עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. כותרת... אפשר להטעין אותו בכלל ? אם כן אז איך ?

• 22 תגובות
    • 16.8k צפיות
  2. Started by Bashash,

אוקיי... אחרי מחשבה מרובה לבסוף החלטי לצבוע באמצע המארז מאחורי הרשת השחורה שני פסים לבנים! (כמו במכונית ספורט...) אני ממש עומד לסיים אבל נגמר הצבע השחור שרציתי לצבוע איתו את גוף המתכת. הנה כמה תמונות! כמה תיקונים... אני מקווה שמחר אני כבר יסיים וישלח תמונה של כל המחשב מורכב. עדכון:

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by yossik17,

ואני מתכוון לסוללות שלמשל כולם באותו זרם(נטענות 1.2V)

• 2 תגובות
    • 8.2k צפיות
  4. Started by Atreax,

יש לי מארז NZXT Lexa ויש במארז צג LCD שמראה את הטמפרטורות של המעבד, דיסק קשיח, וטמפרטורה כללית של המארז. איך אני מחבר כל אחד מהחיישנים אל היעד שלו? אם אפשר הסבר עם תמונה או משהו ממי שיודע זה מאוד יכול לעזור. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 598 צפיות
  5. אז ככה, החדר שלי פשוט ג'נקיה ראיתי בסטיקי של החדרים בפורום כללי כמה חדרים ממש יפים ואמרתי לעצמי למה לא ? גם לי מגיע! בעיקרון, החדר שלי מפוצץ בשטויות .. כל מיני מכשירים וזבלות שזרוקות לי בחדר ככה היה נראה החדר שלי עד לא מזמן : הרעיון הוא כזה, לקחת כל דבר שיש ופשוט לשדרג אותו .. בלי לקנות דברים חדשים . כמו שרואים בתמונה, יש לי פלטה מאד גדולה והחדר מאד קטן ככה שהדבר הראשון שעשיתי הוא לפנות אותה וביום שישי הזה אני לוקח אותה לנגר שיחתוך לי אותה לצורת מלבן וגם ישים פורמיקה נורמלית שגם תתאים לארון ולעמדת DJ שבפינה ..(תודה לליאור על העזרה בנגרות) לפני כמה שבועות הפכתי את החדר לגמרי .. השולחן כרגע בצד השני, הארון בצד אחר והעמדה לידו.. לדעתי זה נראה הרבה יותר נורמלי .. כ…

• 16 תגובות
    • 10.8k צפיות
  6. Started by Iko89,

האם קיים איזהשהו צבע או נוזל אחר שאפשר למרוח על פלסטיק והוא יחזק אותו ?

• 6 תגובות
    • 859 צפיות
  7. שלום לכולם, בשביל פרוייקט הנדסאים אני משתמש בערכת פיתוח החדשה של ATMEL ה EVK1100 שמבוססת על 32 ביט. התוכנה לכתיבה בC\C++ היא AVR32STUDIO. אני מנסה לתכנת את הערכה בעזרת הBootloader בUSB ולא בעזרת ה JTAGICE שהוא אימולטור. הבעיה היא שהתוכנה פשוט לא מאפשר לי לתכנת. קודם כל אני אשמח לדעת אם יש פה מישהו שבכלל מבין משהו ממה שכתבתי. ואני אשמח יותר אם יש מישהו שגם פגש את הערכה הנ"ל (היא יצאה לשוק בסמפטמבר אז אין הרבה שמבינים בה). אם יקרה הנס ויש מישהו שיכול או לפחות יכול לנסות לעזור לי אז הבעיה היא הפקודה שאני אמור להוסיף לתוכנית שלי כדי שהיא תועבר דרך הBootloader לשאר הזכרון? (כי על פי הברירת מחדל הדבר מבוצע דרך האימולטור שעולה כ400 דולר) האם יש למישהו פה ניסיון על תכנות …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Bashash,

אני ממש צריך הצעות למוד שאני רוצה לעשות למארז. כבר התחלתי ופירקתי אותו לגמרי. צבעתי בצבע מאט שחור את הבפנים ועכשיו אני רוצה רעיון לחוץ. חשבתי על צבע כחול מאחורי הרשת ברזל שתישאר שחורה. הרשת והצבע מאחוריה יוצרים אשליה ממש יפה. אבל יש גם את האפשרות של צהוב, לבן.... אני ממש לא יודע מה אני יעשה... תנו לי רעיונות. תודה לכולם!!!

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  9. Started by wons,

מה הזרם שצורכים הלדים אולטרה ברייט? קצת קשה לי להאמין שהם באמת צורכים 25-30 מיליאמפר יש אולי תשובות אחרות?

• 3 תגובות
    • 929 צפיות
  10. שלום לכולם .. יש לי מקדחה של טושיבה דיי ישנה אבל עובדת חשבתי לעשות לה כמה מודים קטנים הרעיון הוא כזה סוללות חדשות לד כחול שמצביע על כך שהמקדחה פועלת ושיהפוך לאדום אם הסוללות ריקות צבע חדש קצת שימונים וניקויים למנוע חוטים חדשים+הלחמות הסוללות של המקדחה כבר ישנות עובדות אבל מרוקנות את עצמן אחרי טעינה ניזכרתי בכך שפעם הייתי עוסק בטקטיקבול למי שמכיר הכלים הללו יורים כדורי BB ומופעלים ע"י מנוע וסוללות בדיוק הטייפ של הסוללות שאני מחפש .. ניכנסתי לאתר של הכלים הללו וחיפשתי סוללות להפתעתי מצאתי סוללות שמתאימות לי בול במחיר הוגן למדיי הסוללות העכשוויות הם 6 סוללות(7.2V) ניקל קדיום NI-CD VT Cs (מהסוג הגדול .. ) חשבתי לעבור לסוללות 7.2 ניקל מטאל לדעתם זה יזיק למנוע…

• 34 תגובות
    • 14.1k צפיות
  11. לא מזמן קניתי מחשב והשקעתי בכל החלקים כולל קירור אני מודע לכך שהוא נמצא במקום שאין בו כל כך אוויר אני מעלה תמונות של הקירור ושל המיקום שלו למישהו יש רעיונות רכיבים וכו' לפתרונות קירור כמה שיותר זולים ומועילים לא להשתגע בגז,מים וכו' יש איזה מדריכים להוסיף עוד מאווררים בנוסף על המאוררים הקימים ואיך לעשות את זה? בבקשה תעזרו לי אי אפשר לעבור עם המחשב הוא ממש מרעיש אני לא יודע מה יהיה איתו בקיץ... http://img17.imageshack.us/gal.php?g=62438443.jpg

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  12. Started by barzanger,

לפי הכותרת אפשר להבין שמדובר במארז של קולרמסטר 690 מחר כנראה אני ילך לקנות אותו ונתחיל במוד המוד יכלול: 1. cable management 2. צביעת השלדה כנראה לשחור אם אתה חושבים שצבע אחר יתאים תגידו 3.צביעת הפאנל העליון 4.חיתוך כל הגרילים 5.התקנת ראד 120MM 6.הרכבה של משאבה ומיכל 7.חיתוך חלון 8.חיבור פנצטיומטר בגג של המארז שאחראי על המאוורר של הראד 9.חיבור תאורה של לדים 10.יכול להיות שנעשה גם מעמד בפרספס מואר וזהו בנתיים עוד אין לי מארז כנראה מחר אני יקנה אותו וגם דרמל צריך לקנות אז אולי יקח כמה ימים עד שתהיה התקדמות אם יש רעיונות לחיתוך של החלון צביעה וכו' אני פתוח להצעות

• 46 תגובות
    • 15.9k צפיות
  13. Started by itay93,

אני רוצה לקנות כמה קיטים לבניה עצמית למתחילים יש חנות באיזור באר שבע? או אתר (חוץ מאריהב) שעושים משלוחים לארץ?

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by Blinker,

טוב אז הוצאתי מסך LCD עם בקר מתוך DVD נייד מסך 7" רחב (ממש סקסי כזה) למישו יש מדריך או משו להפנות אותי לאיך מחברים את זה ובאיזו תצורה לדעתי הוא עובד בחיבור COMPOSITE לאחר כמה ניסוי הצלחתי לחבר אותו בעזרת כבל RCA בודד (הצהוב הזה) אבל התצוגה דילגה כמו מטורפת כלפי מטה לפי מה שהבנתי זאת בעיית סנכרון השאלה היא מה אני עושה עם זה ? על הבקר לא כתוב ללא דגם ולא כלום רק WTC-10 E148151 בעת החיפוש בגוגל העלה דברים לא קשורים תודה לכולם תמונות : ושוב תודה לכולם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. טוב אז אני מעוניין לדעת מה זה בדיוק חיבור בטור..ואיך זה מתבצע? נגדים? משהו? נגיד יש לי עכבר, ואני מעוניין לחבר אליו 2לדים איך בדיוק אני אמור לחבר אותם? אני זוכר שקראתי איפשהו שאני צריך לחבר לכבל האדום והשחור...אבל מה צריך לעשות בדיוק? אה ומישהו מכיר איזה פורום אלקטרוניקה גדול? שאפשר לשאול שמה שאלות...ויש שם אנשים והוא לא נטוש באנגלית/עברית לא משנה Thanks!

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  16. היי לאחרונה בניתי מקלט IR שמתחבר לחיבור סיריאל במחשב. עקב כך חשבתי .שבמקום שלט יהי אפשר לחבר שלט בעל חיישן תנועה כמו ב WII האם זה אפשרי? האם יש תוכנה שתומכת בכך ? אשמח אם מישהו יודע לומר לי היכן קיים מדריך בנושא תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by benasoor,

שלום לכם קיבלתי משטח פרספקס די גדול ואני רוצה לחתוך אותו ולכופף אותו לצורה של ח איך אני יכול לכופף אותו. דרך אגב שהייתי בבית ספר ממזמן היה לנו מכשר כזה עם חווט שמתחמם ואז הוא מחמם פס בלוח פרספקס ובעזרת החימום ניתן לכפל אם מישהו יכול להסביר לי איך להכין כזה (אם זה פשוט) אני ישמח מאוד? ואם לא אז באיזו דרך אחרת לכופף את הפרספקס? תודה לכל העוזרים?

• 4 תגובות
    • 7.5k צפיות
  18. Started by schredder,

היי לכולם. אם מישהו פה רצה אי פעם לבנות איזה פאנל - קוקפיט למשחקים , גו'יסטיק או הגה ונתקע עם הבעיה של חיבור למחשב יש לי פתרון... מזמן כבר בניתי את זה אבל רק לאחרונה יש התעניינות. מדובר בכרטיס אלקטרוני שמתחבר למחשב ע"י USB. הממשק הזה כאמור יכול לשמש כסטיק או הגה ויש לו הממממון אפשרויות. על המחיר שאמכור עוד לא חשבתי.... צריך לבדוק כמה עולים החלקים ועלויות הייצור. ישנן שתי גרסאות עיקריות: אחת ה"פשוטה" מעגל שיכול להכיל עד 24 כפתורים ו 6 צירים נפרדים (אתם מוזמנים לבדוק - אין סטיק מסחרי עם כל כך הרבה) השנייה - מורכבת יותר: מעגל שעשוי לקלוט עד 64 כפתורי לחיצה פשוטים + 16 כפתורי "טוגל " דו מצבי או תלת מצבי + 4 אנקודרים (כמו גלגלת בעכבר) ובנוסף 8 צירים. על המעגל הזה א…

• 0 תגובות
    • 949 צפיות
  19. Started by pari,

חיברתי 2 מפסקי תאורה שלהם יש נורת סימון כאשר המפסק מחובר. וישנה בעיה מיכוון שכאר מדליקים מפסק אחד נדלקות 2 נוריות הסימון בשני המפסקים למרות שרק אחד מהם דולק/מופעל. למי יש פיתרון?

• 2 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by simla101,

אוקי, אז אני בונה מערכת קירור מים ויש לי כמה שאלות 1)האם יש חברות שמוכרות קוביות פרספקס (או כל צורה מרובעת אחרת) ולא רק לוחות? 2)עם איזה דבק אני מדביק לוחות פרספקס? האם כל דבק יתאים? ומה מבחינת איטום? צריך להדביק ואז לעבור עם סיליקון? (היופי לא ממש חשוב כי המיכל פנימי) 3)במיכל יש פתח יציאה למים ופתח כניסה ואני שם פיטינגים (נראה לי זה השם) בכל אחד מהם, האם יש חשיבות גדול למיקום? מטעמי נוחות אני מעוניין שהמיקום של פתח היציאה יהיה למעלה (מעל מיכל היציאה של המשאבה) ופתח הכניסה יהיה בצד...הםא ביצועי המערכת נפגעים דרמטית עקב כך? 4)המלצה על בלוק קירור מים למעבד (סוקט 775)

• 4 תגובות
    • 737 צפיות
  21. לרובנו אם לא לכולנו יש את הפלאש הנחמד הזה .. האור שהוא מוציא בחיבור הוא כתום שלי מאוד הציק בעין לכן החלטתי לטפל בנושא לפני שאני מתחיל חשוב לומר לגבות את החומר עליו לכל מקרה ולמי שאין נסיון בהלחמות קטנות ומסובכות לא כדאי שינסה ויהרוס. כל מה שצריך הוא לד 3 או 5 מ''מ לאחר מכן לוקחים נייר זכוכית עדין ופשוט משייפים אותו עד שיהיה דק זהירות לא לפגוע ברכיבים בפנים לאחר השיוף כדאי לבדוק שהוא עדיין עובד.. אחרי שהוא בסדר והכל נבדק ניתן להלחים הדיודה על הסאנדיסק פשוט נעקרת ע''י סכין יפאני והחדשה מולחמת למקום בצורה כזאת לאחר מכן מכניסים את מכסה הפלסטיק הלבן בזהירות וממקמים אותו סגור מעל החלק העליון שלב האחרון הוא להכניס את החלק העליון ולחבר אותו טוב וכמובן…

• 21 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. שלום! זה הנושא הראשון שלי בפורום, אז סתם בתור התחלה באתי להודות לכם, משתמשי האתר (והמנהלים...) על ההשקעה! תודה על הכל! ובכן, ניגש לעניין, רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל להפו ראוטר אלחוטי WIFI למשדר רדיו AM/FM. ואם כן, איך בדיוק? (חשבתי אולי אפשר לשנות את התדר שהראוטר עובד עליו, אולי זה אפשרי) אשמח לקבל כל תגובה, הצעה, ואם לא דייקתי מספיק בשאלה תעירו לי! תודה, מאור

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by seladlev,

היי בניתי מקלט IR לפי המדריך באתר אך הוא אינו עובד עברתי על כל הסכימה הרבה פעמים והכל מחובר לפי הכתוב יכול להיות שהשרטוט לא תקין ?

• 1 תגובה
    • 894 צפיות
  24. Started by Oranl,

היי, מעולם לא התעסקתי במודינג משום סוג ואני צריך קצת ייעוץ. אני מעוניין לצבוע את פנים המארז CM690 שלי לצבע שחור. משהו שיצא כמו בתמונה.. הבנתי שאפשר לעשות את זה במוסכי פחחות וצבע שם יש צביעה מקצועית? איפה אפשר לעשות את זה, האם מישהו עשה את זה וכמה זה אמור לעלות? [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  25. טוב אז יש לי אורות עם חיבור שאין לי מושג מהו.. http://img24.imageshack.us/img24/3491/picture001huo.jpg http://img24.imageshack.us/img24/1987/picture002qhu.jpg איך בדיוק אני יכול לחבר 4 כאלו למחשב? קניתי את זה בזמנו והיה להם מן מתאם כזה...לכל אחד...לא ממש נוח, שלא נדבר על זה שאני לא מוצא את המתאמים אז למישהו יש מושג איך אני אמור לחבר אותם? או איפה קונים מתאם מתאים לזה? ועוד שאלה בקשר למארז..יש איזה חנות שמוכרת רק דלתות(חלונות..) למארז THERMALTAKE SOPRANO פשוט דלת נקייה שחורה...שתתאים והכל, כדי שיהיה אפשר לעשות איזה מודינג חמוד

• 6 תגובות
    • 948 צפיות

דיונים חדשים בפורומים