אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני חושב שהוא התכוון יענו יש לי מחשב בתוך המוח זה הדבר היחדי שעולה לי בראש אבל אני פתוח להצעות [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הי, מה שאני רוצה לעשות זה ממש פשוט אבל משום מה לא עובד לי... בסך הכל לחבר את הבטרייה למפסק (שני רגליים) ומשם לחבר את זה לצמר פלדה (לא משנה למה... ) מכיוון שהרבה זמן לא התעסקתי עם אלקטרוניקה, לא רציתי להלחים (כי אז זה בעייתי אם עושים טעות) אז כל החוטים (4) מצויידים בראשים עם קליפס כזה. נסיתי לחבר את הדבר הזה בכמה צורות אבל זה לא עובד... איך אני אמור לחבר את החוטים? לאן? :s05: בתודה אביב.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מעוניין לתכנן מעגלים חשמליים לכל מיני מטרות , עד היום השתמשתי בתוכנה המיושנת EWB ראיתי בפורום שאתם משתמשים בתוכנות אחרות כמו בדוגמאות למטה , השאלה באילו תוכנות מדובר?! תודה.
-
- 10 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
טוב, מכירים את המתקן שהופך את המולטיפרו לרוטר? אני מעוניין בו, או ברוטר "רגיל" השאלה המתבקשת היא כמה יעלה לי התענוג (רוטר רגיל עולה כ500 שקל ומעלה) הדרמל לבדו עולה כ370, מישהו יודע כמה עולה המתקן?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אתם בטח מכירים את מארז ה-Sunbeam Transformer שסיקרנו באתר. המארז הזה מגיע אם 2 מאווררים צדדיים ואחד עליון (שלושתם בגודל 80מ"מ) שניתן לראות בתמונות הבאות: ובצורה קצת ברורה יותר: אני לא עושה שימוש במאווררים הללו (120מ"מ מכניס אוויר ו-120מ"מ מוציא אוויר מספיקים לי) ואני רוצה לפרק את המאווררים והגרילים שיש כרגע ו-"לסתום" את הפתחים שנשארו עם פרספקס, פלסטיק או משהו אחר. כפי שאתם רואים, המאווררים והגרילים מחוברים למארז עם ברגים ואני רוצה לעשות שימוש בברגים אלו למקרה שבעתיד ארצה לעשות שימוש בפתחים להרכבת מאוורר (לכן, אטימת הפתח ע"י הדבקת פלסטיק או כל דבר אחר לא באה בחשבון). השאלה: האם ניתן לרכוש פלסטיק או מתכת מרובעת דקה בגודל 80מ"מ שמגיעה עם ארבעה חורים מוכנים מראש? רצו…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאור בקשות רבות,וכיוון שראיתי שאין מדריך טוב ומפורט בעברית ל"איך-לעשות-את זה", החלטתי לרשום מוד קטן ונחמד שעשוי להוות בסיס יעיל למודים עתידיים. מדובר בתאורת לדים שמהבהבת בסינכרוניזציה מלאה לשירים המתנגנים ב-winamp. המדריך יורכב משני חלקים,שניהם מתורגמים (יש לי נסיון בבנייתם,ולכן אני מפרסם תרגום משלי) - אחד להרכבת לדים ללא שימוש ב- pcb, ואחד,במיוחד בשביל aviko שביקש , עם pcb. מדריך א' - ללא שימוש ב-pcb מה צריך? 1. כבל 25 פינים ממדפסת 2. נגדים - 8 יחידות של 470 אום. 3. לדים - 8 (רצוי שיהיו שלושה צבעים שונים,אבל כל אחד והוריאציות שלו-אפשר אפילו מעין "אורגן אורות" לעשות) 4. חוטי חשמל 5. איזולירבנד,למרות שאפשר גם בלעדיו. 6. מלחם זוהי הסכימה - לפי הסכימה-החיבורים…
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום, מדובר על חלון פלסטיק-שקוף של המארז CM 690 III. ברצוני ליצור שני חורים למאווררים כגון זה: http://s95.photobucket.com/user/Gripen90/media/ci7%204930K/IMG_6796Custom.jpg.html שאלתי היא, עד כמה הדבר מורכב? אילו חומרים צריך? ועד כמה זה אפשרי ללא פגיעה בפלסטיק שהינו בוודאי רגיש וקל לפגימה? תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מארז סולידי ופשוט,ואני רוצה עצות נחמדות לעיצובו כלים נראה לי שיש לי הכל אני רק צריך רעיונות. http://members.lycos.co.uk/sbazel/PC/ הנה תמונות של המחשב המאובק שלי.. שתביאו הצעות: הנה צד המחשב,חלק פרט ליציאת מאורר (בפנים זה שרוול) אולי אפשר להוסיף לו כמה לדים... אזור הסידירומים יותר למטה... למטה זאת יציאת מאוורר,פה אולי אפשר לעשות משהו עם המאורר.. כי זה האזור הכי חשוף (למראה) למעלה ובצד השני הכל שומם מאחורה שני המאוררים האחוריים שלי והנה התכולה הלוח M... המאוורר של המעבד ( ) מאורר מספר 3,לא יודע של מה.. נראה לי הכרטיס מסך מאורר מספר 4,של אזור הסידירומים... אזור הסידירומים... ( ) כל הPCI מפנים תמונה ברורה ביותר של הPCI מבחו…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום הזמנתי מלחם מחו"ל שאמור להגיע בקרוב, ומשום מה המלחם הזה בנוי כך שכבל החשמל שלו כולל רק 2 חוטים, ועבור ההארקה, יש למלחם חוט נפרד, שלא מסתיים בשקע, אלא מסתיים עם תנין, ומיועד להתחבר לעמדה אנטיסטטית (שאין לי ) לפי המלצה של 1101, אפשר באמת לנתק מהמלחם את הכבל 2 חוטים + את חוט ההארקה, ולהלחים לו כבל נורמלי עם 3 חוטים שמביא גם את ההארקה עד לתקע. השאלה: אפשר לחפש כבל לא עבה נכון? ההספק של המלחם הוא עד 60W - פחות ממנורה בייתית מהסוג הישן, אז אפילו כבל "דק" יתאים נכון? ודבר נוסף: האם אפשר להלחים את הכבל הזה על המלחם עם כל בדיל רגיל? או שצריך בדיל מיוחד בגלל שמלחם זה דבר שמתחמם? (מנגד החום לא אמור לעבור מגוף החימום של המלחם אל ה-PCB, אז אולי אכן כל בדיל יתאים?)
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מקווה שהפעם אני אזכה לתשובה, כי אני יודע שיש כאלו שיודעים את התשובה בפורום הזה.. היום עשיתי קצת קניות, קניתי את מתקן "היד השלישית" ומסך LCD, וגם 17 לדים UB, מפסקים, נגדים, מבודדים ושטויות.. אני אתמקד עכשיו בLCD. הLCD הוא קטן כזה, כמו שיש במדריך, עם תאורה פנימית. יש לו 6 רגליים. הוא צריך להיות פנימי, אבל אני רוצה לשלוט בו עם תוכנה, שהנתונים לא יהיו סטטים אלא שאני אוכל לשנות אותם מדי פעם (את המשתנים). אז השאלה המרכזית היא איך אני יכול לחבר LCD למחשב, בחיבור פנימי? LPT לא טוב לי. מצורפות תמונות של היד השלישית ושל מסך הLCD למי שבא להסתכל, תודה לעונים. נ.ב, cjori שאלתי אותו והוא אמר שיש לו TIP31C. אז הבעיה היא אצלך.. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני לא מבין הרבה באלקטרוניקה אבל יש פה הרבה שמבינים אז החלטתי לשאול את השאלה שלי פה. אז ככה, אני רוצה לבנות מעגל שיהיה מחובר לסוללה ויכלול ארבעה לדים UB. אני רוצה שהלדים יהיו דולקים כל הזמן כל אינטרבל מסויים (לא ממש משנה. בין חצי דקה לדקה בערך) הם יהבהו נגיד חמש שש פעמים מהר מאוד. אם זה אפשרי אני מעוניין שההבהוב "ידלג" מלד אחד לשני. סדר פעולות לדוג': הכל דלוק -דקה- הכל כבוי -שתי שניות- אחד מהבהב שני יבהובים ונכבה ואז הלדים שאחריו אותו הדבר ואז הכל נדלק. אבל הדבר שאני הכי מעדיף זה שיהיה מתג שיאפשר לי לבחור בין מצב של הבהובים כל הזמן שמדלגים מאחד לשני, מצד שכולם דולקים ומצב כבוי. תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אם מישהו עושה הזמנה בזמן הקרוב הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות שהוא יקנה Sunbeam overclockers cooler kit - Silver ואני ישלם לו בארץ, עם תוספת כמה שירצה (בלי הגזמה זה מוצר לא כבד) http://www.jab-tech.com/customer/product.php?productid=1916&cat=46&page=1 נראה לי דבר סבבה לגמרי, גם מבחינת אפקטיביות וגם מבחינת מראה
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות כבלים עגולים להארד דיסק שלי ולסידרום ולצורב עכשיו אני רוצה להזמין רמקולים של Creative Inspire 5.1 T5400 מזיגזג עכשיו הבעיה שבזיגזג יש רק כבלים מסוג hermaltake EL Series וכבלים שזוהרים בuv ואילו אני רציתי כבלים נעוגלים פשוטים ומכייון שאין להם אז הלכתי על thermaltake EL Series https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1988 עכשיו כפי שאתם יכולים לראות אלה כבלים עם לדים עכישו השאלות שלי הם: 1)מאיפה הם מקבלים את אספקת החשמל שלהם? 2) לכמה הארד דיסקים אפשר לחבר אותם? 3) לזיג זג אין כבלים מעוגליפ פשוטים כמו בפנדה? 4) מה אתם אומרים הם שווים משהו? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי לד רגיל ונורמלי אני רוצה לחבר את הלד לחיבור שיוצא מהספק(הכבל כוח הזה, זה שלבן והוא נכנס לכל הכוננים: דיסקטים וכל אלה, אלה שמביא להם מתח) עכשיו איזה נגד אני צריך בשביל לד כי ניסיתי בלי נגד והוא נשרף תוך שניה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין ליצור רדיאטור בעל צלעות אלומיניום וצינור נחושת שעובר בתוכם. השאלה היא האם ניתן להלחים נחושת לאלומיניום ע"י בדיל רגיל להלחמות כפי שניתן לעשות בנחושת לנחושת ? תודה (בבקשה רק תשובות מאנשים שיודעים בוודאות).
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי וידאו למסירה למי שמעוניין לצורכי מודינג רק לבוא ולקחת את הפנים של הוידאו רוקנתי ניתן לפנות לפלאפון 0682626298 או לאיסיקיו שמספרו: 210147169
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ראיתי כמה מארזים שצבועים עליהם ממש ציורים מושקעים והכל איך אני עושה כזה דבר?!?!
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הקטודה הזאת עושה מספיק אור שיאיר לי את כל המארז? http://www.pccool.co.il/html/index.asp?action=add&item=cck-10-b&count=321&p=cck-10-b
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היי, אני לא מבין משהו: אם הסימון (החץ) הוא לכיוון מסויים, הכיוון הזה הוא הפלוס של הדיודה / הלד? כלומר, אם יש לי את הסימן , זה אומר שהרגל הארוכה של הלד / הצד שבו הסימון על הדיודה הוא על ימין מתחבר לצד ימין, או ההיפך? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לקטע של מודים וזה כי סבבה קראתי את על המודים שלמעלה וכול זה אבל לא הבנתי איך נגיד אנ ייכול לשים את זה למחשב נגיד שיתן יותר חשמל אמ נגיד סתם למעבד ואפשר גם חנויות של מודים ולא את הקטודות וזה אלה מודים למהרה וכול זה בקיצר המטרה שלי זה לאיזה היפרו 5 : בבקשה לרציניים בלבד
-
- 9 תגובות
- 901 צפיות
-
-
קראתי את המדריך שבאתר (זה) :http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/3/ ובטבלה שמסבירה מה מתחבר לאן כתוב פין מספר חמש בLCDמתחבר לפין מספר אחד בכבל הפרללי ופין מספר שש בLCD מתחבר גם הוא לפין מספר אחת בפרללי זה נכון או שזו טעות? עריכה: הלחמתי הכל לפי המדריך חיברתי את המסך למחשב והתקנתיאת התוכנה והדרייבר אבל חוץ משני השורות של ההפעלה והתאורה אנילא מצליח להפעיל כלום בתוכנה מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לתת רעיונות?
-
- 9 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שמתי לב שיש לי בלוח אם חיבור 3 פינים ל- System Fan. שתי שאלות: 1) האם יש מיקום מיוחד בשביל המאוורר עצמו (לדוגמה, ה-Cpu Fan צריך להיות על ההיטסינק של המעבד וה-Chipset Fan צריך להיות על ה...צ'יפסט)? 2) איזה חיבור אני מחבר ליציאת 3 פינים הזאתי? האם יש מאווררים מיוחדים והאם באותם מאווררים יש רב חיבור 3 פינים או גם חיבור מולקס? תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
-
אני רוצה להכין מארז לHTPC, למישהו יש שירטוטים וLOGים של אנשים שהכינו ? אין לי דרמל והכל הדברים האלה, אז תתחשבו אני רוצה שהוא יהיה מאוד סולידי, אפור עם אפקט מראה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-