עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. עדכון נוסף בסוף הדיון. אהלן, החלטתי לבצע מודינג למארז שישפר לי את הסירקולציה ובעיקר את השקט, נתחיל? מה התבצע בפרוייקט: 1.הוצאת הסלוטים של הדיסקטים והדיסקים הקשיחים 2.חיתוך הגריל מאחורה ובמקומו להרכיב גריל רגיל 3.הרחבת החורים בפלטה של הלוח אם על מנת להעביר כבלים לאחורי המארז בחופשיות 4.תליית הדיסקים על גומיות לספיגת רעשים(הסיבה העיקרית להתחלת הפרוייקט הרעידות שלהם שיגעו אותי) 5.stleth mod לכונן דיסקים (סתם בונוס) 6.לשייף את הסלוט של הדיסקטים+החורים במגש הלוח שלא יהיו חדים עריכה: 7. הוספת מאוורר לספק והחלפת המאוורר הפנימי. חומרים וכלים: -גומי "מייתר גומי" -גריל -מסור חשמלי -מקדחה -מברג שפיץ -מחק מעיפרון - velcro - ס?קו?ץ', ו?ל?ק?רו?, צ?מ?ד?ן\ דבק דו צדדי …

• 34 תגובות
    • 6.1k צפיות
  2. Started by eb,

אני צריך שהמנוע ידחוף עגלה במשקל 20 ק"ג (כמה הספק אני צריך?) איפה אני יכל לקנות מנוע כזה? עדיף יד שניה. מה סדר גודל של מחיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Lior4543,

אהלן, הטיול השנתי שלי הולך וקרב, ויש לי נגן דיי טוב אבל שלא מסוגל להחזיק יותר מ20 שעות, ואני מתכוון לשמוע יותר מ20, עכשיו אני רוצה לבנות מטען חשמלי לMP, יש לי מטען ישן של פלאפון שמכניס 100-240V 50/60Hz 0.3A ומוציא 5V 700mA יש לי גם USB ישן שמתאים לנגן, השאלות שלי הם: 1. אם הנגן משתמש במחשב בתור מטען, ומשתמש ב5 וולט וחצי אמפר כמו של USB של מחשב, והמטען מוציא 700mA מה יהיה התוצאות? ישרף לי האמפי? לא יטען.. 2. מישהו פה כבר עשה משהו כזה בעבר?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by Bashash,

אני רוצה לקנות אלקטרודות כחולות למחשב... מאיפה ניתן לקנות כאלו? (מחנות טובה...)

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  5. נמאס לי מהשחור המשעמם של המארז. אני לא רואה את עצמי עושה שום דבר דרסטי אבל חשבתי לשים עליו כמה תמונות מגניבות שמודפסות על מגנט (כמו מגנטי מקרר רק גדולות יותר). על פניו זה נראה לי בלתי מזיק מה גם שמדובר במגנטים חלשים יחסית אבל העדפתי בכל זאת להתייעץ. אם אני מכסה דופן שלמה במגנטים האם זה עלול לפגוע ברכיבים אלקטרוניים בדגש על דיסק קשיח?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם, לצורך פרוייקט אני צריך ספק עם מתח גבוה, חשבתי לעצמי האם אפשר להשתמש בספק של מחשב ולחבר כמה מחיבורי ה12v בתור ולקבל 24\48 וולט ?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by electricity86,

אני מעוניין לרכוש סליל מסדר גודל של 10mH - 1H, שיוליך זרם של 2Arms. נכנסתי לאתר מסויים ממנו אני בד"כ רוכש רכיבים, אולם בדאטאשיט של כל סליל אני רואה רק מאפיין של Max. DC Current, ולא Max. AC Current (או Max RMS current). חיפשתי זאת תחת power inductors. האם מדובר רק בסלילי DC? או שניתן להסיק ממיגבלת DC על מיגבלת AC? תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 868 צפיות
  8. Started by Epik_yozhik,

אז ככה סוף סוף גיליתי איפה הבעיה שיש בxbox שגורמת ל RROD. יש שם קירור ספציפי שלא מקבל קירור מספיק. אז אני רוצה להכניס קירור לתוך האקס בוקס מאוורר קטן אני חושב 40מ"מ או 60 מ"מ הבעיה האם יש איזה מתאם מטח שאוכל לחבר לUSB של המכשיר או אפילו לחשמל שאליו אפשר לחבר מאווררים אני יודע שיש מתגי שליטה למאווררים למחשב האם יש משהו לא למחשב אלא לחשמל[br]פורסם בתאריך: 30.01.2009 בשעה 20:47:25 מצאתי!http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=23397#details

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. האם הAccelero Twin Turbo של AC הוא בעצם אותו גוף קירור כמו S1 rev 2 אבל עם 2 מאווררים עליו ? או אם נשאל את זה אחרת, אם אני מוריד מהTWIN TURBO את הפלסטיק עם שני המאוווררים אני אקבל ביצועים זהים לS1 בלי מאוורר ?

• 5 תגובות
    • 920 צפיות
  11. Started by moshe_S_m,

יש לי מסך של מכשיר סלולרי (אם אני זוכר נכון זה Telit של רשת פלאפון), מה שרשום עליו זה: (בשחור): G 40415 ?(בלבן): CG128128-S401D ?(בצד על הפלסטיק) LF29S401-C-N מאחורה יש לו חיבורים (מגעים) על לוח מודפס גמיש כל מה שיש בו זה המסך כמה רכיבים (נגדים דיודות או קבלים, בטוח שלא מעגלים משולבים-ג'וקים) ו2 לדים אשמח אם משהו יכול לעזור לי איתו אני ממש רוצה לעשות משהו יפה עם המחשב שלי והמסך חלק מזה, אשתדל לצלפ תמונה ברורה שלו ולהעלות לאתר, נ.ב יש לו 25 מגעים שוב תודה מראש משה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Yehudaa,

את הערך של הנגד למדתי איך מוצאים אבל איך יודעים כמה וואט הנגד ? כלומר כמה וואט הנגד מסוגל לספוג ? תודה לעונים

• 11 תגובות
    • 3.2k צפיות
  13. Started by Lior4543,

http://img379.imageshack.us/img379/9563/1909081441rc7.jpg http://img171.imageshack.us/img171/1518/1909081442ve9.jpg http://img227.imageshack.us/img227/1066/1909081443oa4.jpg http://img227.imageshack.us/img227/8991/1909081444rs2.jpg אחרי כמה שבועות של חיפוש, מצאתי שלחבר שלי יש את כל הכלים הדרושים למוד חח אז הלכתי אליו וחתכנו חלון: http://img204.imageshack.us/img204/4483/dscf4270jm0.jpg http://img135.imageshack.us/img135/5161/dscf4271bb9.jpg אני יודע שלא יצא הכי טוב אבל נסדר אותו. מה שמתוכנן זה: סידור של החיתוך, גומי U ופרספקס שיוף של המארז וצביעה.. ויש עוד אחר כך אני יגיד לכם, איך ביינתים חח.

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. א. יש חיה כזאת : ? ב. איפה אפשר להשיג וכמה יעלה ? THANX

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. שלום אני מעוניין לדעת לצורך פרויקט כמה וולט וכמה אמפר וגם מה ההספק שמסוגלת להוציא יציאת הUSB במחשב איך אני יודע את זה ? תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  16. ראיתי עד כה המון מעגלים אבל כולם עם 8 לדים. אני מתכנן לחבר למחשב בכבל LPT ולשלוט דרך פלאג של ווינאמפ DiscoLitez . הייתי רוצה לדעת כמה לדים מקסימום הכבל יכול להחזיק. הבנתי שאם מעמיסים עליו הרבה זרם תהיה לי בעיה. בהנחה שאלו נתוני הלד: Typical: 3.4 V Max: 3.8V 20mA אשמח אם מישהו שמבין בנושא יוכל לצייר לי שרטוט חשמלי בEWB או כל תוכנת סימולציה שהיא ואפילו בצייר כל עוד זה יהיה מספיק ברור.

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. הייתי מעוניין בלבנות בקר איוורור על כמה מאווררים כי כשראיתי את המחירים הגבוהים יחסית לתקציב שלי קיבלתי שוק... יש לי במארז כ7 מאווררים והייתי מעוניין לבנות בקר שאוכל בעזרתו לבקר על פעילות כל אחד ואחד מהמאווררים הנ"ל... אז אם מישהו יודע כיצד לבנות בקר שכזה אז בבקשה שיעזור... אני לא ממש בטוח אבל נראה לי שזו סכמה שבנויה רק מפוטנציאומטרים, אך איני בטוח ולכן אני פונה אליכם בבקשה זו... תודה מראש, עמי. נ.ב. הבקר שאני רוצה לבנות זה הבקר ההכי פשוט, ללא כל תצוגה אלא רק כפתור לכל מאוורר כדי להפעיל או לסגור אותו+ לד לכל מאוורר\עמדה כדי לראות אם המאוורר פעיל וכפתור סיבובי (פוטנציאומטר) אשר נותן את האפשרות לשליטה על כל מאוורר\עמדה בנפרד... (בעוצמת פעילות המאוורר)...

• 30 תגובות
    • 3.4k צפיות
  18. שלום לכולם, בעקבות ההתפתחות המשימה של אמולטור דולפין לגיימקיוב וWII התחלתי לחשוב על בניית סנסורבר כדוגמת: למרות בירורים,לא הצלחתי למצוא איפה אפשר להשיג לדים אינפרא אדומים בארץ,ומה אמורה להיות העלות שלהם? חשבתי על בניית מעגל שישתמש בUSB כמקור כוח. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by GGuyZ,

אם כן, בהתאם למה שרשמתי בת'רד הפרוייקט שלי, נתקלתי בבעיה עם מסך המגע שהתקנתי בווינד. בעת סגירת המארז, נחתך כבל ה-ribbon(פשוט סרט דק שעליו מודפסים 4 גידים). על הסרט נמצאת שכבת בידוד פלסטית, וכל הניסיונות להלחים עליו\לשייף אותו ולחברו מחדש עלו בתוהו. אני פתוח להצעות. במקור הסרט אמור להתחבר לשקע('נקבה') וממנו להתפצל לארבעה חוטים 'רגילים'. במקור קצה הסרט הוא חיבור זכר שבו אין שכבת בידוד מעל הגידים והוא עבה יותר(ולכן נכנס בדיוק לשקע). ניסיתי לדמות את המצב באמצעות קילוף שכבת הבידוד בקצה והדבקת פיסת שקף קטנה מאוד שתשמש כתמיכה ועיבוי. הפתרון עבד לסירוגין היות והסרת הבידוד אינה מושלמת(ומדובר בתהליך קשה מאוד ממילא), וגם החיבור לא התאים בגודלו. בקיצור, אני זקוק לפתרונות אחרים, וצריך…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. אהלן, יש לי מחשב נייד ישן של IBM ויש לו מסך LCD פצצה, שרציתי לקחת אותו ולחבר אותו לכרטיס מסך ליציאת הDVI הנוספת שלי, אבל יש לי בעיה, אני רואה שהמסך מתחבר רק בעזרת שני חוטים שחור ולבן שכנראה הם מתח, ויש גם סליל זהוב, שהוא כנראה המידע, השאלה שלי איך אני יכול להשתמש במסך ולחבר אותו לכרטיס מסך?

• 4 תגובות
    • 800 צפיות
  21. היי, אני מעוניין לבדוק את תקינותם של הרכיבים החשמליים על לוח האם של המחשב שלי ללא פירוקם של הרכיבים וזאת לאחר שבדקתי את תקינותם של המעבד זיכרון וכו ועשיתי BIOS FLASH'... אז שמתי לב שיש על לוח האם צ'יפים קטנים וגדולים,טרנספורמטורים,וקבלים... השאלה היא אילו כלים אני אמור לקנות בכדי למדוד ומהיא העלות הזולה ביותר של כלים כאלה... לגבי קבלים הבנתי שאפשר באמצעות esr meter כשהם עדיין נמצאים בתוך המעגל(ללא פירוק)... אז לסיכום אני צריך מחיר זול ביותר של הכלים+הוראות בדיקה ביי ושבוע טוב לכולם

• 3 תגובות
    • 995 צפיות
  22. Started by Iko89,

ידועה לי שיש אפשרות לחבר מסך LCD למחשב השאלה שלי היא כיצד .. במסכי LCD שברשותי יש חיבור כתום דק מאד .. אין אפשרות להלחים או לחסוף את החוטים אז איך מחברים ? תמונה : 1- מסך של סאניו 2- מסך של גיים בוי אדוונס 3- מסך של סוני 4- מסך של נוקיה 5- מסך של מילונית כולם צבעוניים+ back lite חוץ מ-5 במסך מס' 5 יש מאחורה מין פינים כאלה .. שניראה כאילו מצמידים את המסך לפאנל הם מימתכת וניראה לי שזה גם מעביר מידע למסך .. תמונה: האם יש דרך לחבר אותו או LCD אחר ? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by iakovl,

אני קונה מחר לעצמי דרמל של WOLF מחנות שמצאתי בטבריה הדבר הראשון שאני מתכנן לעשות זה לטבוח בP180 שלי ולשפצר אותו קצר בתור מתחיל מוחלט עם דרמל, איך עובדים איתו בגדול? בנוסף, מאחר ואני קונה את הדרמל איזה עוד כלים מומלץ לקנות בגדול שיהיו בצד למקרה הצורך?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אחרי שבדקתי כל דרך תוכנתית אפשרית, לא מצאתי דרך להגביר את הווליום שמוקלט מהמיקרופון שלי. ניסיתי עם כמה מיקרופונים (חלק טובים יותר, וחלק פחות), אבל כולם משום מה מוקלטים בווליום נמוך מאוד. אז חשבתי אולי אפשרי לבנות איזה מגבר קטן לחבר אותו לפני הכניסה של המיקרופון למחשב, ואולי זה בתקווה יגביר את הווליום. אבל כאן אני צריך את העזרה שלכם, אין לי מושג איפה להתחיל, זה בכלל יעזור? ומה עדיף לקנות מגבר מוכן, או לבנות אחד משלי? (כמובן לתקציב יש הבדל כאן, והתקציב שלי שואף ל-0 כמה שפחות לבזבז יותר טוב)

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  25. Started by GGuyZ,

ברצוני לרכוש סיב אופטי גמיש פשוט, בדומה לאלה שמלבישים על הצעצוע הזה: אני זקוק לסיב ארוך יותר ויחיד. היכן ניתן לרכוש באיזור ת"א(אם אין, אז גם EBAY\DX יתקבלו בברכה, למרות שלא מצאתי משהו מתאים).

• 20 תגובות
    • 6.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים