אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני חייב עזרה נאי כבר שבוע מנסה לנשות שעון ב EWB מ 0 עד 23 ולא מצליח!! הצלחתי מ 0 עד 59 אבל את 0 עד 23 אני לא מצליח!! מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה!?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני גר בבת ים ואני רוצה לקנות תגומי U הזה! כי אני עושה חלון במארז =] אהה ואיך קוראים לזה באמת? גומי U? O_O
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר'ה היה לי תוכנה (לפני שפירמטי את המחשב) שאפשאר להכין איתה סירטוטים למעגלים אלקטרונים חיפשתי בגוגל ולא מצאתי אותה בתוכנה יש כמו רשת נקודות ומהצד השני אפשר להוסיף כמו צורה של נגדים צורה של דיודות מעגלים משולבים בעלי מספר רגלים משתנה וכו' אבל זו לא התוכנה העונה לשם Pspice אם משהו יודע את שמה של התוכנה אשמח אם יתן לי את שמה או קישור להורדה תוגה רבה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי , אני צריך לצור לוח ולהלחים עליו בקר של 100PIN הבעיה היא שהבקר הוא בא באריזה של TQFP בלבד... אומנם אני עובד עם לוח פשוט מחורר אז ראיתי שבבים שיצרו להם מעברים ל PGA. אני לא יכול לצור את הלוח לבד כי הלחמות של TQFP הן בלתי אפשרויות עם מלחמים רגילים לפי מה שהבנתי וגם הפיתוח PCB עם חומצה כמו שאני רגיל לא ילך כי זה פסים דקים מאוד מה שאומר המינימום זה לוח רגיש לאור עם ציפוי מצד אחד. מישהו מכיר חברות שמתעסקות בזה ולא יתנו מכיר כמו שקיבלתי מאחת החברות 120 דולר?! על שלוש לוחות 5X5 סמ.... כי הם לא מוכרים פחות מ 3 לוחות 15X15...
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי היום מלחם, בדיל ועוד כמה דברים והתחלתי להלחים. המלחם הוא של 30W, והבדיל נראה לי יותר עבה ממה שאני רגיל אליו. הקצה של המלחם מורכב מ-2 חלקים - החלק הגלילי בעל רדיוס קבוע, והחלק הקונוסי שהרדיוס שלו מצטמצם. שמתי לב שהמלחם מצליח להמיס את הבדיל רק בחלק הגלילי ולא בחלק הקונוסי, וזה ממש לא נוח להלחים ככה. כמובן שאקנה בדיל יותר דק ואראה מה באמת הבעיה, אבל מניסיונכם רציתי לשאול האם הבעיה היא גם במלחם שהוא 30W? על איזה מלחם אתם ממליצים ? המלחם הנוכחי עלה לי 30 שקל (הכי פשוט שהיה) ולא הכי נוח איתו. תודה.
-
- 22 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
אוקי, בעיקרון אני מנסה לעשות עמדה בעזרת המסך מגע+OS של הIPOD TOUCH בערך ישמש כמו MEDIA CENTER בלי הרבה התברברות של הכנת HTPC שלם בעיקרון זה יראה כך לבן=הבסיס עצמו שחור=איפה שהמסך צריך להיכנס (והפינות אמורות להיות עגולות יותר... אני פשוט נוב לחלוטין בכל תוכנה גרפית ביקום) אז חשבתי בהתחלה לעשות את הבסיס מפלסטיק כלשהו אבל לדעתי גם מתכת יעבוד השאלה שלי היא מאיפה לעזאזל אני משיג משהו כזה/איך לבנות משהו כזה? אני clueless לחלוטין... או אולי אם מישהו מכיר מוצר שנראה כך ואני אוכל לקנות ולפרק אותו לשימושים שלי זה גם יעזור
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר'ה בניתי מכונת CNC ויש לי את התוכנה MACH3 ואני לא יודע איך ליצור צורות שאותם אני יכול לחרוט/לחתוך משהוא יודע איך עושים את זה ??? תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אם אפשר סרטון או הסבר איך עושים זאת? תודה! הנה המארז: http://img132.imageshack.us/img132/2818/dscn1772nd5cf9.jpg וזה המוד שאני רוצה לבצע: http://img357.imageshack.us/img357/4427/53924327ee0.jpg
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחי איך אפשר ליצור איתך קשר היכ דחוף שיש כי ראיתי עזרת פה פעם למישהו בקשר לשעון ב EWB ואני גם צריך עזרה
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
שלום לכולם,מצאתי בבית מפצל לUSB עם 4 יציאות ואיזה 10 מאווררים לא חיבור. חיברתי 4 מאווררים לכבל USB וחיברתי אותם למפצל. עכשיו הביעיה היא שהמתח של הUSB הוא רק 5V והמאווררים צריכים 12V. האם יש דרך כול שהיא לגרום להם להסתובב מהר יותר?
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
VGA TO CAT5 TO VGA כדי להעביר את האות על גבי 10-15 מטר, כבל רגיל של VGA באורך הזה מאוד יקר , אני מקווה שדבר זה יחסוך עלויות האם אפשר? האם קיים:? תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , יש לי בבית דרמל , ויש לי דיי הרבה כלים בשבילו. איזה כלי חריטה הוא המועדף ביותר ? אתם יכולים להראות תמונה / להביא סוג / דגם ? תודה !!
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
זה מה שאני צריך: זה הלינק של זה באיביי http://cgi.ebay.com/2-Pin-4-Pin-Fan-Power-Adapter-Cable-Pass-Thru-MolexDuo_W0QQitemZ220311458496QQihZ012QQcategoryZ41993QQrdZ1QQcmdZViewItem#ebayphotohosting השאלה: יש כזה בארץ? איפה? כמה יעלה בערך? כי באיביי זה יוצא יקר...
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לפרק מסך של מחשב לחלקים, ולהשאיר רק את כיפת הזכוכית, כלומר לפרק גם את תותח האור. האם יש סכנה בפירוק המסך? האם אני צריך להזהר משוקים חשמליים או הגז שנמצא במסך עצמו?
-
- 25 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
-
אז הנה המודינג שעשיתי לקראת הנהלם: קניתי אתמול 3 בקבוקיי ספריי שחור מט (חשוב לרסס קצת בחנות כי יש גוונים על הפנים ומדוללים מאוד!) מידת התמונה שונתה. פירקתי את המחשב: שייפתי את החיים מהמחשב, והיו לי כמה מדבקות שלא ירדו לא משנה כמה ניסיתי את שייפתי אותם בעזרת דרמל וראש שיוף, עשיתי פאשלה פה כי זה שייף עמוק מידי לתוך האלומיניום אבל דיי הצלחתי להעלים את זה בשיוף הידני אחר כך. שייפתי את כל המארז עם נייר גס ואחר כך עם נייר פחות גס, חשוב מאוד לדעת שאם לא משייפים הכל אז הצבע לא נדבק ונוצרות שלוליות במקום צביעה אחידה. לצערי לא צילמתי את תהליך השיוף כי לא היה לי כוח זה הרג לי ת'אצבעות! טוב הנה החלקים אחרי הצביעה: (בערך 5 שכבות. חוץ מהדלת שיצאה קצת פחות טוב ורואים את זה …
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. מצאתי בבית מכשיר חשמלי כולשהו ואין לי מושג למה הוא משמש. סתם מתוך סקרנות, מזה הדבר הזה ומה הוא עושה? עוד תמונה
-
- 3 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום אנשים טובים. שאלה קטנה. האם זה נכון שזרם ישיר DC מספק זרם קבוע, לא משתנה? אבל המתח תמיד נשאר קבוע? ולועמת זאת, זרם חילופין AC מספר זרם שהוא משתנה ולא קבוע? האם הבנתי נכון את העניין?
-
- 11 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
היי כולם אני צריך עזרה ואני לא גבטוח אם יש למישהוו.. אני צריך לדים 3 מ''מ בערך 10-15 ככה וממש לא שווה לי להזמין מאריהב כבר.. לכן אם למישהו יש אני מוכן לקנות אפילו .. נ.ב פעם שניה זה קורה לי טעות בפורום... מצטער
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
יש לי לד קטן אני חושב של 3MM כחול אני רוצה לחבר אותו למולקסים (אם אני זוכר נכון,החיבור של מאוררים ישר לספק) איזה נגד אני צריך(צבעים) לאן אני מחבר רגל ואת הרגל של נגד?(נגיד שחור אדום ) ואם אפשר ציור קטן בציר להבנה .... תודה!
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
קניתי USB COUNTOR, חדש, רציתי לשנות אותו קצת... to personalize it... ואין לי מושג איך... לא מצאתי גם שום דבר בגוגל... יש למישהוא רעיונות? ניסיון בזה?
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר'ה שמעתי שיש אפשרות לקנות קופסא עם כל החלקים לבניתת מכשיר CNC איפה אפשר להשיג דבר כזה וכמה עולה?? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
שלום אני מעונין להרכיב מעגל חשמלי פשוט המורכב מלד רגיל אחד(צורך 3.2 וולט ו 20 מילי אמפר) מנגד ומשנאי כמקור כח. פרטי השנאי הם: 9וולט ו 300ma. מה אומר בעצם ה 300ma, והאם אני יכול לחבר נגד שיוריד ל 5.8 וולט ממקור הכח? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתכנן מארז קומפלט מאפס כך שהיד חופשית. אני צריך רעיונות כללי לסידור החומרה בתוך המחשב ומשם אני אמשיך. המארז שאני רוצה להכין הוא שוכב ולא עמוד כמו מארזים סטנדרטיים. מצורפות כמה תמונות המחשה לגודל של כל רכיב חומרה ביחס לאחר. 4 מלבנים צהובים - HD מלבן צהוב גדול - DVD לוח סגול - לוח אם לוח חום - תושבת עליו יתפס לוח האם ירוק - ספק כח ורוד - "אמבטיית" הכרטיסים מאחור אם יש לכם גם תמונות של כלמני מארזים שמסודרים טוב אשמח לראות ואולי אקבל משם עוד רעיונות. תודה.
-
- 27 תגובות
- 6.8k צפיות
-