עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by shishos,

חלק מהמודינג שלי מתבסס על הוצאת הCD-RW, ה DVD והFLOPPY החוצה אבל כשלקחתי מידות ראיתי שכבל הIDE לא מספיק ארוך (עם חיבורי המולקס אין בעיה מכיוון שבפשטות אפשר להאריך אותם) לכן אני שואל אם בעצם יש דבר כזה "כבל IDE מאריך"? אם כן היכן אני יכול לקנות אותו?

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  2. Started by Big_Guy7,

ראיתי שיש מאוורר PCI שמוציא חום מהמחשב.. זה באמת עובד?? שווה להשקיע על זה?

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  3. Started by alfa100,

מה עדיף אני בונה orgamic leds ואני לא יודע אם להשתמש בfilm capacitor או radial capacitor מה כדאי? עזרה דחוף

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. הזמנתי X-Controler של טרמלטק, לפני כשבוע עם החוסר מזל שלי הגיע לי כמובן פאנל פגום (פעם במאה שנה יש רכיב אחד פגום והוא נפל דווקא אצלי :) בכל מקרה היום הגיע החדש, פאנל ממש חביב, עיצוב יפה תאורה יפה שליטה נוחה הכל סבבה, הכפתורים רגישים מידי לטעמי (לא מבחינת רגישות השליטה אלא מבחינת עמידות הכפתורים, הם נראים לי חלשים מידי ואם משתמשים ביותר מידי כוח אפשר לגרום לנזק). המינימום זה 6.5V שזה לדעתי לא משהו, אבל בסדר. הכפתורים ארוכים מידי, ממש גבולי, אפשר לסגור את המכסה של הפאנל אבל הוא לא נסגר בקלות.. אם היו עושים מילימטר פחות זה היה מושלם. קשה לכוון לאמצע (המצב הירוק) כי הוא ברדיוס מתחים ממש קטן וסיפור להתיצב על זה, אבל זה לא כל כך קריטי. הפאנל הרדקנו2 של טרמלטק, בתמונות ממש …

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. ובכן, זה מכבר קניתי מחשב חדש (כן, בקרוב אצלכם!) והממ..הניאון מסרב לפעול.. בדקתי, אין שום כבל שלא חיברתי או משו.. וכמו שבטח תיארתם לעצמכם- אין לי יותר מידי שמצ במחשבים. למעשה- אין לי שום שמצ.. אני אמורה להגדיר משהו לניאון הזה? להריץ איזה משהו? מוזר.. בקיצור, הוא לא עובד אשמח לעזרה. (אה. ואין לי מושג מה דגם המארז..אבדוק זאת בהזדמנות הקרובה..)

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום לכולם, יחד עם הקיץ הלוהט גם הטמפרטורה במארז אצלי עולה ועולה בימים האחרונים... המארז הוא http://www.thermaltake.com/product/chassis/fulltower/lanbox/vf1000SWA.asp מעבד Q6600 קירור סטוק כרגע - שוקל להחליף למשהו אחר(המלצות???) ספק של SWEEX 650 W GOLD זכרונות 4 GB של GSKILL 800MHZ שני HDD של WD ( 500+5000 לוח ASUS MICRTO ATX P5KVM כרגע הטמפרטורה היא 72 מעלות במנוחה () והלוח בערך 48. אם תשימו לב במארז קיימים שני מאווררים של 60 מאחורה - חרא של דבר ! מרעישים ולדעתי אין להם הרבה משמעות. קיים עוד מאוורר 80 בחזית . הוספתי בצורה פרוביזורית מאוורר 80 גם של טרמלטק אך זה הועיל ממש בקושי. אני חושב להוריד את הפרספקטים מהצדדים,לבנות כאלה עם מאורר שיוצמד בצורה חיצונית לכל…

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by 22junky,

מצורף לינק לסרטון שמסביר איך עושים את זה אשמח לשמוע עוד פרטים (למרות שהסרטון מפורט ומוסבר ממש טוב) אני בטוח שיש פה מה להוסיף אולי מישהו כבר בדק את זה או עשה את זה ויש פה דוגמאות תודה רבה

• 14 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by aviaderi,

שלום לכולם, יש לי רמקולים 5.1 של פיליפס (http://www.moniline.co.il/Product.aspx?ProductID=896) שעד עכשיו היו מחוברים למחשב שולחני עם כרטיס 5.1. לא מזמן עברתי דירה ולקחתי איתי רק את הלפטופ שבו יש לי כרטיס סטריאו. חיפשתי לקנות כרטיס קול פנימי ללפטופ אבל המחירים גבוהים מידי. חיפשתי כרטיס קול חיצוי ולא מצאתי משהו טוב (המלצה, מישהו...). בכל מקרה, נתקלתי במתאם הבא שניתן לבנות לבד: http://www.instructables.com/id/Use-any-5.1-speaker-system-with-ANY-MP3-player-or-/ הפלוס שלו (עד כמה שאני מבין) הוא שניתן לחבר 2 מקורות קול (inputs) ולהוציא לרמקולים. מבחינתי זה מצויין כי אז אני יכול לחבר גם את הTV. אני צריך את עזרכתם בהבנת הסרטוט המצורף: http://www.instructables.com/id/S1LC0GRFH3PU…

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. שלום, אני רוצה לבנות מכשיר שמאפשר חיווי על מצב הנעילה של דלת הכניסה. חשבתי להשתמש ברכיב מגנטי קטן שאפשר להכניס לתוך המשקוף של הדלת - קישור לחיישן אני רוצה להשתמש בWIFI לצורך התקשורת ולכן חשבתי על Arduino Yun למרות שאני יודע שאפשר גם לוח UNO עם SHIELD רלוונטי אבל אם יש משהו אינטגרלי זה נראה לי מתאים יותר. אשמח לשמוע המלצות על רכיבים נדרשים לפיתוח המכשיר, מקומות מהם כדאי לקנות והאם לדעתכם יש דרך לשפר את הרעיון. תודה! ערן.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by nachman,

שלום יש לי רמקול קטן כמו של דיבורית ואני רוצה להרכיב לו פוטנציומטר הרמקול הוא 5w 8Ω רציתי לברר איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות ואיך מחברים אותו (אני צריך להרכיב אותו אחרי המגבר) תודה

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. Started by zvikaz,

שלום לכולם. הזמנתי את הקיט "Minty Boost Small battery-powered USB charger" מכאן: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/index.html מעולם לא הרכבתי משהו כזה, ואין לי נסיון בהלחמה, וגם אין לי את הכלים המתאימים. באתר שלהם הם ממליצים על ערכת כלים בסיסית: http://www.ladyada.net/make/mintyboost/prep.html הבעיה שלי היא לתרגם את זה למה שאני מוצא פה בחנויות הישראליות שברשת... מישהו יכול להמליץ לי על מלחם (-או חנות לקנות בה מלחם) פשוט וזול, אבל שלא יהיה "זול מידי" אלא מספיק טוב לערכה כמו זו? תודה רבה! צביקה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by lior12,

היי . 1. אני בונה מערככת לדים לפי המוסיקה ואני עובד על 12V. המערככת תכיל 30 לדים שכל שלושה לדים מחוברים במקביל לנגד 82OHM {לדים סטנדרטים} וכל יציאה של נגד מצד אחד ולד מצד שני מחוברת לכל השורות בטור. שאני בודק כל לדד בנפרד עם נגד 470OHM הם עובדים ושאני מחבר לשלושה עם נגד זה לא עובד ? מה לעשות ? 2. אני צריך מדריך למקלט IR פשוט אבל עם USB כי זה למחשב נייד ואני צריך גם תוכנה.

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. חבר הביא לי מערכת לשליה בארבע מאווררים אך יש בה בעיה אחת הכבלים שאליהם אמורים להתחבר המאווררים קרועים ואני לא רוצה לקרוע את הכבלים של המאווררים שלי ופשוט לחבר את הברזלים של הכבלים ביחד תמונה למטה חשבתי לקנות מחבר ופינים ואז פשוט להלחים את הכבלים לפינים ולשים במחבר אבל ראיתי שלמאווררים כיום יש חיבור של שלוש פינים והמערכת שליטה אמורה להתחבר עם חיבור של שני פינים אז יש לי שתי שאלות בנושא 1.יש חיבור של שתי פינים או שפשוט לקנות חיבור שלוש פינים ולשים רק שתי פינים מתוך השלוש? 2.כשאני מחבר את המאווררים למערכת שליטה איזה פין של המאוורר צריך לא להיות מחובר למערכת שליטה? תודה לעונים [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  14. יש לי בבית ספריי לניקוי אבק DUST CLEANER, או איך שלא תקראו לזה הבעיה היא, שזה לא אוויר דחוס לגמרי, אלא הוא מכיל חומר נוסף בשם בוטאן פרופאן (כל המיכלים מהסוג לניקוי אבק מכילים את החומר הנ"ל) האם החומר הזה בטוח לריסוס על חלקי מחשב\ לוחות אם וכו'? הסיבה שאני רוצה להשתמש בו היא לנקות את הרדיאטור של המחשב שלי.. לצערי הקומפרסור שלי לא נייד כ"כ ואני לא יכול להביא אותו לבית, ולנקות את העסק בעזרת לחץ אוויר. הצעות נוספות כמובן - יתקבלו בברכה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by shai11,

לעינין יש חלקים של מחשבים בבית כמו כולם אז מה שהיה תיקן זה מעבד:p2 233 לוח:משהוא עם ציפס של אינטל(ניראה לי שככה כותבים את זה) זיכרון:MB224 כ.מסך gf 2 64mb+t.v ד.קשיחים:10GB+20GB כונן:LG 52X מארז:גנרי גדול ומכוער אז הפרויקט לקחת ממיר כמו של YES ולהכניס את המחשב בפנים עכשיו שאלה זה יכנס?? המחשב ישמש את אחותי כיחובר לטלביזיה המחשב בעיכר לסרטים\סדרות ומוזיקה אין תקציב לכלום!! קצת תמונות: הקורבן אני יתחיל לעבוד עוד כמה ימים

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by idofr,

אז ככה אני רוצה להציא הזמנה מג'אב אבל לא ידעתי איזה גודל (באינץ) להזמין לפי מה שהבנתי אני צריך אורך של 10-12 פיט ועשיתי קצת חיפוש אבל יותר מהאורך לא מצאתי כלום אני רוצה את הסליבים בשביל הספק אם זה משנה ו..........אה כן תמליצו לי על קטודה UV בתודה עידו

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by PhP dUdE,

שלום, האם יש לכם המלצות לחניות מודינג בחוץ לארץ? עם כן אשמח לקבל לינקים

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. Started by itaim,

נכון יש את אלה שמאירים את החריטות על הפרספקס? (לא יודע איך כותבים את זה) בקיצור יש הרבה אור שבורח בקצבות הפרספקס... הרעיון הוא שבקצבות אפשר לשים מראות או להדביק נייר מראה (יש כזה דבר) ככה רוב האור יחזור ויותר אור יאיר את החריטה עצמה וככה גם הפיזור של האור מסביב לכל החריטה יהיה יותר טוב (שלא יהיה צד, שהוא הצד של הלדים, מואר יותר מהשני) מה אתם אומרים על הרעיון??

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. אני רוצה לעשות סידור טוב יותר לכבלים במארז שלי. אני יכול לקנות סליבינג, אבל שמעתי שמאוד מסובך לפרק את חיבורי המולקס מהכבלים של הספק ואין לי כוח לזה. אבל אם אני אעטוף את הכבלים של הספק כוח ב-HEATSHRINK (שאותו אני אקנה מאריהב) זה גם יהיה יותר קל וזה גם יהיה די יפה (אני אקנה HEATSHRUNK צהוב או אדום אם יש בצבעים או שאני אצבע אותו בעצמי בספריי UV). אבל רציתי לדעת קודם אם אני אעטוף את הכבלים של הספק/מאוורר/חיבורי USB וכל החוטים השונים במארז, ב-HRATSHRINK זה יכול לפגום בכבלים? כי כך הם לא יוכלו "לנשום" אוויר או משהו. ואני יכול גם לעטוף איתו את כבלי ה-IDE של הצורב והכונן קשיח? ועוד משהו: כמה עולה ספריי UV? אני יכול למצוא אותו בהום סנטר/ACE? ואיך אני צובע איתו?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by elior021,

היי יש לי מארז ANTEC 12000 רציתי לדעת אם אפשר איכשהו לשלוט על הלדים שלו במארז או אפילו לעשות איזה מתג שמכבה ומדליק את כולם

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. Started by CyberBot,

יש לי פרוייקט על UNO ואני רוצה להעביר אותו לnano הזה http://cdn.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/25086.jpg תהיה בעיה עם הקוד? /** Clapper project * Author: Manoj Kunthu * Update: 2/2/13 */ /*----------------------------- * Method Prototypes *-----------------------------*/ void initialize(); void runDetector(); boolean clapDetected(); int detectClaps(int numClaps); void indicateClaps(); void readMic(); void printStats(); /*----------------------------- * Variable Declarations *-----------------------------*/ int TOTAL_CLAPS_TO_DETECT = 2; //The number of claps detected before output is toggled int offset = 80; // The point above average that the c…

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  22. Started by a2-power,

שלום לכם, אני בונה פרוייקט (רובוט) עם 2 מנועי DC עוצמתיים יחסית (כל אחד צורך כ2A מקסימום), הם ניזנים במתח של 12V במעגל "שליטה" על הרובוט אני החלטתי להשתמש במייצב מתח של 12V מסוג 7812... לרוע מזלי מייצב המתח מסוגל לספק אך ורק 1A במוצאו, קראתי בדפי הנתונים ומצאתי כי יש דרך לעקוף את המייצב מבחינת זרם ומבחינת מתח ישאר 12V מיוצב. הינה דפי הנתונים: http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/69437/KEC/7805.html (עמוד 15) הינה המעגל עליו אני מדבר: http://img194.imageshack.us/i/7812.jpg/ "השאלה" אילו טרנזיסטורים עליי לבחור (אם אפשר את הדגם) על מנת לקבל במוצא 6A באיור הבא מוסבר מה אני צריך: באדום זה מה שאני מחפש.... http://img33.imageshack.us/i/7812i.jpg/ תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by R9547655G,

הקיץ משעמם אז אין מה לעשות.. חשבתי על פרויקט קטן ורציתי לשמוע חוות דעת. --- הפרוייקט הוא כזה: לקחת שלוש מאווררים של 40ממ ולעשות משאו כזה' אחרי זה לקחת 4 גופי קרור של טרמלטיק ולהלביש על הזכרונות . קירור אחלה לזכרונות. --- מה אתם חושבים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by Lirux,

הרכבתי את הצג lcd שלי עכשיו... חיברתי לחשמל ולפרלל והוא כן מציג לי 2 שורות שחורות... מה שאומר שהוא תקין ומחובר טוב... אבל שאני מפעיל lcd smartie לא קורה כלום... עכשיו אמרו לי שזה כנראה בגלל שהפראלל שלי לא על epp אבל אין לי מושג איך לשנות לזה... והפראלל שלי הוא כרטיס הרחבה Pci ולא על הלוח... איך אני גורם למסך לעבוד?

• 16 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. שלום, יש לי חתיכת פרספקט בדיוק במידה של הדלת של המארז ואין לי מושג איך לחבר אותה ....למישהוא יש רעיונות?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.