עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי evaluation board, עליו בין השאר נמצאים microcontroller, SPI ו-צ'יפ שיודע למדוד מתחים וזרמים. הצ'יפ מעביר את המדידות שלו למיקרובקר דרך ה-SPI. התחברתי עם מיקרובקר חיצוני (לא זה שעל ה-בוארד) אל ה-SPI של הצ'יפ, וניסיתי לקבל קריאות מן הצ'יפ אל המיקרובקר החיצוני. אבל כשעשיתי זאת, משום מה ה-voltage regulator הפנימי של הצ'יפ הפסיק לפעול ולכן לא יכולתי לתקשר איתו. אני למעשה כן מקבל קריאות מן הצ'יפ, אבל הקריאות שאני מקבל הן לא 0 לוגי ולא 1 לוגי, אלא ערך שבין ה-0 ל-1 הלוגיים. אני חושב שהבעיה היא בתהליך האיתחול של הצ'יפ ברגע הפעלתו, שמעביר אותו למצב active ממצב של sleep mode (במצב sleep mode ה-voltage regulator אכן אמור לפעול). מישהו פעם ניסה לבצע התחברות ל-צ'יפ דרך מיקרובקר ונ…

2. Started by electricity86,

שלום רב. ראשית, בתור חובב אלקטרוניקה וסטודנט להנדסת חשמל, אני שמח למצוא פורום אלקטרוניקה. אני מעוניין לשפר את כישוריי בהלחמות של מעגלים, ולכן רוצה לקנות ערכת הלחמה. מדובר במעגלים פשוטים, ולא ברכיבים מזעריים. מאחר ואני חדש בנושא, אשמח לשמוע מכם על ערכה מומלצת, ואיפה ניתן לקנות כאלה באיזור המרכז. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by sholop,

שלום אני בונה כרגע את המעגל הזה http://www.electronic-circuits-diagrams.com/alarmsimages/19.gif אבל אני דיי נדפקתי עם הIR MODULE הזה. אני לא מצליח למצוא את הרכיב הזה בשום חנות . יש מישהוא שמכיר חנות שמוכרת את זה ? ואם לא מישהוא מכיר תחליפים לרכיב הזה ?

• 3 תגובות
    • 905 צפיות
  4. Started by compman12,

מה יותר טוב? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811992004 או http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811999174 בבקשה אנא פרטו.

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by רוח_הלילה,

לפרוייקט קטן שאני עושה אני צריך שמנוע מסויים יסתובב ויגרום לפיסת מתכת לנוע קדימה ואחורה {כמו מטוטלת http://62.90.118.184/_Uploads/107pendulum.png} חשבתי על גל ריבועי בתדר נמוך מאוד או על כמה סרטוטים שניסיתי אשמך אם יהיו ניסיונות לפתרון לכל אחד צורת חשיבה משלו לכן כל אחד יכול לתת פתרון מדיוק{אפילו אם יש משהו כזה קיים גם אפשרות נגיד צעצוע או משהו כזה}

• 1 תגובה
    • 840 צפיות
  6. Started by רוח_הלילה,

השבוע לא יודע מי הגאון שחשב שהציר הגמיש של הדרמל שלי היא סתם ברזל והחליט לזרוק אותה לפח לשאלתי האם ציר גמיש של SKILL או של חברה אחרת מתאים לדרמל מקורי ואיפה ניתן לקנות ערכה 867 של דרמל באיזור עפולה

7. Started by wons,

אני מתחיל לבנות את הפרוייקט גמר שלי ליד' חשבתי על להשתמש בבקר מסידרת PIC24 - לפי הנתונים הוא נישמע משהו שמעניין ללמוד ושיתאים לפרוייקט שלי הבעיה ששוטטתי לי ברחבי הרשת ולא מצאתי יותר מידי מידע לגבי תכנתים של הבקרים הללו ומידע לגבי תיכנות שלהם... למישהו יש אתרים בנושאים האלה? ד"א הבנתי שהבקרים החל מה16BIT של מיקרוצ'יפ מותאמים לUSB (בלי צורך בשבב ממיר) ואלגוריתמי קידוד - למישהו יש מושג בנושא? תשימו לב לתמונה הבאה: http://www.microchipc.com/sourcecode/images/glcd_schematic.jpg למטה ניתן לראות חיבור USB, יש מצב שזה תכנת? (באתר לא ממש מוסבר על הסירטוט... אלה יותר מוסבר על תוכנית שכותבת על הLCD כתובית קטנה.)

• 2 תגובות
    • 789 צפיות
  8. Started by sh2006,

אני מחפש חומר של טרנזיסטור ברמה של כיתה יב'. אם יש וידאו אני אשמח מאוד, אם יש מצגת או אתר שמסביר איך לפתור זה גם יהיה מצוין. תודה!

• 4 תגובות
    • 2.7k צפיות
  9. Started by Nirinet,

חבר הביא לי נגן שהוא לא צריך ואמר שראה כבר מישהו שחיבר את המסך של הנגן למחשב... עכשיו, אני לא מבין בדברים האלה, זה נשמע לי קצת לא הגיוני השאלה שלי היא אם אפשר לעשות איתו בכלל משהו או שאין טעם לשמור אותו

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by wons,

שלום לכולם אני מחפש חנויות זולות שימכרו לדים בצורה סיטונאית לדים פשוטים 3mm כמות קרוב ל 200-250 לדים... יש הצעות?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by NIRAN,

אז הנה המודינג שעשיתי לקראת הנהלם: קניתי אתמול 3 בקבוקיי ספריי שחור מט (חשוב לרסס קצת בחנות כי יש גוונים על הפנים ומדוללים מאוד!) מידת התמונה שונתה. פירקתי את המחשב: שייפתי את החיים מהמחשב, והיו לי כמה מדבקות שלא ירדו לא משנה כמה ניסיתי את שייפתי אותם בעזרת דרמל וראש שיוף, עשיתי פאשלה פה כי זה שייף עמוק מידי לתוך האלומיניום אבל דיי הצלחתי להעלים את זה בשיוף הידני אחר כך. שייפתי את כל המארז עם נייר גס ואחר כך עם נייר פחות גס, חשוב מאוד לדעת שאם לא משייפים הכל אז הצבע לא נדבק ונוצרות שלוליות במקום צביעה אחידה. לצערי לא צילמתי את תהליך השיוף כי לא היה לי כוח זה הרג לי ת'אצבעות! טוב הנה החלקים אחרי הצביעה: (בערך 5 שכבות. חוץ מהדלת שיצאה קצת פחות טוב ורואים את זה …

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Moty_p,

שלום לכולם ושבת שלום, נסרף לי לאט לאט המסך LCD של המחשב הנייד שלי זה קרה בעמצא משחק הוא כזה התחיל להראות פסים קופצים בעמצא המסך וזה הלך והחמיר ועכשיו הוא סרוף לגמרי ולא נדלק המחשב הנייד שלי הוא פנטיום 3 700MHZ קניתי אותו מקוסמוס פעם הוא כזה בצבא כחול ללא בטרייה מובנית (זאת אומרת שהבטרייה שלו היא חיצונית) אני לא רוצה לקנות מחשב נייד חדש אני רוצה לתקן את המסך לכל מי שיש איזה שהוא רעיון איך להחליף את המסך או איך לתקן את הבעיה השמח לשמוע כל עצה שהיא לא כתוב עליו כלום, לא של איזה חברה הוא ולא כלום..

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by dbzu,

שלום לכולם... אני רוצה לבנות מעגל ir שברגע שמעבירים יד מעל הלד הוא ישלח פקודה לכמה לדים להדלק לכמה שניות ולהכבה מישהוא יכולה לעזור?? זה תצוגת 7 seg שעובדת עם 5 וולט מ usb ואני רוצה להוסיף את הדבר הזה

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  14. Started by eladh16,

יש לי סוללה(של ה psp slim), שרשום עליה 1200 mAh. הבנתי שהמונח mAh אומר מיליאמפר שעה. מזה אומר בדיוק? זה אותו דבר כמו mA בלי האות h? אשמח להסבר. תודה

• 4 תגובות
    • 839 צפיות
  15. White toyota מטרת הפרוייקט לשים מחשב ברכב שיעבוד עם מסך מגע, ידוע במונח CarPC. משם יהיה לי סאונד ברמה מתקדמת, GPS, דיבורית, ממשק מתקדם ועוד... אתה כל החלקים אני קונה חדשים כדי שיהיו אפס תקלות בעתיד. מה זה CarPC? זה מונח של קישור בין מחשב לרכב. התחיל להיות נפוץ כאשר מחירי המחשבים צנחו למטה, היום התופעה כבר בגידול עצום עם התקדמות הטכנולוגיה. האתר ההכי מוכר בנושא הוא www.mp3car.com הרכב הוא טויוטה קורולה שנת 2002 זהו פנים הרכב: אפשר לשים לב שאין ממש מקום נורמלי לשים את המסך ככה שהחלטתי לשים אותו במקום הרדיו של הרכב, מה שמצריך בניה רצינית שתתאים למסך. המקום בו יונח המסך: מפרט המחשב (לא סופי): מעבד AMD 4850e AM2 לוח אם GIGABYTE GAMA78S2H זיכרון 1GB 800MHz א…

• 245 תגובות
    • 73.2k צפיות
  16. Started by Pure-Gold,

אני מחפש "רשת" כמו בתמונה הבאה: http://www.bods-mods.com/Mystique/Pwr_Button.jpg זה לא ממש רשת אלא מתכת מחוררת. יש למישהו מושג איפה קונים או מה השם הספציפי של זה ?

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by Charybdis,

שלום, נשבר לי ה USB מקדימה במחשב. השאלה שלי כמה עולה ה USB נקבה הזב? אין נלי בעיה להלחים אם צריך

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Barsl,

שלום למישהו יש מושג איך אני יכול להפעיל ספק מחשב בלי לחבר אותו ללוח אם? אני אשמח למדריך קצרצר אם זה אפשרי בכלל ודבר נוסף, איך אני יכול לחבר לספק אחרי זה מאוורר של מחשב? אם זה לא אפשרי אז שמישהו יגיד לי כי כבר עשיתי אלף ניסיונות חח

• 5 תגובות
    • 3.5k צפיות
  19. Started by Director,

שלום . יש לי שעלה בקשר למולקסים , זה לא משנה לאין אני יחבר אותם ? לדוגמא : יש לי מולקס אחד חופשי מהצורב אז אני יוכל לחבר אליו מאורר ? (הכוונה שלי הכל יפעל לא משנה איזה מולקס אני יחבר אליו ? ישירות מהספק או מהחיבור הנוסף של המולקס?) (העיקר שיגיע זרם..)?

• 8 תגובות
    • 931 צפיות
  20. סרטונים יפים של חברה שעושה מודים, חובה לראות!!! http://nl.youtube.com/profile?user=MonsterMawd&view=videos

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. VGA TO CAT5 TO VGA כדי להעביר את האות על גבי 10-15 מטר, כבל רגיל של VGA באורך הזה מאוד יקר , אני מקווה שדבר זה יחסוך עלויות האם אפשר? האם קיים:? תודה מראש

• 23 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. אם אני רוצה לעשות מודינג למחשב שלי , מארז Antec Nine Hundred איזה נאונים אני צריך וחוטי חשמל ? כאלה ? : http://www.goldtop.co.il/show_detail...1340&catid=904 http://www.goldtop.co.il/show_detail...1344&catid=904 http://www.goldtop.co.il/show_detail...1330&catid=904 אבל הכבלים בשתיים הראשונים שונים =\ מה לקחת SATA - EL או SATA - UV ואיך הנאון ? ואם זה לא זה אתם יכולים להביא לי חנות טובה וזולה למודינג שאתם ממליצים ? תודה. __________________

• 21 תגובות
    • 9.5k צפיות
  23. שלום לכולם. נקרע לי החוט של המקלדת והחיבור ps/2 בקצה שלו בלתי שמיש. למזלי יש לי כמה עכברים מאוד ישנים בעלי אותו חיבור - ps/2. לקחתי אחד אך כעת נתקלתי בבעיה - צבע החוטים בשני הכבלים לא תואם. עכשיו אני מנסה להבין לאן מתחבר כל חוט בכבל המקלדת, הצבעים שבכבל הם: אדום שחור ירוק לבן חוט חשוף ללא צבע (הארקה ?) לפי מה שהבנתי מחיפוש באינטרנט הוא שלמקלדת מחוברים 4 חוטים: Vcc GND Clock Data הבעיה שלי עכשיו היא להתאים את תפקידי החוטים לצבעם, למישהו יש מושג איך זה מתחבר ?

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. רציתי לשאול מה בד"כ הבעייה של מסכי LCD (במקרה שלי LG FLATRON WIDE 19 ) שלא נדלקים, אפילו לא האור הירוק של הPOWER.. ברור לי שכנראה משהו נשרף, האם זה מקרה אבוד או שפשוט יש שם איזה פיוז POWER כלשהו שצריך להחליף ואז כן שווה לתת אותו שבוע למעבדה ? אני שואל כאן כי פה יש יותר מקצוענים מהרמאים סגנון אמנון לוי שומר מסך שיש בשוק... שיגידו לי שאפשר לתקן ואז אחרי שבוע יגידו מצטערים-אי אפשר וזה סתם יעצבן תודה רבה !

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.