אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
יש לי מאוורר שהיה פעם מחובר לקירור סטוק של אינטל לסוקט 478, לדעתי הוא יקרר מעולה את הכרטיס מסך שלי שהוא עם קירור פסיבי . הבעיה היא ששני המקומות בלוח אם של המאווררים תפוסים, אחד של המעבד והשני של המארז אז יש לי עוד המון חיבורי מולקס, הבעיה היא שהמאוורר הזה שאני רוצה לחבר הוא מתחבר ללוח אם. איך אפשר לחבר אותו למולקס, איך להפוך אותו למולקס? אני יודע שצריך לחתוך את החיבור הנוכחי שלו ולחבר את החוטים לכבל MOLEX אני לא יודע מה לחבר ולאיפה הנה תמונה של המאוורר עם החיבור שתראו איזה צבעים החוטים שלו http://img44.imageshack.us/img44/6526/p1000281f.jpg
-
- 1 תגובה
- 923 צפיות
-
-
היום קניתי זוג קטודות קרות שפועלות לפי המוסיקה עכשיו ההפעלת מוסיקה לא פועלת אבל כשאני משנה את המתג לפעולה רגילה אז זה פועל רגיל(בלי מוסיקה רק דולק) אז יש איזה דרך לסדר שזה יפעל??? זה הקטודה המדויקת שקניתי http://www.logisyscomputer.com/viewsku.asp?SKUID=CLK4GN2&DID=CCFLKIT וקניתי את הקטודה מהחנות E-BUY או השם השני שלה אם אי אם אלקטריק החנות ממוקמת בקניון האחים ישראל עכשיו יש מישו שמקיר את החנות כי ניראה ל שהם מזמינים הכל מ E-BUY
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בדומה לזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1623&products_id=19000 למאווררים שמגיעים עם המארז ANTEC 300.
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני כבר מחפש הרבה זמן וניסיתי המון מעגלים של לדים שדולקים לפי המוזיקה אבל לא מצאתי בכל אופן שוטטתי ברשת ומצאתי את המעגל הזה http://www.siz.co.il/my.php?i=tzzniddykvtm.jpg הסימון Q שמופיע בסירטוט אלא הם שני TIP31 הכוכביות הם הערה שהיא הבעיה שלי אני לא יודע בדיוק את החישוב זאת ההערה http://www.siz.co.il/my.php?i=nhjmkm3zi2ny.jpg תודה רבה רבה מראש לעוזרים נ.ב. אם אני רוצה לשים יותר מארבע לדים נניח 16 איך אני אמור לחבר את הלדים והאם צריך עוד רכיבים כדי שכל העסק יפעל עם 16 לדים?? עריכה= זה המדריך המלא http://www.instructables.com/id/Blinking_LEDs_to_Music/
-
- 24 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לומד הנדסה ובאחד המעבדות שלי קיבלתי לעשות פרוייקט . הפרוייקט : צריך שיהיו 9 לדים כאשר שלוש מהם אדומים שלוש ירוקים ושלוש צהובים. מה שצריך ש בהתחלה הם ידלקו כולם בו זמנית ואחרי זה כול פעם שלישיה אחרת ניחבת מה שאמור לצאת זה מין צל כזאת רצה. בבקשה תעזרו לי איך לבנות את המעגל הזה? יש לי עד יום חמישי להגיש את הפרוייקט תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-
-
מצאתי מדריך קל לבניית מקלט אינפרא אדום למחשב על ידי USB. אך יש את החלקים הנ"ל ורציתי לדעת כמה בערך הם יעלו בחנות פשוטה בישראל http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/modding/usb_ir_receiver/solder_usb_ir_receiver.html (בשרטוט של ההלחמה יש את שמות הרכיבים)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמעט בכל מדריך שני להרכבת מחשבים אפשר למצוא הנחייה לוודא שהגוף של המרכיב מחובר להארקה כך שזרם סטטי לא ישתחרר ממנו אל המחשב ויפוצץ משהו. בארץ לא מוצאים על הנושא הזה שום מידע אולי בגלל שהבעייה לעיל לרוב נוצרת במקומות עם לחות נמוכה. קרה פעם למישהו פה שהוא הרס רכיב כלשהו בגלל חשמל סטטי? או שאני יכול התעלם מההמלצה הזו? תודה
-
- 0 תגובות
- 880 צפיות
-
-
היי אני מעוניין להאריך את הכבל שברשותי , תיהיה פגיעה באיכות אם אני אחתוך אותו באמצע ואלחים כבל נוסף ככה שיצא לי כבר ארוך יותר, ראיתי ויש כבלים של 5 מטר HDMI HDMI אבל זה לא מספיק ארוך בישבילי.... תודה
-
- 13 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
ובכן זהו פרויקט חדש ... לא בהכרח פרויקט מודינג .. תקראו לו איך שבא לכם זהו פרויקט שלא קשור למה שראיתם עד עכשיו או תראו בעתיד (מהעבודות שלי) הכירו את האקווריום שלי : וזה מה ששולט עליו : מה הכוונה שולט ? קופסא זאת בעזרת הספק שרואים לידה שולטת על כל מה שקשור לאקווריום: תאורה משאבת אויר הזרמת CO2 פילטר חימום השליטה על התאורה האויר והCO2 היא בעזרת טיימר בו אני קובע את השעה להדלקת האור וכיבויו ברגע שהאור נדלק גם מופעל השסתום שעל המיכל CO2 (שרואים מתחת לאקוורים בתמונה) ברגע שאור נכבה נדלקת משאבת האויר הסיפור : עד עכשיו קופסת השליטה עבדה כמו שצריך עד שיום אחד הספק בפנים החליט להישרף ביינתיים אילתרתי חיבור חיצוני לא יציב במיוחד ואתמול מצאתי מארז חד…
-
- 20 תגובות
- 10.8k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני מחפש איפה לקנות באיזור השרון-המרכז: -דיסקיות חיתוך לדרמל (420,409) -נייר שיוף מים, 2000 ומעלה. סתם לזרוק לאוויר "בטמבוריות" או "באייס" לא עוזר. ניסיתי כבר. לפחות 6 טמבוריות, הסתכלו עליי כאילו אני משוגע. -"נייר שיוף 2000?? יש לי 0, תיקח, זה מאד עדין, כדאי לך" -"דיסקיות לדר-מה? דרמק? דרמל? לא, לא, אין לי" איזור החל מנתניה, כפ"ס, רעננה, ת"א, ואף דרומה משם (ראשל"צ?). יעזרו מאד שמות של חנויות, וכמובן טלפונים, כתובות, ושאר פרטי מידע חיוניים. תודה רבה וחג שמח.
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני כבר כמה זמן חשבתי לחבר את המסגרת הדיגיטאלית שלי למארז לצורך מודינג ראיתי את הבחור הזהhttp://spritesmods.com/?art=picframe&page=3&showall=true זה פחות או יותר הרעיון. הבעיה שהוא משתמש בלינוקס. מישהו יודע איך אני עושה את אותו הדבר בwindows xp 64bit ? תודה לעוזרים!!
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות סליבינג מצינור יפה כזה והוא בידיוק בעובי עכשיו אני יודע להוציא את הפינים מהמולקס אבל לא יודע אם יש הבדל בין החוטים השחורים כי יש 2.. אני חושב שאין אבל למקרה חירום שאלתי
-
- 3 תגובות
- 761 צפיות
-
-
יש לי קבל שוכב שלא רשום עליו פלוס ומינוס רק צד אחד צבע בשחור וצד שני לא צבוע הצד השחור הוא המינוס ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן שעון בEWB , ויש לי שאלה שאני לא מצליח להתגבר עליה. הצלחתי לבנות שעון שסופר דקות ושניות , ואני לא מבין איך אני אמור להציג שעות . אני רוצה שהשעון יראה לי את השעות מ00 עד 23, איך אני אמור להגביל את המונים של השעות ל 23?
-
- 17 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום. יש מאווררים עם חוט שחור ואדום, ויש גם עם צהוב. מהו הצהוב? אני שואל כי החלפתי מאוורר במקרן BENQ, יש שם 2 מאווררים של מארז. אחד מהם, 8'', אמור להיות לו 3 חוטים. אדום, שחור, וצהוב. היה לי מאורר רק עם שחור ואדום, והמקרן נדלק, אבל נכבה אחרי דקה וונדלקת המנורה של הטמפרטורה. המאוורר עובד. השאלה ההיא אם זה קשור לחוט הצהוב? האם הוא מספק מידע על מהירות המאורר או משהו כזה? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי קיצר יש למישהו טמ"ס ( מכשיר עם מעגל סגור שמגדיל תמונות או עיתונים לכבדי ראייה ) ויוצא ממנו כבל למסך אבל הכבל 9 פינים נקבה - ויש מסך שמתחבר לו ( נראה שלי שזה סתם טלויזיה ) אני רוצה לסדר לו שיחבר את זה למסך מחשב רגיל עם 15 פינים ( יענו לקנות ראש 9 פינים נקבה שאני ישים במכשיר הזה - ומאריך כבל מסך 15 פין אבל אני יחתוך באמצע ויחבר ל 9 פינים ) עכשיו איך אני ידע איך לחבר את הכבלים המתאים אחד לשני כדי שתהיה תמונה ?
-
- 2 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות ספר ללימוד VHDL שיתאים לנושאים המפורטים כאן http://elecomp.cet.ac.il/elecomp/subjects/docs/11_9014.pdf מישהו מכיר ספר טוב? חיפשתי קצת בגוגל וראיתי את הספר הזה (מצ"ב) לא מצאתי תגובות על הספר,מישהו מכיר אותו? תודה. [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 15.6k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך להפעיל מנוע ז"י לשני הכיוונים בעזרת רכיב H-BRIDGE מהסוג L298 אז ככה אני יפרט למי שלא יודע מה זה : L298 כאן תמצאו את דפי הנתונים: http://www.disam.upm.es/~cybertech/Nacional/Documentos/Componentes/L298.pdf (בדפי הנתונים נתון כי ברכיב יש 2 גשרי H מאותו סוג [2 מנועים\זרם גבוה יותר בחיבור מקבילי] זה לא הקטע החשוב. טוב הטבלת אמת של המערכת שאני צריך מתואר כך: כתבתי תוכנית בבקשה: הקומפיילר שלי עושה שיש בעיה ואני לא יכול לקמפל את זה ... [Error node ':10.IN' missing source ככה עם עוד 14 רגליים אחרות] מישהו יכול להציע דרך אחרת ?שעובדת או איך לתקן את שלי?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
קודם כל אני אף פעם לא עשיתי שום מודינג למחשב אז תכבדו את זה בבקשה ותסבירו לי כמו למתחיל. במארז שלי , היה פעם מקדימה לוח כזה שעליו מורכות 2 יציאות אודיו ושני כניסות USB , הלוח הזה נשרף והוצאתי אותו בגלל אי שימוש . עכשיו במקום שבו היה את הלוח יש שני חורים קטנים וחור אחד מרובע גדול שהיה של ה USB , אותו כיסיתי בסלוטייפ שחור ככה שלא יבלוט אבל בחורים הקטנים רציתי לשים שני לדים. יש לי חבילה של 20 לדים כתומים פשוטים. חיברתי את הלדים והדבקתי עם דבק מגע מאחורה, והם יציבים הבעיה שאני לא יודע לאיפה לחבר אותם. בספק עצמו, בחיבורי ה מולקס יש 5V לפי מה שידוע לי שזה לא מתאים ללדים. איפה לחבר אותם? בלוח אם אי אפשר כי הלדים של הדיסק קשיח וההפעלה מחוברים שם
-
- 2 תגובות
- 869 צפיות
-
-
היי חשבתי על רעיון לחבר מאוורר נוסף של 120mm מתחת לגוף הנייד,אבל השאלה הגדולה היא היכן לחבר אותו ??? מישהו מכיר אולי גם היכן ניתן למצוא מאווררי 120mm דקים? (1cm עובי) או מאוורר שמתחבר בUSB בכדי שאכין בשבילו בארקט המערכת
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה,. אני עושה מודינג למארז ישן (תמונות בהמשך) ואני ממש לא מתמצא בתחום האלקטרוניקה. חיברתי (פיסית, עם ברגים) מספר מאווררים. לאן אני מחבר אותם כדי שהם גם יפעלו ושיזוהו ע"י המחשב? כרגע כל מאוורר הוא עם שני חוטים חשופים, שחור ואדום. תודה על העזרה.
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
הייתי רוצה להקליט אותנו מהמחשב שלי אבל יש שתי בעיות, קודם, האיכות של המיקרופון שלי זוועה לדעתי ואני צריך שתמליצו לי על מיקרופון זול אבל שהאיכות שלו תהיה טובה בשביל זמר חובבן... דבר שני, אני מבקש שתסבירו לי כיצד לחבר שלושה בננות כניסה להקלטה למחשב.. יש לי לוח אם P5Q עם 6 יציאות אודיו וכניסות... עכשיו אני יודע שיש שם כניסה אחת למיקרופון ואחת לLINE IN שלליין אני יכול לחבר איזה פסנתר חשמלי או משהו כזה.. אבל אם אני צריך עוד לחבר 2 מיקרופונים.. אז לא מספיק לי חור אחד.. איך אני מסתדר עם זה? ואני צריך שזה יעבוד 100% ויהיה איכותי.. תודה ענקית לעונים! :]
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
האם מישהו פה יודע לעשות מוד לליזר הירוק ולשפר אותו משמעותית? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לבנות footswitch לגיטרה שלי.... עכשיו במגבר יש יציאת PL שאם סוגרים את המעגל שלה אז הוא מעביר מקלין (נקי) לדיסטורשן מה שאני רוצה זה לעשות פדל שפשוט יתחבר אל המגבר ויסגור את המעגל. יש שתי אפשרויות.... אפשרות 1: סגירה שכאשר לוחצים זה עובר מצב וכדי לחזור למצב הקודם צריך ללחוץ שוב אפשרות 2: שמחזיקים לחוץ כדי לעבור מצב ורק משחררים כדי לחזור למצב הקודם. אז אני צריך רעיונות איך אפשר לסגור את המעגל לפי האפשרויות שהבאתי הערה חשובה: כל זה מבלי להשתמש בכפתור קנוי....אלא הכל בנייה ידנית
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-