לנסות ולנקות אותו בתור התחלה עם חומץ, אם לא יעזור, אז עם סודה לשתיה. טיפים ? הערות/הארות ?

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. Started by yambtz,

חשבתי להמליץ על תוכנה פשוטה מאוד הנקראת sketchup 3 בעקבות תכנונים שאנשים עושים פה ב MSpaint. התוכנה מיועדת לארכיטקטים במקור אך נהדרת גם למודרים. מה שטוב בה להבדיל מתוכנות תלת מימד אחרות זה קלות השימוש. לבד יהיה לכם קשה להבין אותה, אבל אחרי שעה של סרטוני הסבר באתר התוכנה תוכלו ליצור מחשב תוך חצי שעה עד שעה. ב bit-tech.net יש ת'ראד עם רכיבי מחשב ואפילו כמה מארזים שאנשים יצרו כדי שלא כל אחד יצטרך לעשות לבד. התוכנה יקרה מאוד אבל טובה ל 8 שעות עבודה חינם במצתבר, אז תסגרו אותה כשאתם לא משתמשים. ואל תתחילו לדבר פה על קראקים, כולנו יודעים שיש, כולנו יודעים שחלק משתמשים בזה, אבל זה לא המקום. אתר התוכנה: www.sketchup.com הת'ראד בביט-טק: http://forums.bit-tech.net/showthread.php?…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by GreenHorse,

אני מעונין לשדרג את ההגה שלי G25 ולהוסיף לו בלם יד פירקתי דוושות של הגה ישן עם פוטנציומטר והכל ועכשיו למקרה שwindows 7 לא מצליח לזהות את ההגה הישן איך אני אוכל לחבר את הבלם למחשב ולקבל את זה כ AXIS ולא ככפתור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by igarm13,

חברה תגידו עם איזה כלי אתם משתמששים בשביל לעשות חור למוורר 120 אני ביררתי שלמקדחה אין כוסות כאלו גדולים לקידוח אז עם אתם משתמששים???? תודה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by 114508534,

ערב טוב אני צריך לחבר בבית שני בתי מנורה למנורות של תקרה , שיתחבור לרשת החשמל 220V . יש בבית המנורה שני חיבורים לפלוס ושניים למינוס , אני לא כל כך סגור על צורת החיבור ככה ששניהם יהיו מחוברים במקביל לכבל אחד שיתחבר לחשמל . תודה

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by GreenHorse,

אני רוצה להכין כ5 מעגלים שיתפקדו כשעון. לשעון לא צריך להיות מסך שיציג את השעה, זה צריך להיות קומפקטי ושבשעה מסוימת ידלק לד. עכשיו צריך להיות אפשרות לחבר את זה למסך או למכשיר שיכוון את השעה. אם זה מסובך מדי אז אותו הרעיון רק שבמקום שעון זה יהיה טיימר. ואם יש למישהו מושג איפה יש את השעונים המעוררים הקטנים האלה? חיפשתי ומה שמצאתי זה רק בודדים במחירים עצומים

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by ithamar22,

אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by radar,

הי לכולם על מקדחה נכתב שה-Torque Settings שלה הם "18+1" ניסיתי להבין מה זה ה-"1+" הזה, ומתמונות של המקדחה באינטרנט, רואים את זה: הגלגל הכסוף משמש לכיוון ה-Torque. על הגלגל הזה מסומנים המספרים 1 עד 18, וכפי שניתן לראות בתמונה השנייה, לאחר Torque 18, יש קו מפריד, ולאחריו סימון כלשהו. לא ברור מה הסימון הזה: בורג? מקדח? בכל מקרה, הסימון הזה הוא כנראה ה-"1" הנוסף. השאלה היא: מה זה? מתי זה שימושי? תודה

13. Started by Thunder^,

שלום! אני לא יודע אם זה מתאים לפה ......אם לא אז אני מצטער......כי פה זה נראה לי הכי מתאים... אני צריך נייר שיוף בשביל להבריק ולהחליק בסיס נחושת של גוף קירור למעבד.... מי יכול להגיד לי מה המספר המתאים?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. Started by GGuyZ,

היי לכולם. רציתי לשאול אם ישנה תוכנת GPS שאפשר להשתמש בה לרעיון הזה. כמובן שצריך תוכנה לא מקוונת לאינטרנט, ומשהו נוח לא בסגנון EMAP. יש כאלה דברים לפאלם הבנתי וזה עובד עם לווינים. איך אפשר ליישם דבר כזה עם מחשב שולחני ישן? מה דעתכם?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by zxor,

מצאתי אצלי איזה קבל שכתוב עליו 1uF 50V זה אומר שחייב 50V או שזה המקסימום? ומה זה אותו uF?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. שלום, אני רוצה לשפר קומקום חשמלי פשוט, ולהתקין בו חיישן קול. כאשר החיישן ייקלוט את המילים "מים חמים" לדוגמא, תחל פעולת הרתיחה אשמח אם למישהו יש רעיונות לביצוע.. ואיזה סוג של חיישן קול אני צריך. המון תודה!!!

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. לפני בערך חודש הגיע לי המחשב החדש, עם המארז CI-6A19-400. אני רוצה להתחיל לעשות לו מודינג - חשוב להבהיר שאין לי שום ניסיון בדבר הזה. יש לכם רעיונות מה לעשות למארז? לדעתי יש לו פוטנציאל ענק... אם צריך כסף ובטח צריך בשביל זה, אז יש לי עד 200 ש"ח להשקיע... מקווה שיספיק.

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by julbo,

החלטתי שנמאס לי מהמארז המלבני המוכר והנפוץ (כן אני יודע שזאת הצורה הכי טובה לניצול שטח למחשב, אבל נמאס). אז חשבתי, חישובים. תיכננתי תיכנונים. ויצא לי הרעיון הזה סטייל ארון קבורה מהישנים. כמו שאתם רואים כל הרכיבים נכנסים יפה ויש מקום לתוספות. זה עשוי מפוליגל ואני כרגע עובד על האלומניום הסופי. הצעות לשיפורים הערות הארות. יתקבלו בברכה.

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by avivlevy,

אז אני רוצה לחבר לכ.מ מאורר אבל אין לי מקום כי מתחת יש לי כרטיס רשת איך אפשר לחבר את המאורר לכרטיס {תמונות} [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by maxwell10,

יש לי כבל רשת שאחד מהצדדים שלו נהרס אז חתכתי את הכבל וחשבתי להתקין מחבר חדש. איך ניתן לעשות זאת? האם צריך ציוד מיוחד? חבל לי לקנות חדש, זה כבל באורך 20 מטר שעולה 80 ש"ח.

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by PhP dUdE,

שלום, טוב אני חייב להודות,זה לא בדיוק מארז מחשב אלא קופסאת בקרה למנועי סטפר שאנוכי תכנן ומתכוון למכור,הבעיה שאני רוצה לסגור את הקופסא לגמרי(תיהיה עשויה מאלומניום) לרתך זה לא אפשרות,אשמח לשמוע דעות נוספות.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by new blood,

אהלן חברה, לא כתבתי פה אף פעם, ואני דווקא צריך את עזרתכם לא בנושא של מחשבים אבל זה הפורום היחיד שמצאתי. אני מתופף, ואני רוצה לבנות מעגל עם מיקרופון קטן וכמה לדים, שישב בתוך התוף, וכשאני נותן מכה התוף יאיר. כמו כאן: יש לי המון ניסיון באלק' אבל פחות בבנית מעגלים ו"תאוריה". מישהו יכול לעזור לי? תודה דן

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. הרמקולים הם creative sbs a500. בהדלקת רמקולים כשהקבלים אמורים להיטען הסאב נותן מכה, מבחינת קול בום כזה, לא יודע איך להסביר. אחרי שהדלקתי את הרמקולים אם אני יכבה אותם ואדליק בזמן קרוב לא יהיו שום בומים, אך אם אני יכבה אותם להרבה זמן או יוצאי את השקע מהחשמל והקבל יתפרק דרך לד שיש, אז בהדלקה חוזרת שוב הוא יתן מכה. בדקתי במספר שקעים וגם החלפתי מספר שנאים. הבעיה נשארה לכן הדבר היחידי שנשאר לי לחשוד זה במגבר. חשוב לציין שלא הייתה בעיה כזאת. אני חשדתי :s05: בקבל דפוק, והחלטתי לפרק את הסאב שבו יש את המגבר. ינסה לבדוק עכשיו רכיב רכיב. לראות חלקים מנופחים וכו' בעייתי, הכל מודבק שם מלמעלה עם דבק חם. שרטוט סכמטי של PCB היה יכול לעזור. 8) אגב אם אני לא בכיוון ואשמח לדעותיכם…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by piro,

אני מתכונן לבנות את המעגל שישמש כ crossover לרמקולים שאני בונה, אבל אני לא בטוח לגבי דירוג ההספק של החלקים. העומס הוא בערך 200 וואט מקסימום על הטוויטר ו 100 וואט על הוופר. הייתי מעלה איור של המעגל, אבל אני לא בטוח איך בלי להתעסק עם קישורים לשרתי תמונות חיצוניים. באופן עקרוני יש רכיבים גם במקביל וגם בטור לשני הדרייברים. אני די בטוח שיש דרך לחשב דרך נוסחה את ההתחלקות של העומס, אבל הידע שלי באלקטרוניקה די מוגבל בנושא. אני פתוח להצעות\ -יונתן.

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים