עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by roilevi,

איך קוראים למתג שנשלט ע"י מתח . (כמו מפסק ללוח החשמל שלי....) אני מדבר על מתח לזרמים של באיזור 10 A (במתח של 220V) שנשלט ע"י מתח נמוך של באיזור 1 V איפה אפשר לקנות ??? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by GetRich,

התעניינתי ב-HAKKO PRESTO 981, איפה ניתן לקנות אותו חוץ מבהר ציון בתל אביב? אני מחפש באזור הצפון. תודה.

• 21 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. Started by mzlbat,

היי מחר אני יצטרך מודם חדש עם שנאי - ורציתי לדעם אם אפשר לסדר שיקח חשמל מהמוליקס או מUSB עקרונית יעני אם כן שיביא ירשום לכם כמה V השנאי נותן וכמה אמפר סתם לידע כללי בUSB יש 5 V אבל כמה אמפר ?

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by YogiBear,

ערב טוב חברים, אם הבנתם ואם לא הלוג שלי יעסוק בהפיכת הגיים פאד הג'אנרי של ה-PS1 שיש לי לבעל חיבור USB כדי שאני אוכל להישתמש בו במשחקי מחשב.. בעיה שיש בגיים פאד הנ"ל היא שהשלט השמאלי (האנלוגי) זה שנע על צירו טיפה איבד את זקפתו וצריך לנתח את הגיים פאד כדי לבדוק מה קרה לו שם בפנים כי לדעתי כרגע זה הקפיץ בפנים ואם לא זה אז נייבא את כל החלק משלט דומה שישמש אותי להשוואות ולעזר בתמונות ובכלל. במקרה והמוד ילך מוצלח אני אעשה עוד אחד כזה על השלט הנוסף ואז אני אוכל לעשות קרבות כפולים מול חברים וכאלה ככה שיש למה לצפות! ;D אז יאלה, לעבודה או כמו שאומרים ברוסית- רבוטה! החיבור USB אחרי שגיליתי את חוטיו- החוטים עצמם מקרוב (מאקרו)- הגיים פאד מקרוב (שימו לב לאנלוגי הנפול השמאלי)- …

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  5. שלום, הביאו לי מערכת רמקולים ניידת לפלאפון MP4 וכ"ו אל הקטע שהיה חסר מלא חוטים ולמזלי ליד כל חיבור היה כתוב מה זה אז חיברתי את הסוללה ואת הרמקולים אבל חסרה כניסת אודיו,יש שלוש חיבורים והם ,R INT ,L INT ו GND אבל יש לי חוט אוזניות מסוכך מאוזניות שאני לא צריך ושם יש 2 חיבורים בצבע ירוק אדום וזהב עכשיו על פי מה שהבנתי הירוק זה הארקה האדום זה שמאל וזהוב זה ימין אבל איך אני ילחים את זה? הרי זה מסוכך וחיייב לחמה מיוחדת לא? תודה מראש..

• 2 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by eliil1,

אני רוצה לקנות לד איזה קטודה או משהו בעל תאורה ולשים במארז. המארז הוא CM COSMOS SPORT 1100 , רציתי לעשות תאורה מלמעלה , יש שם 3 מאווררים, המאווררים האלה מאוד טובים ושקטים לכן איני מעוניין להחליפם במאוררים מעפנים בעלי תאורה, אז אני רוצה לקנות לד או קטודה ולשים מתחת . אותו דבר בצד , איפה שיש את המאוורר הענק הזה, 140MM נראלי . המארז בצבע שחור , יש למטה מקדימה מאוורר בעל לד אדום , וכפתור ההפעלה צבע אדום , כך שמה שיתאים חשבתי יהיה ... צבע לבן, ואדום, לשלב ביניהם יפה ככה. איני מעוניין אבל שהלד או הקטודה יתחממו מאוד , ואני רוצה שיהיו איכותיים. מה כדאי אגב, לד או קטודה? או משהו אחר? אשמח לקבל עצות בעניין. תודה רבה. המשך יום נעים.

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by arkadur,

מזה זמן רב אני שואף להגשים את החלומות שלי, והנה עכשיו אני יכול לסמן V על אחד מהם.. 14 שנה אני עם אותו חדר (מכיתה א למען האמת), אומנם הוא לא רע, אך תמיד רציתי משהו מכובד ויוקרתי יותר. לצערי, החדר לא גדול, והוא איתגר אותי לא מעט בשלב השרטוטים. יש המון אלמנטים שצריך לשלב בחדר, וצריך לסדר אותם בטוב טעם כדי לא ליצור מראה עמוס וכבד מידי בכל אופן, העבודות מתחילות היום (בעיקר פינוי החדר להתחלת העבודה) העבודות יכללו: 1. החלפת רהיטים 2. ריצוף מחדש (פרקט) 3. חציבה בקירות לצורך תעלות (חשמל, טלפון, רשת, YES ), שקעים (מתוכננים עוד 20 נוספים) ושאר דברים, וכמובן צבע (האלמנט היחיד שעדיין אני לא סגור עליו אגב) 4. סדר, ישנם המון דברים שאני חייב להעיף מהחדר (למחסן, או לפח...), אנ…

• 129 תגובות
    • 28.2k צפיות
  8. Started by sstephan,

צריך ביטים לשיוף בצורת קונוס , כמו בתמונה . בארץ מצאתי רק מקוריים של דרמל , שהם בצורת גליל . אם מישהו מכיר חנות , אפילו בחול ,שמוכרת כאלו אשמח לשמוע. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 972 צפיות
  9. Started by BIGBENG5,

אני בונה VU METER עכשיו ראיתי את המעגל הבא http://img23.exs.cx/img23/4650/LM3916schematics.jpg ואני רוצה לדעת אים הוא יעבוד כי כבר יש לי את כל החלקים ואים יש חכם עוד מעגלים לתת לי עם הגוק הזה(LM3916N) ומישו בנה את זה?? ועוד שאלה קניתי קבל עכשיו אני לא יודע מה הפלוס ומה המינוס שלו אין רגל קצרה וארוכה אז יש דרך ליבדוק את זה עם רב מודד ככה הוא ניראה בדיוק https://www.photonage.com.au/images/images/prod/R/R2620.gif אבל לא רשום עליו כלום תודה לעוזרים עריכה רשום עליו 225

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by eladh16,

שלום יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות. איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק? הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים? ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע? ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. יש לי מסך עם בקר (לא יודע בדיוק איזה) ולפי המדריך צריכים להיות 16 פינים (15-16 של תאורה) בבקר שלי יש 18 האם יש מדריך לזה? הנה תמונות

• 0 תגובות
    • 717 צפיות
  12. Started by eladh16,

שלום חברים. קיבלתי מדודים שלי טלוויזיה קטנה שחור לבן. בערך 7-10 אינץ לא יודע בדיוק. לא קיבלתי אותה עם השנאי, ועכשיו אני רוצה להכין לה שנאי. הטלוויזיה היא מדגם רוסי כולשהו. לטלוויזיה יש כניסה של שנאי בעל 4 פנים. ופה הבעיה. הנה תמונה מהחיבור לחשמל שבטלוויזיה: http://img155.imageshack.us/img155/9987/2009011084505ic6.jpg והנה הטלויזיה עצמה: http://img262.imageshack.us/img262/2727/imgp6718fh5.jpg אני יודע שרשום ליד הכניסה לחשמל 12B ש B זה וולט ברוסית, וזה נראה מתח נמוך לטלוויזיה בגדול כזה, אבל יש לי שאלה... האם אני יכול למדוד איכשהו במולטימטר שלי כמה וולט הטלוויזיה צורכת? כי אני רוצה להיות בטוח שזה אכן 12. ועוד שאלה. שמתי במולטימטר את האפשרות שאם יש מעגל סגור אז המולטימטר יצפצ…

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by Iko89,

אני רוצה להלחים שתי פאקים של סוללות 7.2 אך יש מס' בעיות כבר הרסתי כמה בטריות בכך שניסתי להלחים אותם ללא הצלחה. בעיכבות כך אני מבקש מימכם עזרה. יש ברשותי עמדת הלחמה אני יכול לבחור את הטמפ' שאני רוצה החל מ200 ועד 480 מעלות צלזיוס. יש לי בדיל איכותי ובימים הקרובים אני יקנה משכת הלחמה. זה הפאק הראשון שאני רוצה לפרק ולהרכיב מחדש: http://cgi.ebay.com/7-2V-800mAh-NiMH-Helicopter-RC-Rechargeable-7-2-Battery_W0QQitemZ270290742396QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Parts_Accessories?hash=item270290742396&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2|65%3A15|39%3A1|240%3A1318 אני רוצה שזה יצא ככה, 3 סטיקים של 2 בטריות אחת אחרי השניה כש2 סטיקים מחוברים ואחד קצת מורחק. הבנתי שהסוללות האל…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. שלום אנשים יקרים, לאחר שנים של פינטוזים וציפיות, סוף סוף יצא לי לבנות סטודיו ביתי ברמה גבוהה! אז ככה, מדובר בסטודיו מוזיקלי, וכפי הידוע, היום, הגברה אולפנית ו"כבדה" נהיו כבר אקטיביים מטעמי נוחות ואיכות, ובעקבות עובדה זו, ירד השימוש ברסיבר, כלומר, אין לי מקור לחבר הרבה מקורות ולברור בניהם, ולשלוט בווליום מהסיבה שכל מוניטור ורמקול נשלט בווליום בעצמו. בין היתר אני גם תקליטן, ומחזיק שני רמקולים של JBL בהספק 350וואט שבהם אני הולך להשתמש ל"לייב" ובעקבות המעבר, קניתי גם זוג מוניטורים של KRK שישמשו ל"קונטרול" אני לא מעוניין לקנות מיקסר מהסיבה שככה יכפה עליי להשתמש בפרה אמפים של המיקסר, שבשביל להשיג מיקסר אם פרה אמפים איכותיים יותר מאלה שבכרטיס קול שלי אצטרך לשלם סכום גבוהה מאד, א…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by yosex,

שלום לכולם, אני כרגע עובד על שינוי מראה המארז הישן שלי. יש לי 4 סלוטים לכונני 5.25 שאחד מהם הוא צורב די וי די, כונן ריק (אין לי פאנל פלסטיק להשלים לו) ועוד שני פאנלים מפלסטיק. בגלל הכונן הנוסף שנזרק אין לי פאנל פלסטיק במקומו. רציתי לשאול אתכם אם יש לכם רעיון יצירתי וזול (עד 100 שקלים במקום הסלוט הריק). חשבתי על סלוט לקירור HD, אולי להוריד את שני הפנלים הנוספים ולהתקין מאוור 120. בקיצור רציתי לדעת אם יש לכם פתרון יצירתי נוסף. תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. ערב טוב, קניתי 2 קתודות של למפטרון- http://www.lamptron.com/product.php?p_id=32 חיברתי אותן, המחשב עולה-הכל רגיל. אך כאשר אני מדליק אותן, המסך מראה NO SIGNAL- אולם המחשב עובד והקתודות דולקות. מה יכולה להיות הבעיה לפי דעתכם? חיברתי למספר מולקסים ואותה תוצאה. צירפתי תמונה אולי תעזור למישהו. תודה מראש, יאיר.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. שלום חבר'ה, אני צריך מקום שמוכרים בו מחוללי זרם ,לא מצאתי כלום באינטרנט, זה לא בשבילי אלא בשביל אבא שלי, אין לי מושג למה הוא צריך את זה אבל הוא צריך בכל אופן ,אם אתה מכירים חנויות שמתעסקות בכל הקשור לזה תרשמו לי פה, תודה רבה רבה מראש. פשוט תרשמו חנויות ,לא משנה בכמה כסף. ליאור.

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום יש לי שאלה קטנה. מצאתי רדיו ישן, אבל את השנאי(9 וולט) שלו לא מצאתי. אז פתחתי אותו ומצאתי שיש חיבור רק ל vcc ול gmd. חבירתי שנאי אחר של 9 וולט ל vcc ול gmd. האם עשית טוב? אני פה ליד שקע החשמל, אני צריך תשובה מהירה אם עשית טוב, כי אני רוצה לנסות ולאות אם זה עובד , או שלא עשיתי טוב ויהיה בלאגן חברה תשובה דחופה. תודה

• 4 תגובות
    • 778 צפיות
  19. להלן החלקים: Swiftech Plastic Snap Tubing Clamps X 10 Swiftech Hydrx Extreme Duty CoolantX 1 Swiftech Apogee GT Extreme Performence CPU Water Block X 1 Swiftech MCP655 12VDC Pump X 1 Swiftech MCR-220 Quiet Power Series Radiator X 1 Swiftech MCRES-Micro Reservior X 1 PVC Tubing 5m 1/2 X 1 Nocuta 120MM Case Fan NF-P12- 130RPM X 2 המערכת כבר הוזמנה נחכה להגעתה , נרכיב אותה ונפרסם תוצאות

• 74 תגובות
    • 14.6k צפיות
  20. Started by BENNY-L,

ראש מתפרק הכוונה לחנות תודה

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות
  21. Started by sh_bmw,

מה קורה חבר'ה הגיע הזמן לשפצר את המחשב כמו שכבר הרבה זמן רציתי בתכנון: LCD 4X20 תומך עברית עם תאורה כחולה חיישן אינפרא (שלט לווינאמפ וכדומה..) ונוריות בקרה *אם ישאר עצבים אז גם עיצוב צבע למארז (תמונות וכאלה..) זה המחשב נכון לכרגע תכנון עיצוב מעלה עוד בהמשך, יש למה לחכות...

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. יש לי שני מאווררים (מתוך 4 במארז לא כולל זה של המעבד) שאני רוצה לעשות להם מתג כך שאני אוכל לשלוט על הפעולה שלהם בלי לפתוח את המארז וכאלה... השאלה שלי היא מה דעתכם על הרעיון של לקחת 2 חיבורי מולקס כמו של מאוורר (כשיש אחד זכר ואחד נקבה) ולחבר את הזכר למתג ומהנקבה למשוך את החשמל למאוורר הראשון ומהמאוורר הראשון למשוך לשני... ? או שיש לכם דרך אחרת יותר טובה לחיבור מתג יחיד לשני מאווררים ? נ.ב זה מתג עם נורה בפנים ככה שאני לא צריך לד ונגד וכל מיני שטויות פשוט חיבור ישיר...

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by alex_l1,

מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה באזור השרון? אני מחפש מקלט רדיו. תודה.

• 0 תגובות
    • 648 צפיות
  24. Started by OpenCan,

שאלה פשוטה - יש לי מאורר של SUPERRED בגודל 120 על 38 מ"מ עם 3 חוטים שיוצאים ממנו. המאורר לא יהיה מחובר למחשב, אבל לפי מה שאני זוכר אחד מהחוטים קשור איכשהו למד טמפרטורה. זה באמת חיישן טמפרטורה שם? איך אני יכול להשתמש בו בלי מחשב? נגיד אם אני רוצה שהמאורר ידלק שהטמפרטורה עוברת את ה23 מעלות. יש איזה אפשרות לחבר לו נגד כלשהו או משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  25. שלום לכולם, קודם כל אני מקווה שזה הפורום המתאים (אם לא, אנא סילחו לי ותעבירו בהתאם). לפני מספר ימים נשרף לי קבל כמו שציינתי בכותרת (צירפתי בתחתית ההודעה לינק לתמונה ופרטים מדוייקים יותר) בספק כוח של TOPOWER 550W שהיה אצלי בשימוש בערך שנתיים וקצת. קניתי כבר ספק חדש (ראו במפרט בצד) אך אני עדיין רוצה לתקן את השרוף כדי שיהיה לי ספייר או למחשב אחר אפילו. חפשתי קבל כזה בכל חנות אלקטרוניקה שאני מכיר לפחות (היפרטרוניקס, מ.ה.ד.ר, ליאון, טל-מיר ועוד) לאף אחד אין קבל כזה במלאי ומקום היחיד שבדקו לי כמה ייעלה לי להזמין מחול זה טל-מיר, הבעיה היא שמדובר בהזמנה קטנה של קבל אחד או שניים במיוחד מאנגליה וזה ייצא לי בערך 90 ש"ח - שזה לא משתלם לי. אם למישהו יש רעיון מאיפה אני יכול להשיג כזה …

• 44 תגובות
    • 6.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים